18. apr 2017 Presseklip

Anklager mod minister om aftalebrud

LÆS I DAG: Anklager mod energiminister om aftalebrud. Kartoffelmelsvarme skudt ned af politikerne. Hedensted når CO2-mål før tid. Halm sikrer besparelse i Boulstrup-Hou.

EnergiWatch:
S anklager Lilleholt for aftalebrud
Energiministeren har valgt ikke at fremlægge en central analyse for partierne i fjernvarmeforliget. Analysen kunne have forhindret ekstraregninger til fjernvarmekunderne omkring Herning for et trecifret millionbeløb i forrentning, mener Socialdemokratiet, som mener, at Lars Chr. Lilleholt har begået aftalebrud, skriver EnergiWatch.

Havde ministeren drøftet analysen af fjernvarmeselskabernes forrentningsmuligheder i tide, kunne fjernvarmeforbrugerne i Herning have sparet ekstraregninger på 172 millioner kroner. På landsplan bliver beløbet – inklusive skat – adskillige milliarder for forbrugerne, vurderer Socialdemokratiets energiordfører Jens Joel.

Analysen var klar allerede sidste år, men er ikke sendt rundt til forligspartnerne eller blevet forhandlet politisk, selv om det var en del af den politiske fjernvarmeaftale i april sidste år.

- Vi får det eksplicit indført som en del af aftalen, at det her område skal diskuteres politisk, og derfor er det et klokkeklart aftalebrud, når det ikke er sket, siger Jens Joel.

Energiministeren har ikke kommenteret artiklen fra EnergiWatch.

_____

Brande Bladet:
Kartoffelmelsvarme skudt ned af politikerne
Brande Fjernvarmes planer om at udnytte overskudsvarmen fra KMC, kan ikke lade sig gøre, hvis det seneste forslag omkring afgifter bliver vedtaget.

Fjernvarmeselskabet ville umiddelbart kunne aftage ca. 40.000 MWh fra KMC´s skorsten. At producere den tilsvarende mængde på Brande Fjernvarmes højeffektive gaskedel, som anvendes, når flisanlæggets kapacitet ikke slår til, koster ca. 16 mio. kr., oplyser Brande Bladet.

Energiministeren fremhævede på en energipolitisk konference på Christiansborg den 30. marts ellers at overskudsvarmen fra industrien er en enestående mulighed for at reducere anvendelsen af fossile brændsler til gavn for samfundet, for borgerne, og ikke mindst miljøet.

_____

Vejle Amts Folkeblad:
Hedensted når CO2-mål før tid
I løbet af de seneste 20 år har Hedensted Kommune reduceret sit CO2-udslip med næsten 100.000 ton. Det svarer til 22 procent. Det er fem år før tidsplanen, da målet var at opnå 20 procent i 2020.

Faldet skyldes især Tørring Kraftvarmeværks massive investering i et solvarmeanlæg, en øget anvendelse af biomasse, solceller og energirenoveringer af skoler og børnehaver.

- Vi glæder os over at se, at indsatsen virker, og det er selvfølgelig et arbejde, vi vil fortsætte med. Selvom det kræver nogle investeringer rundt omkring, er der faktisk også en række økonomiske gevinster at hente for kommunen på længere sigt. Det gælder for eksempel i forhold til energirenovering af de kommunale bygninger, som vi ovenikøbet har fået EU-støtte til. Men det er en lang proces at arbejde med CO2-udslip, siger Lene Tingleff, der er formand for kommunens teknikudvalg, til Vejle Amts Folkeblad.

Kommunen vil nu arbejde videre på at blive tilnærmelsesvis CO2-neutral.

_____

Odder Avis:
Halm sikrer besparelse i Boulstrup-Hou
Varmekunderne ved Boulstrup-Hou Kraftvarmeværk kan lune sig ved lavere varmepriser. Der er godt tusind kroner at spare om året, når værket sætter varmeprisen ned. Det sker, fordi et halmværk i Boulstrup er blevet færdigt og kørt ind.

Besparelsen er på 1375 kroner årligt for et gennemsnitshus med et årligt forbrug på 11.000 kWh., og værket vil arbejde på yderligere at sætte prisen ned.

_____

Energy Supply:
Megamøller sætter turbo på energilagring
Det globale marked for lagring af grøn energi eksploderer, fordi store havvindmøller overgår forbrugernes behov, skriver Energy Supply.

I 2016 udgjorde vindenergi 37,6 procent af det danske elforbrug, og flere store havvindmølleparker sættes i drift og øger den danske produktion af vind-el de kommende år.

Hvis man kan lagre energien, indtil den skal bruges, vil vindenergi blive mere fordelagtig. Flere lagringsmuligheder er i spil.

- Lagring af energi fra offshore-vindparker kommer til at bestå af flere forskellige teknologier. Til korttidslagring, eksempelvis peak shaving, kommer batterier helt sikkert til at spille en rolle, mens langtidslagring på grund af eksempelvis sæsonvariation bliver andre teknologier, for eksempel syntetiske brændsler. Batterier kan spille en rolle i forbindelse med lagring på steder, som ikke er koblet på det store elnet, siger Poul Norby, professor ved DTU Energi.

 

Nyheder

29. maj 2017 Landsmøde

LM2017: Nu udbydes de resterende stande og træfpunkter

Så kan A- og D-medlemmer hos FIF Marketing godt begynde at forberede sig på at booke en stand eller træfpunkt til Dansk Fjernvarmes landsmøde. Booking åbner om en uge.

24. maj 2017 PULS

#PULS2017: "Jeg sætter forbrugerne højest"

Om godt en måned går PULS i luften. Energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) deltager med et bud på, hvorfor der er behov for nye styringsredskaber i sektoren.

24. maj 2017

Er fremtiden ren elektrisk?

Er Europa på vej mod et rendyrket elektrisk energisystem? Debatten på den internationale fjernvarmekonference afspejlede den hjemlige diskussion og behovet for balance.

24. maj 2017

Klumme: Europæisk perspektiv på værdier i dansk fjernvarme

Debatten på den internationale fjernvarmekonference i Glasgow viste blandt andet, at den danske model for fjernvarme ser ud til at rumme mange af de elementer, fremtidens forbrugere forventer.

24. maj 2017

Billedhjul: Små skridt frem for skotsk fjernvarme

Der er langt mellem fjernvarmens succeser i Glasgow - byen, der dannede ramme om Euroheat & Powers konference. Men Commonwealth Games agerede i 2014 affyringsrampe for et vellykket projekt.

24. maj 2017

Fjernkøling: En sovende kæmpe skal vækkes

Behovet for køling er enormt, og det vil blot stige yderligere i de kommende år. Det er en stor mulighed for fjernkøling, hvis vi får vækket interessen for teknologien, vurderer Euroheat & Power.

23. maj 2017

Fjernvarmens talenter findes over hele Europa

En østriger, en polak og en tysker, der har studeret i Sverige, blev belønnet da den femte udgave af ”DHC+ Student Awards” blev uddelt ved Euroheat & Powers konference i Glasgow.

17. maj 2017

Fjerritslev Fjernvarme tabte højesteretssag om spildevand

Højesteret har dømt Fjerritslev Fjernvarme skyldig i en sag, hvor selskabet også tidligere i både byret og landsret var dømt til at betale erstatningsansvar for cadmium i spildevandet. 

17. maj 2017

Spar penge på varmen om sommeren

Hvert år skydes Sommerluk-kampagnen i gang 15. maj. De fjernvarmekunder, der kan sommerlukke, kan spare op til 1000 kroner på varmeforbruget. Men kunderne bør forhøre sig hos det lokale fjernvarmeselskab, om de teknisk set kan lukke for varmen.

11. maj 2017 Energi på toppen

Se billederne: Enighed om at udnytte overskudsvarme

Der er bred enighed om, at det er smart at udnytte overskudsvarme i fjernvarmen. Men det er sværere at nå til enighed om løsninger. Det kom frem på Dansk Fjernvarmes Energi på Toppen onsdag formiddag.

10. maj 2017

Datacentre: Fjernvarme giver Danmark en fordel

Udnyttelse af overskudsvarme til fjernvarmen kan give Danmark en fordel, når IT-selskaber skal vælge, hvor de skal lægge deres store datacentre.

18. maj 2017 Presseklip

Rigsrevisionen kritiserer DONG-salg

LÆS I DAG: Politisk uenighed om kritik af DONG-salg. Flere grønne job med mere forskning. Kritik af milliardnedskrivning på SE-investering. Selvbetjent fjernvarme på Falster. Nabo er utilfreds med fjernvarmebyggeri.

17. maj 2017 Presseklip

Danmarks energiforbrug ræser afsted

LÆS I DAG: Danmarks energiforbrug ræser afsted. Skærbæk fyrer med den første flis. Viborg får EU-støtte til varme fra Apple. Nyt halmanlæg var værd at vente på. Varmepris falder på Lolland. Og meget mere.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. maj 2017 Presseklip

Kritik af hastelov om forrentning

LÆS I DAG: Kritik af forrentnings-hastelov ved førstebehandling. Teknologirådet: Ikke plads til store solcelleparker i Danmark. Klager over tredje flisfyr i Skanderborg. Opbakning til fusion mellem Bjerringbro og Ulstrup.

15. maj 2017 Presseklip

21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker

LÆS I DAG: TV-indslag: 21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker. Rød klimaplan baner vej for forlig. Føtex skal levere overskudsvarme. Politisk beslutning skal stoppe forrentningsfinter.

11. maj 2017 Presseklip

Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop

LÆS I DAG: Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop. Politisk flertal for forrentningsindgrebet. Væk med afgifter for datacentre. Ingen forrentningsrisiko på Langeland. Aalborg Portland tøver med at levere mere overskudsvarme. Læk dannede gejser i Aalborg.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. maj 2017 Navnenyt

Ny økonomi- og sekretariatschef i Dansk Fjernvarme

Kirsten Wilbour Christiansen begynder den 1. august hos Dansk Fjernvarme.

16. maj 2017 Navnenyt

Ny energikonsulent i Sweco Danmark

Christian Bælum skal løse højspændingsnetopgaver for Energinet. 

11. maj 2017 Navnenyt

Ny formand for SEAS-NVE

Næstformand Jens Stenbæk bliver ny bestyrelsesformand.

11. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør til Assens Forsyning

Birger Strandby Ernst kommer fra et job i Herning Kommune til Assens Forsyning.

09. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør for Siemens i Danmark

Claus Møller er en firmaets mand og ny øverste chef for Siemens i Danmark.