09. feb 2017 Presseklip

Høje tariffer bremser eldrevne varmepumper

LÆS I DAG: Regeringen dropper et nationalt klimamål for 2030. Organisationen Tekniq kritiserer energispareordningen. Marstal Fjernvarme risikerer at skulle betale 1,5 millioner kroner tilbage. Og så får Pedersker et nyt fjernvarmeværk.

Altinget:
Regeringen dropper klimamål for 2030
Klimaminister Lars Chr. Lilleholt oplyser, at regeringen ikke vil komme med et samlet CO2-reduktionsmål for 2030.

Konservative har ellers kæmpet for, at Venstre-regeringen skulle holde fast i klimamålet om 40 procent CO2-reduktion i 2020. Men gik siden med til, at regeringen skulle fastlægges et samlet nationalt mål for 2030 senest i løbet af 2017.

Men sådan bliver det altså ikke.

- Når man er i regering, så skal man sætte sig nogle nye fælles mål og linjer for, hvor man vil hen. Så bliver man nødt til at indgå kompromiser, siger Konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard til Altinget.

Hun fremhæver i stedet, at regeringen har et mål om, at Danmark i 2030 skal have mindst 50 procent af sit energibehov dækket af vedvarende energi.

Beslutningen ærgrer flere grønne partier i oppositionen, der er skuffede over, at Konservative går med til at droppe et fælles klimamål.

_____

EnergiWatch:
Tekniq: Energiselskaber misbruger energispareordning
Brancheforeningen Tekniq mener, at energiselskaber misbruger Energispareordningen til at støtte egne datterselskaber med. Derfor bør ordningen ændres, mener Tekniqs adm. direktør, Niels Jørgen Hansen.

Han mener, at energibesparelserne er ramt af unfair konkurrence, fordi pengene ikke går til at sikre den størst mulige besparelse, men at energiselskaberne kanaliserer dem ud i datterselskaber, der ikke er billigst.

- Energiselskaberne har det særlige privilegium, at de selv bestemmer tilskuddets størrelse. Det er et stort ansvar, de skal forvalte med særlig omhu. Derfor er det også afgørende, at selskaberne altid benytter den billigste aktør til at udføre opgaven – ellers betaler vi jo alle sammen en overpris for vores energibesparelser, og samtidig sættes den frie konkurrence ud af kraft, siger han ifølge EnergiWatch.

_____

Fyens Stiftstidende:
Marstal Fjernvarme kan komme til at betale 1,5 mio. kr. tilbage
Marstal Fjernvarme får fredag af Energistyrelsen at vide, om selskabet skal tilbagebetale 1,5 millioner støttekroner, selskabet har modtaget i strid med EU-regler, skriver Fyens Stiftstidende.

Pengene er givet i støtte til elproduktionsanlæg med biomasse som energikilde. Støtten er i orden efter dansk lov, men har vist sig at være i strid med EU-lov.

Ud over Marstal Fjernvarme har også Brønderslev Forsyning og Hillerød Forsyning modtaget tilskuddet. 

_____

Bornholms Tidende:
Pederskers fjernvarmeværk ankom som samlesæt
Pedersker på Bornholm fik tirsdag byens nye fjernvarmeværk leveret som samlesæt på tre blokvogne, skriver Bornholms Tidende.

Kedlen og værket mange øvrige dele sættes de kommende uger sammen til det færdige fjernvarmeværk.

- Værket får en effekt på 750 KW, så det kan dække hele byen. Selvom 20-30 procent af husstandene ikke er med fra start, er vi sikre på, at værket kan levere varme til hele Pederskers forbrug, siger Ole Kofod, direktør i OK Entreprise.

Han forventer, at de første forbrugere i Pedersker kan lune sig på fjernvarme om en måned.

Nyheder

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

10. feb 2017

Fusion har reduceret fjernvarmepris med 60 procent

Lemvig fusionerede i 2015 med naboerne Klinkby og Nørre Nissum. I de to nabobyer har man siden fusionen opnået et stort prisfald for nabobyernes kunder.

09. feb 2017

Dansk Fjernvarme repræsenterer forsyningssektoren i Det Miljøøkonomiske Råd

Som repræsentant for forsyningssektoren indtræder Dansk Fjernvarmes direktør nu i Det Miljøøkonomiske Råd på vegne af DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme.

06. feb 2017

Energitilsynet sikrer fjernvarmekunderne i ny afgørelse

Energitilsynet fastlægger i en ny afgørelse rammerne for, hvordan de vil se på fjernvarmeselskabers mulighed for at forrente deres indskudskapital. Ifølge Dansk Fjernvarme har tilsynet fundet et balanceret niveau, der samtidig sikrer forbrugerne.

02. feb 2017

HOFOR åbner til dybet i København

På Varmens Dag giver HOFOR nysgerrige mulighed for at komme en tur ned under den gamle hovedstad. 40 meter under jorden løber en fire kilometer lang fjernvarmetunnel.

01. feb 2017

Lilleholt: Substitutionsprincippet består

I et brev til Dansk Fjernvarme bekræfter ministeren for energi-, forsyning- og klima, at han ikke har intentioner om at ændre eller afskaffe substitutionsprincippet. Det glæder Dansk Fjernvarme.

01. feb 2017

Persondata: Ny lov om persondatalov vil give ændringer

For mange selskaber i forsyningssektoren vil de nye skærpede krav fra EU om persondata give anledning til ændringer i måden af opbevare data på. Dansk Fjernvarme maner dog til besindighed, indtil der er mere vished omkring fortolkningen.

31. jan 2017

Web-TV: "Vi har kun en skorsten i Ølgod"

Kommer man forbi Ølgod i Sydvestjylland på søndag den 5. februar vil man blandt andet kunne se, hvordan de laver varme. Og så vil man kunne få sig en snak med driftsleder Henrik Jessen om bæredygtig energi, fællesskabet og fordelen ved kun at have én skorsten.

31. jan 2017

Tønder og Brande etablerer varmepumper

To store gasmotordrevne varmepumper er ved at blive etableret hos både Tønder Fjernvarme og Brande Fjernvarme. For det er der god økonomi i.

31. jan 2017

Konference: S og K ønsker ro om biomasse

Biomasse yder et velkomment bidrag til, at Danmark har en stadig mere grøn energisektor. På den baggrund anerkendte S og K ved mandagens konference om biomasse, at der er brug for stabile rammer.

10. feb 2017 Presseklip

Høje el-tariffer bremser eldrevne varmepumper

LÆS I DAG: Naturgasdrevne varmepumper lever fedt på høje el-tariffer. Fjernvarmeselskaber må forrente indskudskapital. Og så ændrer regeringen klimakurs og meget, meget mere.  

08. feb 2017 Presseklip

EU: Danmark bør genavende mere affald

LÆS I DAG: EU mener, Danmark skal genanvende mere affald. Klimasamarbejde får kontor i København. Droner leder efter læk i Ringe. I Gram gemmer de sommervarmen til om vinteren. Se TV-indslaget. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

07. feb 2017 Presseklip

Skatteministeriet fastholder brændeovnstal

LÆS I DAG Skatteministeriet fastholder sine tal om brændeovne. Konkurs på biomasseværk i Lisbjerg udløser efterregning. Projekt om TVIS-varme til Horsens og Hedensted opgivet. 940 tilsluttes fjernvarme gratis i Korsør. Og meget andet. 

06. feb 2017 Presseklip

Professor: Vi har ikke brug for flere biomasseværker

LÆS I DAG Professor mener, at vi ikke har brug for flere biomasseværker. Tyskere ser på grøn omstilling i Sønderborg. Helhedsplan til 234 mio. kr. skal sikre mere grøn varme på Fyn. Gelsted Fjernvarme har kun haft tre varmemestre siden 1961 og andet fra Varmens Dag.

03. feb 2017 Presseklip

Glæde over DONGs udmelding

LÆS I DAG: Glæde over DONGs udmelding om at fyre kullene. Tænketank mener, biomassen kun er en overgangsteknologi. Nyt firma vil lave store damlagre, der skal varmes op af el. Goldman Sachs vil sælge flere af DONGs aktier. Og så har DONG et luksusproblem.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

30. jan 2017

Web-TV: Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene på Varmens Dag

Bor du i hovedstadsområdet, og har du lyst til at se, hvordan varmen produceres, så har du chancen nu på søndag, hvor Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene i anledning af Varmens Dag.

30. jan 2017

Byernes grønne omstilling kræver ro fra politikerne

I de store byer er der ikke mange alternativer til bæredygtig biomasse, hvis kullene skal udfases. Skal byerne omstille til grøn energi, kræver det derfor politisk ro, siger Dansk Fjernvarme forud for dagens konference på Christiansborg.

12. okt 2016 Navnenyt

Lars Therkildsen fylder 60

Lars Therkildsen, administrerende direktør for HOFOR og næstformand i Dansk Fjernvarme, fylder i dag, onsdag den 12. oktober 60 år.

29. aug 2016 Navnenyt

Ny forsyningsdirektør til HOFOR

Jane Egebjerg Andersen er HOFORs nye forsyningsdirektør for Fjernvarme, Bygas & Kraftvarme.

01. jul 2016 Navnenyt

To nye medarbejdere i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme har ansat en juridisk og en økonomisk konsulent i Politisk Økonomisk sekretariat i København.

01. jul 2016 Navnenyt

Flemming Sørensen har 25-års jubilæum hos Strandby Varmeværk

Fredag den 1. juli 2016 er det 25 år siden, Flemming Sørensen blev ansat som driftsleder for Strandby Varmeværk.