02. feb 2017 Presseklip

DONG fyrer kullene

LÆS I DAG: DONG sætter skub på grøn omstilling. Cepos: Sænk afgifter før skat. Ravnstrup og Ørum skal måske have fjernvarme. Og så fandt droner huller i HOFORs fjernvarmenet.

TV2 Nyhederne:
DONG lukker for kullene
Fra 2023 skal det være slut med at fyre med kul på DONG Energys kraftvarmeværker. Ledelsen har dermed sat dato på, hvornår det børsnoterede selskabs fulde strøm- og varmeproduktion skal komme fra biomasse.

- Vi har en ambition og vision om at gå forrest i den grønne omstilling. Og det gør vi nu ved at gøre kraftværkerne til en del af løsningen i stedet for en del af problemet i den grønne omstilling, siger koncerndirektør Thomas Dalsgaard til TV2.

DONG skal derfor finde en grøn løsning for både Esbjergværket og Asnæsværket ved Kalundborg, der begge stadig fyrer med kul. Forhandlinger med varmekunderne i Kalundborg og Esbjerg er allerede i gang om mulighederne for at ombygge de to værker til biomasse.

_____

Altinget:
Cepos: Se på energiafgifterne før skat på arbejde
Regeringen bør se på energiafgifterne, før den overvejer at sænke skatten på arbejde, mener analysechef i den borgerlig-liberale tænketank Cepos, Otto Brøns-Petersen.

”Den tidligere Venstre-regering viste med sin 2025-plan, at der er et økonomisk råderum. Når forhandlingerne starter om, hvordan det skal bruges, er det oplagt at se på energiafgifterne. Også mere oplagt end at kigge på indkomstskatten,” siger Otto Brøns-Petersen til Altinget.

Cepos vurderer, at energi- og bilafgifter på flere områder langt overstiger skadesomkostningerne for miljøet og dermed koster samfundsøkonomien.

Otto Brøns-Petersen bemærker, at energiafgifter sænker energiforbruget, men også har negativ effekt på udbuddet af job, mens indkomstskat koster ”kun” på arbejdsudbuddet.

_____

Nordjyske:
Ørum og Ravnstrup skal måske have fjernvarme
Et møde i Ørum Forsamlingshus i aften skal være med til at afklare, om fjernvarme kan være med til at fremtidssikre Ravnstrup og Ørum i Nordjylland.

Beboerne i Ravnstrup og Ørum er inviteret til mødet, der er kommet i stand på opfordring af Beboerforeningen i Ravnstrup. På mødet vil repræsentanter for Brønderslev Kommune orientere om kommunens varmeplanlægning og formand Hjallerup Fjernvarme, Kaj Tranholm Olesen, vil orientere om de økonomiske muligheder for fjernvarme i de to bysamfund.

Et forsigtigt skøn, efter en uforpligtende rundspørge blandt beboerne i Ravnstrup, viser, at en stor del af de adspurgte i Ravnstrup og nærmeste omegn er interesserede i at få fjernvarme, hvis det bliver muligt. Man har endnu ikke et overblik over, hvordan det ser ud i Ørum.

_____

TV2 Lorry:
Droner fandt huller i HOFORs fjernvarmenet
HOFOR har for første gang brugt droner med termiske kameraer, og det har afsløret mange lækager på fjernvarmenettet.

I december blev Vanløse og Brønshøj overfløjet med droner, som udstyret med termiske kameraer har gennemfotograferet området for at finde varmeudslip fra fjernvarmeledningerne, oplyser TV2 Lorry.

I alt er det lykkes at finde 44 lækager i villakvarterer omkring Vanløse og Brønshøj. De lækager, der normalt bliver overset, ligger ofte i baghaver og lignende og dem har dronerne fundet en stribe af.

Nyheder

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

10. feb 2017

Fusion har reduceret fjernvarmepris med 60 procent

Lemvig fusionerede i 2015 med naboerne Klinkby og Nørre Nissum. I de to nabobyer har man siden fusionen opnået et stort prisfald for nabobyernes kunder.

09. feb 2017

Dansk Fjernvarme repræsenterer forsyningssektoren i Det Miljøøkonomiske Råd

Som repræsentant for forsyningssektoren indtræder Dansk Fjernvarmes direktør nu i Det Miljøøkonomiske Råd på vegne af DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme.

06. feb 2017

Energitilsynet sikrer fjernvarmekunderne i ny afgørelse

Energitilsynet fastlægger i en ny afgørelse rammerne for, hvordan de vil se på fjernvarmeselskabers mulighed for at forrente deres indskudskapital. Ifølge Dansk Fjernvarme har tilsynet fundet et balanceret niveau, der samtidig sikrer forbrugerne.

02. feb 2017

HOFOR åbner til dybet i København

På Varmens Dag giver HOFOR nysgerrige mulighed for at komme en tur ned under den gamle hovedstad. 40 meter under jorden løber en fire kilometer lang fjernvarmetunnel.

