07. apr 2017 Presseklip

Forsyninger i EU fyrer kullene

LÆS I DAG: Energiselskaber i EU fyrer kullene. Analyse: Forældede krav gør fjernvarmen dyrere. Skærbæk gør klar til første fyring. Og så stiger olieprisen efter USAs angreb på Syrien.

DR Nyheder:
Farvel til kulkraftfyrede værker i Europa
Eurelectrics, organisation for 3.500 europæiske forsyningsselskaber, meddelte i går, at de vil overholde Paris-aftalen og vedtage et stop for at bygge nye kulkraftfyrede værker fra 2020.

- Energisektoren er fast besluttet på at føre an i energi-overgangen, og stå ved vores forpligtelse til lavemissionsøkonomien med konkret handling, siger Eurelectrics præsident António Mexia fra den portugisiske energikoncern EDP til dr.dk.

Eurelectrics generalsekretær Kristian Ruby opfordrede også politikerne til at gå efter en balanceret og markedsstyret tilgang til at ændre på energiproduktionen, og organisationen har derfor fremlagt en række forslag til hvordan. 

Dog melder Eurelectrics intet om de eksisterende værker, og hverken Polen eller Grækenland med på det nye løfte - begge lande har planlagt flere kulkraftværker og får hovedparten af deres energi fra kul.

Imidlertid skal Europa - ifølge klimaeksperter - helt skrotte deres kulkraftværker inden 2030, hvis vi skal have noget som helst håb om at overholde kravene i Paris-aftalen.

_____

SDU.dk:
Lovgivning gør varmen dyrere
Fjernvarmen kunne blive væsentligt billigere, hvis affaldsforbrændingsværker slap for kraftvarmekravet, så de også skal producere el, skriver SDU.dk.

Det viser en analyse, som Alexander Boye Petersen, der studerer til civilingeniør i Energiteknologi på SDU, har lavet i samarbejde med Dansk Fjernvarmes tænketank Grøn Energi.

De har undersøgt 27 kraftvarmeanlæg og konkluderer, at værkerne kan producere væsentligt billigere varme, hvis de ikke også skal producere el. For hver MWh varme er der i gennemsnit 50 kroner at spare, hvis værkerne koncentrerer sig om at producere varme. Nogle værker kan spare næsten 100 kroner per MWh.

- Lovkravet er fra en helt anden tid. Vi får mere og mere strøm fra vindmøller og andre energikilder, og elpriserne presses ned. Så den el, som kraftværkerne producerer, er alt for dyr. Ud fra min analyse mener jeg, at politikerne bør sløjfe kravet om, at affaldsforbrændingsværker både skal producere varme og el. Det bør være op til det enkelte værk at vælge, siger Alexander Boye Petersen.

_____

Energy Supply: 
Den første træflis er kommet til Skærbæk
Skærbækværket har netop modtaget sin første træflis som første skridt i DONG Energys grønne omstilling fra kul til biomasse på værket. 

De 3.546 ton træflis er første skibsladning af flere, inden værket begynder at producere grøn energi. Den første træflis skal i første omgang benyttes til at justere kraner og transportbånd efter.

-  Selvom kedlerne er ikke klar til at blive startet op endnu, kan vi godt begynde at teste de to nye kraner og det nye transportsystem, som skal bringe flisen fra skibene og hen til vores lager. Vi skal sikre, at alt fungerer, som det skal, og det giver god mening, at vi begynder at teste og justere den første del af processen nu, fortæller Carsten Birkeland Kjær fra Dong Energy til Energy Supply.

Skærbækværkets flis vil primært være fra Baltikum og Norge samt noget dansk flis. 

_____

EnergiWatch:
Missilangreb får olieprisen til at stige
Det amerikanske missilangreb på en syrisk militærbase får oliepriserne til at stige voldsomt fredag morgen. Også guldpriserne stiger, skriver EnergiWatch.

Angrebet kommer som reaktion på tirsdagens giftangreb, og det er frygten for, at syriske konflikt eskalerer, der får priserne på olie og guld til at stige, fordi den spændte situation i Mellemøsten kan resultere i forsynings- og leveranceforstyrrelser.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 55,95 dollar mod 54,75 dollar torsdag eftermiddag.

Nyheder

26. apr 2017

Integration mellem forsyningssektorerne skal styrkes

Den stigende mængde fluktuerende energi skal udnyttes bedre i såvel elsektoren som i den øvrige forsyningssektor. Derfor bør tilskudspuljen, der netop skal fremme denne integration øges skriver Dansk Fjernvarme i et nyt høringssvar.

20. apr 2017

Det danske marked er udstillingsvindue

Den nye branchestatistik for fjernvarmesektoren viser en markant stigning i beskæftigelsen blandt rådgivende ingeniører. Det mærker de også hos virksomheden Damgaard.

20. apr 2017

"Vi har brug for at kunne afprøve nye teknologier på hjemmemarkedet"

Eksporten er stigende og antallet af medarbejdere i vækst. Alligevel oplever energianlægsvirksomheden Weiss, at det vigtige hjemlige fjernvarmemarked er presset. 

