03. mar 2017 Presseklip

Forlig søges i geotermisag i Viborg

LÆS I DAG: Forlig søges i geotermisag i Viborg. Mindre elsalg til Tyskland. Høje Taastrup Fjernvarme er månedens virksomhed.

Viborg Stifts Folkeblad:
Forlig søges i geotermisag i Viborg
Energi Viborg og fjernvarmeværkerne i Løgstrup, Stoholm og Skals forsøger at indgå forlig om regningen for geotermiprojektet, før sagen kommer i landsretten, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Retten i Viborg dømte sidste år værkerne til at betale Energi Viborg tilsammen 10,6 millioner kroner for deres del af det kuldsejlede geotermiprojekt i Kvols.

Værkerne ankede til Vestre Landsret. Tidligere på ugen mødtes parterne til retsmægling med en landsretsdommer i forsøg på forlig. Lykkes det, bliver ankesagen ved landsretten annulleret.

Parterne har sat frist til fredag i næste uge for et forlig, som kan spare dem ekstra 3,5 millioner kroner i renter og udgifter til advokater.

Det er snart fem år siden, geotermiprojektet i Kvols blev stoppet.

_____

Energiwatch:
Mindre elsalg til Tyskland
Der er kommet nye tal for kapaciteten på det kabel, der overfører el mellem Danmark og Tyskland – og det viser sig, at kapaciteten er historisk lav. Faktisk var kun 11 procent af kapaciteten tilgængelig sidste år, og det rammer danske eksportører af el, som får stadig sværere ved at sælge el til de tyske forbrugere.

Det vurderes, at flaskehalsproblemerne har kostet danske elproducenter mere end en milliard kroner i tabte eksportindtægter i perioden 2012-2014. Det har fået energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) til at sætte fokus på sagen:

- Det er nødvendigt, at Tyskland har mere fokus på at udbygge sit elnet, hvis vi skal have det reelle energinet på tværs af grænserne til også at fungere i praksis. Men Tyskland anerkender, at der er en udfordring, og man har også taget initiativer i juni for at begynde udbygningen af nettet, sagde han til EnergiWatch i 2015

_____

Erhvervsrådet i Høje-Taastrup:
Høje Taastrup Fjernvarme er Månedens Virksomhed
Erhvervsrådet i Høje-Taastrup har kåret Høje Taastrup Fjernvarme til Månedens Virksomhed i marts.

Erhvervsrådet fremhæver blandt andet, at Høje Taastrup Fjernvarme er godt i gang med sin grønne omstilling, da 55 % af fjernvarmen er fra træpiller og 35 % fra affald. Værket overvejer varmepumper.

Høje Taastrup Fjernvarme leverer desuden fjernkøling til grønttorvet Copenhagen Markets. Værket ser gode muligheder i fjernkøling.

- Der er den fordel, når vi med el producerer vand til fjernkøling, at der dannes overskudsvarme, der kan udnyttes i fjernvarmesystemet. Vi har købt en grund i Høje-Taastrup TransportCenter, hvor vi vil opføre vores næste kølecentral, fortæller værkets direktør Astrid Birnbaum på erhvervsrådets hjemmeside, hvor hun også nævner en skitseret lokal aqua-park med stort energiforbrug som en oplagt kunde til fjernvarme og -køling. 

Nyheder

23. mar 2017

Afgift på biomasse er gift for grøn omstilling

I et par nye folketingsforslag foreslår Enhedslisten, at regeringen skal analysere CO2-udledningen og effekterne ved en afgift på biomasse til fjernvarme. Dansk Fjernvarme advarer mod afgift, der vil bremse grøn omstilling.

22. mar 2017

Langt fra alle ønsker at udnytte forrentning

Langt de fleste fjernvarmeselskaber, der har en ansøgning liggende hos Energistyrelsen om forrentning, agter ikke umiddelbart at gøre brug af den.

20. mar 2017

Dansk Fjernvarme støtter ministeren i at sikre varmekunderne

Penge opkrævet af varmeforbrugerne skal blive i fjernvarmeselskaberne. Det mener forsyningsministeren om sagen. Dansk Fjernvarme støtter ministeren og beder om hurtig løsning.

16. mar 2017

Gennembrud for varmepumper nærmer sig

Det store gennembrud for varmepumper har næppe været tættere på med PSO-farvel og ny energisparaftale. Men ifølge Dansk Fjernvarme står der fortsat afgifter i vejen for gennembruddet.

16. mar 2017

#viforsynerDK: Forsyningernes fælles vision præsenteret

"Vi forsyner Danmark". Under den overskrift præsenterede fem brancheorganisationer en fælles vision for forsyningssektoren på Nationalmusset i København. Her kan du opleve eller genopleve præsentationen af visionen, hvordan den foregik på de sociale medier.

15. mar 2017

Vestforsyning: "Regeringens strategi angriber multiforsyningens DNA"

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra Vestforsyning. 

15. mar 2017

DIN Forsyning: Kunderne vil have høj forsyningssikkerhed

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra DIN Forsyning.

02. mar 2017

Mangler stadig svar på fejl og mangler i McKinsey-rapport

Der mangler fortsat svar på en række kritikpunkter af McKinsey-rapporten. Forud for dagens høring gør DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme opmærksom på de mest åbenlyse fejl.

27. feb 2017

Forsyningssektoren lancerer fælles visioner

DANVA, Dansk Fjernvarme, Dansk Affaldsforening, Foreningen Danske Kraftvarmeværker og Danske Vandværker lancerer fælles visioner for forsyningssektoren.

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer sig

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

23. mar 2017 Navnenyt

Carsten Jensen ny direktør for Dansk Gas Distribution

Carsten Jensen kommer fra en stilling som direktør for Eldrift i Energinet.dk. 

22. mar 2017 Navnenyt

Danfoss-topchef stopper

Niels B. Christiansen stopper efter ni år som øverste chef for Danfoss.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. mar 2017 Presseklip

Forskere slår fast: Biomasse ER grøn

LÆS I DAG: Forskere fastslår: Biomasse ER grøn. Minister afviser planer om privatisering. Stop for energisparestilskud til hulmure.

15. mar 2017 Presseklip

Forsyningssektoren til regeringen: Fingrene væk

LÆS I DAG: Forsyningssektoren til regeringen: Fingrene væk. Bioenergieksport for milliarder. Naturgasselskab udfordrer energikæmper i milliardhandel om gasnettet. Varmen bliver billigere i Rønne og Knudsker. Og meget mere.

14. mar 2017 Presseklip

Kraftig vækst i elforbrug skal dækkes af sort energi

LÆS I DAG: Kraftig vækst i elforbrug skal dækkes af sort energi. Polen ønsker dansk fjernvarme. Intet forlig i geotermisag i Viborg. DF ønsker fjernvarmeløsning i Herning. Og meget mere.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

21. mar 2017 Navnenyt

Frida fra IDA til DTU

DTU Elektro har ansat Frida Frost som COO for PowerLabDK.

20. mar 2017 Navnenyt

Fra Grøn Energi til DFP

Kim Søgaard Clausen begynder hos DFP den 1. maj.

16. mar 2017 Navnenyt

Ny administrerende direktør i NRGi

1. maj bliver 45-årige Jacob Vittrup ny administrerende direktør for NRGi.

15. mar 2017 Navnenyt

MES-direktør vender tilbage midlertidigt

Jens Høgsberg Kristensen er midlertidig direktør i energiselskabet MES, hvor han også var direktør 2004 til 2012.

14. mar 2017 Navnenyt

Lars Gullev har 25 års jubilæum i VEKS

Jubilæumsreception for Lars Gullev den 29. marts hos VEKS.

13. mar 2017 Navnenyt

Dansk Fjernvarmes æresmedlem fylder 75 år

Dansk Fjernvarmes æresmedlem Mogens Uhrskov fylder 75 år den 14. marts.