26. jan 2017 Presseklip

Geotermi skal inspireres af oliebranchen

LÆS I DAG: Geotermien skal hente inspiration i olieboringer. Danskerne siger nej til afgift på brændeovne. Og så er der fjernvarme på vej til flere landsbyer omkring Maribo og til flere boliger i Lyngby.

Ingeniøren:
Geotermi skal gøre som olie
Det, der har virket for olie- og gasindustrien i Nordsøen, kan også virke for den danske fjernvarmesektor. Det siger direktør for offshoreselskabet Ross DK Lars Andersen, der foreslår, at fjernvarme, der vil udnytte geotermisk energi, kan bruge samme organisatoriske struktur.

Lars Andersen forklarer, geotermi benytter sig af de samme teknologier, som ved olieudvinding, hvor man også borer to huller - et til produktion og et til injektion. Samtidig mener han, at fjernvarmen kan lære af forsigtigheden i olieindustrien, hvor man først laver en efterforskningsboring:

- I geotermi har man hele tiden sagt, at man ikke har råd til at lave en efterforskningsboring. I stedet laver man to boringer med det samme, og så risikerer de at sidde med et projekt a la det i Kvols ved Viborg, der ikke fungerer, siger han til Ingeniøren.

Potentialet for geotermi er enormt ifølge Lars Andersen, der mener, at der ligger for 100 milliarder kroner ressourcer under København, der er realistiske at indsluse i fjernvarmesystemet. Han har også forslag til en økonomisk model for, hvordan man kan komme i gang med at udnytte geotermien.

_____

Altinget:
Danskerne siger nej til brændeovnsafgift
Brug af brændeovne skal ikke afgiftspålægges, som Det Økologiske Råd og De Økonomiske Vismænd foreslår, mener danskerne.

Afgiften skulle begrænse forureningen fra brændeovnene, som er skyld i hundredvis af dødsfald og koster samfundet mellem en og fire milliarder kroner om året i sundhedsomkostninger.

54 procent af vælgerne er imod afgiften på brændeovne, mens hver tredje er tilhænger, og 13 procent ikke har en mening, skriver Altinget på baggrund af en meningsmåling fra Norstat.

- Jeg fornemmer klart, at folk ude i landet er mættet af alle mulige opfindsomme afgifter. Og fra mit eget bagland er de meldinger, jeg får, at sådan en afgift skal vi ikke have, siger Venstres energiordfører Thomas Danielsen.

_____

Lolland-Falsters Folketidende:
Maribo Varmeværk: På vej mod fjernvarme i Hillested
Maribo Varmeværk tilbød sidste år borgere i Hillested, Rå og Håred fjernvarme, og foreløbig har 44 husstande sagt ja tak til tilbuddet.

Varmeværket fik tilladelse til at kontakte 90 ud af 150 huse. Af dem har 44 indgået en tilslutningsaftale. 12 overvejer det. Mens 17 har sagt nej.

En borgergruppe tager nu kontakt til de sidste cirka 60 husstande for at få deres tilladelse til, at Maribo Varmeværk kontakter dem. Projektet kan nemlig først blive en realitet, hvis 90 giver deres tilsagn.

_____

Det Grønne Område Weekend:
Mange nye kunder til Vestforbrænding
I den centrale del af Lyngby må bilisterne sno sig, fordi vejarbejde i forbindelse med etablering af fjernvarme er omfattende. Det skriver Det Grønne Område Weekend.

De sidste par måneder af 2016 tilsluttede mange nye kunder sig nemlig Vestforbrænding, som forventer endnu flere kunder i 2017.

I hele 2016 blev der konverteret et forbrug på 17.250 MWh fra naturgas til fjernvarme svarende til ca. 950 parcelhuses forbrug i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Nyheder

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

10. feb 2017

Fusion har reduceret fjernvarmepris med 60 procent

Lemvig fusionerede i 2015 med naboerne Klinkby og Nørre Nissum. I de to nabobyer har man siden fusionen opnået et stort prisfald for nabobyernes kunder.

09. feb 2017

Dansk Fjernvarme repræsenterer forsyningssektoren i Det Miljøøkonomiske Råd

Som repræsentant for forsyningssektoren indtræder Dansk Fjernvarmes direktør nu i Det Miljøøkonomiske Råd på vegne af DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme.

06. feb 2017

Energitilsynet sikrer fjernvarmekunderne i ny afgørelse

Energitilsynet fastlægger i en ny afgørelse rammerne for, hvordan de vil se på fjernvarmeselskabers mulighed for at forrente deres indskudskapital. Ifølge Dansk Fjernvarme har tilsynet fundet et balanceret niveau, der samtidig sikrer forbrugerne.

02. feb 2017

HOFOR åbner til dybet i København

På Varmens Dag giver HOFOR nysgerrige mulighed for at komme en tur ned under den gamle hovedstad. 40 meter under jorden løber en fire kilometer lang fjernvarmetunnel.

