01. feb 2017

Persondata: Ny lov om persondatalov vil give ændringer

For mange selskaber i forsyningssektoren vil de nye skærpede krav fra EU om persondata give anledning til ændringer i måden af opbevare data på. Dansk Fjernvarme maner dog til besindighed, indtil der er mere vished omkring fortolkningen.

Når EU’s nye persondataforordning træder i kraft den 28. maj 2018, bliver det for mange selskaber ikke mindst i forsyningssektoren en helt ny virkelighed.

Men udover, at vi ved, at det bliver en ny virkelighed, og at der bliver stillet helt anderledes skrappe krav til, hvordan vi indsamler og opbevarer data og personfølsomme oplysninger på vores kunder og samarbejdspartnere, så er der i dag ganske lidt tilgængelig viden om, hvordan de mange notater med fortolkninger, som EU-Kommissionen har fået udarbejdet, skal læses og fortolkes.

Hos Dansk Fjernvarme, modtager man jævnligt henvendelser fra selskaber i forsyningssektoren, der spørger til de nye krav.

- Vores svar til dem er, at i stedet for allerede nu at begynde og investere i dyr rådgivning, som heller ikke har adgang til myndighedernes notater med fortolkninger af de nye regler, så brug tiden på at danne jer et overblik over jeres data og informationer. Hvilke informationer ligger I inde med, hvordan I opbevarer dem, hvilke IT-selskaber, lønbehandlere og så videre, der har adgang til dem, siger Birthe Boisen, juridisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

I øjeblikket sidder arbejdsgrupper under Justitsministeriet, Datatilsynet og Erhvervsstyrelsen m.m. og skriver notater med fortolkninger af forordningerne. Det er forventningen, at disse arbejdsgrupper skriver et sted mellem 100 og 150 notater, og at de vil offentliggøre dem sidst i februar 2017.

- Vi ser naturligvis frem til at læse de mange notater og på den baggrund rådgive selskaberne i forsyningssektoren om, hvilke konsekvenser det vil få. Der er ingen tvivl om, at det vil få konsekvenser for snart sagt alle selskaber, siger Birthe Boisen og fortsætter:

- Tiden er en anden end i går, så derfor er det meget naturligt at kravene til sikkerhed og kravene til, hvordan vi håndterer personlige oplysninger, skærpes.

Sammen med DANVA afholder Dansk Fjernvarme workshop om persondatareglerne den 29. marts 2017 i Fjernvarmens Hus i Kolding.

Nyheder

02. okt 2017

Nyt selskab for handel med kraftvarmekapacitet

Der har i dag været afholdt stiftende generalforsamling i Dansk Kraftvarme Kapacitet, der således nu officielt er etableret.

26. sep 2017

Indvielse: Grindsted viser overskudsvarme-vejen

Et flisfyret anlæg på fødevarefabrikken DuPont i Grindsted sender kullene på porten og overskudsvarmen ned i fjernvarmerørene. Et skoleeksempel på effektiv energiproduktion, mener Dansk Fjernvarme.

19. sep 2017 Presseklip

Fjernvarmen samles til temadag om regulering og effektivisering

I et tæt pakket auditorium var fjernvarmeselskaber fra hele landet samlet for at dele viden med hinanden om fremtidens regulering og effektivisering.

18. sep 2017

Lars Chr. Lilleholt: Der skal gang i varmepumper i fjernvarmen

Der skal gøres noget ved afgifterne, så vi kan få flere varmepumper ind i fjernvarmen, og så vi kan udnytte overskudsvarmen, siger ministeren. Dansk Fjernvarme er helt enig.

18. sep 2017

Dansk-kinesisk fjernvarmesamarbejde styrket i Odense

50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor er i Odense for at se dansk fjernvarmeteknologi, mødes med danske samarbejdspartnere og underskrive en fornyet samarbejdsaftale.

14. sep 2017 Energi på toppen

Eksperter: Der er brug for mere åbenhed

Der skal være langt mere åbenhed om politikudviklingen, hvis styringsværktøjer som New Public Management og benchmarking skal virke i praksis, lød det fra en række eksperter ved Dansk Fjernvarmes konference Energi På Toppen.

13. sep 2017

Tidslinje: Liberalisering af elsektoren

I 1977 kom el-forsyningsloven, der legaliserede hvile i sig selv-princippet. Siden da er der sket flere lovændringer på området, der er blevet mere og mere liberaliseret. Vi bringer her en tidslinje over udviklingen.

13. sep 2017 Energi på toppen

Dansk Erhverv: Selskaberne skal effektivt levere kerneydelsen

Dansk Erhverv har ikke en foretrukken ejerform i forsyningssektoren. Men organisationen ønsker en regulering af sektoren, der sikrer stabile leverancer til konkurrencedygtige priser.

13. sep 2017

Thomas Danielsen: "Der findes ikke en one-size-fits-all"

Man kan ikke trække samme regulering ned over alle dele af forsyningssektoren, mener Venstres energiordfører Thomas Danielsen, der gerne vil sætte forbrugeren i centrum i en fremtidig regulering.

13. sep 2017

Jens Joel: "Danmark har en af verdens bedste forsyningssektorer"

Fjernvarmen skal ikke blindt kopiere elsektorens regulering og den skal heller ikke bruges til at trække penge ud til andre formål. Men vi skal stille krav til sektoren, mener Socialdemokratiet.

11. sep 2017

Nu åbnes puljen for ansøgning om varmepumper

Fjernvarmeselskaber, der modtager grundbeløb, kan fra i dag af søge om tilskud til investeringer i store eldrevne varmepumper. Glædelig nyhed siger Dansk Fjernvarme.

18. okt 2017

DONG skal opgive sin renteansøgning

LÆS I DAG: DE vil have elpris.dk på private hænder | Tøjafbrænding er ikke ulovlig

17. okt 2017 Presseklip

Aarhus tror på grøn omstilling

LÆS I DAG: Aarhus tror på grøn omstilling | Forsyningssektoren har været motoren | WWF fyrer sin miljø- og klimachef | Mary indvier Skærbækværkets nye kedler.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. okt 2017 Presseklip

Nordjyske virksomheder slipper for prisstigning

LÆS I DAG: Nordjyske virksomheder slipper for prisstigning. Fjernvarmekunder vælter ind hos Eniig i Herning. Fjernvarmen i Horsens fortsætter med at udbygge. Prisforskellene på fjernvarme er enorme. Elbiler kan skubbe gang i digitalisering af elsektoren

13. okt 2017 Presseklip

Fjernvarmepriser falder for tredje år i træk

LÆS I DAG: Fjernvarmepriser falder for tredje år i træk. Københavnerne skal af med brændeovnene. Verdo samler kræfterne. Uggelhuse-Langkastrup tættere på lukning. EU skal fordele klimaregningen.

12. okt 2017 Presseklip

Mere rabat på fjernvarme igen i år

LÆS I DAG: Mere rabat på fjernvarme igen i år. Sorø vil sælge lokalt fjernvarmeværk. Nørre Alslevs fjernvarmenet er up-to-date. Nyt håb om fjernvarme til Nordals. Statsrevisorerne lukker sag om DONG. Goldman Sachs vil sælge resten af DONG-aktierne.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. okt 2017 Navnenyt

Direktør for ny Verdo-division

Henrik Bøgh Nielsen direktør for ny division i Verdo Energy

 

13. okt 2017 Navnenyt

Formandsjubilæum i Hovedgård

Kaj Jessen hyldet for 25 år som formand, selv om han har været formand i 34 år. 

12. okt 2017 Navnenyt

Jubilæum og pension i Taars

Reception markerer Birger Jensens pensionering og jubilæum efter 40 år på Taars Varmeværk. 

11. okt 2017 Navnenyt

25 år i bestyrelsen i Vejle

Henning Lindved Jensen har i november været medlem af Vejle Fjernvarmes bestyrelse i 25 år.

   

10. okt 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i International Afdeling

24-årige Emil Holm Ravn skal assistere i International Afdeling i Dansk Fjernvarme. 

06. okt 2017 Navnenyt

Færdigt gasmotorhold fra Fredericia

Hold af kursister har bestået ”Gasmotorteknik og vedligeholdelse af gasmotoranlæg” på Fredericia Maskinmesterskole.