20. mar 2017

Dansk Fjernvarme støtter ministeren i at sikre varmekunderne

Penge opkrævet af varmeforbrugerne skal blive i fjernvarmeselskaberne. Det mener forsyningsministeren om sagen. Dansk Fjernvarme støtter ministeren og beder om hurtig løsning.

Dansk Fjernvarme støtter ministerens udmelding om at indkalde de politiske partier på Christiansborg og indgå en politisk aftale, der kan skabe sikkerhed om vilkårene for fjernvarmeselskaberne. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Det er en lovsikret ret, fjernvarmeselskaber har, at de kan få forrentet deres indskudskapital. Det er der i øjeblikket cirka 60 fjernvarmeselskaber, der har bedt Energitilsynet om at vurdere muligheden for.

Ifølge ministeren for energi, forsyning og energi, Lars Chr. Lilleholt, har det aldrig været hensigten med loven, at energiselskaberne skal kunne trække denne forrentning ud af fjernvarmeselskaberne. Derfor vil han indkalde Folketingets partier i løbet af 2017 for at drøfte muligheden for at lave reglerne om.

- Der er al mulig grund til at bakke op og støtte ministeren i sit arbejde for at sikre varmekunderne så lave varmeregninger som muligt. Når man ser, hvad de politiske partier på Christiansborg mener i denne sag, så tegner det til, at der et politisk flertal for at ændre reglerne, så pengene kan blive i selskaberne, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Naturligt at selskaber undersøger deres muligheder
I øjeblikket er der i alt cirka 60 fjernvarmeselskaber, der har sendt en anmodning til Energitilsynet om at få vurderet forrentningen af sin indskudskapital. Ifølge Dansk Fjernvarme, er der intet usædvanligt i at selskaberne beder om at få vurderet sin mulighed.

- Selskaberne skal år for år anmode Energitilsynet om muligheden for at få forrentet sin indskudskapital. Hvis et selskab ikke søger, har de dermed for tid og evighed afskåret sig muligheden for forrentning. Jeg synes derfor, det er helt fint, at så mange selskaber beder om at få vurderet sin mulighed. Særligt med tanke på, at der er så stor politisk usikkerhed om fremtiden for forsyningssektoren, så de afsøger muligheden for at polstre sig mod denne usikkerhed, siger Kim Mortensen og fortsætter:

- Alt tyder på, at der er et bredt politisk flertal for at ændre lovgivningen, så penge betalt af fjernvarmekunderne skal blive i fjernvarmeselskaberne. Vi vil derfor bakke op om ministerens udmelding om at indkalde de politiske partier på Christiansborg og indgå en politisk aftale, der kan skabe sikkerhed om vilkårene for fjernvarmeselskaberne.

Ministerens sunde principper må følges op
Ministeren har ved flere lejligheder nævnt, at fjernvarmekunderne ikke skal fungere som bank for fjernvarmeselskaberne og deres ejere. Dermed skal det ikke være muligt for selskaberne at trække kapital ud af selskaberne. Dette synspunkt støtter Dansk Fjernvarme og opfordrer samtidig ministeren til at genbruge dette ræsonnement, når han skal være med til at ændre reguleringen af fjernvarme.

- Jeg synes, det er sunde principper, ministeren lægger ned over fjernvarmesektoren i denne sag. Vi ønsker at beskytte forbrugerne ved at sikre fjernvarmeselskaberne så gode betingelser som muligt for at indfri deres mål om at levere høj forsyningssikkerhed, lave fjernvarmeregninger og grøn omstilling, siger Kim Mortensen.

- Derfor håber jeg også, at ministeren vil være konsekvent med sine principper, når han på et senere tidspunkt skal forhandle om sit forsyningsudspil, hvor regeringen netop lægger op til, at det skal være muligt for selskaberne at trække overskud ud af fjernvarmeselskaberne, ligesom det skal gøres mere attraktivt for pensionskasser og kapitalforvaltere, der med krav om forrentning gerne vil investere i forsyningssektoren, lyder det fra direktøren.

Nyheder

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

21. jun 2017

Åbning for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop åbnet op for, at fjernvarmeselskaberne kan søge om tilskud til investering i en varmepumpe eller til rådgivning om investering i en varmepumpe.

