01. mar 2017 Presseklip

Vismændene anbefaler lavere elafgift

LÆS I DAG: Vismændenes anbefalinger om lavere elafgift kan bane vejen for varmepumper. EU-ministre enige om udspil til kvotesystem. Oliebranchen kritiserer kampagne mod oliefyr. Ny geotermisk boring i Thisted. Brændt affald skal varme enzymer. Og bornholmsk fjernvarme omstillet fra sort til grøn.

MetroXpress:
Vismændenes anbefalinger om lavere elafgift kan bane vejen for varmepumper
Vismændene har regnet sig frem til, at samfundet kan opnå en gevinst på 1,8 milliarder kroner, hvis afgifterne på el bliver sænket med 70 procent fra 89 øre til 27 øre.

Energibranchen har længe efterspurgt en ny afgiftsstruktur, der tager højde for, at elproduktionen bliver mere og mere grøn. Så her hilses vismændenes beregninger velkomne.

Direktør i Dansk Fjernvarme Kim Mortensen håber, at et flertal i Folketinget vil lytte til vismændene.

- På den måde skabes der bedre økonomi for fjernvarmeselskaber til at investere i store eldrevne varmepumper, der vil kunne udnytte den megen el fra vindmøller, når efterspørgslen på el ikke matcher udbuddet, siger Kim Mortensen til Metroxpress.

Dansk Industri er også positiv overfor en lempelse af elafgiften, men deres støtte til forslaget afhænger af, hvor politikerne vil finde pengene til at lempe afgifterne.

_____

EnergiWatch:
EU-ministre enige om udspil til kvotesystem
Tirsdag aften blev EU’s miljøministre enige om et udspil til et nyt kvotesystem. Målet var at finde en løsning, der sænker priserne på CO2-kvoterne.

- Det har været en dramatisk dag. Det har været det mest dramatiske ministerrådsmøde, som jeg har deltaget i i de halvandet år, hvor jeg har været minister. Jeg er som minister utrolig glad for det, der er kommet ud af det, siger Lars Chr. Lilleholt (V) til EnergiWatch.

Udspillet fra ministrene lægger sig tæt op ad det udspil, som Europa-Parlamentet kom med midt i februar. Energitunge virksomheder får lidt flere gratiskvoter, mens der skal annulleres flere kvoter, så der trækkes flere kvoter ud af systemet.

_____

Finans:
Oliebranchen kritiserer kampagne mod oliefyr
Oliebranchens Energi- og Olieforum kritiserer nu regeringens støttepulje til varmepumper. Da puljen blev lanceret, udtalte energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, at varmepumper på abonnement er en håndsrækning til stavnsbundne ejere af oliefyr.

Det er faldet interesseorganisationen for brystet:

- At omtale folk som stavnsbundne til deres oliefyr er naturligvis både respektløst og forfejlet, fastslår Jacob Stahl Otte, direktør i Energi- og olieforum (EOF) på organisationens hjemmeside ifølge Finans.

EOF-direktøren påpeger, at antallet af oliefyr i forvejen er hastigt på vej ned. Og mellem linjerne rejser han spørgsmålet, om ordningen i bund og grund er spild af skatteydernes penge.

_____

Nordjyske Stiftstidende:
Ny geotermisk boring i Thisted
Thisted Varmeforsyning har fået fornyet og udvidet Energistyrelsens tilladelse til at hente geotermisk varme op fra undergrunden.

Den nye tilladelse gælder i 30 år og omfatter også retten til at bore i et større område end hidtil og det vil varmeforsyningen straks udnytte til at lave en tredje boring.

- Vi går i gang til efteråret, og jeg regner ikke med, det kommer til at tage mere end en måneds tid, siger formanden for Thisted Varmeforsyning, Lars Toft Hansen. 

Thisted Varmeforsyning har købt en ny grund, hvor den tredje boring på 1.250 meter bliver etableret. Det er samme dybde, som de to tidligere boringer, hvor Thisted som det første sted i Danmark i 1984 åbnede for det varme vand fra undergrunden. 

Når den nye boring er i drift i foråret 2018 vurderedes det fra varmeforsyningen, at op mod 25 procent af varmeproduktionen hos forsyningen bliver via geotermiskvarme. Investeringen er på 38 millioner kroner.

_____

Pressemeddelelse:
Brændt affald skal varme enzymer
Vestforbrænding skal levere grøn fjernvarme til Novozymes og kommende nye bygninger langs Helsingørmotorvejen nord for København, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Næste etape af udvidelsen af fjernvarmen i Lyngby er blevet godkendt af kommunalbestyrelsen. Etape B1 er et vigtigt element i Lyngby-Taarbæk Kommunes energiplan fra 2013.

- Det er vigtigt, at vi får miljørigtig varme til boliger og erhverv, så vi kan styrke klimaindsatsen i kommunen. Udbygningen af fjernvarmenettet i kommunen og langs de nye byggerier ved Helsingørmotorvejen er central for vores CO2-reduktion og ambitionen om energiforsyning med fossilfri brændsler, så vi kan være en grøn og klimavenlig kommune, siger Mette Schmidt Olsen, formand for kommunens teknik- og miljøudvalg.

Den nye etape af fjernvarmeudvidelsen dækker områderne, der bygges ved DTU og Helsingørmotorvejen samt forsyning af Novozymes’ kommende bygger ved motorvejen.

Vestforbrænding går i gang med gravearbejdet ved Helsingørmotorvejen i andet kvartal af 2017.

_____

TV 2/Bornholm:
Bornholmsk fjernvarme omstillet fra sort til grøn
Bornholms Energi og Forsyning har omstillet fra sort til grøn energi. Kul er erstattet med træflis, skriver TV 2/Bornholm

Værket i Rønne bruger 200.000 kubikmeter træflis om året svarende 300 ton i døgnet i vintermånederne.

- Mindst halvdelen af træet kommer her fra Bornholm. Og der er efter beregningerne rigeligt med træ på Bornholm til at holde produktionen kørende. Vi køber udelukkende bæredygtigt træ, og der er krav om genplantning, siger han, fortæller maskinmester hos Bornholms Energi og Forsyning, Filip Øehlenschläger.

Biomassen er udelukkende træ, der ikke kan bruges i industrien. Den grønne fjernvarme er et stort skridt i retningen af at opfylde Bornholms Regionskommunes strategi om, at Bornholm er CO2-neutral i 2025.

 

Nyheder

23. mar 2017

Afgift på biomasse er gift for grøn omstilling

I et par nye folketingsforslag foreslår Enhedslisten, at regeringen skal analysere CO2-udledningen og effekterne ved en afgift på biomasse til fjernvarme. Dansk Fjernvarme advarer mod afgift, der vil bremse grøn omstilling.

22. mar 2017

Langt fra alle ønsker at udnytte forrentning

Langt de fleste fjernvarmeselskaber, der har en ansøgning liggende hos Energistyrelsen om forrentning, agter ikke umiddelbart at gøre brug af den.

20. mar 2017

Dansk Fjernvarme støtter ministeren i at sikre varmekunderne

Penge opkrævet af varmeforbrugerne skal blive i fjernvarmeselskaberne. Det mener forsyningsministeren om sagen. Dansk Fjernvarme støtter ministeren og beder om hurtig løsning.

16. mar 2017

Gennembrud for varmepumper nærmer sig

Det store gennembrud for varmepumper har næppe været tættere på med PSO-farvel og ny energisparaftale. Men ifølge Dansk Fjernvarme står der fortsat afgifter i vejen for gennembruddet.

16. mar 2017

#viforsynerDK: Forsyningernes fælles vision præsenteret

"Vi forsyner Danmark". Under den overskrift præsenterede fem brancheorganisationer en fælles vision for forsyningssektoren på Nationalmusset i København. Her kan du opleve eller genopleve præsentationen af visionen, hvordan den foregik på de sociale medier.

15. mar 2017

Vestforsyning: "Regeringens strategi angriber multiforsyningens DNA"

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra Vestforsyning. 

15. mar 2017

DIN Forsyning: Kunderne vil have høj forsyningssikkerhed

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra DIN Forsyning.

02. mar 2017

Mangler stadig svar på fejl og mangler i McKinsey-rapport

Der mangler fortsat svar på en række kritikpunkter af McKinsey-rapporten. Forud for dagens høring gør DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme opmærksom på de mest åbenlyse fejl.

27. feb 2017

Forsyningssektoren lancerer fælles visioner

DANVA, Dansk Fjernvarme, Dansk Affaldsforening, Foreningen Danske Kraftvarmeværker og Danske Vandværker lancerer fælles visioner for forsyningssektoren.

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer sig

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

23. mar 2017 Navnenyt

Carsten Jensen ny direktør for Dansk Gas Distribution

Carsten Jensen kommer fra en stilling som direktør for Eldrift i Energinet.dk. 

22. mar 2017 Navnenyt

Danfoss-topchef stopper

Niels B. Christiansen stopper efter ni år som øverste chef for Danfoss.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. mar 2017 Presseklip

Forskere slår fast: Biomasse ER grøn

LÆS I DAG: Forskere fastslår: Biomasse ER grøn. Minister afviser planer om privatisering. Stop for energisparestilskud til hulmure.

15. mar 2017 Presseklip

Forsyningssektoren til regeringen: Fingrene væk

LÆS I DAG: Forsyningssektoren til regeringen: Fingrene væk. Bioenergieksport for milliarder. Naturgasselskab udfordrer energikæmper i milliardhandel om gasnettet. Varmen bliver billigere i Rønne og Knudsker. Og meget mere.

14. mar 2017 Presseklip

Kraftig vækst i elforbrug skal dækkes af sort energi

LÆS I DAG: Kraftig vækst i elforbrug skal dækkes af sort energi. Polen ønsker dansk fjernvarme. Intet forlig i geotermisag i Viborg. DF ønsker fjernvarmeløsning i Herning. Og meget mere.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

21. mar 2017 Navnenyt

Frida fra IDA til DTU

DTU Elektro har ansat Frida Frost som COO for PowerLabDK.

20. mar 2017 Navnenyt

Fra Grøn Energi til DFP

Kim Søgaard Clausen begynder hos DFP den 1. maj.

16. mar 2017 Navnenyt

Ny administrerende direktør i NRGi

1. maj bliver 45-årige Jacob Vittrup ny administrerende direktør for NRGi.

15. mar 2017 Navnenyt

MES-direktør vender tilbage midlertidigt

Jens Høgsberg Kristensen er midlertidig direktør i energiselskabet MES, hvor han også var direktør 2004 til 2012.

14. mar 2017 Navnenyt

Lars Gullev har 25 års jubilæum i VEKS

Jubilæumsreception for Lars Gullev den 29. marts hos VEKS.

13. mar 2017 Navnenyt

Dansk Fjernvarmes æresmedlem fylder 75 år

Dansk Fjernvarmes æresmedlem Mogens Uhrskov fylder 75 år den 14. marts.