22. jun 2018 PULS

PULS 2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS 2018 i billeder her.

Direktør i Dansk Fjernvarme Kim Mortensen byder velkommen til årets PULS.
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt indledte med at rose for initiativet til PULS.
Ministeren sagde i sin tale, at fjernvarmeselskaberne gør det rigtig godt. "Nu lægger regeringen op til at ophæve kraftvarmekravet, så I kan få frihed til selv at bestemme, hvad I vil investere i," sagde han.
De 220 deltagere fyldte godt i det ellers store telt, der i dagens anledning var sat op på parkeringspladsen ved Fjernvarmens Hus.
- Fra en liberal borgmester til en liberal minister, må jeg bare minde om, at forsyningsselskabernes succes også hviler på vores muligheder for langsigtet planlægning, sagde dansk Fjernvarmes formand Jesper Frost Rasmussen til Lars Chr. Lilleholt.
Partner og chefkonsulent i PLUSS, Thomas Lyhne, fortalte om arbejdet med kodeks for godt bestyrelsesarbejde i både forbrugerejede og kommunalt ejede selskaber.
Morten Hansen, næstfomand i EWII, fortalte om, hvordan de har arbejdet med at genskabe tilliden til virksomheden gennem et kodeks for god selskabsledelse.
I forhallen i Fjernvarmens Hus var der mulighed for deltagerne at mødes med fjernvarmebranchens leverandører.
I en paneldebat blev der sat fokus på, hvorfor forsyningerne skal være lokale. Panelet bestod af Steffen Damsgaard, formand, Landdistrikternes Fællesråd, Bjørk Paamand Olsen, direktør, Holte Fjernvarme, Birger Mikkelsen, formand, Sydfalster Varmeværk og Morten Juul Lassen, formand, Hedensted Fjernvarme.
- Det dur ikke at de mange fjernvarmeselskaber, der står overfor store investeringer, ikke tør investere, fordi der samtidig bliver skabt stor usikkerhed om deres kundegrundlag og investeringsrammer, sagde Steffen Damsgaard fra Landdistrikternes Fællesråd.
- Selvom vi hedder Holte Fjernvarme, så dækker vi Nærum, Virum, Skodsborg og Holte. Og vi er i lokalområdet fordi vi holder af vores område og vores forbrugere, sagde Bjørk Paamand Olsen fra Holte Fjernvarme.
Der var flere gode spørgsmål fra salen til dagens oplægsholdere.
- Regeringen er nødt til at lave en delaftale på fjernvarmeområdet i forhold til en energiaftale inden et folketingsvalg, vurderede politisk kommentator Michael Kristiansen under sit indslag.
Mens professor Brian Vad fra scenen ikke mente, at det giver mening at se mod reguleringen i Sverige for at få lavere fjernvarmepriser.
Professor Ole Helby Petersen skulle give sit bud på, om centraliseringer og konkurrenceudsættelse kan betale sig i forsyningssektoren.
Dansk Fjernvarmes nye formand og borgmester i Esbjerg, Jesper Frost Rasmussen stillede op til en snak om fremtiden.
Derefter kunne deltagerne vælge mellem seks forskellige minikurser: A: Hvordan bruger du medierne aktivt? B: Hvordan undgår du fejlinvesteringer? C: Strategisk rekruttering D: Hvordan indgår du kontrakter? E: Benchmark som driftsoptimeringsværktøj F: Hvordan må du aflønne din bestyrelse?
Men der var også god tid til at netværke undervejs i dagens forløb.
Og endelig rundede de danske mestre i fodbold FC Midtjyllands cheftræner Jess Thorup af. Han talte om, hvordan det er at være leder i en virksomhed, hvor du hver weekend fyrer halvdelen af dine medarbejdere for så at give dem chancen igen mandag morgen.

220 deltagere fyldte det store telt ved Fjernvarmens Hus til årets PULS-arrangement. Dagen igennem var der både aktuelle indlæg og spændende debatter – lige fra dagens indledning med minister Lars Chr. Lilleholt til afslutningen hvor FC Midtjyllands træner Jess Thorup tale om parallellerne mellem ledelse i sportens verden og i erhverslivet.

Du kan genopleve en række af dagens højdepunkter i Jesper Voldgaards flotte billeder, som du kan bladre igennem herover.

Nyheder

06. sep 2018 Energiaftale

Radikale: Vi bør droppe krav om kraftvarme

Vi bør satse helhjertet på nye grønne løsninger i stedet for at fastholde regler, der tvinger energisektoren til at investere i mere biomasse, lyder det fra de Radikales energiordfører Ida Auken.

06. sep 2018 Energiaftale

Alternativet: Vi skal have et miks af teknologier

Energiordfører Christian Poll fra erkender, at det kan være svært at omstille fra kul uden at komme forbi biomasse. Han mener også, det er naturligt at udfase kraftvarmekravet til de centrale værker.

