15. feb 2017 Presseklip

Fjernvarmeselskaberne fusionerer

LÆS I DAG: Fjernvarmeselskaberne går fra småt til større. København blev ramt af varmenedbrud i vinterkulden, og i EU overvejer man at skrotte CO2- kvoter.   

Energy Supply:

Fjernvarmeselskaberne fusionerer

110 selskaber har siden 2010 fusioneret til blot 46 fjernvarmeselskaber. Det viser en opgørelse, som Dansk Fjernvarme har lavet. Bag statistikken gemmer sig blandt andet Lemvig og Nørre Nissum, der fusionerede i 2015 og efterfølgende har sænket varmeprisen for det nye selskabs mere end 600 kunder.

 

Kim Behnke, der er vicedirektør i Dansk Fjernvarme, siger til Energy Supply, at opgørelsen over fusioner og samarbejder viser, at fjernvarmeselskaber over hele landet arbejder fokuseret på at skabe mere værdi for deres kunder – og de gør det gerne ved gennem samarbejde eller fusion med andre værker.

 

I den periode, hvor fusioner har reduceret antallet af fjernvarmeselskaber 64, er der kommet flere end 110.000 fjernvarmekunder til og den gennemsnitlige fjernvarmepris er reduceret fra cirka 16.800 kroner i 2010 til 13.800 kroner i 2016.

 

- Der er skabt myter i den offentlige debat om, at fjernvarmeselskaber er ineffektive og ikke høster gevinster ved samarbejde. Vores undersøgelse kan afvise myterne som grundløse. Regeringen skal derfor være påpasselige med at drive en effektiviseringsdagsorden på et forældet og fejlagtigt grundlag. Centrale krav og love kan ødelægge meget godt ude i de områder, hvor fusioner ikke er svaret, men hvor fjernvarmeselskabet skal forblive det forbrugerejede samlingspunkt i de mindre byer, siger vicedirektør i Dansk Fjernvarme, Kim Behnke, til Energy Supply.

 

_____

 

TV2:
Dele af København uden varme tirsdag
I aftes, tirsdag den 14. februar, var forbrugerne i dele af København uden varme efter nedbrud på Svanemølleværket og H.C. Ørstedsværket.

Problemerne ramte kunder i Indre By, Vesterbro, Nørrebro og Østerbro, der får varme fra damp, mens kunder med varme via vand havde varme i deres boliger, skriver TV2.

Problemet blev løst, og varmen vendte tilbage til alle kunder først på aftenen, oplyser HOFOR.

_____

 

Sindal Avis:

Nyt varmeværk i Sindal

Sindal Varmeforsyning har fået tilladelse til at opføre et nyt flisfyret kraftvarmeværk på Gutenbergvej. Projektet koster i omegnen 57 millioner kroner plus moms.

 

Sindal Varmeforsyning har lavet en tidsplan for opførelsen af det nye anlæg, der sendes i EU udbud. Det betyder, at man i slutningen af februar kan udvælge fire tilbudsgivere, der inviteres til deltagelse i udbud med forhandling.

 

- Jeg forventer, at vi kan meddele, hvem der får totalentreprisen den 31. marts og efter en "stand-still" periode, underskriver vi kontrakten den 18. april, fortæller formanden for varmeforsyningen Bjarne Christensen til Sindal Avis.

 

Det nye værk forventes klart til varmesæsonen 2018.

_____

Energi Watch:

Kvoteskrotning skal redde CO2-handel

EU-Parlamentet skal i dag onsdag stemme om en ændring af CO2-kvotesystemet, der vil sætte prisen for at forurene gevaldigt op, så det bliver attraktivt at investere i grøn energi. Præcis som det oprindeligt var tanken med at indføre et system for handel med CO2-kvoter.

 

Forventningen var på forhånd, at prisen for at udlede et ton CO2 ville blive 220-300 kroner. Virkeligheden er, at det i dag kun koster knap 40 kroner, og det giver ingen tilskyndelse til at droppe kulkraftværker og investere i vindmøller, solceller og andre grønne teknologier, påpeger vicedirektør i Dansk Energi, Anders Stouge, overfor Energi Watch.

 

Problemet er, at EU-landene har været for rundhåndede med at uddele gratis CO2-kvoter til egne industrier, og derfor er markedet oversvømmet af CO2-kvoter.

 

Medlemmerne af EU-Parlamentet skal tage stilling til, om antallet af kvoter skal begrænses med 2,4 procent om året og hvor mange overskydende CO2-kvoter, der årligt skal lægges i en reserve for at stabilisere markedet. Desuden skal der, ifølge forslaget, annulleres 800 millioner kvoter fra denne reserve i 2021.

 

Alt tyder på tæt løb ved afstemningen, og et tillægsforslag om at afskaffe den energitunge cementindustris gratis kvoter og i stedet indføre en slags CO2-told på cement fra lande uden for EU, kan få afgørende betydning, fordi det kan få den konservative gruppe til at stemme imod, oplyser EU-parlamentariker Bendt Bendtsen (K) til Energi Watch.

 

- Donald Trump vil gribe den med begge hænder, hvis vi pludselig med en told siger "Europe First". Så har vi sat gang i en handelskrig, siger Bendt Bendtsen til Energi Watch.

Energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) kan heller ikke acceptere en EU-told på "fremmed" cement.

- Vi skal ikke udpege specielle industrier, som skal belastes yderligere. En europæisk særafgift vil være med til at flytte tunge industrier ud af Europa, siger ministeren til Ritzau.

 

Nyheder

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

10. feb 2017

Fusion har reduceret fjernvarmepris med 60 procent

Lemvig fusionerede i 2015 med naboerne Klinkby og Nørre Nissum. I de to nabobyer har man siden fusionen opnået et stort prisfald for nabobyernes kunder.

