05. apr 2017 Presseklip

Afgift vil øge prisen i Aalborg

LÆS I DAG: Afgift vil øge varmeprisen i Aalborg. Dansk Fjernvarme mener, Dansk Byggeri går galt i byen. Ewii præsenterer overskud. Snart færdig med fjernvarme i Allinge. 

 

Nordjyske Stiftstidende:
Afgift vil øge prisen i Aalborg
Aalborg Varme A/S udnytter store mængder overskudsvarme fra Aalborg Portlands cementproduktion, og derfor vil det ramme varmeforbrugerne i Aalborg særlig hårdt, hvis skatteministeriets nye udspil til takstændringer på energiområdet bliver til virkelighed. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Udspillet lægger op til, at der skal være en fast sats for al overskudsvarme på 22,8 kroner per gigajoule, og det vil resultere i en ekstraregning på mere end 20 mio. kr. om året – eller cirka 350 kr. om året for et standardhus.

Aalborg Energikoncerns bestyrelsesformand miljø- og energirådmand Lasse P. N. Olsen (EL) håber, at politikerne på Christiansborg tager forslaget af bordet. 

- Vi hører konstant, at vi skal have fokus på den grønne omstilling. At indføre nye afgifter, der trækker i stik modsat retning, er i mine øjne meget uambitiøst og komplet uansvarligt på miljøets vegne, siger Lasse P. N. Olsen til Nordjyske Stiftstidende.

Han siger til avisen, at det efter hans opfattelse er helt ude i hampen, at Aalborg Kommunes fjernvarmekunder samtidig straffes økonomisk for at være langt fremme i den grønne omstilling.

_____

Helsingør Netavis:
- Dansk Byggeri går galt i byen
Dansk Fjernvarme mener, at Dansk Byggeri går galt i byen i en analyse af fjernvarmens faste udgifter, skriver Helsingør Netavis.

Dansk Byggeri hævder i analysen, at fjernvarmeselskabernes faste tariffer er stigende, og forbrugerne derfor snydes for energitilskud, der ryger i selskabernes kasser.

– Det er ikke anderledes end, at når et fjernvarmeselskab har faste udgifter, opkræver selskaberne disse over et fast bidrag. Det er den kostægte pris, som staten har sat Energitilsynet til at tjekke. Dansk Byggeri går derfor galt i byen, når de hævder, at der opkræves en masse penge, som går i nogle selskabers lomme. Fjernvarmen er non-profit med både kommunale og især forbrugerejede selskaber, siger vicedirektør i Dansk Fjernvarme Kim Behnke.

_____

TV2 Fyn:
Værdipapirer booster overskud hos Ewii
Energiselskabet Ewii, der forsyner Trekantområdet med fjernvarme, el, vand og bredbånd, fik sidste år et overskud før skat på 48 millioner kroner, trods et fald i omsætningen en og negativ drift på 121 millioner kroner. Resultatet er næsten en halvering af overskuddet i forhold til 2015, oplyser TV2 Fyn

Overskuddet bærer også præg af, at koncernen har værdipapir-indtægter på 240 millioner kroner, hvilket er væsentligt mere end året i forvejen.

Koncerndirektør Knud Steen Larsen er alt i alt tilfreds med udviklingen:

- Overskuddet kunne endda have været 150 millioner kroner større, hvis vi havde valgt at udnytte indtjeningsloftet i både vores vandselskab og elnet-selskab. Men vi ønsker at bidrage til at gøre Trekantområdet attraktivt at bo og drive virksomhed i, så vi har i stedet valgt, at den sunde økonomi i vores kommercielle selskaber skal være med til at gøre infrastrukturen så billig som mulig, siger Knud Steen Larsen i en pressemeddelelse.

_____

 

TV2 Bornholm:

Snart færdig med fjernvarme i Allinge

Det er snart slut med gravkøer og opgravede veje i Allinge, for inden længe er man færdige med at lave fjernvarme. Her har 68 procent tilsluttet sig fjernvarmen, og det er de tilfreds med hos Bornholms Energi og Forsyning:

 

- Vi håber, der kommer endnu flere ombord. Det er jo en kollektiv løsning, så jo flere der er med, desto bedre bliver det for os alle sammen, siger markeds- og udviklingschef Claus Vesløv til TV2 Bornholm.

Nyheder

26. apr 2017

Integration mellem forsyningssektorerne skal styrkes

Den stigende mængde fluktuerende energi skal udnyttes bedre i såvel elsektoren som i den øvrige forsyningssektor. Derfor bør tilskudspuljen, der netop skal fremme denne integration øges skriver Dansk Fjernvarme i et nyt høringssvar.

20. apr 2017

Det danske marked er udstillingsvindue

Den nye branchestatistik for fjernvarmesektoren viser en markant stigning i beskæftigelsen blandt rådgivende ingeniører. Det mærker de også hos virksomheden Damgaard.

