07. mar 2017 Presseklip

Dansk Energi kritiserer afgørelse om forrentning af kapital

LÆS I DAG: Dansk Energi kritiserer afgørelse om forrentning af kapital. Verdo overvejer at købe egen skov til biomasse. Fejl i stål forsinker opstart af Skærbækværket. Ribe Fjernvarme har sænket varmeprisen fra 15 til 10.000 kr. Orienteringsmøde om fjernvarme i Ørum. Fjernvarmeledninger udskiftes i Tvis og Holstebro.

Altinget:
Dansk Energi kritiserer afgørelse om forrentning af kapital
I sidste måned satte Energitilsynet punktum i en årelang sag om forrentning af indskudskapital i fjernvarmesektoren. Nu kritiserer Dansk Energi afgørelsen og mener, at renten er sat på et kunstigt lavt niveau, hvilket udhuler grundlaget for at tiltrække privat kapital.

Vicedirektør i Dansk Energi Anders Stouge mener, at niveauet for tilladt afkast ikke harmonerer med, at der er tale om meget langsigtede investeringer.

Dansk Fjernvarme deler ikke kritikken. Her vurderer chef for det politisk-økonomiske sekretariat, Rune Moesgaard, at Energitilsynet med afgørelsen har fundet et niveau, som matcher balancen mellem en branche med lav investeringsrisiko samt ønsket om fortsat at kunne udvikle sektoren.

- Fjernvarmen har ikke en kapitaludfordring, der fordrer, at pensionskasser og andre skal have adgang til at investere og trække profit ud af fjernvarmen. Vi er en sektor, der har mulighed for at foretage de nødvendige investeringer for at leve op til vores ejeres og de politisk fastsatte mål. Det er derfor ikke at varetage fjernvarmeforbrugernes tarv, når andre ønsker niveauet for forrentning fastsat på et urealistisk højt niveau alene for at gøre det attraktivt for pensionskasser og kapitalforvaltere at investere i fjernvarmen, siger han til Altinget.

_____ 

EnergiWatch:
Verdo overvejer at købe egen skov til biomasse
Forsyningsvirksomheden Verdo overvejer at opkøbe skov for at blive selvforsynende og industrileverandør af biomasse, skriver EnergiWatch.

- Vi er ikke modne endnu. Vi er i huskøbsfasen. Vi ser os om, tænker os om og er godt tilfreds, hvor vi er. Men vi kigger. Det har også noget at gøre med kompetencer. Kan vi finde ud af det? Der er en del andre, der har prøvet, og fælles for mange er, at de har brændt sig, siger Verdo Energys direktør Thomas Bornerup.

Verdo forsyner både industri og kraftvarmeværker med biomasse fra Europa, USA og Afrika og energien herfra til forbrugere.

_____

Energy Supply:
Fejl i stål forsinker opstart af Skærbækværket
Dong Energys milliard-dyre ombygning af Skærbækværket er ramt af forsinkelser. Kedelleverandøren B&W Vølund får enkelte kedeldele produceret hos en underleverandør i Indien – og det er her årsagen til forsinkelsen skal findes, oplyser Energy Supply.

Da kedeldelene blev leveret i slutningen af 2015 blev det opdaget, at der var fejl i stålleverancen fra Indien. Oprindeligt forventede man, at det ville forsinke projektet med fire måneder, men det er lykkes Vølund at halvere det til to måneders forsinkelse.

Alle kedeldelene er nu blevet kontrolleret og repareret og til trods for forsinkelsen overholder Dong Energy både sin kontraktmæssige og økonomimæssige forpligtelser.

Dong Energy investerer godt 1,8 mia. kr. i ombygningen, der gør Skærbækværket i stand til at fyre med træflis frem for naturgas. Ombygningen har været i gang siden 2014.

_____

JydskeVestkysten:
Ribe Fjernvarme har sænket varmeprisen fra 15 til 10.000 kr.
I Ribe kan fjernvarmekunderne glæde sig over faldende varmepriser. Det skyldes dels det milde vejr og dels en optimeret drift. Det betyder, at selskabet har tilbagebetalt godt 5 millioner kroner til kunderne. Derudover har selskabet indregnet 2 millioner kroner som besparelse på varmeprisen næste år.

- Den gode drift af vores kraftvarmeværk har betydet, at prisen for at varme et traditionelt hus på 130 kvadratmeter er faldet markant fra nøgletal på 15.000 kroner til 10.000 kroner, og det er vi naturligvis stolte af. Vi ligger i top 40 over de bedst drevne kraftvarmeværker i Danmark, og det vidner om, at vi gør det rigtige, siger driftsleder Richard Boysen til JydskeVestkysten.

Ribe Fjernvarme overvejer nu, hvor de kan udvide og få endnu flere forbrugere.

_____

Midtvendsyssel Avis:
Orienteringsmøde om fjernvarme i Ørum
Hjallerup Fjernvarme har netop afholdt orienteringsmødet for 50 mennesker om, hvad det vil koste Hjallerup Fjernvarme at oprette en fjernvarmeforbindelse til Ørum og Ravnstrup. De fremmødte blev noget chokerede over prisen på tilslutning, som ville være rundt regnet 237.000 kroner pr. husstand, oplyser Midtvendsyssel Avis.

Formanden for Hjallerup Fjernvarme Kaj Tranholm Olesen måtte understrege, at der var tale om de faktuelle omkostninger – og at forskellene i forhold til andre og billigere områder skyldes, at både Hjallerup og Klokkerholm ligger inden for fjernvarmens forsyningsområde, mens Ravnstrup og Ørum ikke gør.

