01. jun 2018

Ønsker om et langt forlig i Mørkøv

Mørkøv Varmeværk er både positiv og ærgerlig over regeringens udspil, hvor der foreslås et opgør med bindinger i fjernvarmen.

Hos Mørkøv Varmeværk A.m.b.A. ser man frem til et opgør med kraftvarmekravet og brændselsbindingen, som regeringen foreslår i sit udspil til en ny energiaftale.

Halvdelen af byen er ikke på fjernvarme, og mange af dem med individuel opvarmning fyrer i dag med naturgas.

Det vil nemlig betyde, at fjernvarmeselskabet kan få udvidet forsyningsnettet, vurderer driftsleder Alex Christensen:

- Vi har haft flere forespørgsler fra områder med gas, hvor det er attraktivt for os at komme ind. Men processen er for lang lige nu i forhold til forbrugerne tidsplan. Så en ophævelse vil betyde, at vi kan lave mere kalkulerede projekter, hvor vi kan se på nogle områder, som vi gerne vil have med og vurdere om vores ledningsnet kan klare det, siger Alex Christensen.

Mørkøv Varmeværk har i løbet af de seneste år reduceret deres varmepris betragteligt, og det har medført en stigende interesse for at blive koblet på fjernvarme i byen.

- Men lige nu skal vi betale Ørsted for at overtage deres naturgaskunder. Den aftale bliver så også ophævet om et års tid, så ophævelse af kraftvarmekrav og brændselsbinding vil være meget relevant for os, siger han.

Lange planlægningshorisonter
Han kan dog ikke lade være med at ærgre sig over timingen i forslaget. For et år siden fik selskabet dispensation til at bygge et 1 MW biomasseanlæg.

- Havde vi vidst, at brændselsbindingen ville blive ophævet, havde vi jo ventet med at bygge en biomassekedel og bygget en større og fået mere for pengene, kommer det fra driftslederen, der dermed rammer ned i en udfordring, alle fjernvarmeselskaber deler:

- Alle fjernvarmeselskabers akillessene er jo, at man ikke ved, hvor lang tid de politiske beslutninger varer. Skal noget køres tilbage, når der kommer et nyt energiforlig, siger Alex Christensen og opfordrer dermed til lange og brede forlig, da fjernvarmens investeringer typisk strækker sig over 20-25 år.

Opgøret med de to bindinger vil ifølge driftslederen heller ikke hjælpe her og nu på en prisstigning som følge af grundbeløbets ophør til nytår.

- Vi har haft en dygtig bestyrelse, som har lavet nogle gode langtidsbudgetter. Vi har fået betalt vores gæld af og fået ny biomassekedel. Vi har kunnet meddele vores forbrugere, at prisen forbliver på niveau, forklarer driftslederen med henvisning til, at prisen lige nu er på 6.500 kroner for et standardhus i Mørkøv. Så han føler sig godt rustet til grundbeløbets ophør.

Han er også noget bekymret over udsigten til et opgør med tilslutnings- og forblivelsespligten.

- Det vil betyde meget og vil give nogle store udfordringer. For fem år siden havde det været katastrofalt for os, da vi dengang havde ret høje priser, siger Alex Christensen.

- Men i og med at vores varmepris er faldet, er vi mere fortrøstningsfulde. Og vi er ved at kigge på vores vedtægter, så vi sikrer, at vi er garanteret en udtrædelsesgodtgørelse, hvis folk ønsker at blive koblet af, fortæller han.

Nyheder

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

29. jun 2018 Energiaftale

Haderslev: Ophævelse af pligterne vil bremse investeringer

Haderslev Fjernvarme tøver med at udvide sit forsyningsområde, fordi tilslutnings- og forblivelsespligterne formentlig bliver ophævet med energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

22. jun 2018 PULS

PULS 2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS 2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

21. aug 2018 Navnenyt

Ny teknisk konsulent i Faglig Afdeling

Jens Christian Nielsen er ny teknisk konsulent i Faglig Afdeling i Dansk Fjernvarme.

21. aug 2018 Presseklip

Import af træflis kommer til at eksplodere

LÆS I DAG: Import af træflis kommer til at eksplodere. Ørsteds elnet kan sætte skub i fusioner. Aarhusianerne sorterer mere affald til genbrug. Padborg Fjernvarme ændrer regnskabspraksis. Minister: Det er en god idé at bruge overskudsvarme. 
 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

20. aug 2018 Presseklip

Sønderjyske varmeselskaber underskriver sammenlægningsaftale

LÆS I DAG: Sønderjyske varmeselskaber underskriver sammenlægningsaftale. Konference: Energifolk skal tænke smart. Afgifter bremser transmissionsleding. Greenpeace langer ud efter ATP. Albertslund skal have nye vand- og varmemålere.

17. aug 2018 Presseklip

Vojens har varme lagret til årsskiftet

LÆS I DAG: Vojens har varme lagret til årsskiftet. DIN Forsyning indfører ny tarif. Klimaet skal være en del af magtstrukturen. Farum Fjernvarme går efter erstatning. Lilleholt lover uvildig vurdering af jysk elmasteprojekt. SK Forsynings målerudskiftning driller. Jyske solvarmeanlæg leverer al varmen. 
 

16. aug 2018 Presseklip

Afgiftsfritagelse på biomasse koster dyrt

LÆS I DAG: Afgiftsfritagelse på biomasse koster dyrt. Dansk Energi: Nyt grundbeløb er ikke en løsning. Nyborg Forsyning og Service vil udvide. Haderslev Fjernvarme fylder 60 år. Vindproduktion dykkede denne sommer. Dødsulykke: Chauffør fik fjernvarmerør ned over sig. 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

15. aug 2018 Navnenyt

Praktikant til Kurser & Events i Dansk Fjernvarme

Stine Olesen er i praktik hos Dansk Fjernvarme indtil 1. december.

13. aug 2018 Navnenyt

Ny adm. direktør for Reci

Henrik Bøje Jacobsen afløser Erik Krøyer som administrerende direktør for Reci.

10. aug 2018 Navnenyt

Driftsleder med jubilæum i Nibe

Flemming Nielsens jubilæum var allerede sidste år og fejres med åbent hus den 6. september. 

07. aug 2018 Navnenyt

Farvel til Per Laugesen

DFF-tekniker Per Laugesen går på pension. 

06. aug 2018 Navnenyt

Ny rådgiver hos NIRAS

Anders Lahn Baatrup er ny rådgiver hos NIRAS i Aarhus. 

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli.