16. feb 2017 Presseklip

Ingen nye tariffer for solceller lige nu

Elmålere bremser nye tariffer for solceller. SF vil tvinge regeringen til at holde klimamålene, og så mener ministeren, at reformen af EU-kvoter kan gavne Danmark. Der er hjælp til systemeksport på vej.  

Energy Supply:

Ingen nye tariffer for solceller lige nu

I dag betaler mange solcelleejere og nogle industrielle værker ikke fuldstændigt for deres reelle brug af elnettet – det gør i stedet alle andre elforbrugere. Denne skævhed påpegede Energinet.dk allerede sidste år, og her bad man Energitilsynet om lov til at ændre tarifferne. Ifølge Energy Supply er Energinet.dk nemlig forpligtet til at opkræve tariffer efter ”rimelige, objektive og ikkediskriminerende” principper.

 

Men nu er afgørelsen sat på stand by, fordi de forskellige typer af elmålere, der er opsat rundt omkring hos forbrugerne, vil medføre forskellig afregning. Forholdet omkring elmålere derfor afklares, før man kan gå videre. Det skal sikre, at der ikke sker uens behandling af forbrugerne.

 

_____

 

EnergiWatch:
SF: Regeringen skal tvinges til at holde klimamål
SF og Socialdemokratiet vil have et fast loft over CO2-udledningen i klimaloven ligesom lofterne over økonomiske udgifter i statslige budgetter.

Derfor skal den eksisterende klimalov ændres, så klimaet og den økonomiske politik i Danmark kobles tæt sammen, skriver EnergiWatch:

- Hvis man kommer med et budget, hvor der udledes mere CO2, så skal man samtidig præsentere initiativer til, hvordan man så vil modvirke det, mener SF-formand Pia Olesen Dyhr.

Klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) mener, at indsatsen er tilstrækkelig, og at en ændret klimalov er spild af tid.

_____

 

EnergiWatch:
Lilleholt: CO2-reform kan gavne Danmark
Reformen af EU's system for handel med CO2-kvoter kan blive en gevinst for Danmark, mener energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Han vurderer, at danske virksomheder kan levere de grønne ydelser, europæiske virksomheder vil efterspørge.

- Hvis vi skal drive den grønne omstilling, skal vi reducere udledningen af CO2, og vi skal have den op i et højere gear i EU, er det vigtigt, at kvotehandelssystemet kommer til at fungere, siger Lars Chr. Lilleholt til EnergiWatch.

Europa-Parlamentets reform af systemet for handel med CO2-kvoter betyder, at antallet af kvoter skæres 2,2 procent ned om året.

_____

 

Vestforsyning:

Vestforsyning aflæser 50.000 målerne automatisk

Holstebros forsyningsselskab Vestforsyning er nået i mål med fjernaflæsning af cirka 50.000 forbrugsmålere. Det betyder, at den årlige manuelle aflæsning er afløst af automatisk aflæsning, der på timebasis sender data via en lille radiosender. Det skriver Vestforsyning i en pressemeddelelse.

 

96,1 procent af målingerne bliver hentet helt automatisk og det gør det muligt for Vestforsyning at præsentere forbrugsdata på en app på mobiltelefonen. Samtidig samles husstandens energiforbrug nu på én regning.

 

Samtidig med, at forbrugerne slipper for besværet med at aflæse målerne, kan fjernaflæsningen også være en hjælp til at spare på energien.

 

 - Den første forudsætning for at kunne spare på energien er jo, at man kender sit forbrug. Førhen var der mange, som tålmodigt aflæste måleren og førte regnskab i et kladdehæfte. Men nu kan man følge sit forbrug time for time via mobiltelefonen. Det er altså noget nemmere, siger afdelingsleder i Vestforsynings kundecenter John Byskov.

 

Vestforsyning arbejder på en ny løsning, der skal slå alarm, hvis forbruget pludselig går i vejret, for eksempel som følge af en rørsprængning. Forventningen er, at den nye service er klar i løbet af 2017.

 

_____

 

Teknisk Fokus:
Cleantech-projekt gør klar til eksport
Virksomheder og organisationer i projektet Clean Solutions vil løfte dansk cleantech-eksport.

Danske virksomheder eksporterer dagligt produkter og teknologier. Eksporten er dog især komponenter, selv om systemløsninger ofte er mest attraktive for kunderne, skriver Teknisk Fokus.

- Projektet Clean Solutions skal derfor demonstrere, hvordan vi i fællesskab med kunden, ud fra en partnerskabstankegang, får skabt en skræddersyet løsning, der er nem at implementere hos kunden, fortæller administrerende direktør Mads Lebech fra Industriens Fond, der har støttet projektet med syv millioner kroner.

Organisationen består af 14 projektpartnere, som skal være modtagerstation for udenlandske kunder, der har en udfordring, de ønsker at få løst af dansk teknologi.

Clean Solutions løber frem til 2018 og er udviklet i samarbejde med Clean. Dansk Fjernvarme er partner i projektet sammen med Aarhus Kommune, Amager Ressourcecenter, Dansk Industri, Syddansk Universitet, Dansk Energi, DANVA, DBDH, Dansk Affaldsforening, HOFOR, Danish Water Technology Group (Danish Export Association), Udenrigsministeriet og State of Green.

_____

Energy Supply:
MN Rør- og Totalentreprise overtager Dansk Energi Rør
1. marts overtager MN Rør- og Totalentreprise kollegerne Dansk Energi Rør, der også er specialiseret i montage af fjernvarmerør. Med i købet får MN Rør ti ansatte og et kontor i Kolding.

- Vi får med købet af Dansk Energi Rør udvidet vore eksisterende team af smede, der har yderligere kompetencer, som vi har behov for. Vi kan med denne udvikling i MN Rør - og Totalentreprise fortsætte vores ambition om at bygge på vores rådgivnings- og montagekompetencer, siger direktør i MN Rør- og Totalentreprise, Michael Nissen, til Energy Supply.

 

 

 

 

Nyheder

23. mar 2017

Afgift på biomasse er gift for grøn omstilling

I et par nye folketingsforslag foreslår Enhedslisten, at regeringen skal analysere CO2-udledningen og effekterne ved en afgift på biomasse til fjernvarme. Dansk Fjernvarme advarer mod afgift, der vil bremse grøn omstilling.

22. mar 2017

Langt fra alle ønsker at udnytte forrentning

Langt de fleste fjernvarmeselskaber, der har en ansøgning liggende hos Energistyrelsen om forrentning, agter ikke umiddelbart at gøre brug af den.

20. mar 2017

Dansk Fjernvarme støtter ministeren i at sikre varmekunderne

Penge opkrævet af varmeforbrugerne skal blive i fjernvarmeselskaberne. Det mener forsyningsministeren om sagen. Dansk Fjernvarme støtter ministeren og beder om hurtig løsning.

16. mar 2017

Gennembrud for varmepumper nærmer sig

Det store gennembrud for varmepumper har næppe været tættere på med PSO-farvel og ny energisparaftale. Men ifølge Dansk Fjernvarme står der fortsat afgifter i vejen for gennembruddet.

16. mar 2017

#viforsynerDK: Forsyningernes fælles vision præsenteret

"Vi forsyner Danmark". Under den overskrift præsenterede fem brancheorganisationer en fælles vision for forsyningssektoren på Nationalmusset i København. Her kan du opleve eller genopleve præsentationen af visionen, hvordan den foregik på de sociale medier.

15. mar 2017

Vestforsyning: "Regeringens strategi angriber multiforsyningens DNA"

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra Vestforsyning. 

15. mar 2017

DIN Forsyning: Kunderne vil have høj forsyningssikkerhed

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra DIN Forsyning.

02. mar 2017

Mangler stadig svar på fejl og mangler i McKinsey-rapport

Der mangler fortsat svar på en række kritikpunkter af McKinsey-rapporten. Forud for dagens høring gør DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme opmærksom på de mest åbenlyse fejl.

27. feb 2017

Forsyningssektoren lancerer fælles visioner

DANVA, Dansk Fjernvarme, Dansk Affaldsforening, Foreningen Danske Kraftvarmeværker og Danske Vandværker lancerer fælles visioner for forsyningssektoren.

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer sig

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

28. mar 2017 Navnenyt

Kamstrup-direktør stopper efter ulykke

Per Asmussen stopper som CEO for Kamstrup, når hans efterfølger tiltræder.

27. mar 2017 Navnenyt

Jens Pedersen ny direktør for Unopor Infra

Jens Pedersen er ansat som ny administrerende direktør for Uponor Infra Danmark, der blandt andet fremstiller varmerør.  

 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

22. mar 2017 Presseklip

Regeringen præsenterer ny eksportstrategi for energiteknologi

LÆS I DAG: Regeringen præsenterer ny eksportstrategi. Forrentning ruster Fyn til regulering. HOFOR går fra damp til vand. Fjernvarmen breder sig i Ringe.

21. mar 2017 Presseklip

Lilleholt opgiver at hjælpe Hernings varmeforbrugere

LÆS I DAG: Lilleholt opgiver at hjælpe Hernings varmeforbrugere. Oppositionen lægger pres på minister i sag om forrentning. Reaktioner fra fjernvarmeselskaber i sagen. Tænketank og vismænd afviser Klimarådets løsning for kvotesystem. Avedøre og Hvidovre ændrer regnskabsår.

20. mar 2017 Presseklip

Politikere vil forhindre ekstraregning

LÆS I DAG: Ekstraregning på vej til fjernvarmekunder. Politikere vil forhindre fjernvarmeregning. Kvotesystemet fungerer ikke. Indvielse af varmepumpeanlæg i Rødkærsbro - se tv-indslaget.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

24. mar 2017 Navnenyt

El- og automationsingeniør til Sweco Danmark

Peter Severinsen Andersen er ny el- og automationsingeniør på Swecos kontor i Kolding.

23. mar 2017 Navnenyt

Carsten Jensen ny direktør for Dansk Gas Distribution

Carsten Jensen kommer fra en stilling som direktør for Eldrift i Energinet.dk. 

22. mar 2017 Navnenyt

Danfoss-topchef stopper

Niels B. Christiansen stopper efter ni år som øverste chef for Danfoss.

21. mar 2017 Navnenyt

Frida fra IDA til DTU

DTU Elektro har ansat Frida Frost som COO for PowerLabDK.

20. mar 2017 Navnenyt

Fra Grøn Energi til DFP

Kim Søgaard Clausen begynder hos DFP den 1. maj.

16. mar 2017 Navnenyt

Ny administrerende direktør i NRGi

1. maj bliver 45-årige Jacob Vittrup ny administrerende direktør for NRGi.