_____

Folkebladet Lemvig:
Fjernvarmeledninger udskiftes i Tvis og Holstebro
150 husstande berøres, når fjernevarmeledninger i Tvis og Holstebro skiftes ud de kommende måneder.

Fjernvarmeledningerne langs flere veje i Tvis og Holstebro er af ældre dato og bliver derfor skiftet ud af Vestforsyning de kommende måneder.

Arbejdet forventes at være afsluttet sidst i oktober, hvis vejret arter sig, og det snart er slut med nattefrost.

Vestforsyning bestræber sig på at minimere de trafikale gener, lige som mindre afbrydelser af fjernvarmen kan forekomme. 

Nyheder

23. mar 2017

Afgift på biomasse er gift for grøn omstilling

I et par nye folketingsforslag foreslår Enhedslisten, at regeringen skal analysere CO2-udledningen og effekterne ved en afgift på biomasse til fjernvarme. Dansk Fjernvarme advarer mod afgift, der vil bremse grøn omstilling.

22. mar 2017

Langt fra alle ønsker at udnytte forrentning

Langt de fleste fjernvarmeselskaber, der har en ansøgning liggende hos Energistyrelsen om forrentning, agter ikke umiddelbart at gøre brug af den.

20. mar 2017

Dansk Fjernvarme støtter ministeren i at sikre varmekunderne

Penge opkrævet af varmeforbrugerne skal blive i fjernvarmeselskaberne. Det mener forsyningsministeren om sagen. Dansk Fjernvarme støtter ministeren og beder om hurtig løsning.

16. mar 2017

Gennembrud for varmepumper nærmer sig

Det store gennembrud for varmepumper har næppe været tættere på med PSO-farvel og ny energisparaftale. Men ifølge Dansk Fjernvarme står der fortsat afgifter i vejen for gennembruddet.

16. mar 2017

#viforsynerDK: Forsyningernes fælles vision præsenteret

"Vi forsyner Danmark". Under den overskrift præsenterede fem brancheorganisationer en fælles vision for forsyningssektoren på Nationalmusset i København. Her kan du opleve eller genopleve præsentationen af visionen, hvordan den foregik på de sociale medier.

15. mar 2017

Vestforsyning: "Regeringens strategi angriber multiforsyningens DNA"

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra Vestforsyning. 

15. mar 2017

DIN Forsyning: Kunderne vil have høj forsyningssikkerhed

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra DIN Forsyning.

02. mar 2017

Mangler stadig svar på fejl og mangler i McKinsey-rapport

Der mangler fortsat svar på en række kritikpunkter af McKinsey-rapporten. Forud for dagens høring gør DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme opmærksom på de mest åbenlyse fejl.

27. feb 2017

Forsyningssektoren lancerer fælles visioner

DANVA, Dansk Fjernvarme, Dansk Affaldsforening, Foreningen Danske Kraftvarmeværker og Danske Vandværker lancerer fælles visioner for forsyningssektoren.

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer sig

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

23. mar 2017 Navnenyt

Carsten Jensen ny direktør for Dansk Gas Distribution

Carsten Jensen kommer fra en stilling som direktør for Eldrift i Energinet.dk. 

22. mar 2017 Navnenyt

Danfoss-topchef stopper

Niels B. Christiansen stopper efter ni år som øverste chef for Danfoss.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. mar 2017 Presseklip

Forskere slår fast: Biomasse ER grøn

LÆS I DAG: Forskere fastslår: Biomasse ER grøn. Minister afviser planer om privatisering. Stop for energisparestilskud til hulmure.

15. mar 2017 Presseklip

Forsyningssektoren til regeringen: Fingrene væk

LÆS I DAG: Forsyningssektoren til regeringen: Fingrene væk. Bioenergieksport for milliarder. Naturgasselskab udfordrer energikæmper i milliardhandel om gasnettet. Varmen bliver billigere i Rønne og Knudsker. Og meget mere.

14. mar 2017 Presseklip

Kraftig vækst i elforbrug skal dækkes af sort energi

LÆS I DAG: Kraftig vækst i elforbrug skal dækkes af sort energi. Polen ønsker dansk fjernvarme. Intet forlig i geotermisag i Viborg. DF ønsker fjernvarmeløsning i Herning. Og meget mere.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

21. mar 2017 Navnenyt

Frida fra IDA til DTU

DTU Elektro har ansat Frida Frost som COO for PowerLabDK.

20. mar 2017 Navnenyt

Fra Grøn Energi til DFP

Kim Søgaard Clausen begynder hos DFP den 1. maj.

16. mar 2017 Navnenyt

Ny administrerende direktør i NRGi

1. maj bliver 45-årige Jacob Vittrup ny administrerende direktør for NRGi.

15. mar 2017 Navnenyt

MES-direktør vender tilbage midlertidigt

Jens Høgsberg Kristensen er midlertidig direktør i energiselskabet MES, hvor han også var direktør 2004 til 2012.

14. mar 2017 Navnenyt

Lars Gullev har 25 års jubilæum i VEKS

Jubilæumsreception for Lars Gullev den 29. marts hos VEKS.

13. mar 2017 Navnenyt

Dansk Fjernvarmes æresmedlem fylder 75 år

Dansk Fjernvarmes æresmedlem Mogens Uhrskov fylder 75 år den 14. marts.