07. feb 2017 Presseklip

Skatteministeriet fastholder brændeovnstal

LÆS I DAG Skatteministeriet fastholder sine tal om brændeovne. Konkurs på biomasseværk i Lisbjerg udløser efterregning. Projekt om TVIS-varme til Horsens og Hedensted opgivet. 940 tilsluttes fjernvarme gratis i Korsør. Og meget andet. 

Altinget:
Skatteministeriet bruger de rigtige tal
De økonomiske vismænd har kritiseret Skatteministeriet for at undervurdere skaderne fra brændeovne ved at bruge tal fra 2014 i stedet for 2015.

Men nu afviser Skatteministeriet kritikken. Og holder fast i sin vurdering. Det fremgår af et skriftligt svar fra ministeriet til Altinget.

Det Økologiske Råd mener, at både Skatteministeriet og vismændene undervurderer omkostningerne fra brændeovnene. For ingen af dem ser på skaderne på indeklima eller skaderne fra danske brændeovnes partikelforurening i udlandet.

- Det er naturligvis en varmere politisk kartoffel, hvis omkostningerne er meget større. Men det er også utilfredsstillende, at Skatteministeriet ikke bruger de nyeste tal og viden, siger Kåre Press-Kristensen, seniorrådgiver hos Det Økologiske Råd.

_____ 


Aarhus Stiftstidende:
Konkurs udløser ekstraregning til AffaldVarme Aarhus
Det store biomasse-kraftvarmeværk i Lisbjerg bliver ikke færdiggjort som forventet, da hovedentreprenøren, Burmeister & Wain Energy, er gået konkurs. Værket skulle have været parat om få måneder, men AfffaldVarme Aarhus må nu selv få det sidste på plads – og det udløser en ekstraregning på cirka 43 millioner kroner.

- Vi har rimeligt travlt i øjeblikket, da vi selv skal lave nye kontrakter med underleverandører og stå for resten af færdiggørelsen. Kraftvarmeværket var i forvejen forsinket, men nu forventer jeg yderligere forsinkelse på én til halvanden måned, og det betyder så, at vi kommer hen i marts, før vi selv kan begynde at levere varme, siger AffaldVarmechef Bjarne Munk Jensen til Århus Stiftstidende.

 AffaldVarme må derfor købe erstatningsvarme fra Studstrupværket, indtil værket er færdiggjort – og den er betydeligt dyrere end den varme, værket selv kunne have produceret.

_____

 

Fredericia Dagblad:

Plan om varme fra TVIS og nordpå er droppet

Varmetransmissionsselskabet TVIS og fjernvarmeselskaberne i Hedensted og Løsning er blevet enige om, at der alligevel ikke bliver etableret 15 km fjernvarmeledning fra Vejle til Hedensted og Horsens foreløbig. Den plan har der ellers været arbejdet på i et år i projektet Flexcities 2.

- Der kunne godt være en økonomisk og forsyningsikkerhedsfordel ved projektet på længere sigt, men her og nu ønsker fjernvarmeselskaberne i stedet at se på, hvordan de kan gå i nærmere samarbejde om en forsyning, siger Lars Schmidt, formand for TVIS til Fredericia Dagblad.

Det ville koste 137 millioner kroner at lægge fjernvarmerør fra Vejle til Hedensted og videre til Horsens, viser det projekt, der har været arbejdet på i et år. 

_____

 

sn.dk
Halmfyret fjernvarmeværk et skridt nærmere
Tre store afdelinger med i alt 940 boliger i Bolig Korsør har sagt ja tak til fjernvarme. Det betyder, at SK Forsynings planer om at opføre et halmfyret fjernvarmeværk i den planlagte energipark er tættere på at blive til virkelighed.

- Vi er meget tilfredse med at Bolig Korsørs afdelinger på Motalavej, Egernsundvej og Fasanstien har besluttet sig for at slutte sig til fjernvarmeforsyningen. Vi er dermed oppe over den 40 procent forhåndstilslutning, som Slagelse Kommune angav som minimum i sin myndighedsgodkendelse af projektet, siger Henrik Lundgaard, direktør i SK Forsyning, Henrik Lundgaard, til Sjællandske.

