29. jun 2018 Energiaftale

Haderslev: Ophævelse af pligterne vil bremse investeringer

Haderslev Fjernvarme tøver med at udvide sit forsyningsområde, fordi tilslutnings- og forblivelsespligterne formentlig bliver ophævet med energiaftalen.

For Haderslev Fjernvarme kan en ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligterne med energiforliget betyde, at selskabet lader være med at udvide med fjernvarme, så 100 procent af Haderslev kan opvarmes med fjernvarme mod de nuværende 60 procent.

- Vi vil gerne fordoble vores forsyningsområde, men hvis tilslutnings- og forblivelsespligterne ophæves, har vi ingen sikkerhed for vores investeringer, så vi tøver med at udvide. Afskaffelsen af tilslutnings- og forblivelsespligten er en trussel for fremtidige investeringer i vores sektor, mener direktør for Haderslev Fjernvarme, Morten Hartmann.

Haderslev Fjernvarme mister fem-seks millioner kroner årligt med grundbeløbets bortfald, men energiforligets håndsrækning til grundbeløbsværkerne vil ikke betyde noget i Haderslev og omegn.

- Vi producerer i dag på 90 procent biomasse, så vi har forberedt os og taget den værste brod af prisstigningerne efter grundbeløbet. Det er naturligvis positivt for de mest nødlidende værker, at der tages hånd om dem, men den skitserede afskaffelse af tilslutnings- og forblivelsespligten er en ny trussel for de værker, siger Morten Hartmann.

Haderslev Fjernvarme har omstillet fra naturgas til biomasse, og Morten Hartmann bakker op om afskaffelsen af kraftvarmekravet og brændselsbindingerne, som dog kun er for de mindste værker.
Ophævelserne er nødvendige for Danmarks vej mod at blive fossilfrit.

- De ophævelser gavner heller ikke os, der i det hele taget stort set ikke får noget økonomisk ud af forliget. Men vi ser da hellere, at nogen får glæde af ophævelserne end slet ingen. Ophævelsen af bindingerne bør være for alle selskaber, hvis politikerne vil indfri deres egen målsætning om, at Danmark skal være helt fossilfrit i 2050. Det sker jo i sagens natur ikke, hvis nogle værker stadig er bundet til fossile brændsler, siger Morten Hartmann.

Farvel til energispareordningen
Morten Hartmann bifalder, at energispareordningen forsvinder efter 2021. 

- Ja, det er meget positivt. Jeg tager næppe munden for fuld ved at hævde, at den ordning aldrig har været nogens livret, for vi vil ikke skulle opkræve en ekstra skat ved vores kunder. Desuden har ordningen ikke rykke væsentligt på energiforbruget i Danmark, siger Morten Hartmann.

Sønderjylland bliver hjemsted for to datacentre, som genererer megen god overskudsvarme, som kunne blive til fjernvarme. Regeringen vil dog afgiftsbelægge overskudsvarmen yderligere, men i energiforliget er udnyttelse af overskudsvarme sparket til hjørne.

- Vi har regnet på overskudsvarmen, og det er i forvejen desværre svært at benytte den varme som fjernvarme, men pålægges overskudsvarme flere afgifter, falder muligheden for overskudsvarme i fjernvarmen desværre helt på gulvet, siger Morten Hartmann.

 

 

Nyheder

04. sep 2018 Landsmøde

LM2018: Hotelbooking-systemet åbner igen onsdag kl. 13

Tirsdag formiddag åbnede tilmelding til Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2018. Efter en time gik hotelbooking-systemet ned på grund af en fejl i systemet. Vi åbner igen onsdag den 5. september kl. 13. Du kan fortsat tilmelde dig landsmødet. 

28. aug 2018

Fjernkøling modstod den hede sommer

I anledning af den rekordvarme sommer har Dansk Fjernvarme taget temperaturen på fjernkølingen hos de tre medlemmer, der allerede nu udbyder det.

