06. mar 2017 Presseklip

Skal forsyningssektoren kommercialiseres?

LÆS I DAG: Skal vi eje forsyningssektoren sammen? Kæmpe fjernvarme-projekt ved Vordingborg Fjernvarme-nedbrud i Korsør. Fyn foretrækker fjernvarme. Advokat forlader Svendborgs bestyrelse efter 20 år.

Avisen.dk:
Skal vi eje forsyningssektoren sammen?
Den 14. marts holder Dansk Fjernvarme sammen med Middelgrundens Vindmøllelaug, Kooperationen og Dansk Vandværker en konference om regeringens nye forsyningsstrategi.

Selve konferencen stiller det store spørgsmål: Hvilken værdi har det, at forsyningerne er på borgernes hænder? Og er det mon klogt at kommercialisere sektoren? Det er de temaer, eksperter, politikere og brancheorganisationer skal forholde sig til.

Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme, siger i en pressemeddelelse:

- Vi har en unik sektor, hvor vi ejer forsyningen i fællesskab, og hvor vi hele tiden knokler for at sikre lavere priser, grøn omstilling og lokale arbejdspladser. Vi tvivler på, at regeringens strategi vil give borgerne bedre forsyningssikkerhed og billigere varme, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme, som er indlægsholder på dagen.

Konferencen er gratis at deltage i, men tilmelding skal ske senest 10. marts.  

_____

Sjællandske:
Kæmpe fjernvarme-projekt ved Vordingborg
Godt 400 husstande i Kastrup og Neder-Vindinge bliver for tiden tilsluttet fjernvarmenettet fra Vordingborg Forsyning. Cirka halvdelen har allerede fået fjernvarmen tilsluttet, men det samlede projekt ventes først helt færdigt omkring efterårsferien i uge 42.

I den nærmeste fremtid kommer arbejdet dog til at sætte sit præg på de trafikale forhold i området. I denne uge starter forsyningsselskabet nemlig med at grave fjernvarmerør ned i de mest tætbefolkede dele af Kastrup og Neder-Vindinge. Den nye runde med gravearbejde fører væsentligt flere trafikale gener med sig end projektet hidtil har gjort.

- Det bliver besværligt at komme rundt. Det kan vi ikke undgå. Vi kommer ud på så smalle veje nu, at det bliver umuligt at have ordentlige arbejdsforhold og sikkerhed, hvis ikke vi afspærre en del af vejene, forklarer projektleder Lars Haugbarth.

Gravearbejdet sidste efterår blev i øvrigt forsinket væsentligt i flere omgange, fordi man fandt uventet mængder forurenet jord, der hvor man gravede.

_____

Sjællandske Medier:
Fjernvarme-nedbrud i Korsør
Flere tusinde husstande i Korsør måtte undvære varme og varmt vand i lørdags.

Martin Sydholm, vagtgående driftsmester hos SK Forsyning, oplyste, at SK Forsynings fjernvarmeværk på Norbrinken holdt op med at fungere midt på eftermiddagen.

- Fejlen kunne lokaliseres til små kontakter, som var gået i stykker. De blev ikke umiddelbart udskiftet, da vi ikke har dem hjemme, men vi kunne omlægge den måde, værket kører på, så der igen kunne pumpes varme ud til forbrugerne. Den eneste forskel er, at værket ikke kan opsamle varmen i en akkumuleringstank, oplyste Martin Sydholm til Sjællandske Medier.

Et nyt værk under opførelse i Korsør vil være sikret mod lignende fejl.

_____

Fyens Stiftstidende:
Fyn foretrækker fjernvarme
55 procent af de fynske boliger opvarmes med fjernvarme. Mens 27 procent har eget naturgasfyr og 13 procent har oliefyr. Det oplyser Fyens Stiftstidende.

Snakken om opvarmningsmuligheder skyldes, at tal fra selskabet BetterHome, som hjælper danskere i gang med at energioptimere, viser, at langt de fleste boligejere med et hus fra før årtusindeskiftet har mulighed for at spare 50 procent på energiregningen med en investering på mindre end 100.000 kroner.

Det skyldes blandt andet både den lave rente og håndværkerfradraget.

_____

Fyns Amtsavis:
Advokat forlader Svendborgs bestyrelse efter 20 år
Svendborg Fjernvarmes tidligere formand advokat Henrik Horn Andersen har besluttet at forlade bestyrelsen efter 20 år, heraf 15 år som formand. Han var ellers på valg til Svendborg Fjernvarmes generalforsamling den 23. marts, men har altså besluttet ikke at genopstille.

Forklaringen er, ifølge Henrik Horn Andersen selv, den enkle, at han har siddet i bestyrelsen længe nok nu.