20. apr 2017

"Vi har brug for at kunne afprøve nye teknologier på hjemmemarkedet"

Eksporten er stigende og antallet af medarbejdere i vækst. Alligevel oplever energianlægsvirksomheden Weiss, at det vigtige hjemlige fjernvarmemarked er presset. 

20. apr 2017

Dansk Metal: Hjemmemarkedet kan være et laboratorium

Danmark er en lille økonomi, der er afhængig af eksport. Derfor er det vigtigt med et hjemmemarked, der kan bruges som laboratorium, mener cheføkonom i Dansk Metal Thomas Søby. 

11. apr 2017

Fornuftigt med styrket kontrol af energispareordning

Slut med fejl og snyd i energispareindsatsen, mener energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, der derfor har fremlagt forslag til øget kontrolindsats. Dansk Fjernvarme støtter forslaget.

03. apr 2017

Dansk Byggeris analyse er uden fundament

Dansk Fjernvarme mener, at Dansk Byggeri går galt i byen i en analyse af fjernvarmens faste udgifter. Dansk Byggeris analyse mangler en grundlæggende forståelse af fjernvarmeselskabernes økonomi.

03. apr 2017

Forsyningsgrenene er unikke

De fysiske forskelle mellem forsyningsgrenene er åbenlyse. Men også regulatorisk og internt i selskaberne er der forskel. Dansk Fjernvarmes politiske chef giver indsigt i forsyningerne.

03. apr 2017

Forsyning Helsingør: Forskellige varer har forskellig regulering

Den nuværende regulering af fjernvarme giver stor handlefrihed for selskaberne, mener direktøren i Forsyning Helsingør, der mener, at multiforsyningerne sagtens kan hente effektiviseringsgevinster med forskellig regulering.

30. mar 2017

Europæisk varmekort kobler behov og ressourcer

Et nyt interaktivt kort viser hvor i Europa, der er overskudsvarme - og hvor der er behov for varme og køling.

29. mar 2017 Energi på toppen

Billedhjul: Fjernvarmen på det politiske operationsbord

Om det er marked eller politisk planlægning, der skal udvikle forsyningssektoren, var et af de centrale omdrejningspunkter i debatten under Dansk Fjernvarmes nye morgenmøde-koncept, Energi På Toppen.

23. mar 2017

Afgift på biomasse er gift for grøn omstilling

I et par nye folketingsforslag foreslår Enhedslisten, at regeringen skal analysere CO2-udledningen og effekterne ved en afgift på biomasse til fjernvarme. Dansk Fjernvarme advarer mod afgift, der vil bremse grøn omstilling.

27. apr 2017 Generalforsamling

Astrid Birnbaum valgt til Dansk Fjernvarmes bestyrelse

Tre genvalg og ét nyt bestyrelsesmedlem til Dansk Fjernvarmes bestyrelse. Det blev resultatet af afstemningen på Dansk Fjernvarmes generalforsamling.

21. apr 2017 Navnenyt

Ny Sales Manager i LOGSTOR

Mogens Holt Pedersen er ny Area Sales Manager for LOGSTOR Detect.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

21. apr 2017 Presseklip

Potentiale for mere fjernvarmeeksport til Tyskland og Rusland

LÆS I DAG: Potentiale for mere fjernvarmeeksport til Tyskland og Rusland. Elselskaber beklager sig over indtægtsramme. Biogasanlæg i Blans kan flytte til Glansager. Kjellerup Fjernvarme bygger nyt. Og meget meget mere.

20. apr 2017 Presseklip

Fjernvarmeindustrien har øget eksporten og ansætter flere

LÆS I DAG: Fjernvarmeindustrien har øget eksporten og ansætter flere. Usikker energipolitik koster Tjæreborg Industri. Intet fælles værk på Sydlolland.

18. apr 2017 Presseklip

Anklager mod minister om aftalebrud

LÆS I DAG: Anklager mod energiminister om aftalebrud. Kartoffelmelsvarme skudt ned af politikerne. Hedensted når CO2-mål før tid. Halm sikrer besparelse i Boulstrup-Hou.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

20. apr 2017 Navnenyt

LOGSTOR har fået ny områdechef

Per Grenaa er ny områdechef for LOGSTOR.

19. apr 2017 Navnenyt

Ny fjernvarmechef i EnviDan

Janus H. Christiansen er ny markedschef for fjernvarme i EnviDan

12. apr 2017 Navnenyt

Ny topchef for Qubiqa

Carsten Sørensen overtager efter Axel M. Jepsen, der bliver bestyrelsesformand.

11. apr 2017 Navnenyt

Ny topchef for Sweco Danmark

Dariush Rezai overtager som administrerende direktør for Sweco Danmark.

10. apr 2017 Navnenyt

Ny administrerende direktør for Bravida

Bravida har udnævnt Johnny Hey til ny administrerende direktør i Bravida Danmark A/S som afløser for Bent Andersen.

07. apr 2017 Navnenyt

Arcon-Sunmark ansætter ny adm. direktør

54-årige Ole Nørskov Dalby overtager i solvarmevirksomheden i Skørping.