30. jan 2017 Presseklip

Der er stor forskel på lunkent vand og olie

LÆS I DAG: Dansk Fjernvarme mener, lunkent vand ikke kan sammenlignes med olie. En afgift på brændeovne bliver over skatteministerens lig. Biomasse har gjort meget godt for klimaet, siger SF. Og meget, meget mere.

Ingeniøren:
”Lunkent vand kan ikke sammenlignes med olie”
Dansk Fjernvarmes vicedirektør Kim Behnke tror ikke på forslaget om, at fjernvarmeselskaber i partnerskab med andre operatører kan hente geotermisk varme i undergrunden.

Industrien bør efter hans mening i stedet forske i at imødekomme barriererne og usikkerhederne ved geotermi, skriver Ingeniøren. https://ing.dk/artikel/dansk-fjernvarme-lunkent-vand-kan-ikke-sammenlignes-med-olie-192820

Lars Andersen, adm. direktør i offshore-selskabet Ross DK og stifter af geotermiselskabet Geoop, foreslår ellers geotermivarme efter den model, Dansk Undergrunds Consortium har benyttet til olie i Nordsøen. Målet skulle være at sprede risikoen ved boringerne, så et fjernvarmeselskab ejede 70 procent af et projekt og en operatør 30 procent.

Men olieudvinding og geotermi er for forskellige til at kunne sammenlignes, mener Kim Behnke.

- Lige så vanskeligt det er at blande olie og vand sammen, lige så svært er det at sammenligne omkostninger ved udvinding af olie og udnyttelse af geotermi, siger Kim Behnke.

Værkerne kan med geotermi tage en stor risiko og få en pris, der ikke er konkurrencedygtig og ikke gavner forbrugerne. Og fjernvarmekunder kan ikke vælge en anden leverandør, hvis et mislykket projekt presser varmeprisen op.

- Hvis man synes, at prisen for benzin hos Shell er for høj, fordi selskabet har tabt penge i den Mexicanske Golf, tanker man jo bare et andet sted. Det kan du ikke som fjernvarmekunde, pointerer Kim Behnke.

_____

EnergiWatch:
Biomasseværker godt for klimaet
Den danske kraftværkssektor har udbygget massivt med biomasse de senere år. Og forud for en konference om biomasse i dag i København mener SF’s partiformand Pia Olsen Dyhr, det er et godt skridt i den rigtige retning: 

- Udskiftning af kul med biomasse har været og vil fortsat være et stort, klimamæssigt fremskridt, siger hun ifølge Dansk Fjernvarme og Dansk Energi.

Selvom SF sidste år foreslog at omlægge 100.000 hektar dansk landbrugsjord til træproduktion til at forsyne de danske biomasseværker med brændsel, mener Pia Olsen Dyhr dog, at fremtiden handler om andre energiformer som fx varmepumper, geotermi og solvarme i varmeproduktionen – og vind og sol i elproduktionen.

_____

Jyllands-Posten:
Minister: Afgift på brændeovne bliver over mit lig
Skatteminister Karsten Lauritzen er meget klar i mælet om afgifter på brændeovne og brugen af dem.

- Det bliver over mit lig som skatteminister, at vi kommer til at indføre en afgift på brændeovne, siger Karsten Lauritzen.

Ifølge Jyllands-Posten sætter han på den måde sit job som skatteminister ind på at undgå beskatning af Danmarks 840.000 brændeovne. https://jyllands-posten.dk/protected/premium/indland/ECE9324616/glaede-hos-braendeovnsfolket-skuffelse-hos-miljoeorganisation/

_____

Midtjyllands Avis:
Ewii og Eniig i fortsat strid
Navnestriden fortsætter mellem to energiselskaber. Ewii har nemlig valgt at appellere kendelsen fra Sø- og Handelsretten den 16. januar, hvor Eniig ellers fik medhold.

Retten konkluderede, at der »i begrebsmæssig henseende er en klar forskel mellem evig og enig, og parterne har ved deres markedsføring lagt vægt på at skabe association til henholdsvis begreberne evig og enig«. 