01. feb 2017

Lilleholt: Substitutionsprincippet består

I et brev til Dansk Fjernvarme bekræfter ministeren for energi-, forsyning- og klima, at han ikke har intentioner om at ændre eller afskaffe substitutionsprincippet. Det glæder Dansk Fjernvarme.

01. feb 2017

Persondata: Ny lov om persondatalov vil give ændringer

For mange selskaber i forsyningssektoren vil de nye skærpede krav fra EU om persondata give anledning til ændringer i måden af opbevare data på. Dansk Fjernvarme maner dog til besindighed, indtil der er mere vished omkring fortolkningen.

31. jan 2017

Web-TV: "Vi har kun en skorsten i Ølgod"

Kommer man forbi Ølgod i Sydvestjylland på søndag den 5. februar vil man blandt andet kunne se, hvordan de laver varme. Og så vil man kunne få sig en snak med driftsleder Henrik Jessen om bæredygtig energi, fællesskabet og fordelen ved kun at have én skorsten.

31. jan 2017

Tønder og Brande etablerer varmepumper

To store gasmotordrevne varmepumper er ved at blive etableret hos både Tønder Fjernvarme og Brande Fjernvarme. For det er der god økonomi i.

31. jan 2017

Konference: S og K ønsker ro om biomasse

Biomasse yder et velkomment bidrag til, at Danmark har en stadig mere grøn energisektor. På den baggrund anerkendte S og K ved mandagens konference om biomasse, at der er brug for stabile rammer.

10. feb 2017 Presseklip

Høje el-tariffer bremser eldrevne varmepumper

LÆS I DAG: Naturgasdrevne varmepumper lever fedt på høje el-tariffer. Fjernvarmeselskaber må forrente indskudskapital. Og så ændrer regeringen klimakurs og meget, meget mere.  

09. feb 2017 Presseklip

Høje tariffer bremser eldrevne varmepumper

LÆS I DAG: Regeringen dropper et nationalt klimamål for 2030. Organisationen Tekniq kritiserer energispareordningen. Marstal Fjernvarme risikerer at skulle betale 1,5 millioner kroner tilbage. Og så får Pedersker et nyt fjernvarmeværk.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. feb 2017 Presseklip

EU: Danmark bør genavende mere affald

LÆS I DAG: EU mener, Danmark skal genanvende mere affald. Klimasamarbejde får kontor i København. Droner leder efter læk i Ringe. I Gram gemmer de sommervarmen til om vinteren. Se TV-indslaget. 

07. feb 2017 Presseklip

Skatteministeriet fastholder brændeovnstal

LÆS I DAG Skatteministeriet fastholder sine tal om brændeovne. Konkurs på biomasseværk i Lisbjerg udløser efterregning. Projekt om TVIS-varme til Horsens og Hedensted opgivet. 940 tilsluttes fjernvarme gratis i Korsør. Og meget andet. 

06. feb 2017 Presseklip

Professor: Vi har ikke brug for flere biomasseværker

LÆS I DAG Professor mener, at vi ikke har brug for flere biomasseværker. Tyskere ser på grøn omstilling i Sønderborg. Helhedsplan til 234 mio. kr. skal sikre mere grøn varme på Fyn. Gelsted Fjernvarme har kun haft tre varmemestre siden 1961 og andet fra Varmens Dag.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

30. jan 2017

Web-TV: Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene på Varmens Dag

Bor du i hovedstadsområdet, og har du lyst til at se, hvordan varmen produceres, så har du chancen nu på søndag, hvor Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene i anledning af Varmens Dag.

30. jan 2017

Byernes grønne omstilling kræver ro fra politikerne

I de store byer er der ikke mange alternativer til bæredygtig biomasse, hvis kullene skal udfases. Skal byerne omstille til grøn energi, kræver det derfor politisk ro, siger Dansk Fjernvarme forud for dagens konference på Christiansborg.

12. okt 2016 Navnenyt

Lars Therkildsen fylder 60

Lars Therkildsen, administrerende direktør for HOFOR og næstformand i Dansk Fjernvarme, fylder i dag, onsdag den 12. oktober 60 år.

29. aug 2016 Navnenyt

Ny forsyningsdirektør til HOFOR

Jane Egebjerg Andersen er HOFORs nye forsyningsdirektør for Fjernvarme, Bygas & Kraftvarme.

01. jul 2016 Navnenyt

To nye medarbejdere i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme har ansat en juridisk og en økonomisk konsulent i Politisk Økonomisk sekretariat i København.

01. jul 2016 Navnenyt

Flemming Sørensen har 25-års jubilæum hos Strandby Varmeværk

Fredag den 1. juli 2016 er det 25 år siden, Flemming Sørensen blev ansat som driftsleder for Strandby Varmeværk.