20. apr 2017

Dansk Metal: Hjemmemarkedet kan være et laboratorium

Danmark er en lille økonomi, der er afhængig af eksport. Derfor er det vigtigt med et hjemmemarked, der kan bruges som laboratorium, mener cheføkonom i Dansk Metal Thomas Søby. 

11. apr 2017

Fornuftigt med styrket kontrol af energispareordning

Slut med fejl og snyd i energispareindsatsen, mener energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, der derfor har fremlagt forslag til øget kontrolindsats. Dansk Fjernvarme støtter forslaget.

03. apr 2017

Dansk Byggeris analyse er uden fundament

Dansk Fjernvarme mener, at Dansk Byggeri går galt i byen i en analyse af fjernvarmens faste udgifter. Dansk Byggeris analyse mangler en grundlæggende forståelse af fjernvarmeselskabernes økonomi.

03. apr 2017

Forsyningsgrenene er unikke

De fysiske forskelle mellem forsyningsgrenene er åbenlyse. Men også regulatorisk og internt i selskaberne er der forskel. Dansk Fjernvarmes politiske chef giver indsigt i forsyningerne.

03. apr 2017

Forsyning Helsingør: Forskellige varer har forskellig regulering

Den nuværende regulering af fjernvarme giver stor handlefrihed for selskaberne, mener direktøren i Forsyning Helsingør, der mener, at multiforsyningerne sagtens kan hente effektiviseringsgevinster med forskellig regulering.

30. mar 2017

Europæisk varmekort kobler behov og ressourcer

Et nyt interaktivt kort viser hvor i Europa, der er overskudsvarme - og hvor der er behov for varme og køling.

29. mar 2017 Energi på toppen

Billedhjul: Fjernvarmen på det politiske operationsbord

Om det er marked eller politisk planlægning, der skal udvikle forsyningssektoren, var et af de centrale omdrejningspunkter i debatten under Dansk Fjernvarmes nye morgenmøde-koncept, Energi På Toppen.

23. mar 2017

Afgift på biomasse er gift for grøn omstilling

I et par nye folketingsforslag foreslår Enhedslisten, at regeringen skal analysere CO2-udledningen og effekterne ved en afgift på biomasse til fjernvarme. Dansk Fjernvarme advarer mod afgift, der vil bremse grøn omstilling.

27. apr 2017 Generalforsamling

Astrid Birnbaum valgt til Dansk Fjernvarmes bestyrelse

Tre genvalg og ét nyt bestyrelsesmedlem til Dansk Fjernvarmes bestyrelse. Det blev resultatet af afstemningen på Dansk Fjernvarmes generalforsamling.

21. apr 2017 Navnenyt

Ny Sales Manager i LOGSTOR

Mogens Holt Pedersen er ny Area Sales Manager for LOGSTOR Detect.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

21. apr 2017 Presseklip

Potentiale for mere fjernvarmeeksport til Tyskland og Rusland

LÆS I DAG: Potentiale for mere fjernvarmeeksport til Tyskland og Rusland. Elselskaber beklager sig over indtægtsramme. Biogasanlæg i Blans kan flytte til Glansager. Kjellerup Fjernvarme bygger nyt. Og meget meget mere.

20. apr 2017 Presseklip

Fjernvarmeindustrien har øget eksporten og ansætter flere

LÆS I DAG: Fjernvarmeindustrien har øget eksporten og ansætter flere. Usikker energipolitik koster Tjæreborg Industri. Intet fælles værk på Sydlolland.

18. apr 2017 Presseklip

Anklager mod minister om aftalebrud

LÆS I DAG: Anklager mod energiminister om aftalebrud. Kartoffelmelsvarme skudt ned af politikerne. Hedensted når CO2-mål før tid. Halm sikrer besparelse i Boulstrup-Hou.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

20. apr 2017 Navnenyt

LOGSTOR har fået ny områdechef

Per Grenaa er ny områdechef for LOGSTOR.

19. apr 2017 Navnenyt

Ny fjernvarmechef i EnviDan

Janus H. Christiansen er ny markedschef for fjernvarme i EnviDan

12. apr 2017 Navnenyt

Ny topchef for Qubiqa

Carsten Sørensen overtager efter Axel M. Jepsen, der bliver bestyrelsesformand.

11. apr 2017 Navnenyt

Ny topchef for Sweco Danmark

Dariush Rezai overtager som administrerende direktør for Sweco Danmark.

10. apr 2017 Navnenyt

Ny administrerende direktør for Bravida

Bravida har udnævnt Johnny Hey til ny administrerende direktør i Bravida Danmark A/S som afløser for Bent Andersen.

07. apr 2017 Navnenyt

Arcon-Sunmark ansætter ny adm. direktør

54-årige Ole Nørskov Dalby overtager i solvarmevirksomheden i Skørping.