01. feb 2017 Presseklip

Facebook og Fjernvarme Fyn forhandler om overskudsvarme 

LÆS I DAG Facebook og Fjernvarme Fyn forhandler om overskudsvarme fra datacenter. Ny persondatalov kan koste selskaber dyrt. Lars Løkke afviser at have kaldt PSO-afgift ulovlig. Vestforsyning skifter fjernvarmerør i Holstebro. Varmens Dag på søndag markeres landet over.  

P4 Fyn: 
Facebook og Fjernvarme Fyn forhandler om overskudsvarme 

Nu er der måske alligevel en god mulighed for, at de store mængder overskudsvarme fra Facebooks kommende datacenter i Odense kan blive til fjernvarme til odenseanerne.

 

Da nyheden om Facebooks datacenter kom frem for små to uger siden, var udmeldingen fra Facebook ellers, at man ikke havde planer om at udnytte overskudsvarmen. Men nu bekræfter Fjernvarme

Fyn overfor P4 Fyn, at parterne forhandler om en aftale.

 

- Vi er sammen med Facebook ved at finde ud af, om der er et potentiale for at udnytte noget af den overskudsenergi, der kommer fra datacenteret, siger direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn til P4 Fyn.

 

Dansk Fjernvarme skønner, at overskudsvarmen kan opvarme op til 30.000 huse.
_____

 

Børsen:
Ny lov om persondata kan koste selskaber dyrt
De kommende nye krav til håndtering af persondata kan ved lovbrud give bøder op til 150 millioner kroner. Derfor er HOFOR i gang med at bruge millioner på at sikre sig, inden loven træder i kraft.

 

For HOFOR ved nemlig, hvornår deres kunder både tænder og slukker for vandet, hvornår de laver aftensmad. Og de har alle 800.000 kunders telefonnumre i nødsituationer.

 

Fra 2018 træder en ny EU-lov om persondata i kraft – med langt skrappere krav end tidligere.

 

- Hvis vi omregner til penge, så er vi i millionklassen her, og vi har afsat flere millioner til den her indsats. Man kan sige, at det er ærgerlige penge, men omvendt får vi jo - hvis det skulle ske - den her meget store bødestraf. Så der er også økonomi, selvom det ikke skal være det drivende, i at bære sig rigtigt og forsvarligt ad, siger HOFORs adm. direktør Lars Therkildsen til Børsen.

______

 

Århus Stiftstidende:
Lars Løkke: Regeringen har ikke kaldt PSO-afgift ulovlig
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviste under tirsdagens spørgetime, at Venstre-folk har kaldt PSO-afgiften ulovlig.

 

Det var Alternativets leder Uffe Elbæk, der brugte den såkaldte spørgetime til at forhøre sig om den omstridte PSO-afgift, som et flertal i november blev enig om at afskaffe.

 

- Hvorfor blev vælgerne konstant informeret om, at EU havde erklæret PSO'en ulovlig, når dette ikke var sandt, lød det direkte spørgsmål fra Uffe Elbæk til statsministeren.

 

Lars Løkkes svar til Uffe Elbæk: - Det blev vælgerne heller ikke.

 

Statsministeren fastholdt derpå, at regeringen ikke direkte har kaldt PSO’en ulovlig men at man i overensstemmelse med sandheden har sagt at EU har stillet spørgsmålstegn ved lovligheden af afgiften da det helt formelt kun er EU-Domstolen der har beføjelse til at benævne en ordning ”ulovlig”.

 

Ved Folketingets afslutningsdebat sidste år sagde Lars Løkke Rasmussen, at den var ”i strid med EU's regler” mens det i "Aftale om afskaffelse af PSO-afgiften", som Venstre-regeringen 17. november indgik med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Radikale, SF og De Konservative direkte lyder: ”Europa-Kommissionen har erklæret PSO-systemet traktatstridigt. Det er en bunden opgave at finde en langsigtet løsning, der sikrer finansieringen af den grønne omstilling”.

______

 

Dagbladet Holstebro-Struer:
Fjernvarmerør skiftes efter brud
Vestforsyning vil efter et rørbrud nu udskifte fjernvarmerør under 29 rækkehuse i Holstebro. Rørene er omkring 40 år gamle, men er lagt på en uhensigtsmæssig måde.

 

- Entreprenøren har i sin tid valgt at lægge fjernvarmerørene hen under rækken af huse i stedet for at lægge rørene i vejen og føre en stikledning ind. Det gør det meget træls og besværligt at reparere rørene, siger Erik Andersen, fjernvarmechef hos Vestforsyning, til Dagbladet Holstebro-Struer.

 

Husene får nu ført helt nye rør ind til deres egen fjernvarmeinstallation.

_____

Lokalmedier:
Varmens Dag på søndag fejres landet over
Fjernvarmeselskaber landet over inviterer forbrugerne ind i varmen som markering af Varmens Dag på søndag.

Skals Kraftvarmeværk rådgiver blandt andet om, hvordan forbrugerne kan spare på varmen her i de kolde måneder, skriver Ugeavisen Møldrup-Ålestrup.

Viborg Fjernvarme fokuserer også på at spare på energien og fremtidens energikilder, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Energnist Esbjerg sætter sammen med Din Forsyning og Esbjerg Kommune fokus på fjernvarme og affald og viser rundt på værket, skriver Ugeavisen Esbjerg.  

Nyheder

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

10. feb 2017

Fusion har reduceret fjernvarmepris med 60 procent

Lemvig fusionerede i 2015 med naboerne Klinkby og Nørre Nissum. I de to nabobyer har man siden fusionen opnået et stort prisfald for nabobyernes kunder.

