12. apr 2017 Presseklip

Kunderne frygter elselskabers bud på gasnettet

LÆS I DAG: Kunderne frygter elselskabers bud på gasnettet. Lokale varmeværker udvider solvarmeanlæg. Stor energikonference holdes i Esbjerg. Lilleholt afsætter millioner for at finde energisparefusk.

Business.dk:
Kunderne frygter fire elselskabers bud på gasnettet
Fire store elselskaber står i en milliardhandel klar til at overtage det danske naturgasdistributionsnet. Men buddet møder kritik fra flere sider.

Den gæld, der er i nettet nu, er nemlig snart betalt af. Og gaskunderne frygter derfor, at et snarligt prisfald som følge af det ikke bliver til noget, hvis de fire købere etablerer ny gæld i forbindelse med et køb.

- Vi har den samme bekymring, som vi havde dengang man ville sælge gasnettet til Energinet.dk, og det er, at fjernvarmeværkerne og forbrugerne kommer til at betale for nettet to gange, siger adm. direktør hos Haderslev Fjernvarme Morten Hartmann til Berlingske.

Også Forbrugerrådet TÆNK er kritiske, hvis et salg betyder et skift i rammevilkårene. Her argumenterer man for, at Danmark skal fastholde hvile i sig selv-princippet på forsyningsområdet, da det ifølge politisk rådgiver Ilyas Dogru er den vigtigste mekanisme mod overpriser for forbrugerne.

_____

DR Nyheder:
Lokale varmeværker udvider solvarmeanlæg
Over 100 danske fjernvarmeselskaber har investeret i et solvarmeanlæg. Det er især i de senere år, det er gået stærkt med udbyggelsen. Og nu skal der udvides. Det oplever man hos solfangerproducenten Arcon-Sunmark, der nu er i gang med at udvide anlæggene fem steder rundt om i landet.

- Det er en god forretning, fordi udstyret allerede er på plads, så værkerne skal kun investere i flere solfangere og rør hertil, siger Knud Erik Nielsen, der er salgsdirektør i Arcon-Sunmark, til DR Nyheder.

Og det er også godt for miljø og klima. Per 10. kvadratmeter nye solfangere, der etableres, spares atmosfæren for ca. ét ton CO2. 

Der er i dag omkring 1,3 mio. solfangere på dansk jord, som fylder omkring 3,5 kvadratkilometer.

_____

Ugeavisen Esbjerg:
Stor energikonference holdes i Esbjerg
Danmarks er til debat på den heldagskonference, Maskinmestrenes Forening og Dansk Fjernvarme holder i Esbjerg den 24. april.

Blandt oplægsholderne er Peter Birch Sørensen, tidligere vismand og nu formand for Klimarådet, Martin Næsby, direktør i OilGas Danmark, Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme og Troels Ranis, branchedirektør i Dansk Industri.

- Konferencen falder datomæssigt sammen med, at Energikommissionen kommer med sine anbefalinger. Vi kan ligesom sidste år samlet et godt stykke over hundrede personer fra den samlede energisektor til debat om fremtidens energi, og det er klart, at vi har blikket stift rettet mod Energikommissionen, og om den vil lægge de spor, som skal sikre fortsat vækst og flere arbejdspladser i en sektor, der dagligt leverer indtjening til danske eksportvirksomheder, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen til Ugeavisen Esbjerg.

_____

Ingeniøren og DR P1:
Lilleholt sætter 115 millioner af til at finde energisparefusk
Gentagne fejl og sjusk med energispareordningen får energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt til at femdoble beløbet til kontrol med ordningen frem mod 2021.

I forvejen var afsat 29 millioner kroner i perioden 2017-2021, og nu vil regeringen altså bruge yderligere 115 mio. kroner, skriver Ingeniøren.

De ekstra midler vil ministeren hente fra energispareordningen, som forbrugerne finansierer via energiregningen. Pengene skal bruges på op til 20 nye ansatte i Energistyrelsen og Energitilsynet, der skal foretage stikprøvekontroller og gennemgå bilag.

- Det er desværre nødvendigt. I flere år bedt ministeren sørge for, at de relevante myndigheder kan føre skærpet tilsyn med de mange sager. Vores selskaber og deres kunder betaler størstedelen af de 1,5 milliarder, så selskaberne har bestemt et ønske om øget kontrol med, hvad de penge bruges til, siger Dansk Fjernvarmes vicedirektør Kim Behnke til DR P1.

_____

Århus Stiftstidende:
Lavere varmepriser på vej i Boulstrup-Hou
Forbrugere med varme fra Boulstrup-Hou Kraftvarmeværk kan se frem til lavere priser.

Værket sætter varmeprisen ned, fordi halmværket i Boulstrup er blevet færdigt, og driften er stabil, skriver Århus Stiftstidende.

Værket fyrer primært med lokalt halm, og derfor kan prisen sænkes 10 øre på kilowatt-time, svarende til cirka 20 procent eller 1.375 kroner årligt for et gennemsnitshus.

Nyheder

29. maj 2017 Landsmøde

LM2017: Nu udbydes de resterende stande og træfpunkter

Så kan A- og D-medlemmer hos FIF Marketing godt begynde at forberede sig på at booke en stand eller træfpunkt til Dansk Fjernvarmes landsmøde. Booking åbner om en uge.

24. maj 2017 PULS

#PULS2017: "Jeg sætter forbrugerne højest"

Om godt en måned går PULS i luften. Energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) deltager med et bud på, hvorfor der er behov for nye styringsredskaber i sektoren.

24. maj 2017

Er fremtiden ren elektrisk?

Er Europa på vej mod et rendyrket elektrisk energisystem? Debatten på den internationale fjernvarmekonference afspejlede den hjemlige diskussion og behovet for balance.

24. maj 2017

Klumme: Europæisk perspektiv på værdier i dansk fjernvarme

Debatten på den internationale fjernvarmekonference i Glasgow viste blandt andet, at den danske model for fjernvarme ser ud til at rumme mange af de elementer, fremtidens forbrugere forventer.

24. maj 2017

Billedhjul: Små skridt frem for skotsk fjernvarme

Der er langt mellem fjernvarmens succeser i Glasgow - byen, der dannede ramme om Euroheat & Powers konference. Men Commonwealth Games agerede i 2014 affyringsrampe for et vellykket projekt.

24. maj 2017

Fjernkøling: En sovende kæmpe skal vækkes

Behovet for køling er enormt, og det vil blot stige yderligere i de kommende år. Det er en stor mulighed for fjernkøling, hvis vi får vækket interessen for teknologien, vurderer Euroheat & Power.

23. maj 2017

Fjernvarmens talenter findes over hele Europa

En østriger, en polak og en tysker, der har studeret i Sverige, blev belønnet da den femte udgave af ”DHC+ Student Awards” blev uddelt ved Euroheat & Powers konference i Glasgow.

17. maj 2017

Fjerritslev Fjernvarme tabte højesteretssag om spildevand

Højesteret har dømt Fjerritslev Fjernvarme skyldig i en sag, hvor selskabet også tidligere i både byret og landsret var dømt til at betale erstatningsansvar for cadmium i spildevandet. 

17. maj 2017

Spar penge på varmen om sommeren

Hvert år skydes Sommerluk-kampagnen i gang 15. maj. De fjernvarmekunder, der kan sommerlukke, kan spare op til 1000 kroner på varmeforbruget. Men kunderne bør forhøre sig hos det lokale fjernvarmeselskab, om de teknisk set kan lukke for varmen.

11. maj 2017 Energi på toppen

Se billederne: Enighed om at udnytte overskudsvarme

Der er bred enighed om, at det er smart at udnytte overskudsvarme i fjernvarmen. Men det er sværere at nå til enighed om løsninger. Det kom frem på Dansk Fjernvarmes Energi på Toppen onsdag formiddag.

10. maj 2017

Datacentre: Fjernvarme giver Danmark en fordel

Udnyttelse af overskudsvarme til fjernvarmen kan give Danmark en fordel, når IT-selskaber skal vælge, hvor de skal lægge deres store datacentre.

18. maj 2017 Presseklip

Rigsrevisionen kritiserer DONG-salg

LÆS I DAG: Politisk uenighed om kritik af DONG-salg. Flere grønne job med mere forskning. Kritik af milliardnedskrivning på SE-investering. Selvbetjent fjernvarme på Falster. Nabo er utilfreds med fjernvarmebyggeri.

17. maj 2017 Presseklip

Danmarks energiforbrug ræser afsted

LÆS I DAG: Danmarks energiforbrug ræser afsted. Skærbæk fyrer med den første flis. Viborg får EU-støtte til varme fra Apple. Nyt halmanlæg var værd at vente på. Varmepris falder på Lolland. Og meget mere.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. maj 2017 Presseklip

Kritik af hastelov om forrentning

LÆS I DAG: Kritik af forrentnings-hastelov ved førstebehandling. Teknologirådet: Ikke plads til store solcelleparker i Danmark. Klager over tredje flisfyr i Skanderborg. Opbakning til fusion mellem Bjerringbro og Ulstrup.

15. maj 2017 Presseklip

21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker

LÆS I DAG: TV-indslag: 21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker. Rød klimaplan baner vej for forlig. Føtex skal levere overskudsvarme. Politisk beslutning skal stoppe forrentningsfinter.

11. maj 2017 Presseklip

Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop

LÆS I DAG: Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop. Politisk flertal for forrentningsindgrebet. Væk med afgifter for datacentre. Ingen forrentningsrisiko på Langeland. Aalborg Portland tøver med at levere mere overskudsvarme. Læk dannede gejser i Aalborg.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. maj 2017 Navnenyt

Ny økonomi- og sekretariatschef i Dansk Fjernvarme

Kirsten Wilbour Christiansen begynder den 1. august hos Dansk Fjernvarme.

16. maj 2017 Navnenyt

Ny energikonsulent i Sweco Danmark

Christian Bælum skal løse højspændingsnetopgaver for Energinet. 

11. maj 2017 Navnenyt

Ny formand for SEAS-NVE

Næstformand Jens Stenbæk bliver ny bestyrelsesformand.

11. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør til Assens Forsyning

Birger Strandby Ernst kommer fra et job i Herning Kommune til Assens Forsyning.

09. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør for Siemens i Danmark

Claus Møller er en firmaets mand og ny øverste chef for Siemens i Danmark.