20. mar 2017 Presseklip

Politikere vil forhindre ekstraregning

LÆS I DAG: Ekstraregning på vej til fjernvarmekunder. Politikere vil forhindre fjernvarmeregning. Kvotesystemet fungerer ikke. Indvielse af varmepumpeanlæg i Rødkærsbro - se tv-indslaget.

Jyllands-Posten:
Ekstraregning på vej til fjernvarmekunder
Store fjernvarmeselskaber har søgt om at sende ekstra milliardregning til deres varmekunder, skriver Jyllands-Posten.

Ved at fortolke gamle regler på ny vis har Eniig Varme i Herning fået tilladelse til at opkræve 172 mio. kr. ekstra ved sine 19.000 varmekunder. Sagen er prøvet i Energitilsynet, hvor flere end ”et halvt hundrede fjernvarmeselskaber” har søgt om at opkræve ekstraregninger til deres kunder efter princippet om forrentning af indskudskapital.

De mange ekstra millioner går til selskabernes ejere, som oftest kommuner eller aktionærer.

Herning Kommune solgte i 2003 to tredjedele af sit fjernvarmeselskab til Dong og fik bøjet Energitilsynet til at nyfortolke størrelsen af selskabets indskudskapital. Herning fik i 2014 lov til at 30-doble indskudskapitalen og den tilhørende forrentning. Kommunens fjernvarmekunder kom til at betale gildet, for Eniig Varme (tidl. EGJ Varme) sendte ekstraregningen på 280 mio. kr. til forbrugerne.

Siden har et halvt hundrede fjernvarmeselskaber søgt Energitilsynet om en tilsvarende fortolkning.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt siger, at han vil søge en politisk dialog med Folketingets partier for at lukke afregningsfidusen.

- Desværre tyder meget på, at disse nye afgørelser vil blive misbrugt til at skrue op for varmeregningen og stikke pengene i lommen. Det har aldrig været meningen, siger Lars Christian Lilleholt til Jyllands-Posten.

_____

Lemvig Folkeblad:
Politikere vil forhindre fjernvarmeregning
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt vil ændre loven, så kommunerne ikke længere kan bruge fjernvarmeselskaberne som bank og løbende hive penge ud af dem. Reaktionen kommer oven på at Eniig Varme fra Herning har fået opkræver ekstra 172 millioner kroner hos sine kunder.

- Regeringen er på fjernvarmeforbrugernes side. Derfor vil jeg have lukket den mulighed, der er i dag, for at kommunerne kan få forrentet deres indskudskapital i fjernvarmeselskaberne siger Lars Christian Lilleholt til Lemvig Folkeblad.

Det kan få betydning for flere end 50 andre selskaber, der vil have lov til det samme, for sagen handler om forrentning af indskudskapital, og ministerens plan er, at kommunerne fremover kun kan få forrentet deres penge, når de laver investeringer i fjernvarmeselskaberne. Her kan han forvente opbakning fra både socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

_____

Nordjyske:
Kvotesystemet fungerer ikke
Skal vi nå de danske klimamål, kan Danmark ikke forlade sig på EU’s kvotesystem. Det mener Klimarådet i en ny analyse.

- Kvotesystemet har helt mistet pusten og er slet ikke i stand til at drive den grønne omstilling på grund af det store overskud af kvoter, siger Klimarådets formand Peter Birch Sørensen til Nordjyske.

Danmark bør fortsætte den grønne omstilling og samtidig arbejde på at få ændret det europæiske kvotemarked til noget, der fungerer.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt er ikke enig med Klimarådet. Han vedkender, at kvotesystemet kan blive bedre. Men fremhæver, at det er positivt, at man i forrige uge blev enige om at trække et stort antal kvoter ud af markedet.

_____

Energy Supply:
Indvielse af varmepumpeanlæg i Rødkærsbro 
Rødkærsbro Fjernvarmeværk med rådgivning fra Dong Energy bygget et nyt varmepumpeanlæg, der skal forsyne 600 borgere i byen med varme fra Arla Foods. Anlægget blev indviet i fredags:

- Vi er meget glade for, at det nye varmepumpeanlæg indvies i dag. For os betyder det, at vi kan forsætte med at producere fjernvarme til fornuftige priser, og at vores fjernvarme nu er 90% grøn, siger Frede Hansen, Bestyrelsesformand for Rødkærskro Fjernvarmeværk til Energy Supply

Projektet, der sætter turbo på udnyttelsen af overskudsvarme, har fået 2,4 mio. kroner fra Energistyrelsen og 900.000 kroner fra Region Midtjylland i støtte. Den totale anlægspris er på 14 millioner kroner, og anlægget er et banebrydende projekt, fordi det udnytter temperaturforskelle på 25 grader varmt spildevand fra Arla og dermed sænkes forbruges af naturgas på selsksabet.

