31. mar 2017 Presseklip

Eksportstrategi sættes i gang

LÆS I DAG: Eksportstrategi sættes i gang. Svendborgs største elkedel skal give billig fjernvarme. Veflinge ønsker sig fjernvarme.

Altinget:
Eksportstrategi sættes i gang
For en uge siden præsenterede energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) regeringens strategi for at øge eksporten af grøn teknologi – og nu sætter energistyrelsen gang i indsatser i Tyskland, USA og Storbritannien. Strategiens mål er at fordoble Danmarks eksport af energiteknologi fra cirka 70 milliarder kroner i 2015 til over 140 milliarder kroner i 2030.

Første led handler om at hjælpe myndigheder i USA, Storbritannien og Tyskland med de danske regulerings- og myndighedserfaringer omkring bl.a. fjernvarme, offshore vind og energieffektivitet. Håbet er, at det kan skabe kommercielle kontakter for de danske virksomheder, oplyser Altinget.

Mulighederne for danske virksomheder afhænger af fokuslandene: I Tyskland vil man gerne have mere vedvarende energi til at erstatte atomkraft og ønsker energieffektivitet i industrierne, mens det for Storbritanniens handler om at udbrede fjernvarme. Og i USA er der et hastigt voksende fokus og marked for vindmøller på hav.

_____

Fyns Amts Avis: 
Svendborgs største elkedel skal give billig fjernvarme
Svendborg Fjernvarme indviede i går sit 25 MWH store elkedelanlæg bygget på to år til en pris af godt otte millioner kroner, skriver Fyns Amts Avis.

Elkedlen rummer 5.000 liter vand, der varmes med billig overskudsstrøm fra nordtyske vindmøller. Tilbage står en forventet lavere fjernvarmepris til forbrugerne i Svendborg.

- Vi har prøvekørt anlægget i tre uger i februar, og i den periode har vi haft en besparelse på en halv million kroner i forhold til det, vi ellers skulle have kørt med, forklarer Carl Madsen, direktør i Svendborg Fjernvarme til Fyns Amts Avis.

Han forventer, at forbrugerne kan spare 200-300 kroner om året på den CO2-neutrale varme.

_____

Fyens Stiftstidende:
Ønske om fjernvarme i Veflinge
Søndersø har det og Morud har det – så nu må tiden være kommet til Veflinge. Det mener Gert Rasmussen, medlem af Nordfyns Kommunalbestyrelse for Socialdemokraterne.

Han fremhæver fjernvarmen som et godt alternativt til gas og olie, blandt andet på grund af at fyr og kedler ikke skal vedligeholdes hos den enkelte forbruger. Gert Rasmussen forventer også, at fjernvarme vil kunne styrke huspriserne i byen. 

Han har derfor været i kontakt med Fjernvarme Fyn, der vender tilbage med en cirkapris på, hvad det vil koste at få fjernvarme til Veflinge. I sidste ende vil prisen være afhængig af, hvor stor interessen blandt Veflinge-borgerne er.

Gert Rasmussen vil, i hvert fald i starten, stå for at samle overblik over interessen og han understreger, at det er et initiativ, han har taget som privatperson og ikke som byrådsmedlem.

Nyheder

26. apr 2017

Integration mellem forsyningssektorerne skal styrkes

Den stigende mængde fluktuerende energi skal udnyttes bedre i såvel elsektoren som i den øvrige forsyningssektor. Derfor bør tilskudspuljen, der netop skal fremme denne integration øges skriver Dansk Fjernvarme i et nyt høringssvar.

20. apr 2017

Det danske marked er udstillingsvindue

Den nye branchestatistik for fjernvarmesektoren viser en markant stigning i beskæftigelsen blandt rådgivende ingeniører. Det mærker de også hos virksomheden Damgaard.

20. apr 2017

"Vi har brug for at kunne afprøve nye teknologier på hjemmemarkedet"

Eksporten er stigende og antallet af medarbejdere i vækst. Alligevel oplever energianlægsvirksomheden Weiss, at det vigtige hjemlige fjernvarmemarked er presset. 

20. apr 2017

Dansk Metal: Hjemmemarkedet kan være et laboratorium

Danmark er en lille økonomi, der er afhængig af eksport. Derfor er det vigtigt med et hjemmemarked, der kan bruges som laboratorium, mener cheføkonom i Dansk Metal Thomas Søby. 