09. feb 2017

Dansk Fjernvarme repræsenterer forsyningssektoren i Det Miljøøkonomiske Råd

Som repræsentant for forsyningssektoren indtræder Dansk Fjernvarmes direktør nu i Det Miljøøkonomiske Råd på vegne af DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme.

06. feb 2017

Energitilsynet sikrer fjernvarmekunderne i ny afgørelse

Energitilsynet fastlægger i en ny afgørelse rammerne for, hvordan de vil se på fjernvarmeselskabers mulighed for at forrente deres indskudskapital. Ifølge Dansk Fjernvarme har tilsynet fundet et balanceret niveau, der samtidig sikrer forbrugerne.

02. feb 2017

HOFOR åbner til dybet i København

På Varmens Dag giver HOFOR nysgerrige mulighed for at komme en tur ned under den gamle hovedstad. 40 meter under jorden løber en fire kilometer lang fjernvarmetunnel.

01. feb 2017

Lilleholt: Substitutionsprincippet består

I et brev til Dansk Fjernvarme bekræfter ministeren for energi-, forsyning- og klima, at han ikke har intentioner om at ændre eller afskaffe substitutionsprincippet. Det glæder Dansk Fjernvarme.

01. feb 2017

Persondata: Ny lov om persondatalov vil give ændringer

For mange selskaber i forsyningssektoren vil de nye skærpede krav fra EU om persondata give anledning til ændringer i måden af opbevare data på. Dansk Fjernvarme maner dog til besindighed, indtil der er mere vished omkring fortolkningen.

31. jan 2017

Web-TV: "Vi har kun en skorsten i Ølgod"

Kommer man forbi Ølgod i Sydvestjylland på søndag den 5. februar vil man blandt andet kunne se, hvordan de laver varme. Og så vil man kunne få sig en snak med driftsleder Henrik Jessen om bæredygtig energi, fællesskabet og fordelen ved kun at have én skorsten.

31. jan 2017

Tønder og Brande etablerer varmepumper

To store gasmotordrevne varmepumper er ved at blive etableret hos både Tønder Fjernvarme og Brande Fjernvarme. For det er der god økonomi i.

31. jan 2017

Konference: S og K ønsker ro om biomasse

Biomasse yder et velkomment bidrag til, at Danmark har en stadig mere grøn energisektor. På den baggrund anerkendte S og K ved mandagens konference om biomasse, at der er brug for stabile rammer.

09. feb 2017 Presseklip

Høje tariffer bremser eldrevne varmepumper

LÆS I DAG: Regeringen dropper et nationalt klimamål for 2030. Organisationen Tekniq kritiserer energispareordningen. Marstal Fjernvarme risikerer at skulle betale 1,5 millioner kroner tilbage. Og så får Pedersker et nyt fjernvarmeværk.

08. feb 2017 Presseklip

EU: Danmark bør genavende mere affald

LÆS I DAG: EU mener, Danmark skal genanvende mere affald. Klimasamarbejde får kontor i København. Droner leder efter læk i Ringe. I Gram gemmer de sommervarmen til om vinteren. Se TV-indslaget. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

07. feb 2017 Presseklip

Skatteministeriet fastholder brændeovnstal

LÆS I DAG Skatteministeriet fastholder sine tal om brændeovne. Konkurs på biomasseværk i Lisbjerg udløser efterregning. Projekt om TVIS-varme til Horsens og Hedensted opgivet. 940 tilsluttes fjernvarme gratis i Korsør. Og meget andet. 

06. feb 2017 Presseklip

Professor: Vi har ikke brug for flere biomasseværker

LÆS I DAG Professor mener, at vi ikke har brug for flere biomasseværker. Tyskere ser på grøn omstilling i Sønderborg. Helhedsplan til 234 mio. kr. skal sikre mere grøn varme på Fyn. Gelsted Fjernvarme har kun haft tre varmemestre siden 1961 og andet fra Varmens Dag.

03. feb 2017 Presseklip

Glæde over DONGs udmelding

LÆS I DAG: Glæde over DONGs udmelding om at fyre kullene. Tænketank mener, biomassen kun er en overgangsteknologi. Nyt firma vil lave store damlagre, der skal varmes op af el. Goldman Sachs vil sælge flere af DONGs aktier. Og så har DONG et luksusproblem.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

30. jan 2017

Web-TV: Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene på Varmens Dag

Bor du i hovedstadsområdet, og har du lyst til at se, hvordan varmen produceres, så har du chancen nu på søndag, hvor Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene i anledning af Varmens Dag.

30. jan 2017

Byernes grønne omstilling kræver ro fra politikerne

I de store byer er der ikke mange alternativer til bæredygtig biomasse, hvis kullene skal udfases. Skal byerne omstille til grøn energi, kræver det derfor politisk ro, siger Dansk Fjernvarme forud for dagens konference på Christiansborg.

12. okt 2016 Navnenyt

Lars Therkildsen fylder 60

Lars Therkildsen, administrerende direktør for HOFOR og næstformand i Dansk Fjernvarme, fylder i dag, onsdag den 12. oktober 60 år.

29. aug 2016 Navnenyt

Ny forsyningsdirektør til HOFOR

Jane Egebjerg Andersen er HOFORs nye forsyningsdirektør for Fjernvarme, Bygas & Kraftvarme.

01. jul 2016 Navnenyt

To nye medarbejdere i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme har ansat en juridisk og en økonomisk konsulent i Politisk Økonomisk sekretariat i København.

01. jul 2016 Navnenyt

Flemming Sørensen har 25-års jubilæum hos Strandby Varmeværk

Fredag den 1. juli 2016 er det 25 år siden, Flemming Sørensen blev ansat som driftsleder for Strandby Varmeværk.