Se også tv-indslaget fra dagen fra TV Midt Vest

Nyheder

23. mar 2017

Afgift på biomasse er gift for grøn omstilling

I et par nye folketingsforslag foreslår Enhedslisten, at regeringen skal analysere CO2-udledningen og effekterne ved en afgift på biomasse til fjernvarme. Dansk Fjernvarme advarer mod afgift, der vil bremse grøn omstilling.

22. mar 2017

Langt fra alle ønsker at udnytte forrentning

Langt de fleste fjernvarmeselskaber, der har en ansøgning liggende hos Energistyrelsen om forrentning, agter ikke umiddelbart at gøre brug af den.

20. mar 2017

Dansk Fjernvarme støtter ministeren i at sikre varmekunderne

Penge opkrævet af varmeforbrugerne skal blive i fjernvarmeselskaberne. Det mener forsyningsministeren om sagen. Dansk Fjernvarme støtter ministeren og beder om hurtig løsning.

16. mar 2017

Gennembrud for varmepumper nærmer sig

Det store gennembrud for varmepumper har næppe været tættere på med PSO-farvel og ny energisparaftale. Men ifølge Dansk Fjernvarme står der fortsat afgifter i vejen for gennembruddet.

16. mar 2017

#viforsynerDK: Forsyningernes fælles vision præsenteret

"Vi forsyner Danmark". Under den overskrift præsenterede fem brancheorganisationer en fælles vision for forsyningssektoren på Nationalmusset i København. Her kan du opleve eller genopleve præsentationen af visionen, hvordan den foregik på de sociale medier.

15. mar 2017

Vestforsyning: "Regeringens strategi angriber multiforsyningens DNA"

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra Vestforsyning. 

15. mar 2017

DIN Forsyning: Kunderne vil have høj forsyningssikkerhed

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra DIN Forsyning.

02. mar 2017

Mangler stadig svar på fejl og mangler i McKinsey-rapport

Der mangler fortsat svar på en række kritikpunkter af McKinsey-rapporten. Forud for dagens høring gør DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme opmærksom på de mest åbenlyse fejl.

27. feb 2017

Forsyningssektoren lancerer fælles visioner

DANVA, Dansk Fjernvarme, Dansk Affaldsforening, Foreningen Danske Kraftvarmeværker og Danske Vandværker lancerer fælles visioner for forsyningssektoren.

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer sig

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

23. mar 2017 Navnenyt

Carsten Jensen ny direktør for Dansk Gas Distribution

Carsten Jensen kommer fra en stilling som direktør for Eldrift i Energinet.dk. 

22. mar 2017 Navnenyt

Danfoss-topchef stopper

Niels B. Christiansen stopper efter ni år som øverste chef for Danfoss.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. mar 2017 Presseklip

Forsyningssektoren til regeringen: Fingrene væk

LÆS I DAG: Forsyningssektoren til regeringen: Fingrene væk. Bioenergieksport for milliarder. Naturgasselskab udfordrer energikæmper i milliardhandel om gasnettet. Varmen bliver billigere i Rønne og Knudsker. Og meget mere.

14. mar 2017 Presseklip

Kraftig vækst i elforbrug skal dækkes af sort energi

LÆS I DAG: Kraftig vækst i elforbrug skal dækkes af sort energi. Polen ønsker dansk fjernvarme. Intet forlig i geotermisag i Viborg. DF ønsker fjernvarmeløsning i Herning. Og meget mere.

13. mar 2017 Presseklip

Mere grøn omstilling kræver flere investeringer

LÆS I DAG Grøn omstilling efter 2020 kræver flere energipolitiske initiativer og investeringer i grøn energi. Skæve afgifter giver spild af energi. Anlæg fra Aalborg Energie Technik producerer strøm og varme af mask fra skotske whiskydestillerier. Værkerne i Kølvrå og Karup fusionerer.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

21. mar 2017 Navnenyt

Frida fra IDA til DTU

DTU Elektro har ansat Frida Frost som COO for PowerLabDK.

20. mar 2017 Navnenyt

Fra Grøn Energi til DFP

Kim Søgaard Clausen begynder hos DFP den 1. maj.

16. mar 2017 Navnenyt

Ny administrerende direktør i NRGi

1. maj bliver 45-årige Jacob Vittrup ny administrerende direktør for NRGi.

15. mar 2017 Navnenyt

MES-direktør vender tilbage midlertidigt

Jens Høgsberg Kristensen er midlertidig direktør i energiselskabet MES, hvor han også var direktør 2004 til 2012.

14. mar 2017 Navnenyt

Lars Gullev har 25 års jubilæum i VEKS

Jubilæumsreception for Lars Gullev den 29. marts hos VEKS.

13. mar 2017 Navnenyt

Dansk Fjernvarmes æresmedlem fylder 75 år

Dansk Fjernvarmes æresmedlem Mogens Uhrskov fylder 75 år den 14. marts.