14. jun 2017 Pressemeddelelse

Fornuftig håndsrækning til fjernvarmekunderne

Et bredt flertal i Folketinget har netop besluttet at afsætte 53 millioner kroner i 2017-2018 til investering i varmepumper. Dansk Fjernvarme glæder sig over håndsrækningen, men appellerer også til en mere varig løsning for selskaberne. 

14. jun 2017

Grønt nybyggeri løber panden mod rammevilkårene

Frederikshavn Forsyning vil bygge nyt grønt varmeværk, men virksomheds- og samfundsøkonomien hænger ikke sammen. 

14. jun 2017

Grenaa sænker prisen med millioninvestering

Grenaa Varmeværk har investeret 165 millioner kroner i et nyt flisværk på havnen.Det giver forbrugerne i Grenaa grønnere og billigere fjernvarme. 

07. jun 2017

Nyt solvarmeanlæg indviet i Hedensted

Hedensted Fjernvarmes nye solvarmeanlæg kan levere 14 procent af Hedensteds årlige varmebehov.

29. maj 2017 Landsmøde

LM2017: Nu udbydes de resterende stande og træfpunkter

Så kan A- og D-medlemmer hos FIF Marketing godt begynde at forberede sig på at booke en stand eller træfpunkt til Dansk Fjernvarmes landsmøde. Booking åbner om en uge.

24. maj 2017

Er fremtiden ren elektrisk?

Er Europa på vej mod et rendyrket elektrisk energisystem? Debatten på den internationale fjernvarmekonference afspejlede den hjemlige diskussion og behovet for balance.

24. maj 2017

Klumme: Europæisk perspektiv på værdier i dansk fjernvarme

Debatten på den internationale fjernvarmekonference i Glasgow viste blandt andet, at den danske model for fjernvarme ser ud til at rumme mange af de elementer, fremtidens forbrugere forventer.

24. maj 2017

Fjernkøling: En sovende kæmpe skal vækkes

Behovet for køling er enormt, og det vil blot stige yderligere i de kommende år. Det er en stor mulighed for fjernkøling, hvis vi får vækket interessen for teknologien, vurderer Euroheat & Power.

24. maj 2017

Billedhjul: Små skridt frem for skotsk fjernvarme

Der er langt mellem fjernvarmens succeser i Glasgow - byen, der dannede ramme om Euroheat & Powers konference. Men Commonwealth Games agerede i 2014 affyringsrampe for et vellykket projekt.

27. jun 2017 Presseklip

Store muligheder for eksport af varme til Tyskland

LÆS I DAG: Store muligheder for eksport af varme til Tyskland. 38 mio. til geotermi i Thisted. Varmeprisen falder endnu en gang i Lemvig. Fjernvarme Fyn sænker prisen i Vissenbjerg. Sig har fået ny varmepumpe. Regeringen vil indføre nødbremse over for Putin. Børnehave så på fjernvarme.

26. jun 2017 Presseklip

Stadig opbakning til ledelsen i SE

LÆS I DAG: Stadig opbakning til ledelsen i SE. Eksperter: Ewiis bestyrelse har svigtet. Kæmpestort biogasanlæg på vej til Dons.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

23. jun 2017 Presseklip

Færre udgifter til grønne støtteordninger

Færre udgifter til grønne støtteordninger. Analyse: Mere el og færre fossile brændstoffer til opvarmning. Solen leverer en fjerdedel af varmen i Bredsten.

22. jun 2017 Presseklip

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse. Styrelse: ”Ukorrekte historier om fracking”. Oliejagt på Lolland og Falster udskudt på ny. Energiforsker: Vedvarende energi skal være billigst.

21. jun 2017 Presseklip

Professor: Danmark bruger for meget biomasse

Professor: Danmark bruger for meget biomasse. Fracking splitter Folketinget. Nyborg får billigere varme. 20 år gammel kedel skrottet.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

12. jun 2017 Presseklip

Ewii-direktør og familie på betalte sponsorture

Ewii-direktør og familie på betalte sponsorture. Fjernvarme trækker japanere til. Nyt anlæg sænker varmeprisen i Tønder. Damvarmelager i Toftlund taget i brug. Veflinge er for lille til Fjernvarme.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.

07. jun 2017 Navnenyt

Tværfaglig konsulent til Dansk Fjernvarme

Uffe Schifter-Holm er ansat i Dansk Fjernvarme med energibesparelser og opdatering af vejledninger som primære opgaver.