11. apr 2017

Fornuftigt med styrket kontrol af energispareordning

Slut med fejl og snyd i energispareindsatsen, mener energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, der derfor har fremlagt forslag til øget kontrolindsats. Dansk Fjernvarme støtter forslaget.

03. apr 2017

Dansk Byggeris analyse er uden fundament

Dansk Fjernvarme mener, at Dansk Byggeri går galt i byen i en analyse af fjernvarmens faste udgifter. Dansk Byggeris analyse mangler en grundlæggende forståelse af fjernvarmeselskabernes økonomi.

03. apr 2017

Forsyningsgrenene er unikke

De fysiske forskelle mellem forsyningsgrenene er åbenlyse. Men også regulatorisk og internt i selskaberne er der forskel. Dansk Fjernvarmes politiske chef giver indsigt i forsyningerne.

03. apr 2017

Forsyning Helsingør: Forskellige varer har forskellig regulering

Den nuværende regulering af fjernvarme giver stor handlefrihed for selskaberne, mener direktøren i Forsyning Helsingør, der mener, at multiforsyningerne sagtens kan hente effektiviseringsgevinster med forskellig regulering.

30. mar 2017

Europæisk varmekort kobler behov og ressourcer

Et nyt interaktivt kort viser hvor i Europa, der er overskudsvarme - og hvor der er behov for varme og køling.

29. mar 2017 Energi på toppen

Billedhjul: Fjernvarmen på det politiske operationsbord

Om det er marked eller politisk planlægning, der skal udvikle forsyningssektoren, var et af de centrale omdrejningspunkter i debatten under Dansk Fjernvarmes nye morgenmøde-koncept, Energi På Toppen.

23. mar 2017

Afgift på biomasse er gift for grøn omstilling

I et par nye folketingsforslag foreslår Enhedslisten, at regeringen skal analysere CO2-udledningen og effekterne ved en afgift på biomasse til fjernvarme. Dansk Fjernvarme advarer mod afgift, der vil bremse grøn omstilling.

27. apr 2017 Generalforsamling

Astrid Birnbaum valgt til Dansk Fjernvarmes bestyrelse

Tre genvalg og ét nyt bestyrelsesmedlem til Dansk Fjernvarmes bestyrelse. Det blev resultatet af afstemningen på Dansk Fjernvarmes generalforsamling.

21. apr 2017 Navnenyt

Ny Sales Manager i LOGSTOR

Mogens Holt Pedersen er ny Area Sales Manager for LOGSTOR Detect.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

21. apr 2017 Presseklip

Potentiale for mere fjernvarmeeksport til Tyskland og Rusland

LÆS I DAG: Potentiale for mere fjernvarmeeksport til Tyskland og Rusland. Elselskaber beklager sig over indtægtsramme. Biogasanlæg i Blans kan flytte til Glansager. Kjellerup Fjernvarme bygger nyt. Og meget meget mere.

20. apr 2017 Presseklip

Fjernvarmeindustrien har øget eksporten og ansætter flere

LÆS I DAG: Fjernvarmeindustrien har øget eksporten og ansætter flere. Usikker energipolitik koster Tjæreborg Industri. Intet fælles værk på Sydlolland.

18. apr 2017 Presseklip

Anklager mod minister om aftalebrud

LÆS I DAG: Anklager mod energiminister om aftalebrud. Kartoffelmelsvarme skudt ned af politikerne. Hedensted når CO2-mål før tid. Halm sikrer besparelse i Boulstrup-Hou.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

20. apr 2017 Navnenyt

LOGSTOR har fået ny områdechef

Per Grenaa er ny områdechef for LOGSTOR.

19. apr 2017 Navnenyt

Ny fjernvarmechef i EnviDan

Janus H. Christiansen er ny markedschef for fjernvarme i EnviDan

12. apr 2017 Navnenyt

Ny topchef for Qubiqa

Carsten Sørensen overtager efter Axel M. Jepsen, der bliver bestyrelsesformand.

11. apr 2017 Navnenyt

Ny topchef for Sweco Danmark

Dariush Rezai overtager som administrerende direktør for Sweco Danmark.

10. apr 2017 Navnenyt

Ny administrerende direktør for Bravida

Bravida har udnævnt Johnny Hey til ny administrerende direktør i Bravida Danmark A/S som afløser for Bent Andersen.

07. apr 2017 Navnenyt

Arcon-Sunmark ansætter ny adm. direktør

54-årige Ole Nørskov Dalby overtager i solvarmevirksomheden i Skørping.