16. mar 2017 Presseklip

Forskere slår fast: Biomasse ER grøn

LÆS I DAG: Forskere fastslår: Biomasse ER grøn. Minister afviser planer om privatisering. Stop for energisparestilskud til hulmure.

EnergiWatch:
- Biomasse ER grøn
International Energy Agency (IEA) og 125 forskere slår fast, at biomasse skal betragtes som grøn energi, skriver EnergiWatch.

IEA og forskerne har på den måde svaret tænketanken Chatham House, der konkluderer, at biomasse ikke er mere grøn end fossile brændstoffer.

IEA har analyseret Chatham House-rapporten og er kommet frem til tre bekymrende punkter. Det ene er ifølge IEA, at rapporten giver en forkert fortolkning af virkningen af høst af skov i forhold til kulstoflagring.

Det andet punkt er, at rapporten forudsætter, at hele træer benyttes til biomasse. IEA mener, at primært bi- og restprodukter går til biomassen. IEA vurderer også, at biomasse-efterspørgsel kan få skovejere til at plante flere træer.

Sidste punkt er, at rapporten ikke erkender, at bioenergi fra skove er en integreret del af skovforvaltning. Derfor mener IEA, at det er urimeligt at forvente, at opretholdelsen af kulstoflagrene i skovene vil blive garanteret af bæredygtighedskriterier på biomasse.

_____

Århus Stiftstidende:
Minister afviser planer om privatisering
Energi-, klima- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt afviser, at regeringen vil privatisere fjernvarmeværkerne og resten af forsyningssektoren, meddeler Ritzau ifølge Århus Stiftstidende.

Den udvikling frygter forsyningsselskaberne ellers på baggrund af regeringens forsyningsstrategi penneført af konsulentvirksomheden McKinsey & Company.

Energien bliver dyrere for forbrugerne, eksport for milliarder kommer i fare, og mere effektiv drift bremses, hvis regeringen privatiserer de store forsyningsselskaber eller skærper kravene til dem, mener forsyningsselskaberne.

Ministeren afviser dog, at der er grund til bekymring.

- Det er en skræmmekampagne fra forsyningsselskabernes side, siger han og bemærker, at staten jo ikke ejer forsyningsselskaberne.

Han mener derimod, at regeringen vil effektivisere selskaberne. Det skal blandt andet ske ved at gøre op med hvile i sig selv-princippet, der efter ministerens mening betyder, at forsyningsselskaberne kan omkostninger over på forbrugerne.

_____

DR:
Stop for energisparestilskud til hulmure

Energistyrelsen har lavet en stikprøve af 62 projekter med hulmursisolering, hvor der var fejl i 44 tilfælde. Regeringen stopper derfor for tilskud i tre måneder og vil samtidig have ordningen undersøgt.

- Nu vil vi bruge de næste tre måneder på om vi kan finde frem til metoder, så vi kan få stoppet alt det her snyd med tilskudsordningen, siger energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) til DR.

Undersøgelsen kom i stand efter et program på DR, der antydede snyd med hulmursisolering, der får tilskud fra energispareordningen.

 

Nyheder

23. mar 2017

Afgift på biomasse er gift for grøn omstilling

I et par nye folketingsforslag foreslår Enhedslisten, at regeringen skal analysere CO2-udledningen og effekterne ved en afgift på biomasse til fjernvarme. Dansk Fjernvarme advarer mod afgift, der vil bremse grøn omstilling.

22. mar 2017

Langt fra alle ønsker at udnytte forrentning

Langt de fleste fjernvarmeselskaber, der har en ansøgning liggende hos Energistyrelsen om forrentning, agter ikke umiddelbart at gøre brug af den.

20. mar 2017

Dansk Fjernvarme støtter ministeren i at sikre varmekunderne

Penge opkrævet af varmeforbrugerne skal blive i fjernvarmeselskaberne. Det mener forsyningsministeren om sagen. Dansk Fjernvarme støtter ministeren og beder om hurtig løsning.

16. mar 2017

Gennembrud for varmepumper nærmer sig

Det store gennembrud for varmepumper har næppe været tættere på med PSO-farvel og ny energisparaftale. Men ifølge Dansk Fjernvarme står der fortsat afgifter i vejen for gennembruddet.

16. mar 2017

#viforsynerDK: Forsyningernes fælles vision præsenteret

"Vi forsyner Danmark". Under den overskrift præsenterede fem brancheorganisationer en fælles vision for forsyningssektoren på Nationalmusset i København. Her kan du opleve eller genopleve præsentationen af visionen, hvordan den foregik på de sociale medier.

15. mar 2017

Vestforsyning: "Regeringens strategi angriber multiforsyningens DNA"

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra Vestforsyning. 

15. mar 2017

DIN Forsyning: Kunderne vil have høj forsyningssikkerhed

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra DIN Forsyning.

02. mar 2017

Mangler stadig svar på fejl og mangler i McKinsey-rapport

Der mangler fortsat svar på en række kritikpunkter af McKinsey-rapporten. Forud for dagens høring gør DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme opmærksom på de mest åbenlyse fejl.

27. feb 2017

Forsyningssektoren lancerer fælles visioner

DANVA, Dansk Fjernvarme, Dansk Affaldsforening, Foreningen Danske Kraftvarmeværker og Danske Vandværker lancerer fælles visioner for forsyningssektoren.

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer sig

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

23. mar 2017 Navnenyt

Carsten Jensen ny direktør for Dansk Gas Distribution

Carsten Jensen kommer fra en stilling som direktør for Eldrift i Energinet.dk. 

22. mar 2017 Navnenyt

Danfoss-topchef stopper

Niels B. Christiansen stopper efter ni år som øverste chef for Danfoss.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. mar 2017 Presseklip

Forsyningssektoren til regeringen: Fingrene væk

LÆS I DAG: Forsyningssektoren til regeringen: Fingrene væk. Bioenergieksport for milliarder. Naturgasselskab udfordrer energikæmper i milliardhandel om gasnettet. Varmen bliver billigere i Rønne og Knudsker. Og meget mere.

14. mar 2017 Presseklip

Kraftig vækst i elforbrug skal dækkes af sort energi

LÆS I DAG: Kraftig vækst i elforbrug skal dækkes af sort energi. Polen ønsker dansk fjernvarme. Intet forlig i geotermisag i Viborg. DF ønsker fjernvarmeløsning i Herning. Og meget mere.

13. mar 2017 Presseklip

Mere grøn omstilling kræver flere investeringer

LÆS I DAG Grøn omstilling efter 2020 kræver flere energipolitiske initiativer og investeringer i grøn energi. Skæve afgifter giver spild af energi. Anlæg fra Aalborg Energie Technik producerer strøm og varme af mask fra skotske whiskydestillerier. Værkerne i Kølvrå og Karup fusionerer.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

21. mar 2017 Navnenyt

Frida fra IDA til DTU

DTU Elektro har ansat Frida Frost som COO for PowerLabDK.

20. mar 2017 Navnenyt

Fra Grøn Energi til DFP

Kim Søgaard Clausen begynder hos DFP den 1. maj.

16. mar 2017 Navnenyt

Ny administrerende direktør i NRGi

1. maj bliver 45-årige Jacob Vittrup ny administrerende direktør for NRGi.

15. mar 2017 Navnenyt

MES-direktør vender tilbage midlertidigt

Jens Høgsberg Kristensen er midlertidig direktør i energiselskabet MES, hvor han også var direktør 2004 til 2012.

14. mar 2017 Navnenyt

Lars Gullev har 25 års jubilæum i VEKS

Jubilæumsreception for Lars Gullev den 29. marts hos VEKS.

13. mar 2017 Navnenyt

Dansk Fjernvarmes æresmedlem fylder 75 år

Dansk Fjernvarmes æresmedlem Mogens Uhrskov fylder 75 år den 14. marts.