01. feb 2017

Persondata: Ny lov om persondatalov vil give ændringer

For mange selskaber i forsyningssektoren vil de nye skærpede krav fra EU om persondata give anledning til ændringer i måden af opbevare data på. Dansk Fjernvarme maner dog til besindighed, indtil der er mere vished omkring fortolkningen.

Når EU’s nye persondataforordning træder i kraft den 28. maj 2018, bliver det for mange selskaber ikke mindst i forsyningssektoren en helt ny virkelighed.

Men udover, at vi ved, at det bliver en ny virkelighed, og at der bliver stillet helt anderledes skrappe krav til, hvordan vi indsamler og opbevarer data og personfølsomme oplysninger på vores kunder og samarbejdspartnere, så er der i dag ganske lidt tilgængelig viden om, hvordan de mange notater med fortolkninger, som EU-Kommissionen har fået udarbejdet, skal læses og fortolkes.

Hos Dansk Fjernvarme, modtager man jævnligt henvendelser fra selskaber i forsyningssektoren, der spørger til de nye krav.

- Vores svar til dem er, at i stedet for allerede nu at begynde og investere i dyr rådgivning, som heller ikke har adgang til myndighedernes notater med fortolkninger af de nye regler, så brug tiden på at danne jer et overblik over jeres data og informationer. Hvilke informationer ligger I inde med, hvordan I opbevarer dem, hvilke IT-selskaber, lønbehandlere og så videre, der har adgang til dem, siger Birthe Boisen, juridisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

I øjeblikket sidder arbejdsgrupper under Justitsministeriet, Datatilsynet og Erhvervsstyrelsen m.m. og skriver notater med fortolkninger af forordningerne. Det er forventningen, at disse arbejdsgrupper skriver et sted mellem 100 og 150 notater, og at de vil offentliggøre dem sidst i februar 2017.

- Vi ser naturligvis frem til at læse de mange notater og på den baggrund rådgive selskaberne i forsyningssektoren om, hvilke konsekvenser det vil få. Der er ingen tvivl om, at det vil få konsekvenser for snart sagt alle selskaber, siger Birthe Boisen og fortsætter:

- Tiden er en anden end i går, så derfor er det meget naturligt at kravene til sikkerhed og kravene til, hvordan vi håndterer personlige oplysninger, skærpes.

Sammen med DANVA afholder Dansk Fjernvarme workshop om persondatareglerne den 29. marts 2017 i Fjernvarmens Hus i Kolding.

Nyheder

24. maj 2017

Fjernkøling: En sovende kæmpe skal vækkes

Behovet for køling er enormt, og det vil blot stige yderligere i de kommende år. Det er en stor mulighed for fjernkøling, hvis vi får vækket interessen for teknologien, vurderer Euroheat & Power.

23. maj 2017

Fjernvarmens talenter findes over hele Europa

En østriger, en polak og en tysker, der har studeret i Sverige, blev belønnet da den femte udgave af ”DHC+ Student Awards” blev uddelt ved Euroheat & Powers konference i Glasgow.

23. maj 2017

Dansk Fjernvarme mener: Øvrige sektorer må finansiere sig selv

Forsyningsselskaber, der forrenter indskudskapital, kan godt bruge fjernvarmekunders penge på andet end fjernvarme. Sådan lyder det i et ministersvar fra Lars Chr. Lilleholt til energiordfører Jens Joel (S).

17. maj 2017

Fjerritslev Fjernvarme tabte højesteretssag om spildevand

Højesteret har dømt Fjerritslev Fjernvarme skyldig i en sag, hvor selskabet også tidligere i både byret og landsret var dømt til at betale erstatningsansvar for cadmium i spildevandet. 

17. maj 2017

Spar penge på varmen om sommeren

Hvert år skydes Sommerluk-kampagnen i gang 15. maj. De fjernvarmekunder, der kan sommerlukke, kan spare op til 1000 kroner på varmeforbruget. Men kunderne bør forhøre sig hos det lokale fjernvarmeselskab, om de teknisk set kan lukke for varmen.

11. maj 2017 Energi på toppen

Se billederne: Enighed om at udnytte overskudsvarme

Der er bred enighed om, at det er smart at udnytte overskudsvarme i fjernvarmen. Men det er sværere at nå til enighed om løsninger. Det kom frem på Dansk Fjernvarmes Energi på Toppen onsdag formiddag.

