22. mar 2018

Brian Mikkelsen: Attraktive rammevilkår skal sætte turbo på fjernvarmeeksport

Energi- og fjernvarmesektoren er med til at holde hånden under en stærk industri, og det skal vi værne om og udvikle – det var budskaberne fra erhvervsminister Brian Mikkelsen på Energipolitisk Konference.

Dansk Fjernvarme og Fjernvarmeindustrien var onsdag vært for Energipolitisk Konference i København, hvor Erhvervsminister Brian Mikkelsen var en af hovedtalerne. Ministeren lagde ud med at understrege, at energiudspil, eksport af energiteknologi og digitalisering, som var overskrifterne for konferencen, også er emner, der står meget højt på ministerens og regeringens dagsorden.

Og selvom vi også har en minister for energi, forsyning og klima, så hænger netop dette resortområde meget tæt sammen med det område, som Brian Mikkelsen står i spidsen for.

- Energi- og klimapolitik er i høj grad også erhvervspolitik. De to ting ikke kan skilles ad. Både fordi energibranchen i sig selv skaber vækst og arbejdspladser, men også fordi I forsyner resten af erhvervslivet. Og for virksomhederne er pris og stabilitet i leverancen også centralt for deres konkurrenceevne, sagde erhvervsminister Brian Mikkelsen ved konferencen.

Branchestatistik viser vækst
Fjernvarmeindustrien og Dansk Fjernvarme har netop offentliggjort en branchestatistik, der viser, at fjernvarmesektorens BNP-bidrag er vokset med 16 procent i perioden fra 2012 – 2017, så sektoren i dag bidrager med 19,1 milliarder kroner. Det glædede erhvervsministeren.

- Energisektoren er nemlig en af Danmarks styrkepositioner, når vi sammenligner os med resten af verden. Det viser sig bl.a. ved, at Danmark er det land i EU, hvor eksporten af energiteknologi fylder mest i den samlede eksport, sagde Brian Mikkelsen inden han rettede blikket mod fjernvarmesektoren, der netop har offentliggjort sin branchestatistik, med tal for udviklingen i sektoren.

- Tilsvarende er den danske fjernvarmesektor i vækst. Antallet af ansatte i fjernvarmesektoren er steget med 18 procent over de seneste fire år. Og omsætningen alene er steget med 29 procent siden 2012, sagde Brian Mikkelsen og fortsatte:

- Det gælder både nationalt og internationalt. For den totale eksport af fjernvarmeteknologi i perioden fra 2010 til 2016 har oplevet en vækst på cirka 10 procent. Det glæder jeg mig meget over, og det er et tegn på, at fjernvarme bliver mere og mere konkurrencedygtigt i udlandet også.

Udviklingen skal fortsætte
Mens erhvervsministeren glædede sig over den historiske udvikling, lagde han ikke skjul på, at det er en udvikling, vi skal kæmpe for at holde på sporet.

- Og selvom det går godt nu, er det vigtigt at vi sætter ind og forbereder os på fremtiden. Det kræver attraktive rammevilkår, hvis vi skal kunne klare os i den internationale konkurrence. Det har jeg som erhvervsminister et skarpt fokus på. Det gælder både adgang til kapital, fornuftige skatteforhold, muligheden for at få kvalificeret arbejdskraft og talent, en god digital infrastruktur og meget andet, sagde erhvervsminister Brian Mikkelsen.

 

Nyheder

11. apr 2018

ABB: Sverige og Finland kigger mod Danmark

Både det danske og det svenske fjernvarmemarked har sine fordele. Men over tid vil de ligne hinanden mere end de gør i dag, lyder det fra ABB i Danmark.

11. apr 2018

Regulering på svensk giver ikke svenske resultater

En 1-til-1 kopiering af den svenske fjernvarmeregulering i Danmark vil ikke give lavere priser for forbrugerne. Der er for store forskelle på de to markeder – ikke mindst på biomassen.

10. apr 2018 Presseklip

Web-TV: Fokus på overskudsvarme i nyt energiudspil

Afgifterne skal reduceres, så overskudsvarmen kan udnyttes. Sådan lyder det fra minister for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt ved indvielsen af ny varmepumpe i Køge. Se indslag fra indvielsen under artiklen.

22. mar 2018

Permanent afgiftsreduktion vil sikre varmepumper

Størrelsen på den afgiftsreduktion, der er aftalt på elafgiften, er passende, men bør gøres permanent, hvis man vil sikre udbredelse af store varmepumper i fjernvarmen.

22. mar 2018 Konferencer

Billedhjul: Grundbeløb er en bunden opgave

Da Dansk Fjernvarme og Fjernvarmeindustrien holdt Energipolitisk Konference, lovede Folketingets energiordførere en løsning på grundbeløbets bortfald.

22. mar 2018

Danfoss: Vi skal op på en anden klinge

Verden er ved at få øjnene op for fjernvarme, mener Danfoss. Derfor ønsker koncernen, at den næste energiaftale bliver et bredt langtrækkende forlig, så den positive udvikling kan fortsætte.

22. mar 2018

Aalborg CSP: Vi udvikler og forfiner løsninger i Danmark

Det danske marked er vigtigt for solfangerproducenten Aalborg CSP. Det er her de udvikler deres løsninger, som de siden kan sælge til udlandet. Derfor er en stabil energipolitik vigtig.

16. mar 2018

Fornuftig udmelding af Lilleholt

I regeringens kommende energipolitiske udspil, vil der komme forslag om både elvarmeafgift og bedre udnyttelse af overskudsvarme, siger ministeren i dagens Børsen. Dansk Fjernvarme roser ministerens udmelding.

15. mar 2018

Energitilsynet kigger på overdækning

Energitilsynet vil lave en mere målrettet kontrol med fjernvarmeselskabernes overdækning. Dansk Fjernvarme hilser beslutningen velkommen.

12. mar 2018

Pas på telefonsælgere med billig fjernvarme

En forbruger ved Smørum Kraftvarme er blevet kontaktet af en sælger med billig fjernvarme, der ringer fra et nummer, der hører hjemme i Singapore.

09. mar 2018

Kraftvarmekrav og brændselsbinding står i vejen

Krav om at fjernvarmeselskaber skal producere el og varme kan risikere at hindre udbredelse af varmepumper i fjernvarmen. Ligesom brændselsbinding til naturgas vanskeliggør, at varmekunder får den billigste grønne forsyning. Dansk Fjernvarme mener, kravene må væk.

19. apr 2018 Navnenyt

Uffe Bro siger farvel som æresmedlem af Dansk Fjernvarme

Efter 25 år som formand takkede Uffe Bro af efter årets generalforsamling og blev hædret som æresmedlem.

19. apr 2018 Presseklip

Industrien vil have klare rammer for det danske marked

LÆS I DAG: Industrien vil have klare rammer for det danske marked. Energistyrelsen afviser sortsyn i fremskrivning. Verdo trækker fjernvarmerør under motorvejen. Efter afviste klager er vejen banet for halmværk på Nordals. Ringe Fjernvarme vil have solvarme. Fors udvider fjernvarmen. Droner over Solrød.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

18. apr 2018

Klimarådet opfordrer til at droppe energiafgifter

LÆS I DAG: Klimarådet opfordrer til at droppe energiafgifter. Energieffektivisering er centralt for ny energiaftale. Borgmester forsvarer fælleseje i forsyningen. Fjernvarmen på vej til Vindinge

17. apr 2018 Presseklip

Regeringen klar med "markant sænkelse" af elafgiften

LÆS I DAG: Regeringen klar med »markant sænkelse« af elafgiften. S vil målrette afgiftslettelser. Overskudsvarme kompenserer for grundbeløbet i Grindsted. Minister kritiseres for utydelig grøn udmelding

16. apr 2018 Presseklip

Datacentre vil stå for en tredjedel af elforbruget

LÆS I DAG: Datacentre vil stå for en tredjedel af elforbruget. Forsyningsselskaber lægger lønninger frem. Nordiske lande bør samarbejde om grøn omstilling. Bananer fra skibssammenstød bliver til varme

 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

18. apr 2018 Navnenyt

Projektleder til DFP

Anita Schultz begynder hos DFP den 1. maj. 

17. apr 2018 Navnenyt

Jørgen Risom til DFP

Jørgen Risom forlader Energistyrelsen og er ny projektchef for DFP. 

17. apr 2018 Navnenyt

Ny direktør for Gudenådalens Energiselskab

Jan Dansbo har overtaget efter Charles Hansen i Bjerringbro.

16. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper til Dansk Fjernvarme

22-årige Katarina Siebuhr Kristiansen er ny studentermedhjælper i Politisk Økonomisk Sekretariat i København.

11. apr 2018 Navnenyt

Nye medlemmer af SK Forsynings bestyrelse

To nye forbrugerrrepræsentanter i SK Forsynings bestyrelser.

11. apr 2018 Navnenyt

Jens Dall Bentzen fylder 50

Civilingeniør og adm. direktør Jens Dall Bentzen fylder 50 år på onsdag den 18. april.