03. feb 2017 Presseklip

Glæde over DONGs udmelding

LÆS I DAG: Glæde over DONGs udmelding om at fyre kullene. Tænketank mener, biomassen kun er en overgangsteknologi. Nyt firma vil lave store damlagre, der skal varmes op af el. Goldman Sachs vil sælge flere af DONGs aktier. Og så har DONG et luksusproblem.

Altinget:
Glæde over DONGs fyreseddel til kul
Udmeldingen om, at DONG Energy fra 2023 vil droppe kullene på sine kraftværker vækker glæde over hele linjen. Fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) til Verdensnaturfonden er der bred enighed om, at det er endda meget positivt, at DONG Energy om seks år vil udskifte kullene med bæredygtig biomasse. Både ministeren og WWF udtrykker på Twitter deres glæde over DONGs beslutning, og Lars Chr. Lilleholt skriver på det sociale medie, at kul er fortiden og vedvarende energi er fremtiden.

Industrien er også meget tilfreds med beslutningen og DI fremhæver DONG Energy som beviset på, at det er muligt at skabe en energisektor, der kører næsten udelukkende på vedvarende energi. Branchedirektør i DI Energi siger til Altinget, at DONG Energy med beslutningen om et kulstop i 2023 overhaler politikerne i Christiansborg.

I Dansk Fjernvarme siger direktør Kim Mortensen, at det er et stort skridt mod den grønne omstilling og en sejr for det grønne Danmark.

- Vi går simpelthen fra 4. til 5. gear med at omstille varmesektoren til vedvarende energi. Det er især glædeligt da det samtidig er et udtryk for, at de bæredygtige og miljøvenlige løsninger også er de billigste for forbrugerne, siger Kim Mortensen til Altinget.

http://www.altinget.dk/energi/artikel/jubel-over-dongs-farvel-til-kul

_____

Nordjyske:
Tænketank: Biomasse er overgangsteknologi
DONG Energys beslutning om at skippe kullene i kraftværkerne fra 2023, glæder den grønne tænketank Concito. Men direktør Christian Ibsen mener, at selvom beslutningen er med til at drive den grønne omstiling frem, er biomasse i bedste fald en overgangsteknologi, før der kommer andre mere vedvarende energikilder på plads. Men det kræver politisk handling.

- Det kan kun ske, hvis man laver om på det nuværende afgiftssystem, så det også giver økonomisk mening at investere i de rigtige teknologier, siger Concito-direktør Christian Ibsen til Ritzau ifølge Nordjyske.

_____

Nordjyske: 
Vand lagrer og veksler strøm til fjernvarme i GigaStorage

European Energys GigaStorage og lignende anlæg til at omdanne og lagre el fra vindmøller og solceller til grøn fjernvarme bliver taget imod med glæde og åbne arme af den danske energisektor og politikere, skriver Nordjyske.

I GigaStorage opvarmer strøm vand i 20 meter dybe bassiner og pumper senere vandet ud som grøn fjernvarme, når der er behov for det. På sigt kan to tredjedele af danskerne få billig og CO2-fri fjernvarme, vurderer eksperter.

- Det næste skridt i den grønne omstilling er hele indsatsen med at få vindmøllestrøm og flere varmepumper ind i fjernvarmen, siger Dansk Fjernvarmes direktør, Kim Mortensen, der dog også påpeger, at afgiften på el til opvarmning er for høj.

De Konservatives energiordfører Mette Abildgaard er blandt de politikere, der kan se perspektiver i at benytte grøn strøm til grøn fjernvarme.

- Vedvarende energi har mange fordele. Der er jo tidspunkter, hvor solen ikke skinner, og vinden ikke blæser. Derfor har vi behov for at lagre energi, når det for alvor blæser. Og står afgifterne i vejen, må politikerne gøre noget ved det, siger hun.

_____

Information:
Dong-aktier til salg
Investorerne er vilde med Dong-aktier, og derfor sætter Goldman Sachs endnu flere aktier til salg. Det betyder, at Goldman Sachs har hævet antallet af aktier til salg fra 22,7 millioner aktier til 26,5 millioner aktier. Lykkes det at sælge alle aktier til torsdagens aktiekurs, vil der kunne hentes i alt 6,7 milliarder kroner – og en fortjeneste på 4,8 milliarder kroner.

Per Hansen, investeringsøkonom ved Nordnet, mener, at Goldman Sachs helt vil af med Dong, fordi Martin Hinze, som i dag er Goldman Sachs repræsentant i Dongs bestyrelse, ikke søger om genvalg ved den kommende generalforsamling:

- Det betyder på investeringssprog, at Goldman Sachs allerede er begyndt at eksekvere på deres exitplan. Om 12 måneder er det mest sandsynligt, at Goldman Sachs er helt ude af Dong, skriver Per Hansen ifølge Information.

Goldman Sachs blev medejere i Dong, da den danske stat solgte ud af selskabet i 2014.

_____

EnergiWatch:
DONG: Vi har snart for mange penge
"I løbet af de næste par år vil vi formentlig have overskydende investeringskapital sammenholdt med den målsatte rating". 

Sådan skrev DONG Energy i en sidebemærkning på sin kapitalmarkedsdag torsdag. Oversat til mundret dansk betyder det: Inden længe har vi flere penge, end vi skal bruge.

Dong luksusproblem skyldes hovedsageligt den fortsatte udbygning af havvind. Jo flere megawatt, DONG installerer, jo flere penge henter selskabet hjem fra den strøm, møllerne producerer. Faktisk er situationen den, at DONG nu henter flere penge hjem end selskabet skal bruges på fortsat at udbygge med endnu mere vindkraft. 

Indtjeningen overstiger med andre ord behovet for kapital til nye investeringer. Konsekvensen af denne bugnende pengetank kan blive en revidering af DONGs hidtidige succesplan.

- Den overskydende likviditet kan vi basalt set gøre tre ting med: Vi kan vælge at give den tilbage til aktionærerne - hvilket vi vil gøre, hvis vi ikke kan finde en måde at skabe værdi på. Men der er også den mulighed, at vi investerer i yderligere profitable vækstinitiativer, for at give dem merværdi. Og så er der den tredje mulighed, at vi ”farmer mindre ned”, end vi gør i dag, forklarer DONGs topchef Henrik Poulsen til EnergiWatch.

Nyheder

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

10. feb 2017

Fusion har reduceret fjernvarmepris med 60 procent

Lemvig fusionerede i 2015 med naboerne Klinkby og Nørre Nissum. I de to nabobyer har man siden fusionen opnået et stort prisfald for nabobyernes kunder.

09. feb 2017

Dansk Fjernvarme repræsenterer forsyningssektoren i Det Miljøøkonomiske Råd

Som repræsentant for forsyningssektoren indtræder Dansk Fjernvarmes direktør nu i Det Miljøøkonomiske Råd på vegne af DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme.

06. feb 2017

Energitilsynet sikrer fjernvarmekunderne i ny afgørelse

Energitilsynet fastlægger i en ny afgørelse rammerne for, hvordan de vil se på fjernvarmeselskabers mulighed for at forrente deres indskudskapital. Ifølge Dansk Fjernvarme har tilsynet fundet et balanceret niveau, der samtidig sikrer forbrugerne.

02. feb 2017

HOFOR åbner til dybet i København

På Varmens Dag giver HOFOR nysgerrige mulighed for at komme en tur ned under den gamle hovedstad. 40 meter under jorden løber en fire kilometer lang fjernvarmetunnel.

01. feb 2017

Lilleholt: Substitutionsprincippet består

I et brev til Dansk Fjernvarme bekræfter ministeren for energi-, forsyning- og klima, at han ikke har intentioner om at ændre eller afskaffe substitutionsprincippet. Det glæder Dansk Fjernvarme.

01. feb 2017

Persondata: Ny lov om persondatalov vil give ændringer

For mange selskaber i forsyningssektoren vil de nye skærpede krav fra EU om persondata give anledning til ændringer i måden af opbevare data på. Dansk Fjernvarme maner dog til besindighed, indtil der er mere vished omkring fortolkningen.

31. jan 2017

Web-TV: "Vi har kun en skorsten i Ølgod"

Kommer man forbi Ølgod i Sydvestjylland på søndag den 5. februar vil man blandt andet kunne se, hvordan de laver varme. Og så vil man kunne få sig en snak med driftsleder Henrik Jessen om bæredygtig energi, fællesskabet og fordelen ved kun at have én skorsten.

31. jan 2017

Tønder og Brande etablerer varmepumper

To store gasmotordrevne varmepumper er ved at blive etableret hos både Tønder Fjernvarme og Brande Fjernvarme. For det er der god økonomi i.

31. jan 2017

Konference: S og K ønsker ro om biomasse

Biomasse yder et velkomment bidrag til, at Danmark har en stadig mere grøn energisektor. På den baggrund anerkendte S og K ved mandagens konference om biomasse, at der er brug for stabile rammer.

10. feb 2017 Presseklip

Høje el-tariffer bremser eldrevne varmepumper

LÆS I DAG: Naturgasdrevne varmepumper lever fedt på høje el-tariffer. Fjernvarmeselskaber må forrente indskudskapital. Og så ændrer regeringen klimakurs og meget, meget mere.  

09. feb 2017 Presseklip

Høje tariffer bremser eldrevne varmepumper

LÆS I DAG: Regeringen dropper et nationalt klimamål for 2030. Organisationen Tekniq kritiserer energispareordningen. Marstal Fjernvarme risikerer at skulle betale 1,5 millioner kroner tilbage. Og så får Pedersker et nyt fjernvarmeværk.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. feb 2017 Presseklip

EU: Danmark bør genavende mere affald

LÆS I DAG: EU mener, Danmark skal genanvende mere affald. Klimasamarbejde får kontor i København. Droner leder efter læk i Ringe. I Gram gemmer de sommervarmen til om vinteren. Se TV-indslaget. 

07. feb 2017 Presseklip

Skatteministeriet fastholder brændeovnstal

LÆS I DAG Skatteministeriet fastholder sine tal om brændeovne. Konkurs på biomasseværk i Lisbjerg udløser efterregning. Projekt om TVIS-varme til Horsens og Hedensted opgivet. 940 tilsluttes fjernvarme gratis i Korsør. Og meget andet. 

06. feb 2017 Presseklip

Professor: Vi har ikke brug for flere biomasseværker

LÆS I DAG Professor mener, at vi ikke har brug for flere biomasseværker. Tyskere ser på grøn omstilling i Sønderborg. Helhedsplan til 234 mio. kr. skal sikre mere grøn varme på Fyn. Gelsted Fjernvarme har kun haft tre varmemestre siden 1961 og andet fra Varmens Dag.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

30. jan 2017

Web-TV: Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene på Varmens Dag

Bor du i hovedstadsområdet, og har du lyst til at se, hvordan varmen produceres, så har du chancen nu på søndag, hvor Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene i anledning af Varmens Dag.

30. jan 2017

Byernes grønne omstilling kræver ro fra politikerne

I de store byer er der ikke mange alternativer til bæredygtig biomasse, hvis kullene skal udfases. Skal byerne omstille til grøn energi, kræver det derfor politisk ro, siger Dansk Fjernvarme forud for dagens konference på Christiansborg.

12. okt 2016 Navnenyt

Lars Therkildsen fylder 60

Lars Therkildsen, administrerende direktør for HOFOR og næstformand i Dansk Fjernvarme, fylder i dag, onsdag den 12. oktober 60 år.

29. aug 2016 Navnenyt

Ny forsyningsdirektør til HOFOR

Jane Egebjerg Andersen er HOFORs nye forsyningsdirektør for Fjernvarme, Bygas & Kraftvarme.

01. jul 2016 Navnenyt

To nye medarbejdere i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme har ansat en juridisk og en økonomisk konsulent i Politisk Økonomisk sekretariat i København.

01. jul 2016 Navnenyt

Flemming Sørensen har 25-års jubilæum hos Strandby Varmeværk

Fredag den 1. juli 2016 er det 25 år siden, Flemming Sørensen blev ansat som driftsleder for Strandby Varmeværk.