27. jan 2017 Presseklip

Facebook overvejer at udnytte overskudsvarme

TV-indslag om Facebook, der overvejer at udnytte overskudsvarme. Ny EUDP-strategi fokuserer på eksporten. Kommuner kan nu inddrive restancer. Aftale om overskudsvarme i Brande. Farum Fjernvarme holder Varmens Dag.

Fyens Stiftstidende: 
Facebook bekræfter interesse for overskudsvarme
Amerikanske Facebook bekræfter nu, at de undersøger, om overskudsvarmen fra deres kommende datacenter i Odense kan anvendes. Når det er koldt, vil meget af overskudsvarmen blive blandet med kold luft udefra og ført tilbage i serverhallerne, men når det er varmt, vil man undersøge, hvordan man kan bruge varmen til andre formål.

- Som led i ambitionen om at drive vores datacentre på den mest energirigtige måde undersøger vi aktivt flere muligheder - herunder også inden for genbrug af overskudsvarmen, skriver Facebooks kommunikationschef i Norden, Peter Münster til Fyens Stiftstidende

Centeret i Odense er det tredje i Europa.

Flere miljø- og klimaorganisationer har undret sig over, at der endnu ikke er indgået en aftale med Fjernvarme Fyn om brug af overskudsvarmen, der ifølge Kim Behnke hos Dansk Fjernvarme vil kunne varme 20.000 husstande op. Det kræver dog investering i varmepumper for mellem 300 og 500 millioner kroner og en fjernelse af afgifter, før det er rentabelt.

_____

EnergiWatch:
Energiforskning: Mulighederne for eksport skal udnyttes maksimalt
Torsdag lancerede EUDP en ny strategi, der skal få danske virksomheder til udnytte mulighederne maksimalt i forhold til den globale efterspørgsel og de danske styrkepositioner inden for energiteknologi.

Et energiteknologisk udviklingsprogram, der ifølge EnergiWatch skal fokusere på det, danske virksomheder allerede er gode til, for at kradse eksportkroner ind.

- Strategien handler både om at gøre Danmark grønnere og om at klæde virksomheder på til at udvikle forretninger og få eksport. Der sker en masse på det grønne område med implementeringen af Paris-aftalen og EU-Kommissionens vinterpakke, hvor vi i EUDP kan give virksomhederne en ramme at handle i, siger EUDP's formand, Thea Larsen.

- Potentialet for nye projekter er globalt set meget stort, så jo flere projekter, der kan levere eksporterbare teknologier, desto mere er der at vinde for Danmark i form af danske jobs og vækst. Derfor er der også rigtig god sammenhæng mellem EUDP’s strategi og den eksportstrategi, regeringen har på vej, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i en meddelelse.

Øverst på listen over danske styrkepositioner står vindenergi og fjernvarme. Dernæst effektiv energianvendelse, bioenergi, smart grid samt olie og gas.

_____

DR Nyheder:
Kommuner kan nu inddrive restancer
Kommunerne kan nu inddrive restancer efter Skats forlis, men vand- og fjernvarmeselskaberne må stadig vente på en løsning.

Ved udgangen af 2015 manglede Danvas virksomheder 153 millioner kroner, og sidste år blev der sendt restancer for over 50 millioner kroner til Skat.

- Vandselskaber er baseret på et solidarisk betalingsprincip. De manglende penge fra de dårlige betalere går ud over de samvittighedsfulde kunder, som nødvendigvis må dække hullerne fra de manglende penge, hvilket alt andet lige giver højere takster. Der er simpelthen ikke andre til det. Derfor havde vi gerne set, at vandselskaberne kunne få mulighed for at opkræve restancerne selv, siger Carl-Emil Larsen til DR Nyheder.

_____

Vejle Amts Folkeblad:
Aftale om brug af overskudsvarme er underskrevet i Brande
Efter cirka fire års tilløb kunne bestyrelsen for Brande Fjernvarme i denne uge underskrive en aftale, der skal sikre udnyttelse af overskudsvarme fra KMC’s derivat-fabrik i Brande. Det er en fabrik, der producerer kartoffel-stivelsesmidler, der indgår i anden fødevareproduktion.

Investeringen forbedrer Brande Fjernvarmes grønne profil ved at sænke værkets CO2-udledning i kraft af, at værket slipper for at fyre med naturgas. Projektet skal samtidig medvirke til at imødekomme de forventede prisstigninger, som forventes at ramme varmeselskabet, når grundbeløbet bortfalder.

Aftalen indebærer en investering på 88 millioner kroner, og der forventes at gå cirka halvandet år, før anlægget til udnyttelse af overskudsvarmen kan tages i brug.

_____

Furesø Avis:
Farum Fjernvarme inviterer indenfor
På Varmens Dag, søndag den 5. februar, inviterer Farum Fjernvarme andelshavere, brugere og andre interesserede til at komme forbi, så de kan se og høre om, hvordan varmen produceres og distribueres til virksomheder og institutioner i Farum.

- Varmens Dag afholdes sædvanen tro den første søndag i februar. Det er her, hvor det oftest er koldest og her, at der er god gang i kedlerne, så der er noget at se på. En ting er at se, en anden ting er at smage, så vi har atter truffet aftale med en pølsevogn om at hjælpe med at stille sulten hos de fremmødte. Der vil også blive mulighed for en kaffetår med et stykke kage. Børnene er der også tænkt på, så kom gerne med hele familien, lyder det i invitationen fra Farum Fjernvarme.

Kunderne kan også få tips og vejledning til at optimere deres forbrug og installation, så de får mest muligt ud af fjernvarmen.

 

 

Nyheder

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

10. feb 2017

Fusion har reduceret fjernvarmepris med 60 procent

Lemvig fusionerede i 2015 med naboerne Klinkby og Nørre Nissum. I de to nabobyer har man siden fusionen opnået et stort prisfald for nabobyernes kunder.

09. feb 2017

Dansk Fjernvarme repræsenterer forsyningssektoren i Det Miljøøkonomiske Råd

Som repræsentant for forsyningssektoren indtræder Dansk Fjernvarmes direktør nu i Det Miljøøkonomiske Råd på vegne af DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme.

06. feb 2017

Energitilsynet sikrer fjernvarmekunderne i ny afgørelse

Energitilsynet fastlægger i en ny afgørelse rammerne for, hvordan de vil se på fjernvarmeselskabers mulighed for at forrente deres indskudskapital. Ifølge Dansk Fjernvarme har tilsynet fundet et balanceret niveau, der samtidig sikrer forbrugerne.

02. feb 2017

HOFOR åbner til dybet i København

På Varmens Dag giver HOFOR nysgerrige mulighed for at komme en tur ned under den gamle hovedstad. 40 meter under jorden løber en fire kilometer lang fjernvarmetunnel.

01. feb 2017

Lilleholt: Substitutionsprincippet består

I et brev til Dansk Fjernvarme bekræfter ministeren for energi-, forsyning- og klima, at han ikke har intentioner om at ændre eller afskaffe substitutionsprincippet. Det glæder Dansk Fjernvarme.

01. feb 2017

Persondata: Ny lov om persondatalov vil give ændringer

For mange selskaber i forsyningssektoren vil de nye skærpede krav fra EU om persondata give anledning til ændringer i måden af opbevare data på. Dansk Fjernvarme maner dog til besindighed, indtil der er mere vished omkring fortolkningen.

31. jan 2017

Web-TV: "Vi har kun en skorsten i Ølgod"

Kommer man forbi Ølgod i Sydvestjylland på søndag den 5. februar vil man blandt andet kunne se, hvordan de laver varme. Og så vil man kunne få sig en snak med driftsleder Henrik Jessen om bæredygtig energi, fællesskabet og fordelen ved kun at have én skorsten.