Henrik Horn Andersen, der er 72 år, var indtil generalforsamlingen for to år siden formand for Svendborg Fjernvarme. Her kom der nye medlemmer i bestyrelsen, og de fik Henrik Horn Andersen afsat som formand. Siden har han været menigt medlem af bestyrelsen.

 

Nyheder

23. mar 2017

Afgift på biomasse er gift for grøn omstilling

I et par nye folketingsforslag foreslår Enhedslisten, at regeringen skal analysere CO2-udledningen og effekterne ved en afgift på biomasse til fjernvarme. Dansk Fjernvarme advarer mod afgift, der vil bremse grøn omstilling.

22. mar 2017

Langt fra alle ønsker at udnytte forrentning

Langt de fleste fjernvarmeselskaber, der har en ansøgning liggende hos Energistyrelsen om forrentning, agter ikke umiddelbart at gøre brug af den.

20. mar 2017

Dansk Fjernvarme støtter ministeren i at sikre varmekunderne

Penge opkrævet af varmeforbrugerne skal blive i fjernvarmeselskaberne. Det mener forsyningsministeren om sagen. Dansk Fjernvarme støtter ministeren og beder om hurtig løsning.

16. mar 2017

Gennembrud for varmepumper nærmer sig

Det store gennembrud for varmepumper har næppe været tættere på med PSO-farvel og ny energisparaftale. Men ifølge Dansk Fjernvarme står der fortsat afgifter i vejen for gennembruddet.

16. mar 2017

#viforsynerDK: Forsyningernes fælles vision præsenteret

"Vi forsyner Danmark". Under den overskrift præsenterede fem brancheorganisationer en fælles vision for forsyningssektoren på Nationalmusset i København. Her kan du opleve eller genopleve præsentationen af visionen, hvordan den foregik på de sociale medier.

15. mar 2017

Vestforsyning: "Regeringens strategi angriber multiforsyningens DNA"

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra Vestforsyning. 

15. mar 2017

DIN Forsyning: Kunderne vil have høj forsyningssikkerhed

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra DIN Forsyning.

02. mar 2017

Mangler stadig svar på fejl og mangler i McKinsey-rapport

Der mangler fortsat svar på en række kritikpunkter af McKinsey-rapporten. Forud for dagens høring gør DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme opmærksom på de mest åbenlyse fejl.

27. feb 2017

Forsyningssektoren lancerer fælles visioner

DANVA, Dansk Fjernvarme, Dansk Affaldsforening, Foreningen Danske Kraftvarmeværker og Danske Vandværker lancerer fælles visioner for forsyningssektoren.

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer sig

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

23. mar 2017 Navnenyt

Carsten Jensen ny direktør for Dansk Gas Distribution

Carsten Jensen kommer fra en stilling som direktør for Eldrift i Energinet.dk. 

22. mar 2017 Navnenyt

Danfoss-topchef stopper

Niels B. Christiansen stopper efter ni år som øverste chef for Danfoss.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. mar 2017 Presseklip

Forskere slår fast: Biomasse ER grøn

LÆS I DAG: Forskere fastslår: Biomasse ER grøn. Minister afviser planer om privatisering. Stop for energisparestilskud til hulmure.

15. mar 2017 Presseklip

Forsyningssektoren til regeringen: Fingrene væk

LÆS I DAG: Forsyningssektoren til regeringen: Fingrene væk. Bioenergieksport for milliarder. Naturgasselskab udfordrer energikæmper i milliardhandel om gasnettet. Varmen bliver billigere i Rønne og Knudsker. Og meget mere.

14. mar 2017 Presseklip

Kraftig vækst i elforbrug skal dækkes af sort energi

LÆS I DAG: Kraftig vækst i elforbrug skal dækkes af sort energi. Polen ønsker dansk fjernvarme. Intet forlig i geotermisag i Viborg. DF ønsker fjernvarmeløsning i Herning. Og meget mere.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

21. mar 2017 Navnenyt

Frida fra IDA til DTU

DTU Elektro har ansat Frida Frost som COO for PowerLabDK.

20. mar 2017 Navnenyt

Fra Grøn Energi til DFP

Kim Søgaard Clausen begynder hos DFP den 1. maj.

16. mar 2017 Navnenyt

Ny administrerende direktør i NRGi

1. maj bliver 45-årige Jacob Vittrup ny administrerende direktør for NRGi.

15. mar 2017 Navnenyt

MES-direktør vender tilbage midlertidigt

Jens Høgsberg Kristensen er midlertidig direktør i energiselskabet MES, hvor han også var direktør 2004 til 2012.

14. mar 2017 Navnenyt

Lars Gullev har 25 års jubilæum i VEKS

Jubilæumsreception for Lars Gullev den 29. marts hos VEKS.

13. mar 2017 Navnenyt

Dansk Fjernvarmes æresmedlem fylder 75 år

Dansk Fjernvarmes æresmedlem Mogens Uhrskov fylder 75 år den 14. marts.