Første spadestik til det nye fjernvarmeværk til cirka 100 millioner kroner bliver formodentlig taget til september.

Målet med EnergiPark Korsør er at blive i stand til at tiltrække virksomheder med fokus på grøn omstilling og nye teknologier - herunder brintproduktion.

I morgen, onsdag den 8. februar, har Slagelse Kommune indkaldt til borgermøde om energiparken.

_____

 

Fyens Stiftstidende:
Fynboer kan lune sig mere på irsk og britisk affald
Fjernvarme Fyn investerer i sit anlæg for at kunne brænde mere affald, som vil komme fra Irland og Storbritannien i stadig større mængder.

I dag brænder Fjernvarme omkring 67.000 ton affald fra De Britiske Øer af om året, men den mængde forventes at stige.

- Alle vinder ved det. Englænderne slipper for deres affald. Vi udnytter 100 procent af energien, fordi vi snart får et mere moderne anlæg og både laver elektricitet og varme. Og så tjener vi penge, så vores forbrugere kan få en lav varmepris, siger Fjernvarme Fyns direktør Jan Strømvig til Fyens Stiftstidende. http://www.fyens.dk/erhverv/Mere-affald-i-fjernvarmen-Fynboer-luner-sig-med-irsk-skrald/artikel/3121059

____

 

Nature Energy:
Danmarks første biobrændsel med Svane-mærket
Nature Energys biogas fra Midtfyn er som første danske biobrændsel blevet svanemærket af Miljømærkning Danmark.

Mærkningen understreger, at biogassen produceres med hensyntagen til miljø og klima og overholder kravene til bearbejdning, transport og oprindelse af råvarer.

I første omgang er Nature Energys svanemærkede gas til transport, og fra april vil al biogas fra selskabets anlæg i Odense, Fredericia, Vejle og Silkeborg være svanemærket. Nature Energys privatkunder med biogas til boligopvarmning er også sikret den miljømærkede gas.

Nature Energy arbejder også på at få svanemærket gassen fra biogasanlægget i Holsted, så virksomheden vil kunne sende 24 mio. kubikmeter miljømærket biogas på gasnettet hvert år.

Nyheder

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

10. feb 2017

Fusion har reduceret fjernvarmepris med 60 procent

Lemvig fusionerede i 2015 med naboerne Klinkby og Nørre Nissum. I de to nabobyer har man siden fusionen opnået et stort prisfald for nabobyernes kunder.

09. feb 2017

Dansk Fjernvarme repræsenterer forsyningssektoren i Det Miljøøkonomiske Råd

Som repræsentant for forsyningssektoren indtræder Dansk Fjernvarmes direktør nu i Det Miljøøkonomiske Råd på vegne af DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme.

06. feb 2017

Energitilsynet sikrer fjernvarmekunderne i ny afgørelse

Energitilsynet fastlægger i en ny afgørelse rammerne for, hvordan de vil se på fjernvarmeselskabers mulighed for at forrente deres indskudskapital. Ifølge Dansk Fjernvarme har tilsynet fundet et balanceret niveau, der samtidig sikrer forbrugerne.

02. feb 2017

HOFOR åbner til dybet i København

På Varmens Dag giver HOFOR nysgerrige mulighed for at komme en tur ned under den gamle hovedstad. 40 meter under jorden løber en fire kilometer lang fjernvarmetunnel.

01. feb 2017

Lilleholt: Substitutionsprincippet består

I et brev til Dansk Fjernvarme bekræfter ministeren for energi-, forsyning- og klima, at han ikke har intentioner om at ændre eller afskaffe substitutionsprincippet. Det glæder Dansk Fjernvarme.

01. feb 2017

Persondata: Ny lov om persondatalov vil give ændringer

For mange selskaber i forsyningssektoren vil de nye skærpede krav fra EU om persondata give anledning til ændringer i måden af opbevare data på. Dansk Fjernvarme maner dog til besindighed, indtil der er mere vished omkring fortolkningen.

31. jan 2017

Web-TV: "Vi har kun en skorsten i Ølgod"

Kommer man forbi Ølgod i Sydvestjylland på søndag den 5. februar vil man blandt andet kunne se, hvordan de laver varme. Og så vil man kunne få sig en snak med driftsleder Henrik Jessen om bæredygtig energi, fællesskabet og fordelen ved kun at have én skorsten.

31. jan 2017

Tønder og Brande etablerer varmepumper

To store gasmotordrevne varmepumper er ved at blive etableret hos både Tønder Fjernvarme og Brande Fjernvarme. For det er der god økonomi i.

31. jan 2017

Konference: S og K ønsker ro om biomasse

Biomasse yder et velkomment bidrag til, at Danmark har en stadig mere grøn energisektor. På den baggrund anerkendte S og K ved mandagens konference om biomasse, at der er brug for stabile rammer.

10. feb 2017 Presseklip

Høje el-tariffer bremser eldrevne varmepumper

LÆS I DAG: Naturgasdrevne varmepumper lever fedt på høje el-tariffer. Fjernvarmeselskaber må forrente indskudskapital. Og så ændrer regeringen klimakurs og meget, meget mere.  

09. feb 2017 Presseklip

Høje tariffer bremser eldrevne varmepumper

LÆS I DAG: Regeringen dropper et nationalt klimamål for 2030. Organisationen Tekniq kritiserer energispareordningen. Marstal Fjernvarme risikerer at skulle betale 1,5 millioner kroner tilbage. Og så får Pedersker et nyt fjernvarmeværk.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. feb 2017 Presseklip

EU: Danmark bør genavende mere affald

LÆS I DAG: EU mener, Danmark skal genanvende mere affald. Klimasamarbejde får kontor i København. Droner leder efter læk i Ringe. I Gram gemmer de sommervarmen til om vinteren. Se TV-indslaget. 

06. feb 2017 Presseklip

Professor: Vi har ikke brug for flere biomasseværker

LÆS I DAG Professor mener, at vi ikke har brug for flere biomasseværker. Tyskere ser på grøn omstilling i Sønderborg. Helhedsplan til 234 mio. kr. skal sikre mere grøn varme på Fyn. Gelsted Fjernvarme har kun haft tre varmemestre siden 1961 og andet fra Varmens Dag.

03. feb 2017 Presseklip

Glæde over DONGs udmelding

LÆS I DAG: Glæde over DONGs udmelding om at fyre kullene. Tænketank mener, biomassen kun er en overgangsteknologi. Nyt firma vil lave store damlagre, der skal varmes op af el. Goldman Sachs vil sælge flere af DONGs aktier. Og så har DONG et luksusproblem.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

30. jan 2017

Web-TV: Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene på Varmens Dag

Bor du i hovedstadsområdet, og har du lyst til at se, hvordan varmen produceres, så har du chancen nu på søndag, hvor Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene i anledning af Varmens Dag.

30. jan 2017

Byernes grønne omstilling kræver ro fra politikerne

I de store byer er der ikke mange alternativer til bæredygtig biomasse, hvis kullene skal udfases. Skal byerne omstille til grøn energi, kræver det derfor politisk ro, siger Dansk Fjernvarme forud for dagens konference på Christiansborg.

12. okt 2016 Navnenyt

Lars Therkildsen fylder 60

Lars Therkildsen, administrerende direktør for HOFOR og næstformand i Dansk Fjernvarme, fylder i dag, onsdag den 12. oktober 60 år.

29. aug 2016 Navnenyt

Ny forsyningsdirektør til HOFOR

Jane Egebjerg Andersen er HOFORs nye forsyningsdirektør for Fjernvarme, Bygas & Kraftvarme.

01. jul 2016 Navnenyt

To nye medarbejdere i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme har ansat en juridisk og en økonomisk konsulent i Politisk Økonomisk sekretariat i København.

01. jul 2016 Navnenyt

Flemming Sørensen har 25-års jubilæum hos Strandby Varmeværk

Fredag den 1. juli 2016 er det 25 år siden, Flemming Sørensen blev ansat som driftsleder for Strandby Varmeværk.