31. jan 2017

Tønder og Brande etablerer varmepumper

To store gasmotordrevne varmepumper er ved at blive etableret hos både Tønder Fjernvarme og Brande Fjernvarme. For det er der god økonomi i.

31. jan 2017

Konference: S og K ønsker ro om biomasse

Biomasse yder et velkomment bidrag til, at Danmark har en stadig mere grøn energisektor. På den baggrund anerkendte S og K ved mandagens konference om biomasse, at der er brug for stabile rammer.

10. feb 2017 Presseklip

Høje el-tariffer bremser eldrevne varmepumper

LÆS I DAG: Naturgasdrevne varmepumper lever fedt på høje el-tariffer. Fjernvarmeselskaber må forrente indskudskapital. Og så ændrer regeringen klimakurs og meget, meget mere.  

09. feb 2017 Presseklip

Høje tariffer bremser eldrevne varmepumper

LÆS I DAG: Regeringen dropper et nationalt klimamål for 2030. Organisationen Tekniq kritiserer energispareordningen. Marstal Fjernvarme risikerer at skulle betale 1,5 millioner kroner tilbage. Og så får Pedersker et nyt fjernvarmeværk.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. feb 2017 Presseklip

EU: Danmark bør genavende mere affald

LÆS I DAG: EU mener, Danmark skal genanvende mere affald. Klimasamarbejde får kontor i København. Droner leder efter læk i Ringe. I Gram gemmer de sommervarmen til om vinteren. Se TV-indslaget. 

07. feb 2017 Presseklip

Skatteministeriet fastholder brændeovnstal

LÆS I DAG Skatteministeriet fastholder sine tal om brændeovne. Konkurs på biomasseværk i Lisbjerg udløser efterregning. Projekt om TVIS-varme til Horsens og Hedensted opgivet. 940 tilsluttes fjernvarme gratis i Korsør. Og meget andet. 

06. feb 2017 Presseklip

Professor: Vi har ikke brug for flere biomasseværker

LÆS I DAG Professor mener, at vi ikke har brug for flere biomasseværker. Tyskere ser på grøn omstilling i Sønderborg. Helhedsplan til 234 mio. kr. skal sikre mere grøn varme på Fyn. Gelsted Fjernvarme har kun haft tre varmemestre siden 1961 og andet fra Varmens Dag.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

30. jan 2017

Web-TV: Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene på Varmens Dag

Bor du i hovedstadsområdet, og har du lyst til at se, hvordan varmen produceres, så har du chancen nu på søndag, hvor Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene i anledning af Varmens Dag.

30. jan 2017

Byernes grønne omstilling kræver ro fra politikerne

I de store byer er der ikke mange alternativer til bæredygtig biomasse, hvis kullene skal udfases. Skal byerne omstille til grøn energi, kræver det derfor politisk ro, siger Dansk Fjernvarme forud for dagens konference på Christiansborg.

12. okt 2016 Navnenyt

Lars Therkildsen fylder 60

Lars Therkildsen, administrerende direktør for HOFOR og næstformand i Dansk Fjernvarme, fylder i dag, onsdag den 12. oktober 60 år.

29. aug 2016 Navnenyt

Ny forsyningsdirektør til HOFOR

Jane Egebjerg Andersen er HOFORs nye forsyningsdirektør for Fjernvarme, Bygas & Kraftvarme.

01. jul 2016 Navnenyt

To nye medarbejdere i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme har ansat en juridisk og en økonomisk konsulent i Politisk Økonomisk sekretariat i København.

01. jul 2016 Navnenyt

Flemming Sørensen har 25-års jubilæum hos Strandby Varmeværk

Fredag den 1. juli 2016 er det 25 år siden, Flemming Sørensen blev ansat som driftsleder for Strandby Varmeværk.