22. jun 2018 PULS

PULS 2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS 2018 i billeder her.

Direktør i Dansk Fjernvarme Kim Mortensen byder velkommen til årets PULS.
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt indledte med at rose for initiativet til PULS.
Ministeren sagde i sin tale, at fjernvarmeselskaberne gør det rigtig godt. "Nu lægger regeringen op til at ophæve kraftvarmekravet, så I kan få frihed til selv at bestemme, hvad I vil investere i," sagde han.
De 220 deltagere fyldte godt i det ellers store telt, der i dagens anledning var sat op på parkeringspladsen ved Fjernvarmens Hus.
- Fra en liberal borgmester til en liberal minister, må jeg bare minde om, at forsyningsselskabernes succes også hviler på vores muligheder for langsigtet planlægning, sagde dansk Fjernvarmes formand Jesper Frost Rasmussen til Lars Chr. Lilleholt.
Partner og chefkonsulent i PLUSS, Thomas Lyhne, fortalte om arbejdet med kodeks for godt bestyrelsesarbejde i både forbrugerejede og kommunalt ejede selskaber.
Morten Hansen, næstfomand i EWII, fortalte om, hvordan de har arbejdet med at genskabe tilliden til virksomheden gennem et kodeks for god selskabsledelse.
I forhallen i Fjernvarmens Hus var der mulighed for deltagerne at mødes med fjernvarmebranchens leverandører.
I en paneldebat blev der sat fokus på, hvorfor forsyningerne skal være lokale. Panelet bestod af Steffen Damsgaard, formand, Landdistrikternes Fællesråd, Bjørk Paamand Olsen, direktør, Holte Fjernvarme, Birger Mikkelsen, formand, Sydfalster Varmeværk og Morten Juul Lassen, formand, Hedensted Fjernvarme.
- Det dur ikke at de mange fjernvarmeselskaber, der står overfor store investeringer, ikke tør investere, fordi der samtidig bliver skabt stor usikkerhed om deres kundegrundlag og investeringsrammer, sagde Steffen Damsgaard fra Landdistrikternes Fællesråd.
- Selvom vi hedder Holte Fjernvarme, så dækker vi Nærum, Virum, Skodsborg og Holte. Og vi er i lokalområdet fordi vi holder af vores område og vores forbrugere, sagde Bjørk Paamand Olsen fra Holte Fjernvarme.
Der var flere gode spørgsmål fra salen til dagens oplægsholdere.
- Regeringen er nødt til at lave en delaftale på fjernvarmeområdet i forhold til en energiaftale inden et folketingsvalg, vurderede politisk kommentator Michael Kristiansen under sit indslag.
Mens professor Brian Vad fra scenen ikke mente, at det giver mening at se mod reguleringen i Sverige for at få lavere fjernvarmepriser.
Professor Ole Helby Petersen skulle give sit bud på, om centraliseringer og konkurrenceudsættelse kan betale sig i forsyningssektoren.
Dansk Fjernvarmes nye formand og borgmester i Esbjerg, Jesper Frost Rasmussen stillede op til en snak om fremtiden.
Derefter kunne deltagerne vælge mellem seks forskellige minikurser: A: Hvordan bruger du medierne aktivt? B: Hvordan undgår du fejlinvesteringer? C: Strategisk rekruttering D: Hvordan indgår du kontrakter? E: Benchmark som driftsoptimeringsværktøj F: Hvordan må du aflønne din bestyrelse?
Men der var også god tid til at netværke undervejs i dagens forløb.
Og endelig rundede de danske mestre i fodbold FC Midtjyllands cheftræner Jess Thorup af. Han talte om, hvordan det er at være leder i en virksomhed, hvor du hver weekend fyrer halvdelen af dine medarbejdere for så at give dem chancen igen mandag morgen.

220 deltagere fyldte det store telt ved Fjernvarmens Hus til årets PULS-arrangement. Dagen igennem var der både aktuelle indlæg og spændende debatter – lige fra dagens indledning med minister Lars Chr. Lilleholt til afslutningen hvor FC Midtjyllands træner Jess Thorup tale om parallellerne mellem ledelse i sportens verden og i erhverslivet.

Du kan genopleve en række af dagens højdepunkter i Jesper Voldgaards flotte billeder, som du kan bladre igennem herover.

Nyheder

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

27. jun 2018

Aalborg: Dispensation er minimum

I Aalborg skal de udfase deres kraftvarmeværk på 500 MW. Derfor Aalborg Energikoncern kig på en stor eldrevet varmepumpe, men det kræver et opgør med kraftvarmekravet.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

12. jun 2018

Forsyningssektoren flytter sammen

Dansk Fjernvarme, DANVA og Dansk Affaldsforening flytter sammen i nye lokaler i København. Konsolideringen skaber bedre værdi for de tre foreningers medlemmer. 

01. jun 2018

Ønsker om et langt forlig i Mørkøv

Mørkøv Varmeværk er både positiv og ærgerlig over regeringens udspil, hvor der foreslås et opgør med bindinger i fjernvarmen.

01. jun 2018

Svært at udvide forsyningsnettet på Midtfyn

Regeringens udspil om at ophæve bindingerne i fjernvarmen modtages lunkent hos Midtfyns Energi. Her tror man, at udvidelser af fjernvarmenettet bliver svært uden tilslutningspligt.

24. maj 2018

Ny pulje: Søg om støtte til energilagring

En ny pulje med 130 millioner kroner skal støtte projekter inden for energilagring. En kort tidsfrist gør at det gælder om at være hurtig på aftrækkeren, vurderer Dansk Fjernvarme.

17. maj 2018

Web-TV: HOFOR når milepæl i dampskift

Dampen i de lange ledninger under København skal skiftes ud med vand. Dansk Fjernvarme har mødt Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR til en snak om, hvad de laver under jorden.

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.    

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

29. jun 2018 Presseklip

Energiaftale skal sikre fjernvarmekunder

LÆS I DAG: Energiaftale skal sikre fjernvarmekunder. Radikale vil have geotermi med i energiaftale. Rådgiver svarer på spørgsmål om damlagre. SK Forsyning holdt rejsegilde for fjernvarmeværk.

28. jun 2018 Presseklip

Energiaftale rykker - måske - nærmere

LÆS I DAG: Energiaftale rykker – måske – nærmere. Aalborg ønsker dispensation for kraftvarmekrav. Lokal modstand udskyder masteprojekt i Sydjylland. Fjernvarmeværk i Vester Skerninge godkendt. 25 energiprojekter modtager 191 millioner i EUDP-støtte.

27. jun 2018 Presseklip

Frederiksberg Forsyning lægger nye fjernvarmeledninger

LÆS I DAG: Jysk Energi vil etablere fibernet i Holstebro. Overskudsvarme til forbrugerne i AskovNye fjernvarmeledninger til Frederiksberg. BIOFOS styrer mod udbygning indtil 2040.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

28. jun 2018 Navnenyt

Jacob Hartvig Simonsen ny direktør for ARC

Dansk Affaldsforenings direktør bliver ny direktør for Amager Ressourcecenter. 

26. jun 2018 Navnenyt

Ny projektchef for energianlæg

Morten Holmsberg er ny projektchef for energianlæg hos Logimatic

25. jun 2018 Navnenyt

Kursuskoordinator fylder rundt

Kursuskoordinator i Dansk Fjernvarme, Tina Weber Peters, fylder 40 den 4. juli.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse.