18. apr 2017 Presseklip

Lilleholt vil lukke for forrentning med skat oveni

LÆS I DAG: Lilleholt vil lukke for forrentning med skat oveni. TV-indslag: Ny milliardregning til fjernvarmekunder. Bjerringbro og Ulstrup fusionerer. Afgifter kan forhindre Leca-varme. Stresstests afslører potentiel gasmangel i Danmark. 

Jyllands-Posten:
Lilleholt vil lukke for forrentning med skat oveni 
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Lilleholt vil tage forhandlingerne om fjernvarmeregninger med ekstra udgifter til forrentning op igen her påske, siger han til Jyllands-Posten.

De 57 interesserede varmeselskabers kunder skal i givet fald oveni forretningen også betale skat, som kan koste selskabernes forbrugere op til yderligere 1,9 milliarder kroner.

- Forbrugerne kan ikke bare skifte varmeleverandør, og derfor er det en politisk opgave, at man centralt sætter rammer, som sikrer forbrugerne den lavest mulige pris. Forbrugerne har skabt fjernvarmeselskabernes kapital, og det er sund fornuft, at forbrugere skal sikres så lave priser som muligt, siger ministeren og lover, at han vil indkalde de politiske partier til videre forhandlinger om at lukke forrentningsmuligheden.

_____

TV Avisen:
Ny milliardregning til fjernvarmekunder
Forrentning af indskudskapital kan sende en 3,4 milliarder kroner stor regning til landets fjernvarmekunder.  Men det beløb skal beskattes, viser det sig nu. Og det betyder endnu en regning på 1,9 milliarder kroner i yderligere opkrævninger.

- Det virker som det rene galimatias, at vi skal til at opkræve penge fra forbrugerne for at betale en skatteregning, siger direktør i Dansk Fjernvarme Kim Mortensen til TV Avisen.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt udtaler, at han vil ændre på reglerne.

_____

Favrskov Avis: 
Bjerringbro og Ulstrup fusionerer 
Kraftvarmeværkerne Bjerringbro og Ulstrup vil gerne fusionere – og hvis deres ekstraordinære generalforsamlinger godkender det. Vil de fra 1. juni blive til Gudenådalens Energiselskab. Fusionen skal give de 2.600 varmekunder stordriftsfordele, der kan holde udgifterne nede – og imødegå prisstigninger som følge af grundbeløbets ophør.

- Ligesom alle andre virksomheder er vi nødt til at konsolidere og optimere vores drift. Vi har i et stykke tid haft et nært samarbejde på den administrative og bogholderimæssige del, og med det ventede frafald af statstilskud til kraftvarmeværkerne, der træder i kraft fra 1. januar 2019, har vi været nødt til at søge et endnu mere nært samarbejde, fortæller formand hos Bjerringbro Kraftvarmeværk, Preben Sørensen til Favrskov Avis.

Den nye bestyrelse kommer til at bestå af to personer fra Ulstrup og fem fra Bjerringbro, mens antallet af ansatte forbliver det samme.

_____

Randers Amtsavis:
Afgifter kan forhindre Leca-varme
Leca-værkets ønske om at sende overskudsvarme til fjernvarmenettet i Randers kan bremses af afgifter. Og derudover kan dobbeltbeskatningen koste Leca dyrt.

- Leca-værket bruger energi på at brænde leret. Den energi er der afgift på. Og hvis du så samler den overskydende varme, så har man en overskudsvarmeafgift. Det er en afgift, som plager os, siger vicedirektør i Dansk Fjernvarme, Kim Behnke til Randers Amtsavis.

Fra Leca A/S lyder det, at afgifterne har været en væsentlig del af regnestykket, men man har dog vurderet, at det kan være rentabelt.

_____

EnergiWatch:
Stresstests afslører potentiel gasmangel i Danmark 
Danmarks største gaslager kan rumme godt 70 millioner kubikmeter mindre gas end hidtil antaget.

Det har Energinet.dks gaslagerforretning, Gas Storage Denmark, fundet ud af efter de seneste måneder at have foretaget en række stresstests af lagerkapaciteten på sjællandske Stenlille. Derfor er kapaciteten på gaslageret med øjeblikkelig virkning nedskrevet med 11,1 procent.

Det kan betyde problemer for den danske forsyningssikkerhed fra december 2019 til marts 2022 hvor Tyra-feltet forventes at være under ombygning. Feltet leverer den altovervejende del af den danske gas fra Nordsøen og nu skal Maersks genopbygge det. I den periode er der altså kun adgang til gas fra Tyskland og fra de to gaslagre.

- Det er ikke nogen god nyhed i forhold til forsyningssikkerheden. I den periode skal markedet køre meget stramt, og vi har brug for al den fleksibilitet, vi kan skaffe. Når lageret melder om en kapacitetsreduktion, så går det i den forkerte retning, siger områdeleder og systemansvarlig for gas hos Energinet.dk Jeppe Danø til EnergiWatch.

Nyheden kommer efter at Natur- og Miljøklagenævnet kort før jul afgjorde, at Energinet.dk ikke må tømme det vand, der det sidste lange stykke tid har fyldt den ene af de syv såkaldte kaverner på det andet gaslager, Lille Torup, ud i Limfjorden. Det betyder, at også kapaciteten på det jyske lager aktuelt er reduceret markant.

 

 

Nyheder

29. maj 2017 Landsmøde

LM2017: Nu udbydes de resterende stande og træfpunkter

Så kan A- og D-medlemmer hos FIF Marketing godt begynde at forberede sig på at booke en stand eller træfpunkt til Dansk Fjernvarmes landsmøde. Booking åbner om en uge.

24. maj 2017 PULS

#PULS2017: "Jeg sætter forbrugerne højest"

Om godt en måned går PULS i luften. Energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) deltager med et bud på, hvorfor der er behov for nye styringsredskaber i sektoren.

24. maj 2017

Er fremtiden ren elektrisk?

Er Europa på vej mod et rendyrket elektrisk energisystem? Debatten på den internationale fjernvarmekonference afspejlede den hjemlige diskussion og behovet for balance.

24. maj 2017

Klumme: Europæisk perspektiv på værdier i dansk fjernvarme

Debatten på den internationale fjernvarmekonference i Glasgow viste blandt andet, at den danske model for fjernvarme ser ud til at rumme mange af de elementer, fremtidens forbrugere forventer.

24. maj 2017

Billedhjul: Små skridt frem for skotsk fjernvarme

Der er langt mellem fjernvarmens succeser i Glasgow - byen, der dannede ramme om Euroheat & Powers konference. Men Commonwealth Games agerede i 2014 affyringsrampe for et vellykket projekt.

24. maj 2017

Fjernkøling: En sovende kæmpe skal vækkes

Behovet for køling er enormt, og det vil blot stige yderligere i de kommende år. Det er en stor mulighed for fjernkøling, hvis vi får vækket interessen for teknologien, vurderer Euroheat & Power.

23. maj 2017

Fjernvarmens talenter findes over hele Europa

En østriger, en polak og en tysker, der har studeret i Sverige, blev belønnet da den femte udgave af ”DHC+ Student Awards” blev uddelt ved Euroheat & Powers konference i Glasgow.

17. maj 2017

Fjerritslev Fjernvarme tabte højesteretssag om spildevand

Højesteret har dømt Fjerritslev Fjernvarme skyldig i en sag, hvor selskabet også tidligere i både byret og landsret var dømt til at betale erstatningsansvar for cadmium i spildevandet. 

17. maj 2017

Spar penge på varmen om sommeren

Hvert år skydes Sommerluk-kampagnen i gang 15. maj. De fjernvarmekunder, der kan sommerlukke, kan spare op til 1000 kroner på varmeforbruget. Men kunderne bør forhøre sig hos det lokale fjernvarmeselskab, om de teknisk set kan lukke for varmen.

11. maj 2017 Energi på toppen

Se billederne: Enighed om at udnytte overskudsvarme

Der er bred enighed om, at det er smart at udnytte overskudsvarme i fjernvarmen. Men det er sværere at nå til enighed om løsninger. Det kom frem på Dansk Fjernvarmes Energi på Toppen onsdag formiddag.

10. maj 2017

Datacentre: Fjernvarme giver Danmark en fordel

Udnyttelse af overskudsvarme til fjernvarmen kan give Danmark en fordel, når IT-selskaber skal vælge, hvor de skal lægge deres store datacentre.

18. maj 2017 Presseklip

Rigsrevisionen kritiserer DONG-salg

LÆS I DAG: Politisk uenighed om kritik af DONG-salg. Flere grønne job med mere forskning. Kritik af milliardnedskrivning på SE-investering. Selvbetjent fjernvarme på Falster. Nabo er utilfreds med fjernvarmebyggeri.

17. maj 2017 Presseklip

Danmarks energiforbrug ræser afsted

LÆS I DAG: Danmarks energiforbrug ræser afsted. Skærbæk fyrer med den første flis. Viborg får EU-støtte til varme fra Apple. Nyt halmanlæg var værd at vente på. Varmepris falder på Lolland. Og meget mere.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. maj 2017 Presseklip

Kritik af hastelov om forrentning

LÆS I DAG: Kritik af forrentnings-hastelov ved førstebehandling. Teknologirådet: Ikke plads til store solcelleparker i Danmark. Klager over tredje flisfyr i Skanderborg. Opbakning til fusion mellem Bjerringbro og Ulstrup.

15. maj 2017 Presseklip

21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker

LÆS I DAG: TV-indslag: 21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker. Rød klimaplan baner vej for forlig. Føtex skal levere overskudsvarme. Politisk beslutning skal stoppe forrentningsfinter.

11. maj 2017 Presseklip

Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop

LÆS I DAG: Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop. Politisk flertal for forrentningsindgrebet. Væk med afgifter for datacentre. Ingen forrentningsrisiko på Langeland. Aalborg Portland tøver med at levere mere overskudsvarme. Læk dannede gejser i Aalborg.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. maj 2017 Navnenyt

Ny økonomi- og sekretariatschef i Dansk Fjernvarme

Kirsten Wilbour Christiansen begynder den 1. august hos Dansk Fjernvarme.

16. maj 2017 Navnenyt

Ny energikonsulent i Sweco Danmark

Christian Bælum skal løse højspændingsnetopgaver for Energinet. 

11. maj 2017 Navnenyt

Ny formand for SEAS-NVE

Næstformand Jens Stenbæk bliver ny bestyrelsesformand.

11. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør til Assens Forsyning

Birger Strandby Ernst kommer fra et job i Herning Kommune til Assens Forsyning.

09. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør for Siemens i Danmark

Claus Møller er en firmaets mand og ny øverste chef for Siemens i Danmark.