28. feb 2017 Presseklip

EU-ministre skal finde løsning på CO2-kvoter

LÆS I DAG: EU klar til slagsmål om CO2-kvoter. HMN Naturgas skal sælges. Danmark vil sænke ambitionerne for genanvendelse. Dong er 80 procent i mål med strategi. Og så tilbyder REFA nu nærvarme i det åbne land.

EnergiWatch:
EU klar til slagsmål om CO2-kvoter
I dag mødes EU-landenes klimaministre for at forhandle om klimakvoter. For EU’s system for handel med kvoter fungerer ikke længere, da der nu udledes så meget mindre CO2, at der er for mange CO2-kvoter, hvilket betyder, at det er blevet for billigt at forurene.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt håber, at der kan falde en aftale på plads om kvotehandlen.

- Forudsætningen for at vi kan fortsætte den grønne omstilling er jo, at kvotehandlen kommer til at fungere, og at der kommer en pris på det at forurene. Kvotehandel er ligesom et aktiemarked. Jo flere aktier der er inde, og jo billigere de er, jo lavere er prisen også. Vores danske interesse er at få prisen på at forurene højere op, siger Lilleholt til Ritzau ifølge EnergiWatch.

Tre temaer bliver centrale for forhandlingerne: At beskytte industrier, der kan finde på at flytte til udlandet, at finde en langsigtet reparation af kvotesystemet, og hvordan man finansierer omstillingen til mere grøn energi.

_____

Finans:
HMN Naturgas skal sælges
Danmarks største naturgasselskab skal nu sættes til salg. Det har de 57 kommuner, der ejer selskabet, besluttet. Samtidig vil selskabet forsøge at sælge sine gasrør til staten.

- Regeringens forsyningsstrategi og ønske om at konsolidere gasdistributionsnettet betyder, at der vil ske væsentlige ændringer i vores rammebetingelser. Derfor er det rettidig omhu, at vi nu træffer disse beslutninger, siger bestyrelsesformand i HMN Naturgas, borgmester Ole Bjørstorp (S) fra Ishøj Kommune til Finans.

HMN Naturgas leverer gas til 220.000 kunder i Jylland og på Sjælland.

_____

Ingeniøren:
Danmark vil sænke ambitionerne for genanvendelse
I Europa-udvalget fik regeringen kun snæver opbakning fra DF til, at Danmark skal nøjes med et krav om 60 procent genanvendelse i 2030. Kommissionen har ellers lagt op til 65 procent. 

- Det er matematisk uambitiøst. EU-parlamentet foreslår 70 procent genanvendelse i 2030, kommissionen foreslår 65 procent, og regeringen går efter rådskompromisforslaget på 60 procent, kritiserede Socialdemokratiets miljøordfører, Christian Rabjerg Madsen til Ingeniøren.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) havde dog den holdning, at det er mere realistisk kun at genanvende 60 procent af affaldet, hvis EU-landene skal blive enige om en fælles løsning. I dag ligger genanvendelse i over halvdelen af EU-landene på under 35 procent, mens vi i Danmark lå på 45 procent i 2014.

_____

Berlingske Business:
Dong er 80 procent i mål med strategi
Siden Dong Energy for fire år siden vedtog sin 2020-strategi, har selskabet haft milliardoverskud og succes med både børsnotering og vindmøller. Men selskabet har endnu ikke opfyldt alle strategiens 35 punkter. Det skriver Berlingske Business.

Dong Energys administrerende direktør, Henrik Poulsen, der gør status efter fire meget travle år, mener at godt 80 procent af målet er nået.

- Jeg sidder stadig med en fornemmelse af, at transformationen i sig selv, det at få skabt en ny platform for Dong, ikke er færdiggjort. Det næste halvandet år er i hvert fald en del af rejsen for os, så det er ikke sådan, at jeg føler, at transformationen, som vi startede i 2013, er færdig, siger Henrik Poulsen ifølge Investor til Berlingske Business.

Tidligere var olie et af de bærende ben i Dong, men det voldsomme fald i olieprisen kombineret med problemer med Hejre-feltet og en ny grøn profil betyder, at Dong nu har sat olieforretningen til salg.

_____

Extra Posten:
REFA tilbyder nu nærvarme i det åbne land
I tæt samarbejde med Best Green tilbyder REFA nu varmeforsyning til det åbne land på Lolland-Falster, hvor der i dag ikke er adgang til fjernvarme. 

Tilbuddet omfatter installation, justering, overvågning og vedligeholdelse af varmepumper i den enkelte bolig samt nedtagning og bortskaffelse af eksisterende varmeanlæg. Forbrugerne betaler et tilslutningsbidrag, et fast årligt abonnement samt for det løbende forbrug af varme efter samme princip, som gælder for almindelig fjernvarme. 

Allerede i dag findes der løsninger på markedet, som tilbyder leasing af varmepumper, men her står husejeren selv for installationen og ansvaret for at sikre en effektiv daglig drift af varmepumpen. Det er disse to elementer, løsningen på Lolland Falster omfatter. 