28. aug 2018

Hollændere besøgte solvarme i regnvejr i Brædstrup

Det var let dårlig timing, da den hollandske vandmyndighed tog på inspirationstur til Danmark for at se på den særlige kombination af solvarme og lagring i undergrunden. De ramte en af de vådeste dage i sommeren 2018.

22. aug 2018

Lave fjernvarmepriser sikrer lav inflation

Inflationen i Danmark faldt i juni måned fra 1,1% til 0,9%. Ifølge Danmarks Statistik skyldes faldet især de fortsat lavere priser på fjernvarme.

21. aug 2018

IT-sikkerhed skal være for alle

Dansk Fjernvarme er med på workshop, hvor der bliver arbejdet med den fremtidige strategi for cybersikkerhed i bl.a. energisektoren.

21. aug 2018

Varmeforsyninger er på vej mod sammenlægning

Gråsten Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme afventer ekstraordinære generalforsamlinger i begyndelsen af september for at kunne blive lagt sammen.

16. aug 2018

Muligt at få en moderne varmeforsyning i de store byer

Vi har alle tiders mulighed for en moderne varmeforsyning i de store byer. Sådan lyder det fra Kim Mortensen i dette interview med Jyske Bank TV fra Energiens Folkemøde.

06. aug 2018

De kommende måneder er afgørende for elpriser

Kraftvarmeværker kan drage fordel af de stigende elpriser, fordi det kan kompensere for bortfaldet af grundbeløbet - men det afhænger af, hvor lang tid tørken fortsætter.

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

18. sep 2018 Presseklip

Strid om udbud på millionprojekter

LÆS I DAG: 2.200 husstande i Køge varmes op med overskudsvarme. Aabybro Fjernvarme har fået flere forbrugere. Hammel har øget varmesalget med 10 procent. Der er styr på energiforbruget i Danmark.Verdens energiforbrug topper i 2035. Olieforbruget stiger og stiger.

17. sep 2018 Presseklip

Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal

LÆS I DAG: Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal. Taskforce skal sikre udnyttelse af overskudsvarme. Solen har leveret sommerens varme i Snedsted. Horsens kan fortsætte udrulning af fjernvarme. 138 tog på rundtur i Næstved.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

14. sep 2018 Presseklip

Fynsværket skal skifte fra kul senest i 2025

LÆS I DAG: Kvotepris bliver ikke ændret. Regeringen vil hjælpe forbrugerejede vandværker. Havvindmøller bliver mødt af protester. EU yder for lidt beskyttelse mod luftforurening. Forurening fra brændeovne betyder kun lidt for mange danskere.    

13. sep 2018 Presseklip

Ewii vil investere og have flere kunder

LÆS I DAG: Ewii vil investere og have flere kunder. Milliontab efter lukning af Amager Bakke. B&W Vølund får ansvar for stop for el og varme fra ARC. Droner fanger varmespild. Minister indvier nyt kraftvarmeværk.    

12. sep 2018 Presseklip

Millionregning for at flytte tilsynet

LÆS I DAG: Fjernkøling rykker tættere på. Økologisk Byggeri: Nytteløst at forbyde brændeovne. Bornholm vil være testzone for grøn energi. Kritik af planer for at afskaffe gebyr på affald. Halmmangel er ikke så slem.    

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

14. sep 2018 Navnenyt

DFH's bestyrelse lægger planer for fremtiden

DFH's bestyrelse har lagt strategi for selskabets fremtid efter energispareordningens ophør efter 2020.

04. sep 2018 Navnenyt

Ny chefkonsulent i NIRAS

Janus H. Christiansen skal som ny chefkonsulent i NIRAS blandt andet arbejde med fjernvarme.

03. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Dansk Affaldsforening

Charlotte Fischer skifter fra Concito til Dansk Affaldsforening. 

31. aug 2018 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Peter Skovsgaard er fra den 1. september ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

30. aug 2018 Navnenyt

Isoplus sætter generationsskifte i gang

Bo Olsen er ny viceadministrerende direktør for isoplus Fjernvarmeteknik og skal på sigt overtage efter Verner Rosendal.

29. aug 2018 Navnenyt

Ny uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme

Ane Puggaard Elbro Jørgensen er ny uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme.