08. mar 2017 Presseklip

DANVA: Æren for effektiviseringer bør tilfalde selskaberne

LÆS I DAG: DANVA: Æren for effektiviseringerne bør tilfalde selskaberne. Forsyningsselskaber er frustrerede over dårlige betalere. Pensionsselskaber opruster til nye milliardinvesteringer. Minister indvier varmepumper og biogasanlæg i Rødkærsbro. Hasle fordobler kapaciteten med nyt flisværk. Byrådsmedlem opfordres til at trække sig fra bestyrelse.

Energy Supply:
DANVA: Æren for effektiviseringerne bør tilfalde selskaberne
Vandselskaberne bør anerkendes for at have effektiviseret, så forbrugerne sparer 231 millioner kroner til sammen, siger DANVAs direktør Carl-Emil Larsen til Energy Supply.

Baggrunden er den pressemeddelelse, Erhvervsministeriet i går udsendte om de krav, Forsyningssekretariatet har fastsat for landets 332 største vandselskaber i 2017.

- Det er lige så godt som en solid skattelettelse, når vi stiller krav til vandselskaberne om, at de skal effektivisere deres drift og investeringer. Alene i år betyder det, at forbrugere og virksomheder får en økonomisk gevinst på omkring 231 millioner kroner. Den samlede årlige gevinst for danskerne beløber sig til over en milliard kroner i 2017 og frem som følge af de effektiviseringskrav, der er stillet siden 2011, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Her overser han vandselskaberne, som har udført det konkrete effektiviseringsarbejde, mener DANVA-direktør Carl-Emil Larsen.

-  Æren for de allerede realiserede effektiviseringer tilfalder rettelig vandselskaberne, hvorfor reguleringen bør indeholde flere positive incitamenter til at understøtte excellente vandselskaber, siger han.

_____

Børsen:
Forsyningsselskaber er frustrerede over dårlige betalere
Op mod 17.000 kunder undlader helt bevidst at betale for deres vandregning. Dermed sender de regningen videre til de gode betalere. Det skyldes SKATs fejlslagne inddrivelsessystem, og at forsyningerne ikke har nogen sanktionsmuligheder på spildevandsområdet.

DANVA, brancheorganisationen for vandselskaber, har regnet sig frem til, at de samlede restancer, der er sendt til Skat for ubetalte spildevandsregninger løber ca. op i 150 mio. kr. i 2015. Det tilsvarende beløb for ubetalte drikkevandsregninger var i omegnen af 24 mio. kr. i 2015. 

Ifølge direktør i DANVA, Carl-Emil Larsen spekuler folk bevidst i de manglende sanktioner og betaler for drikkevandet, men ikke for spildevandet.

- De betaler lige det, de skal, og så ved de, at forsyningsselskaberne ikke har hjemmel til at lukke for vandet," siger Carl-Emil Larsen til Børsen.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt svarer til Børsen, at han vil se på, om reglerne bør ændres.

_____

Børsen:
Pensionsselskaber opruster til nye milliardinvesteringer
Danske pensionsselskaber har investeret omkring 270 milliarder kroner i alternative investeringer som solceller, forsyning, anden infrastruktur og unoterede virksomheder – og de er klar til nye milliardinvesteringer.

Pensam har alene en pulje på 130 milliarder kroner øremærket de nævnte investeringssegmenter og opruster derfor på mandskabssiden for at kunne foretage flere alternative investeringer.

- Pensam har 35-40 mand i investeringskæden på området. Vi bliver ved med at bygge op, da alternative investeringer kræver mere, siger Pensams direktør Benny Buchardt Andersen til Børsen.

Nordea Liv & Pension har 32 milliarder kroner i alternative investeringer og har blandt andet via 85 fonde sammen med andre selskaber investeret i flere end 1.000 virksomheder.  

_____ 

Midtjyllands Avis:
Minister indvier varmepumper og biogasanlæg i Rødkærsbro
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt deltager, når Rødkærsbro Fjernvarmeværk den 17. marts holder åbent hus og indvielse af sit nye varmepumpeanlæg, skriver Midtjyllands Avis.

Arla Foods-koncerndirektør Povl Krogsgaard deltager også, for varmepumpen får energi fra Rødkærsbro Mejeris spildevand, der veksles til fjernvarmevand. Varmepumperne konverterer 22 grader varmt spildevand til 70 grader varmt fjernvarmevand. Siden bliver spildevandet igen vekslet til 5-8 grader, inden det ledes ud i Gudenåen.

Det nye energiprojekt indeholder også genbrugsvarme fra Rødkærsbro Mejeris nye biogasmotor, der drives af renset gårdbiogas fra husdyrbrug med biogasanlæg.
Efter indvielsen er der rundvisning på værket, mejeriets energicentral og mejeriets spildevandsanlæg.

Senere på dagen fremlægger elever fra 7. årgang deres naturfagsopgaver om fjernvarme og varmeprojekter i auditoriet på Rødkærsbro Skole.

Dagen slutter med åbent hus på Rødkærsbro Fjernvarmeværk.

_____

Bornholms Tidende:
Hasle fordobler kapaciteten med nyt flisværk
Varmeværket i Hasle tager i denne uge sin nye fliskedel i brug, og fordobler dermed sin kapacitet i forhold til den halmkedel, der hidtil har leveret varmen til de knap 1.000 forbrugere i Hasle og omegn.

Hasle er det det andet af de fem decentrale værker på Bornholm, der har skiftet til flis. Den samlede ydelse på det nye flisværk er på 15 MW. Udover de eksisterende forbrugere er det nok til også at forsyne Klemensker, Allinge-Sandvig, Tejn og Sandkås – i alt 2.000 forbrugere.

Bornholms energiforsyning er i dag 100 procent grøn, og både boliger og erhverv opvarmes af flis, træpiller og halm.

Det nye flisværk ligger i direkte tilslutning til det gamle halmvarmeværk fra 2006 og det meste af anlægget er dansk produceret. De 200 ton flis som ligger klar til afbrænding i lagerhallen, kommer fra fire lokale leverandører på Bornholm.

_____

Fyns Amts Avis:
Byrådsmedlem opfordres til at trække sig fra bestyrelse
Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Svendborg, Jens Munk, opfordres til at trække sig fra bestyrelsen i det fælleskommunale energiselskab Nature Energy, fordi han har videregivet fortroligt materiale om, at der arbejdes på at sælge dele af selskabet, skriver Fyns Amts Avis.

Dagbladet Børsen har skrevet, at kommunerne arbejder på at sælge biogasaktiviteterne og handlen med gas, som udgør en stor del af Nature Energys forretning.

- Selskabet er i en proces, hvor der er brug for, at bestyrelsen kan arbejde. Og det kan den ikke, når der er nogen, der optræder illoyalt og videresender fortroligt materiale, siger borgmester Lars Erik Hornemann, der skal finde en anden end Jens Munk til Nature Energys bestyrelse.

 

Nyheder

23. mar 2017

Afgift på biomasse er gift for grøn omstilling

I et par nye folketingsforslag foreslår Enhedslisten, at regeringen skal analysere CO2-udledningen og effekterne ved en afgift på biomasse til fjernvarme. Dansk Fjernvarme advarer mod afgift, der vil bremse grøn omstilling.

22. mar 2017

Langt fra alle ønsker at udnytte forrentning

Langt de fleste fjernvarmeselskaber, der har en ansøgning liggende hos Energistyrelsen om forrentning, agter ikke umiddelbart at gøre brug af den.

20. mar 2017

Dansk Fjernvarme støtter ministeren i at sikre varmekunderne

Penge opkrævet af varmeforbrugerne skal blive i fjernvarmeselskaberne. Det mener forsyningsministeren om sagen. Dansk Fjernvarme støtter ministeren og beder om hurtig løsning.

16. mar 2017

Gennembrud for varmepumper nærmer sig

Det store gennembrud for varmepumper har næppe været tættere på med PSO-farvel og ny energisparaftale. Men ifølge Dansk Fjernvarme står der fortsat afgifter i vejen for gennembruddet.

16. mar 2017

#viforsynerDK: Forsyningernes fælles vision præsenteret

"Vi forsyner Danmark". Under den overskrift præsenterede fem brancheorganisationer en fælles vision for forsyningssektoren på Nationalmusset i København. Her kan du opleve eller genopleve præsentationen af visionen, hvordan den foregik på de sociale medier.

15. mar 2017

Vestforsyning: "Regeringens strategi angriber multiforsyningens DNA"

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra Vestforsyning. 

15. mar 2017

DIN Forsyning: Kunderne vil have høj forsyningssikkerhed

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra DIN Forsyning.

02. mar 2017

Mangler stadig svar på fejl og mangler i McKinsey-rapport

Der mangler fortsat svar på en række kritikpunkter af McKinsey-rapporten. Forud for dagens høring gør DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme opmærksom på de mest åbenlyse fejl.

27. feb 2017

Forsyningssektoren lancerer fælles visioner

DANVA, Dansk Fjernvarme, Dansk Affaldsforening, Foreningen Danske Kraftvarmeværker og Danske Vandværker lancerer fælles visioner for forsyningssektoren.

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer sig

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

23. mar 2017 Navnenyt

Carsten Jensen ny direktør for Dansk Gas Distribution

Carsten Jensen kommer fra en stilling som direktør for Eldrift i Energinet.dk. 

22. mar 2017 Navnenyt

Danfoss-topchef stopper

Niels B. Christiansen stopper efter ni år som øverste chef for Danfoss.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. mar 2017 Presseklip

Forskere slår fast: Biomasse ER grøn

LÆS I DAG: Forskere fastslår: Biomasse ER grøn. Minister afviser planer om privatisering. Stop for energisparestilskud til hulmure.

15. mar 2017 Presseklip

Forsyningssektoren til regeringen: Fingrene væk

LÆS I DAG: Forsyningssektoren til regeringen: Fingrene væk. Bioenergieksport for milliarder. Naturgasselskab udfordrer energikæmper i milliardhandel om gasnettet. Varmen bliver billigere i Rønne og Knudsker. Og meget mere.

14. mar 2017 Presseklip

Kraftig vækst i elforbrug skal dækkes af sort energi

LÆS I DAG: Kraftig vækst i elforbrug skal dækkes af sort energi. Polen ønsker dansk fjernvarme. Intet forlig i geotermisag i Viborg. DF ønsker fjernvarmeløsning i Herning. Og meget mere.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

21. mar 2017 Navnenyt

Frida fra IDA til DTU

DTU Elektro har ansat Frida Frost som COO for PowerLabDK.

20. mar 2017 Navnenyt

Fra Grøn Energi til DFP

Kim Søgaard Clausen begynder hos DFP den 1. maj.

16. mar 2017 Navnenyt

Ny administrerende direktør i NRGi

1. maj bliver 45-årige Jacob Vittrup ny administrerende direktør for NRGi.

15. mar 2017 Navnenyt

MES-direktør vender tilbage midlertidigt

Jens Høgsberg Kristensen er midlertidig direktør i energiselskabet MES, hvor han også var direktør 2004 til 2012.

14. mar 2017 Navnenyt

Lars Gullev har 25 års jubilæum i VEKS

Jubilæumsreception for Lars Gullev den 29. marts hos VEKS.

13. mar 2017 Navnenyt

Dansk Fjernvarmes æresmedlem fylder 75 år

Dansk Fjernvarmes æresmedlem Mogens Uhrskov fylder 75 år den 14. marts.