Nærvarme-konceptet på Lolland-Falster er blandt de projekter, Energistyrelsen har udvalgt til støtte.

 

Nyheder

23. mar 2017

Afgift på biomasse er gift for grøn omstilling

I et par nye folketingsforslag foreslår Enhedslisten, at regeringen skal analysere CO2-udledningen og effekterne ved en afgift på biomasse til fjernvarme. Dansk Fjernvarme advarer mod afgift, der vil bremse grøn omstilling.

22. mar 2017

Langt fra alle ønsker at udnytte forrentning

Langt de fleste fjernvarmeselskaber, der har en ansøgning liggende hos Energistyrelsen om forrentning, agter ikke umiddelbart at gøre brug af den.

20. mar 2017

Dansk Fjernvarme støtter ministeren i at sikre varmekunderne

Penge opkrævet af varmeforbrugerne skal blive i fjernvarmeselskaberne. Det mener forsyningsministeren om sagen. Dansk Fjernvarme støtter ministeren og beder om hurtig løsning.

16. mar 2017

Gennembrud for varmepumper nærmer sig

Det store gennembrud for varmepumper har næppe været tættere på med PSO-farvel og ny energisparaftale. Men ifølge Dansk Fjernvarme står der fortsat afgifter i vejen for gennembruddet.

16. mar 2017

#viforsynerDK: Forsyningernes fælles vision præsenteret

"Vi forsyner Danmark". Under den overskrift præsenterede fem brancheorganisationer en fælles vision for forsyningssektoren på Nationalmusset i København. Her kan du opleve eller genopleve præsentationen af visionen, hvordan den foregik på de sociale medier.

15. mar 2017

Vestforsyning: "Regeringens strategi angriber multiforsyningens DNA"

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra Vestforsyning. 

15. mar 2017

DIN Forsyning: Kunderne vil have høj forsyningssikkerhed

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra DIN Forsyning.

02. mar 2017

Mangler stadig svar på fejl og mangler i McKinsey-rapport

Der mangler fortsat svar på en række kritikpunkter af McKinsey-rapporten. Forud for dagens høring gør DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme opmærksom på de mest åbenlyse fejl.

27. feb 2017

Forsyningssektoren lancerer fælles visioner

DANVA, Dansk Fjernvarme, Dansk Affaldsforening, Foreningen Danske Kraftvarmeværker og Danske Vandværker lancerer fælles visioner for forsyningssektoren.

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer sig

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

23. mar 2017 Navnenyt

Carsten Jensen ny direktør for Dansk Gas Distribution

Carsten Jensen kommer fra en stilling som direktør for Eldrift i Energinet.dk. 

22. mar 2017 Navnenyt

Danfoss-topchef stopper

Niels B. Christiansen stopper efter ni år som øverste chef for Danfoss.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. mar 2017 Presseklip

Forskere slår fast: Biomasse ER grøn

LÆS I DAG: Forskere fastslår: Biomasse ER grøn. Minister afviser planer om privatisering. Stop for energisparestilskud til hulmure.

15. mar 2017 Presseklip

Forsyningssektoren til regeringen: Fingrene væk

LÆS I DAG: Forsyningssektoren til regeringen: Fingrene væk. Bioenergieksport for milliarder. Naturgasselskab udfordrer energikæmper i milliardhandel om gasnettet. Varmen bliver billigere i Rønne og Knudsker. Og meget mere.

14. mar 2017 Presseklip

Kraftig vækst i elforbrug skal dækkes af sort energi

LÆS I DAG: Kraftig vækst i elforbrug skal dækkes af sort energi. Polen ønsker dansk fjernvarme. Intet forlig i geotermisag i Viborg. DF ønsker fjernvarmeløsning i Herning. Og meget mere.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

21. mar 2017 Navnenyt

Frida fra IDA til DTU

DTU Elektro har ansat Frida Frost som COO for PowerLabDK.

20. mar 2017 Navnenyt

Fra Grøn Energi til DFP

Kim Søgaard Clausen begynder hos DFP den 1. maj.

16. mar 2017 Navnenyt

Ny administrerende direktør i NRGi

1. maj bliver 45-årige Jacob Vittrup ny administrerende direktør for NRGi.

15. mar 2017 Navnenyt

MES-direktør vender tilbage midlertidigt

Jens Høgsberg Kristensen er midlertidig direktør i energiselskabet MES, hvor han også var direktør 2004 til 2012.

14. mar 2017 Navnenyt

Lars Gullev har 25 års jubilæum i VEKS

Jubilæumsreception for Lars Gullev den 29. marts hos VEKS.

13. mar 2017 Navnenyt

Dansk Fjernvarmes æresmedlem fylder 75 år

Dansk Fjernvarmes æresmedlem Mogens Uhrskov fylder 75 år den 14. marts.