01. feb 2017

Lilleholt: Substitutionsprincippet består

I et brev til Dansk Fjernvarme bekræfter ministeren for energi-, forsyning- og klima, at han ikke har intentioner om at ændre eller afskaffe substitutionsprincippet. Det glæder Dansk Fjernvarme.

01. feb 2017

Persondata: Ny lov om persondatalov vil give ændringer

For mange selskaber i forsyningssektoren vil de nye skærpede krav fra EU om persondata give anledning til ændringer i måden af opbevare data på. Dansk Fjernvarme maner dog til besindighed, indtil der er mere vished omkring fortolkningen.

31. jan 2017

Web-TV: "Vi har kun en skorsten i Ølgod"

Kommer man forbi Ølgod i Sydvestjylland på søndag den 5. februar vil man blandt andet kunne se, hvordan de laver varme. Og så vil man kunne få sig en snak med driftsleder Henrik Jessen om bæredygtig energi, fællesskabet og fordelen ved kun at have én skorsten.

31. jan 2017

Tønder og Brande etablerer varmepumper

To store gasmotordrevne varmepumper er ved at blive etableret hos både Tønder Fjernvarme og Brande Fjernvarme. For det er der god økonomi i.

31. jan 2017

Konference: S og K ønsker ro om biomasse

Biomasse yder et velkomment bidrag til, at Danmark har en stadig mere grøn energisektor. På den baggrund anerkendte S og K ved mandagens konference om biomasse, at der er brug for stabile rammer.

10. feb 2017 Presseklip

Høje el-tariffer bremser eldrevne varmepumper

LÆS I DAG: Naturgasdrevne varmepumper lever fedt på høje el-tariffer. Fjernvarmeselskaber må forrente indskudskapital. Og så ændrer regeringen klimakurs og meget, meget mere.  

09. feb 2017 Presseklip

Høje tariffer bremser eldrevne varmepumper

LÆS I DAG: Regeringen dropper et nationalt klimamål for 2030. Organisationen Tekniq kritiserer energispareordningen. Marstal Fjernvarme risikerer at skulle betale 1,5 millioner kroner tilbage. Og så får Pedersker et nyt fjernvarmeværk.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. feb 2017 Presseklip

EU: Danmark bør genavende mere affald

LÆS I DAG: EU mener, Danmark skal genanvende mere affald. Klimasamarbejde får kontor i København. Droner leder efter læk i Ringe. I Gram gemmer de sommervarmen til om vinteren. Se TV-indslaget. 

07. feb 2017 Presseklip

Skatteministeriet fastholder brændeovnstal

LÆS I DAG Skatteministeriet fastholder sine tal om brændeovne. Konkurs på biomasseværk i Lisbjerg udløser efterregning. Projekt om TVIS-varme til Horsens og Hedensted opgivet. 940 tilsluttes fjernvarme gratis i Korsør. Og meget andet. 

06. feb 2017 Presseklip

Professor: Vi har ikke brug for flere biomasseværker

LÆS I DAG Professor mener, at vi ikke har brug for flere biomasseværker. Tyskere ser på grøn omstilling i Sønderborg. Helhedsplan til 234 mio. kr. skal sikre mere grøn varme på Fyn. Gelsted Fjernvarme har kun haft tre varmemestre siden 1961 og andet fra Varmens Dag.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

30. jan 2017

Web-TV: Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene på Varmens Dag

Bor du i hovedstadsområdet, og har du lyst til at se, hvordan varmen produceres, så har du chancen nu på søndag, hvor Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene i anledning af Varmens Dag.

30. jan 2017

Byernes grønne omstilling kræver ro fra politikerne

I de store byer er der ikke mange alternativer til bæredygtig biomasse, hvis kullene skal udfases. Skal byerne omstille til grøn energi, kræver det derfor politisk ro, siger Dansk Fjernvarme forud for dagens konference på Christiansborg.

12. okt 2016 Navnenyt

Lars Therkildsen fylder 60

Lars Therkildsen, administrerende direktør for HOFOR og næstformand i Dansk Fjernvarme, fylder i dag, onsdag den 12. oktober 60 år.

29. aug 2016 Navnenyt

Ny forsyningsdirektør til HOFOR

Jane Egebjerg Andersen er HOFORs nye forsyningsdirektør for Fjernvarme, Bygas & Kraftvarme.

01. jul 2016 Navnenyt

To nye medarbejdere i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme har ansat en juridisk og en økonomisk konsulent i Politisk Økonomisk sekretariat i København.

01. jul 2016 Navnenyt

Flemming Sørensen har 25-års jubilæum hos Strandby Varmeværk

Fredag den 1. juli 2016 er det 25 år siden, Flemming Sørensen blev ansat som driftsleder for Strandby Varmeværk.