04. sep 2018 Landsmøde

LM2018: Hotelbooking-systemet åbner igen onsdag kl. 13

Tirsdag formiddag åbnede tilmelding til Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2018. Efter en time gik hotelbooking-systemet ned på grund af en fejl i systemet. Vi åbner igen onsdag den 5. september kl. 13. Du kan fortsat tilmelde dig landsmødet. 

28. aug 2018

Fjernkøling modstod den hede sommer

I anledning af den rekordvarme sommer har Dansk Fjernvarme taget temperaturen på fjernkølingen hos de tre medlemmer, der allerede nu udbyder det.

28. aug 2018

Hollændere besøgte solvarme i regnvejr i Brædstrup

Det var let dårlig timing, da den hollandske vandmyndighed tog på inspirationstur til Danmark for at se på den særlige kombination af solvarme og lagring i undergrunden. De ramte en af de vådeste dage i sommeren 2018.

22. aug 2018

Lave fjernvarmepriser sikrer lav inflation

Inflationen i Danmark faldt i juni måned fra 1,1% til 0,9%. Ifølge Danmarks Statistik skyldes faldet især de fortsat lavere priser på fjernvarme.

21. aug 2018

IT-sikkerhed skal være for alle

Dansk Fjernvarme er med på workshop, hvor der bliver arbejdet med den fremtidige strategi for cybersikkerhed i bl.a. energisektoren.

16. aug 2018

Muligt at få en moderne varmeforsyning i de store byer

Vi har alle tiders mulighed for en moderne varmeforsyning i de store byer. Sådan lyder det fra Kim Mortensen i dette interview med Jyske Bank TV fra Energiens Folkemøde.

15. aug 2018

Fremtidens opvarmning er grøn

Det første Energiens Folkemøde afholdes netop nu i Esbjerg. Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen taler i dag om fremtidens opvarmning i de store byer.

06. aug 2018

De kommende måneder er afgørende for elpriser

Kraftvarmeværker kan drage fordel af de stigende elpriser, fordi det kan kompensere for bortfaldet af grundbeløbet - men det afhænger af, hvor lang tid tørken fortsætter.

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

21. sep 2018

Fjernvarmesektoren og industrien skal gå hånd i hånd

LÆS I DAG: Afgifter stopper overskudsvarme til almenvellet. Grøn Energi skal kortlægge forsyningsdata. Fredericia Fjernvarme forventer at holde fjernvarmepriser i ro, Snart er der varmeledning til Klitmøller. Varmepumper sparer penge i Stoholm. Ryslinge undersøger muligheden for at få fjernvarme. 

20. sep 2018

Dronninglund får måske alligevel sin varmepumpe

LÆS I DAG: Dronninglund får måske alligevel sin varmepumpe. Hvor skal fremtidens fjernvarme komme fra i Esbjerg? Holeby Fjernvarme har fået ny formand. Brørup undgår prisstigning.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

19. sep 2018

Projekt med overskudsvarme risikerer at falde

LÆS I DAG: Projekt med overskudsvarme risikerer at falde. Politisk blokering af varmepumpe i Dronninglund. Middelfarts grønne planer bliver virkelighed i Danmarks mindste fjernvarmeværk. Flere forbrugere klager over elselskaber. Seas-NVE har trukket glarmestrene i retten. 

18. sep 2018 Presseklip

Strid om udbud på millionprojekter

LÆS I DAG: 2.200 husstande i Køge varmes op med overskudsvarme. Aabybro Fjernvarme har fået flere forbrugere. Hammel har øget varmesalget med 10 procent. Der er styr på energiforbruget i Danmark.Verdens energiforbrug topper i 2035. Olieforbruget stiger og stiger.

17. sep 2018 Presseklip

Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal

LÆS I DAG: Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal. Taskforce skal sikre udnyttelse af overskudsvarme. Solen har leveret sommerens varme i Snedsted. Horsens kan fortsætte udrulning af fjernvarme. 138 tog på rundtur i Næstved.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

14. sep 2018 Navnenyt

DFH's bestyrelse lægger planer for fremtiden

DFH's bestyrelse har lagt strategi for selskabets fremtid efter energispareordningens ophør efter 2020.

06. sep 2018 Presseklip

Hedensted undgår prisstigninger

LÆS I DAG: Hedensted undgår prisstigninger. Nyt fjernvarmeværk i Kjellerup er godt på vej. Forsyning Helsingør forventer lavere priser. 150 kroner for at blive fri for fossile brændstoffer. Skive-sag skal for retten.    

04. sep 2018 Navnenyt

Ny chefkonsulent i NIRAS

Janus H. Christiansen skal som ny chefkonsulent i NIRAS blandt andet arbejde med fjernvarme.

03. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Dansk Affaldsforening

Charlotte Fischer skifter fra Concito til Dansk Affaldsforening. 

31. aug 2018 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Peter Skovsgaard er fra den 1. september ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

30. aug 2018 Navnenyt

Isoplus sætter generationsskifte i gang

Bo Olsen er ny viceadministrerende direktør for isoplus Fjernvarmeteknik og skal på sigt overtage efter Verner Rosendal.