- Vi har fra starten beskyttet vores navn både i udtale og visuelt. Det har vi gjort for, at ingen af vores konkurrenter kunne lægge sig op af vores navn i markedet. Eniig og Ewii udfører overordnet set samme type virksomhed og konkurrerer i det samme marked her i landet, skriver pr-konsulent i Ewii, Claus Blem Jensen, i en mail til Midtjyllands Avis.

Dermed venter der en ny omgang i Landsretten.

_____

Skive Folkeblad:
Håber på forlig i Kvols-sag
I efteråret 2016 dømte Retten i Viborg de tre varmeselskaber i Stoholm, Skals og Løgstrup til sammenlagt at betale 10,6 millioner kroner til Energi Viborg efter det kuldsejlede geotermiprojekt i Kvols ved Viborg.

Sagen blev siden anket til landsretten, og nu håber man på et forlig. Det erkender formand for Stoholm Varmeværk Henry Uffe Jensen op til et møde, som Energi Viborg har indkaldt alle parter til.

- Det er svært at sige noget om tingene lige nu, men hvis den ene part giver sig og rækker hånden ud, så kan det også være, at den anden gør det, og et forlig vil nok være det bedste for alle, siger Henry Uffe Jensen til Skive Folkeblad.

_____

JydskeVestkysten:

Kom ind i varmen hos Trefor

Når det på søndag den 5. februar er Varmens Dag, er Trefor Varme i Kolding blandt de selskaber, der inviterer borgerne indenfor.

- Fjernvarme er en miljørigtig og fremtidssikret opvarmningsform. Danmark er et af de lande, der er længst fremme med optimering og produktion af fjernvarme. Eksempelvis bliver fjernvarmeproduktionen i Trekantområdet endnu mere miljøvenlig i 2017, idet Skærbækværket overgår til fyring med bæredygtig flis i foråret, fortæller varmeforsyningschef Helge S. Hansen, i en pressemeddelelse fra Trefor Varme.

Arrangementet holdes på fjernvarmeværket i Kolding Åpark, hvor man mellem klokken 10 og 14 kan komme og se, hvordan fjernvarmen bliver produceret og få gode tips og ideer til, hvordan man sparer på varmeforbruget.

 

 

Nyheder

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

10. feb 2017

Fusion har reduceret fjernvarmepris med 60 procent

Lemvig fusionerede i 2015 med naboerne Klinkby og Nørre Nissum. I de to nabobyer har man siden fusionen opnået et stort prisfald for nabobyernes kunder.

09. feb 2017

Dansk Fjernvarme repræsenterer forsyningssektoren i Det Miljøøkonomiske Råd

Som repræsentant for forsyningssektoren indtræder Dansk Fjernvarmes direktør nu i Det Miljøøkonomiske Råd på vegne af DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme.

06. feb 2017

Energitilsynet sikrer fjernvarmekunderne i ny afgørelse

Energitilsynet fastlægger i en ny afgørelse rammerne for, hvordan de vil se på fjernvarmeselskabers mulighed for at forrente deres indskudskapital. Ifølge Dansk Fjernvarme har tilsynet fundet et balanceret niveau, der samtidig sikrer forbrugerne.

02. feb 2017

HOFOR åbner til dybet i København

På Varmens Dag giver HOFOR nysgerrige mulighed for at komme en tur ned under den gamle hovedstad. 40 meter under jorden løber en fire kilometer lang fjernvarmetunnel.

01. feb 2017

Lilleholt: Substitutionsprincippet består

I et brev til Dansk Fjernvarme bekræfter ministeren for energi-, forsyning- og klima, at han ikke har intentioner om at ændre eller afskaffe substitutionsprincippet. Det glæder Dansk Fjernvarme.

01. feb 2017

Persondata: Ny lov om persondatalov vil give ændringer

For mange selskaber i forsyningssektoren vil de nye skærpede krav fra EU om persondata give anledning til ændringer i måden af opbevare data på. Dansk Fjernvarme maner dog til besindighed, indtil der er mere vished omkring fortolkningen.

