02. mar 2017 Presseklip

Billigste fjernvarme i ti år

LÆS I DAG: Billigste fjernvarme i ti år. Miljøvismand: EU's CO2-kvotesystem er ikke ambitiøst nok. Tre elselskaber får kritik for vildledende markedsføring. Solfangeranlæg og damvarmelager på vej i Toftlund.

Finans:
Billigste fjernvarme i ti år
Fjernvarmepriserne er på sit laveste niveau i ti år, viser den seneste opgørelse fra Energitilsynet. Gennemsnitsprisen for et standardhus på 130 kvm med et forbrug på 18,1 MWh ligger nu på 12.629 kroner. Det nyder rundt regnet 3,6 millioner danskere godt af.

Og det glæder Dansk Fjernvarme, der mener, det viser, at fjernvarmeselskaberne har fuldstændigt styr på omkostningerne og har arbejdet med at presse varmeprisen ned. Og derfor er der heller ikke brug for alt for store politiske indgreb i form af en forsyningsstrategi.

- Forsyningsudspillet kommer til at virke som en fejlagtig dosis medicin ordineret til en sektor, der ikke er syg, men derimod leverer gode resultater til husholdninger og virksomheder, siger Rune Moesgaard, chef for Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk Sekretariat til Finans.

Han understreger, at da fjernvarmeselskaber drives som nonprofit-selskaber, vil et eventuelt fald i priser og omkostninger direkte kunne aflæses på fjernvarmekundernes varmeregninger.

_____

Altinget:
Miljøvismand: EU’s CO2-kvotesystem er ikke ambitiøst nok
EU's kvotemarked tager sig af CO2-udslippet, mener de miljøøkonomiske vismænd, selv om organisationer og politikere kritiserer systemet.

Kritikerne mener, at kvoternes lave pris gør, systemet ikke hjælper den grønne omstilling, som ellers er meningen med systemet.

For CO2-kvotesystemet virker, men det er ikke ambitiøst nok, mener vismændene.

”Hvis man spørger, om EU's kvotemarked virker til at hjælpe den grønne omstilling frem hurtigt nok, så er svaret nej. Vi er enige med dem, som siger, at politikerne bør stramme kvotemarkedet op, så prisen på CO2-kvoter bliver højere. Men det er en EU-beslutning og ikke noget, vi alene kan gøre noget ved fra dansk side,” siger Lars Gårn Hansen, professor i miljøøkonomi og medlem af formandskabet i De Økonomiske Råd, til Altinget

_____

Ekstra Bladet:
Tre elselskaber får kritik for vildledende markedsføring
Forbrugerombudsmanden retter nu kritik mod de tre selskaber NettoPower ApS, OK a.m.b.a og EnergiNord A/S for at have vildledt forbrugerne i forhold til deres prismarkedsføring.

De tre selskaber får kritik af Forbrugerombudsmanden efter at de på forskellig vis har markedsført sig som ”billigst” uden at kunne dokumentere det.

- Energivirksomhederne har markedsført sig som billigere end konkurrenterne uden at kunne dokumentere rigtigheden af udsagnet. Det må de ikke, og derfor har jeg meddelt virksomhederne, at de fremover skal overholde markedsføringsloven, siger Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen.

_____

Energy Supply:
Solfangeranlæg og damvarmelager på vej i Toftlund
Byggeriet af Toftlund Fjernvarmes 27.000 kvadratmeter store solfangeranlæg og tilhørende damvarmelager nærmer sig afslutningen.

Arbejdet har stået på siden april sidste år og forventes at slutte maj. Udgravningen af det 16 meter dybe, 110 x 110 meter brede energilager, der kan rumme 70.000 kubikmeter varmt vand, afhænger af mængden af nedbør, skriver Energy Supply

Fra nu og ind i marts fyldes bassinet med vand fra Toftlund Vandværk med 50 m3 vand i timen.

Det 12.000 kvadratmeter store, selvbærende låg over bassinet er den store udfordring. Låget skal forhindre varmetab, have lang levetid, lede nedbør væk og bære let trafik.

Solanlægget skal dække omkring 45 procent af Toftlund Fjernvarmes behov.

 

Nyheder

23. mar 2017

Afgift på biomasse er gift for grøn omstilling

I et par nye folketingsforslag foreslår Enhedslisten, at regeringen skal analysere CO2-udledningen og effekterne ved en afgift på biomasse til fjernvarme. Dansk Fjernvarme advarer mod afgift, der vil bremse grøn omstilling.

