20. mar 2017 Presseklip

Politikere vil forhindre ekstraregning

LÆS I DAG: Ekstraregning på vej til fjernvarmekunder. Politikere vil forhindre fjernvarmeregning. Kvotesystemet fungerer ikke. Indvielse af varmepumpeanlæg i Rødkærsbro - se tv-indslaget.

Jyllands-Posten:
Ekstraregning på vej til fjernvarmekunder
Store fjernvarmeselskaber har søgt om at sende ekstra milliardregning til deres varmekunder, skriver Jyllands-Posten.

Ved at fortolke gamle regler på ny vis har Eniig Varme i Herning fået tilladelse til at opkræve 172 mio. kr. ekstra ved sine 19.000 varmekunder. Sagen er prøvet i Energitilsynet, hvor flere end ”et halvt hundrede fjernvarmeselskaber” har søgt om at opkræve ekstraregninger til deres kunder efter princippet om forrentning af indskudskapital.

De mange ekstra millioner går til selskabernes ejere, som oftest kommuner eller aktionærer.

Herning Kommune solgte i 2003 to tredjedele af sit fjernvarmeselskab til Dong og fik bøjet Energitilsynet til at nyfortolke størrelsen af selskabets indskudskapital. Herning fik i 2014 lov til at 30-doble indskudskapitalen og den tilhørende forrentning. Kommunens fjernvarmekunder kom til at betale gildet, for Eniig Varme (tidl. EGJ Varme) sendte ekstraregningen på 280 mio. kr. til forbrugerne.

Siden har et halvt hundrede fjernvarmeselskaber søgt Energitilsynet om en tilsvarende fortolkning.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt siger, at han vil søge en politisk dialog med Folketingets partier for at lukke afregningsfidusen.

- Desværre tyder meget på, at disse nye afgørelser vil blive misbrugt til at skrue op for varmeregningen og stikke pengene i lommen. Det har aldrig været meningen, siger Lars Christian Lilleholt til Jyllands-Posten.

_____

Lemvig Folkeblad:
Politikere vil forhindre fjernvarmeregning
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt vil ændre loven, så kommunerne ikke længere kan bruge fjernvarmeselskaberne som bank og løbende hive penge ud af dem. Reaktionen kommer oven på at Eniig Varme fra Herning har fået opkræver ekstra 172 millioner kroner hos sine kunder.

- Regeringen er på fjernvarmeforbrugernes side. Derfor vil jeg have lukket den mulighed, der er i dag, for at kommunerne kan få forrentet deres indskudskapital i fjernvarmeselskaberne siger Lars Christian Lilleholt til Lemvig Folkeblad.

Det kan få betydning for flere end 50 andre selskaber, der vil have lov til det samme, for sagen handler om forrentning af indskudskapital, og ministerens plan er, at kommunerne fremover kun kan få forrentet deres penge, når de laver investeringer i fjernvarmeselskaberne. Her kan han forvente opbakning fra både socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

_____

Nordjyske:
Kvotesystemet fungerer ikke
Skal vi nå de danske klimamål, kan Danmark ikke forlade sig på EU’s kvotesystem. Det mener Klimarådet i en ny analyse.

- Kvotesystemet har helt mistet pusten og er slet ikke i stand til at drive den grønne omstilling på grund af det store overskud af kvoter, siger Klimarådets formand Peter Birch Sørensen til Nordjyske.

Danmark bør fortsætte den grønne omstilling og samtidig arbejde på at få ændret det europæiske kvotemarked til noget, der fungerer.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt er ikke enig med Klimarådet. Han vedkender, at kvotesystemet kan blive bedre. Men fremhæver, at det er positivt, at man i forrige uge blev enige om at trække et stort antal kvoter ud af markedet.

_____

Energy Supply:
Indvielse af varmepumpeanlæg i Rødkærsbro 
Rødkærsbro Fjernvarmeværk med rådgivning fra Dong Energy bygget et nyt varmepumpeanlæg, der skal forsyne 600 borgere i byen med varme fra Arla Foods. Anlægget blev indviet i fredags:

- Vi er meget glade for, at det nye varmepumpeanlæg indvies i dag. For os betyder det, at vi kan forsætte med at producere fjernvarme til fornuftige priser, og at vores fjernvarme nu er 90% grøn, siger Frede Hansen, Bestyrelsesformand for Rødkærskro Fjernvarmeværk til Energy Supply

Projektet, der sætter turbo på udnyttelsen af overskudsvarme, har fået 2,4 mio. kroner fra Energistyrelsen og 900.000 kroner fra Region Midtjylland i støtte. Den totale anlægspris er på 14 millioner kroner, og anlægget er et banebrydende projekt, fordi det udnytter temperaturforskelle på 25 grader varmt spildevand fra Arla og dermed sænkes forbruges af naturgas på selsksabet.

Se også tv-indslaget fra dagen fra TV Midt Vest

Nyheder

26. apr 2017

Integration mellem forsyningssektorerne skal styrkes

Den stigende mængde fluktuerende energi skal udnyttes bedre i såvel elsektoren som i den øvrige forsyningssektor. Derfor bør tilskudspuljen, der netop skal fremme denne integration øges skriver Dansk Fjernvarme i et nyt høringssvar.

20. apr 2017

Det danske marked er udstillingsvindue

Den nye branchestatistik for fjernvarmesektoren viser en markant stigning i beskæftigelsen blandt rådgivende ingeniører. Det mærker de også hos virksomheden Damgaard.

20. apr 2017

"Vi har brug for at kunne afprøve nye teknologier på hjemmemarkedet"

Eksporten er stigende og antallet af medarbejdere i vækst. Alligevel oplever energianlægsvirksomheden Weiss, at det vigtige hjemlige fjernvarmemarked er presset. 

20. apr 2017

Dansk Metal: Hjemmemarkedet kan være et laboratorium

Danmark er en lille økonomi, der er afhængig af eksport. Derfor er det vigtigt med et hjemmemarked, der kan bruges som laboratorium, mener cheføkonom i Dansk Metal Thomas Søby. 

11. apr 2017

Fornuftigt med styrket kontrol af energispareordning

Slut med fejl og snyd i energispareindsatsen, mener energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, der derfor har fremlagt forslag til øget kontrolindsats. Dansk Fjernvarme støtter forslaget.

03. apr 2017

Dansk Byggeris analyse er uden fundament

Dansk Fjernvarme mener, at Dansk Byggeri går galt i byen i en analyse af fjernvarmens faste udgifter. Dansk Byggeris analyse mangler en grundlæggende forståelse af fjernvarmeselskabernes økonomi.

03. apr 2017

Forsyningsgrenene er unikke

De fysiske forskelle mellem forsyningsgrenene er åbenlyse. Men også regulatorisk og internt i selskaberne er der forskel. Dansk Fjernvarmes politiske chef giver indsigt i forsyningerne.

03. apr 2017

Forsyning Helsingør: Forskellige varer har forskellig regulering

Den nuværende regulering af fjernvarme giver stor handlefrihed for selskaberne, mener direktøren i Forsyning Helsingør, der mener, at multiforsyningerne sagtens kan hente effektiviseringsgevinster med forskellig regulering.

30. mar 2017

Europæisk varmekort kobler behov og ressourcer

Et nyt interaktivt kort viser hvor i Europa, der er overskudsvarme - og hvor der er behov for varme og køling.

29. mar 2017 Energi på toppen

Billedhjul: Fjernvarmen på det politiske operationsbord

Om det er marked eller politisk planlægning, der skal udvikle forsyningssektoren, var et af de centrale omdrejningspunkter i debatten under Dansk Fjernvarmes nye morgenmøde-koncept, Energi På Toppen.

23. mar 2017

Afgift på biomasse er gift for grøn omstilling

I et par nye folketingsforslag foreslår Enhedslisten, at regeringen skal analysere CO2-udledningen og effekterne ved en afgift på biomasse til fjernvarme. Dansk Fjernvarme advarer mod afgift, der vil bremse grøn omstilling.

27. apr 2017 Generalforsamling

Astrid Birnbaum valgt til Dansk Fjernvarmes bestyrelse

Tre genvalg og ét nyt bestyrelsesmedlem til Dansk Fjernvarmes bestyrelse. Det blev resultatet af afstemningen på Dansk Fjernvarmes generalforsamling.

21. apr 2017 Navnenyt

Ny Sales Manager i LOGSTOR

Mogens Holt Pedersen er ny Area Sales Manager for LOGSTOR Detect.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

21. apr 2017 Presseklip

Potentiale for mere fjernvarmeeksport til Tyskland og Rusland

LÆS I DAG: Potentiale for mere fjernvarmeeksport til Tyskland og Rusland. Elselskaber beklager sig over indtægtsramme. Biogasanlæg i Blans kan flytte til Glansager. Kjellerup Fjernvarme bygger nyt. Og meget meget mere.

20. apr 2017 Presseklip

Fjernvarmeindustrien har øget eksporten og ansætter flere

LÆS I DAG: Fjernvarmeindustrien har øget eksporten og ansætter flere. Usikker energipolitik koster Tjæreborg Industri. Intet fælles værk på Sydlolland.

18. apr 2017 Presseklip

Anklager mod minister om aftalebrud

LÆS I DAG: Anklager mod energiminister om aftalebrud. Kartoffelmelsvarme skudt ned af politikerne. Hedensted når CO2-mål før tid. Halm sikrer besparelse i Boulstrup-Hou.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

20. apr 2017 Navnenyt

LOGSTOR har fået ny områdechef

Per Grenaa er ny områdechef for LOGSTOR.

19. apr 2017 Navnenyt

Ny fjernvarmechef i EnviDan

Janus H. Christiansen er ny markedschef for fjernvarme i EnviDan

12. apr 2017 Navnenyt

Ny topchef for Qubiqa

Carsten Sørensen overtager efter Axel M. Jepsen, der bliver bestyrelsesformand.

11. apr 2017 Navnenyt

Ny topchef for Sweco Danmark

Dariush Rezai overtager som administrerende direktør for Sweco Danmark.

10. apr 2017 Navnenyt

Ny administrerende direktør for Bravida

Bravida har udnævnt Johnny Hey til ny administrerende direktør i Bravida Danmark A/S som afløser for Bent Andersen.

07. apr 2017 Navnenyt

Arcon-Sunmark ansætter ny adm. direktør

54-årige Ole Nørskov Dalby overtager i solvarmevirksomheden i Skørping.