09. feb 2017

Dansk Fjernvarme repræsenterer forsyningssektoren i Det Miljøøkonomiske Råd

Som repræsentant for forsyningssektoren indtræder Dansk Fjernvarmes direktør nu i Det Miljøøkonomiske Råd på vegne af DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme.

06. feb 2017

Energitilsynet sikrer fjernvarmekunderne i ny afgørelse

Energitilsynet fastlægger i en ny afgørelse rammerne for, hvordan de vil se på fjernvarmeselskabers mulighed for at forrente deres indskudskapital. Ifølge Dansk Fjernvarme har tilsynet fundet et balanceret niveau, der samtidig sikrer forbrugerne.

02. feb 2017

HOFOR åbner til dybet i København

På Varmens Dag giver HOFOR nysgerrige mulighed for at komme en tur ned under den gamle hovedstad. 40 meter under jorden løber en fire kilometer lang fjernvarmetunnel.

01. feb 2017

Lilleholt: Substitutionsprincippet består

I et brev til Dansk Fjernvarme bekræfter ministeren for energi-, forsyning- og klima, at han ikke har intentioner om at ændre eller afskaffe substitutionsprincippet. Det glæder Dansk Fjernvarme.

01. feb 2017

Persondata: Ny lov om persondatalov vil give ændringer

For mange selskaber i forsyningssektoren vil de nye skærpede krav fra EU om persondata give anledning til ændringer i måden af opbevare data på. Dansk Fjernvarme maner dog til besindighed, indtil der er mere vished omkring fortolkningen.

31. jan 2017

Web-TV: "Vi har kun en skorsten i Ølgod"

Kommer man forbi Ølgod i Sydvestjylland på søndag den 5. februar vil man blandt andet kunne se, hvordan de laver varme. Og så vil man kunne få sig en snak med driftsleder Henrik Jessen om bæredygtig energi, fællesskabet og fordelen ved kun at have én skorsten.

31. jan 2017

Tønder og Brande etablerer varmepumper

To store gasmotordrevne varmepumper er ved at blive etableret hos både Tønder Fjernvarme og Brande Fjernvarme. For det er der god økonomi i.

31. jan 2017

Konference: S og K ønsker ro om biomasse

Biomasse yder et velkomment bidrag til, at Danmark har en stadig mere grøn energisektor. På den baggrund anerkendte S og K ved mandagens konference om biomasse, at der er brug for stabile rammer.

10. feb 2017 Presseklip

Høje el-tariffer bremser eldrevne varmepumper

LÆS I DAG: Naturgasdrevne varmepumper lever fedt på høje el-tariffer. Fjernvarmeselskaber må forrente indskudskapital. Og så ændrer regeringen klimakurs og meget, meget mere.  

09. feb 2017 Presseklip

Høje tariffer bremser eldrevne varmepumper

LÆS I DAG: Regeringen dropper et nationalt klimamål for 2030. Organisationen Tekniq kritiserer energispareordningen. Marstal Fjernvarme risikerer at skulle betale 1,5 millioner kroner tilbage. Og så får Pedersker et nyt fjernvarmeværk.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. feb 2017 Presseklip

EU: Danmark bør genavende mere affald

LÆS I DAG: EU mener, Danmark skal genanvende mere affald. Klimasamarbejde får kontor i København. Droner leder efter læk i Ringe. I Gram gemmer de sommervarmen til om vinteren. Se TV-indslaget. 

07. feb 2017 Presseklip

Skatteministeriet fastholder brændeovnstal

LÆS I DAG Skatteministeriet fastholder sine tal om brændeovne. Konkurs på biomasseværk i Lisbjerg udløser efterregning. Projekt om TVIS-varme til Horsens og Hedensted opgivet. 940 tilsluttes fjernvarme gratis i Korsør. Og meget andet. 

06. feb 2017 Presseklip

Professor: Vi har ikke brug for flere biomasseværker

LÆS I DAG Professor mener, at vi ikke har brug for flere biomasseværker. Tyskere ser på grøn omstilling i Sønderborg. Helhedsplan til 234 mio. kr. skal sikre mere grøn varme på Fyn. Gelsted Fjernvarme har kun haft tre varmemestre siden 1961 og andet fra Varmens Dag.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

30. jan 2017

Web-TV: Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene på Varmens Dag

Bor du i hovedstadsområdet, og har du lyst til at se, hvordan varmen produceres, så har du chancen nu på søndag, hvor Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene i anledning af Varmens Dag.

30. jan 2017

Byernes grønne omstilling kræver ro fra politikerne

I de store byer er der ikke mange alternativer til bæredygtig biomasse, hvis kullene skal udfases. Skal byerne omstille til grøn energi, kræver det derfor politisk ro, siger Dansk Fjernvarme forud for dagens konference på Christiansborg.

12. okt 2016 Navnenyt

Lars Therkildsen fylder 60

Lars Therkildsen, administrerende direktør for HOFOR og næstformand i Dansk Fjernvarme, fylder i dag, onsdag den 12. oktober 60 år.

29. aug 2016 Navnenyt

Ny forsyningsdirektør til HOFOR

Jane Egebjerg Andersen er HOFORs nye forsyningsdirektør for Fjernvarme, Bygas & Kraftvarme.

01. jul 2016 Navnenyt

To nye medarbejdere i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme har ansat en juridisk og en økonomisk konsulent i Politisk Økonomisk sekretariat i København.

01. jul 2016 Navnenyt

Flemming Sørensen har 25-års jubilæum hos Strandby Varmeværk

Fredag den 1. juli 2016 er det 25 år siden, Flemming Sørensen blev ansat som driftsleder for Strandby Varmeværk.