15. mar 2018

Energitilsynet kigger på overdækning

Energitilsynet vil lave en mere målrettet kontrol med fjernvarmeselskabernes overdækning. Dansk Fjernvarme hilser beslutningen velkommen.

- De cirka 600 millioner, der ifølge tilsynet er opkrævet for meget, skal ses i sammenhæng med, at fjernvarmeselskaberne samlet set har en årlig omsætning på lige over 20 milliarder kroner. Så uden at bagatellisere beløbet, mener jeg ikke det er at skyde langt over mål for selskaberne, der har skullet forudsige vind, vejr, brændselspriser og så videre et år ude i fremtiden, siger Kim Behnke.

Fjernvarmeselskabernes indberetninger til Energitilsynet viser, at 116 virksomheder har overdækninger i de seneste to varmeregnskabsår, og at de overstiger 10 procent af de nødvendige omkostninger i begge år. Overdækningerne i disse virksomheder udgør i alt 625 millioner kroner, som skal tilbageføres til varmeforbrugerne.

Det får nu Energitilsynet til at iværksætte en mere målrettet kontrol med de selskaber, der har ikke-tilbageførte overdækninger.

Hos Dansk Fjernvarme hilser man initiativet velkommen og glæder sig i øvrigt over, at fjernvarmens regulering netop giver den forbrugerbeskyttelse, at et eventuelt overskud tilkommer forbrugerne.

- Det ligger i fjernvarmeselskabernes nuværende regulering, at hvis selskaberne har opkrævet for meget, så skal pengene retur til forbrugerne. Hvad enten de sendes retur i varme kontanter eller som en reduktion på den kommende varmeregning, siger Kim Behnke, vicedirektør hos Dansk Fjernvarme.

Selskaberne kigger dybt i krystalkuglen
Hos fjernvarmeselskabernes brancheforening, forstår man godt, at 600 millioner kroner kan lyde af meget. Men dette beløb skal ses i lyset af selskabernes mulighed for at forudsige, hvordan hele det kommende år ser ud.

- Det forholder sig sådan, at varmeselskabet ved indgangen til varmeåret skal forsøge at give sit bud på, hvor varmt eller koldt det bliver i det kommende år og dermed også, hvor store omkostninger selskabet vil have sæsonen igennem. Mange selskaber skal også tage hensyn til udviklingen i brændselspriser, hvor eksempelvis prisen på naturgas kan variere meget. Derfor vil der være år, hvor selskaberne er for optimistiske og andre år, hvor de er for pessimistiske i forhold til, hvor mange omkostninger de får og dermed hvor meget de skal opkræve hos forbrugerne, siger Kim Behnke og fortsætter:

- De cirka 600 millioner, der ifølge tilsynet er opkrævet for meget, skal ses i sammenhæng med, at fjernvarmeselskaberne samlet set har en årlig omsætning på lige over 20 milliarder kroner. Så uden at bagatellisere beløbet, mener jeg ikke det er at skyde langt over mål for selskaberne, der har skullet forudsige vind, vejr, brændselspriser og så videre et år ude i fremtiden.

Derfor hilser Dansk Fjernvarme også tilsynets udmelding velkommen:

- Hvis der er selskaber, som gentagende gange har vurderet for højt og også markant højere end de øvrige selskaber, må Energitilsynet tage en snak med dem om årsagen. Men på bundlinjen står, at hvis der er opkrævet for mange penge, så sendes de altid retur til forbrugerne, slutter Kim Behnke.

Nyheder

11. apr 2018

ABB: Sverige og Finland kigger mod Danmark

Både det danske og det svenske fjernvarmemarked har sine fordele. Men over tid vil de ligne hinanden mere end de gør i dag, lyder det fra ABB i Danmark.

11. apr 2018

Regulering på svensk giver ikke svenske resultater

En 1-til-1 kopiering af den svenske fjernvarmeregulering i Danmark vil ikke give lavere priser for forbrugerne. Der er for store forskelle på de to markeder – ikke mindst på biomassen.

10. apr 2018 Presseklip

Web-TV: Fokus på overskudsvarme i nyt energiudspil

Afgifterne skal reduceres, så overskudsvarmen kan udnyttes. Sådan lyder det fra minister for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt ved indvielsen af ny varmepumpe i Køge. Se indslag fra indvielsen under artiklen.

22. mar 2018

Permanent afgiftsreduktion vil sikre varmepumper

Størrelsen på den afgiftsreduktion, der er aftalt på elafgiften, er passende, men bør gøres permanent, hvis man vil sikre udbredelse af store varmepumper i fjernvarmen.