31. jan 2017

Web-TV: "Vi har kun en skorsten i Ølgod"

Kommer man forbi Ølgod i Sydvestjylland på søndag den 5. februar vil man blandt andet kunne se, hvordan de laver varme. Og så vil man kunne få sig en snak med driftsleder Henrik Jessen om bæredygtig energi, fællesskabet og fordelen ved kun at have én skorsten.

31. jan 2017

Tønder og Brande etablerer varmepumper

To store gasmotordrevne varmepumper er ved at blive etableret hos både Tønder Fjernvarme og Brande Fjernvarme. For det er der god økonomi i.

31. jan 2017

Konference: S og K ønsker ro om biomasse

Biomasse yder et velkomment bidrag til, at Danmark har en stadig mere grøn energisektor. På den baggrund anerkendte S og K ved mandagens konference om biomasse, at der er brug for stabile rammer.

10. feb 2017 Presseklip

Høje el-tariffer bremser eldrevne varmepumper

LÆS I DAG: Naturgasdrevne varmepumper lever fedt på høje el-tariffer. Fjernvarmeselskaber må forrente indskudskapital. Og så ændrer regeringen klimakurs og meget, meget mere.  

09. feb 2017 Presseklip

Høje tariffer bremser eldrevne varmepumper

LÆS I DAG: Regeringen dropper et nationalt klimamål for 2030. Organisationen Tekniq kritiserer energispareordningen. Marstal Fjernvarme risikerer at skulle betale 1,5 millioner kroner tilbage. Og så får Pedersker et nyt fjernvarmeværk.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. feb 2017 Presseklip

EU: Danmark bør genavende mere affald

LÆS I DAG: EU mener, Danmark skal genanvende mere affald. Klimasamarbejde får kontor i København. Droner leder efter læk i Ringe. I Gram gemmer de sommervarmen til om vinteren. Se TV-indslaget. 

07. feb 2017 Presseklip

Skatteministeriet fastholder brændeovnstal

LÆS I DAG Skatteministeriet fastholder sine tal om brændeovne. Konkurs på biomasseværk i Lisbjerg udløser efterregning. Projekt om TVIS-varme til Horsens og Hedensted opgivet. 940 tilsluttes fjernvarme gratis i Korsør. Og meget andet. 

06. feb 2017 Presseklip

Professor: Vi har ikke brug for flere biomasseværker

LÆS I DAG Professor mener, at vi ikke har brug for flere biomasseværker. Tyskere ser på grøn omstilling i Sønderborg. Helhedsplan til 234 mio. kr. skal sikre mere grøn varme på Fyn. Gelsted Fjernvarme har kun haft tre varmemestre siden 1961 og andet fra Varmens Dag.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

30. jan 2017

Web-TV: Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene på Varmens Dag

Bor du i hovedstadsområdet, og har du lyst til at se, hvordan varmen produceres, så har du chancen nu på søndag, hvor Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene i anledning af Varmens Dag.

30. jan 2017

Byernes grønne omstilling kræver ro fra politikerne

I de store byer er der ikke mange alternativer til bæredygtig biomasse, hvis kullene skal udfases. Skal byerne omstille til grøn energi, kræver det derfor politisk ro, siger Dansk Fjernvarme forud for dagens konference på Christiansborg.

12. okt 2016 Navnenyt

Lars Therkildsen fylder 60

Lars Therkildsen, administrerende direktør for HOFOR og næstformand i Dansk Fjernvarme, fylder i dag, onsdag den 12. oktober 60 år.

29. aug 2016 Navnenyt

Ny forsyningsdirektør til HOFOR

Jane Egebjerg Andersen er HOFORs nye forsyningsdirektør for Fjernvarme, Bygas & Kraftvarme.

01. jul 2016 Navnenyt

To nye medarbejdere i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme har ansat en juridisk og en økonomisk konsulent i Politisk Økonomisk sekretariat i København.

01. jul 2016 Navnenyt

Flemming Sørensen har 25-års jubilæum hos Strandby Varmeværk

Fredag den 1. juli 2016 er det 25 år siden, Flemming Sørensen blev ansat som driftsleder for Strandby Varmeværk.