10. maj 2017

Datacentre: Fjernvarme giver Danmark en fordel

Udnyttelse af overskudsvarme til fjernvarmen kan give Danmark en fordel, når IT-selskaber skal vælge, hvor de skal lægge deres store datacentre.

10. maj 2017

Afgifter bremser kartoffelvarme i Ikast-Brande Kommune

Ikast-Brandes borgmester Carsten Kissmeyer fortæller i dag på Energi på Toppen om, hvordan overskudsvarme fra en lokal virksomhed går tabt på grund af afgifter.

09. maj 2017

Dansk Fjernvarme: Forrentning bør forblive i selskaberne

Der tales meget om ”forrentning af indskudskapital” i forsyningssektoren. Men hvad er op og ned på sagen? Dansk Fjernvarme giver her et overblik.

26. apr 2017

Integration mellem forsyningssektorerne skal styrkes

Den stigende mængde fluktuerende energi skal udnyttes bedre i såvel elsektoren som i den øvrige forsyningssektor. Derfor bør tilskudspuljen, der netop skal fremme denne integration øges skriver Dansk Fjernvarme i et nyt høringssvar.

20. apr 2017

Det danske marked er udstillingsvindue

Den nye branchestatistik for fjernvarmesektoren viser en markant stigning i beskæftigelsen blandt rådgivende ingeniører. Det mærker de også hos virksomheden Damgaard.

29. maj 2017 Presseklip

Fjernvarmeselskaber jagter forrentningsmillioner kort før lukketid

LÆS I DAG: Fjernvarmeselskaber jagter forrentningsmillioner kørt før lukketid. Vejle Fjernvarme trækker ansøgning tilbage. Fjernvarmerør føres under Korsør Havn. Solanlæg luner godt hos kunderne på Lolland. 2.300 i Stensballe skal beslutte, om de vil have fjernvarme.

24. maj 2017 Presseklip

Otte ud af ti ser klimaforandringer som en "katastrofal risiko"

LÆS I DAG: Otte ud af ti ser klimaforandringer som en ”katastrofal risiko”. Hjallerup forbereder sig til varmepumper.  Fra Blans til Glansager? Teknologineutrale udbud på vej i Tyskland.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

23. maj 2017 Presseklip

Kan bevillingerne til MUDP og EUDP blive længere?

LÆS I DAG: Kan bevillingerne til MUDP og EUDP blive længere? Tredje gang blev ikke lykkens gang. Voerså viste solvarmeanlæg frem. Engesvang-Moselund har billig varme lige nu. Kraftvarmeværk i Videbæk får fjernvarme.

22. maj 2017 Presseklip

Varmt samarbejde i Aggersund

LÆS I DAG: Varmt samarbejde i Aggersund. RUC’s omlagte varmesystem inspirerer i udlandet. Slut med faldende priser i Hornbæk. Regeringen vil igen bremse udbygning af solceller. Shell til Trump: Forlad ikke klimaaftale.

19. maj 2017 Presseklip

JV og Fyens: Ewii-direktør med dobbeltrolle?

LÆS I DAG. Ewii-direktør i dobbeltrolle? Teknisk fejl udløste sms-storm i Ringkøbing. Nyt fjernvarmeselskab på vej på Fyn. Overskuddet falder i Maabjerg. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. maj 2017 Navnenyt

Ny økonomi- og sekretariatschef i Dansk Fjernvarme

Kirsten Wilbour Christiansen begynder den 1. august hos Dansk Fjernvarme.

16. maj 2017 Navnenyt

Ny energikonsulent i Sweco Danmark

Christian Bælum skal løse højspændingsnetopgaver for Energinet. 

11. maj 2017 Navnenyt

Ny formand for SEAS-NVE

Næstformand Jens Stenbæk bliver ny bestyrelsesformand.

11. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør til Assens Forsyning

Birger Strandby Ernst kommer fra et job i Herning Kommune til Assens Forsyning.

09. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør for Siemens i Danmark

Claus Møller er en firmaets mand og ny øverste chef for Siemens i Danmark.