22. mar 2017

Langt fra alle ønsker at udnytte forrentning

Langt de fleste fjernvarmeselskaber, der har en ansøgning liggende hos Energistyrelsen om forrentning, agter ikke umiddelbart at gøre brug af den.

20. mar 2017

Dansk Fjernvarme støtter ministeren i at sikre varmekunderne

Penge opkrævet af varmeforbrugerne skal blive i fjernvarmeselskaberne. Det mener forsyningsministeren om sagen. Dansk Fjernvarme støtter ministeren og beder om hurtig løsning.

16. mar 2017

Gennembrud for varmepumper nærmer sig

Det store gennembrud for varmepumper har næppe været tættere på med PSO-farvel og ny energisparaftale. Men ifølge Dansk Fjernvarme står der fortsat afgifter i vejen for gennembruddet.

16. mar 2017

#viforsynerDK: Forsyningernes fælles vision præsenteret

"Vi forsyner Danmark". Under den overskrift præsenterede fem brancheorganisationer en fælles vision for forsyningssektoren på Nationalmusset i København. Her kan du opleve eller genopleve præsentationen af visionen, hvordan den foregik på de sociale medier.

15. mar 2017

Vestforsyning: "Regeringens strategi angriber multiforsyningens DNA"

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra Vestforsyning. 

15. mar 2017

DIN Forsyning: Kunderne vil have høj forsyningssikkerhed

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra DIN Forsyning.

02. mar 2017

Mangler stadig svar på fejl og mangler i McKinsey-rapport

Der mangler fortsat svar på en række kritikpunkter af McKinsey-rapporten. Forud for dagens høring gør DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme opmærksom på de mest åbenlyse fejl.

27. feb 2017

Forsyningssektoren lancerer fælles visioner

DANVA, Dansk Fjernvarme, Dansk Affaldsforening, Foreningen Danske Kraftvarmeværker og Danske Vandværker lancerer fælles visioner for forsyningssektoren.

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer sig

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

23. mar 2017 Navnenyt

Carsten Jensen ny direktør for Dansk Gas Distribution

Carsten Jensen kommer fra en stilling som direktør for Eldrift i Energinet.dk. 

22. mar 2017 Navnenyt

Danfoss-topchef stopper

Niels B. Christiansen stopper efter ni år som øverste chef for Danfoss.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. mar 2017 Presseklip

Forskere slår fast: Biomasse ER grøn

LÆS I DAG: Forskere fastslår: Biomasse ER grøn. Minister afviser planer om privatisering. Stop for energisparestilskud til hulmure.

15. mar 2017 Presseklip

Forsyningssektoren til regeringen: Fingrene væk

LÆS I DAG: Forsyningssektoren til regeringen: Fingrene væk. Bioenergieksport for milliarder. Naturgasselskab udfordrer energikæmper i milliardhandel om gasnettet. Varmen bliver billigere i Rønne og Knudsker. Og meget mere.

14. mar 2017 Presseklip

Kraftig vækst i elforbrug skal dækkes af sort energi

LÆS I DAG: Kraftig vækst i elforbrug skal dækkes af sort energi. Polen ønsker dansk fjernvarme. Intet forlig i geotermisag i Viborg. DF ønsker fjernvarmeløsning i Herning. Og meget mere.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

21. mar 2017 Navnenyt

Frida fra IDA til DTU

DTU Elektro har ansat Frida Frost som COO for PowerLabDK.

20. mar 2017 Navnenyt

Fra Grøn Energi til DFP

Kim Søgaard Clausen begynder hos DFP den 1. maj.

16. mar 2017 Navnenyt

Ny administrerende direktør i NRGi

1. maj bliver 45-årige Jacob Vittrup ny administrerende direktør for NRGi.

15. mar 2017 Navnenyt

MES-direktør vender tilbage midlertidigt

Jens Høgsberg Kristensen er midlertidig direktør i energiselskabet MES, hvor han også var direktør 2004 til 2012.

14. mar 2017 Navnenyt

Lars Gullev har 25 års jubilæum i VEKS

Jubilæumsreception for Lars Gullev den 29. marts hos VEKS.

13. mar 2017 Navnenyt

Dansk Fjernvarmes æresmedlem fylder 75 år

Dansk Fjernvarmes æresmedlem Mogens Uhrskov fylder 75 år den 14. marts.