22. mar 2018 Konferencer

Billedhjul: Grundbeløb er en bunden opgave

Da Dansk Fjernvarme og Fjernvarmeindustrien holdt Energipolitisk Konference, lovede Folketingets energiordførere en løsning på grundbeløbets bortfald.

22. mar 2018

Brian Mikkelsen: Attraktive rammevilkår skal sætte turbo på fjernvarmeeksport

Energi- og fjernvarmesektoren er med til at holde hånden under en stærk industri, og det skal vi værne om og udvikle – det var budskaberne fra erhvervsminister Brian Mikkelsen på Energipolitisk Konference.

22. mar 2018

Danfoss: Vi skal op på en anden klinge

Verden er ved at få øjnene op for fjernvarme, mener Danfoss. Derfor ønsker koncernen, at den næste energiaftale bliver et bredt langtrækkende forlig, så den positive udvikling kan fortsætte.

20. mar 2018

Se billederne: Grøn verdensnyhed i Brønderslev

Brønderslev Forsyning indviede mandag sit nye grønne anlæg, hvor CSP-sol går hånd i hånd med ORC-biomasse. Med til indvielsen var skatteminister Karsten Lauritzen og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

16. mar 2018

Fornuftig udmelding af Lilleholt

I regeringens kommende energipolitiske udspil, vil der komme forslag om både elvarmeafgift og bedre udnyttelse af overskudsvarme, siger ministeren i dagens Børsen. Dansk Fjernvarme roser ministerens udmelding.

12. mar 2018

Pas på telefonsælgere med billig fjernvarme

En forbruger ved Smørum Kraftvarme er blevet kontaktet af en sælger med billig fjernvarme, der ringer fra et nummer, der hører hjemme i Singapore.

09. mar 2018

Kraftvarmekrav og brændselsbinding står i vejen

Krav om at fjernvarmeselskaber skal producere el og varme kan risikere at hindre udbredelse af varmepumper i fjernvarmen. Ligesom brændselsbinding til naturgas vanskeliggør, at varmekunder får den billigste grønne forsyning. Dansk Fjernvarme mener, kravene må væk.

19. apr 2018 Navnenyt

Uffe Bro siger farvel som æresmedlem af Dansk Fjernvarme

Efter 25 år som formand takkede Uffe Bro af efter årets generalforsamling og blev hædret som æresmedlem.

19. apr 2018 Presseklip

Industrien vil have klare rammer for det danske marked

LÆS I DAG: Industrien vil have klare rammer for det danske marked. Energistyrelsen afviser sortsyn i fremskrivning. Verdo trækker fjernvarmerør under motorvejen. Efter afviste klager er vejen banet for halmværk på Nordals. Ringe Fjernvarme vil have solvarme. Fors udvider fjernvarmen. Droner over Solrød.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

18. apr 2018

Klimarådet opfordrer til at droppe energiafgifter

LÆS I DAG: Klimarådet opfordrer til at droppe energiafgifter. Energieffektivisering er centralt for ny energiaftale. Borgmester forsvarer fælleseje i forsyningen. Fjernvarmen på vej til Vindinge

17. apr 2018 Presseklip

Regeringen klar med "markant sænkelse" af elafgiften

LÆS I DAG: Regeringen klar med »markant sænkelse« af elafgiften. S vil målrette afgiftslettelser. Overskudsvarme kompenserer for grundbeløbet i Grindsted. Minister kritiseres for utydelig grøn udmelding

16. apr 2018 Presseklip

Datacentre vil stå for en tredjedel af elforbruget

LÆS I DAG: Datacentre vil stå for en tredjedel af elforbruget. Forsyningsselskaber lægger lønninger frem. Nordiske lande bør samarbejde om grøn omstilling. Bananer fra skibssammenstød bliver til varme

 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

18. apr 2018 Navnenyt

Projektleder til DFP

Anita Schultz begynder hos DFP den 1. maj. 

17. apr 2018 Navnenyt

Jørgen Risom til DFP

Jørgen Risom forlader Energistyrelsen og er ny projektchef for DFP. 

17. apr 2018 Navnenyt

Ny direktør for Gudenådalens Energiselskab

Jan Dansbo har overtaget efter Charles Hansen i Bjerringbro.

16. apr 2018 Navnenyt

Ny studentermedhjælper til Dansk Fjernvarme

22-årige Katarina Siebuhr Kristiansen er ny studentermedhjælper i Politisk Økonomisk Sekretariat i København.

11. apr 2018 Navnenyt

Nye medlemmer af SK Forsynings bestyrelse

To nye forbrugerrrepræsentanter i SK Forsynings bestyrelser.

11. apr 2018 Navnenyt

Jens Dall Bentzen fylder 50

Civilingeniør og adm. direktør Jens Dall Bentzen fylder 50 år på onsdag den 18. april.