12. mar 2018

Pas på telefonsælgere med billig fjernvarme

En forbruger ved Smørum Kraftvarme er blevet kontaktet af en sælger med billig fjernvarme, der ringer fra et nummer, der hører hjemme i Singapore.

Telefonsælgere fra Singapore har forsøgt at sælge billig fjernvarme. Foto: Colourbox

En af sjællandske Smørum Kraftvarmes forbrugere blev i begyndelsen af sidste uge mistænksom, da en dansktalende mand i telefonen tilbød hende billig fjernvarme.

Forbrugeren meddelte, at hun ville vende dette med Smørum Kraftvarme, der naturligvis intet har med telefonsælgerne at gøre.

- Hun gjorde det helt rigtige. Da hun nævnte os, svarede han høfligt og lagde røret på. Opkaldet var givetvis for at lokke bank- og kortoplysninger ud af forbrugeren, der heldigvis ikke hoppede på den, så dem, der står bag, kan ikke misbruge hendes oplysninger, fortæller Smørum Kraftvarmes direktør Jan Møller.

Smørum Kraftvarme har sporet telefonnummeret til en virksomhed med adresse i Singapore. Nummeret ligner dog ethvert andet dansk nummer med otte cifre begyndende med 63.

Smørum Kraftvarme advarer forbrugerne mod disse telefonsælgere og opfordrer dem til at afvise sælgeren, lægge røret på og ikke udlevere nogle personlige oplysninger overhovedet.   

- Mit bud er, at de nok forsøger sig ved andre forbrugere her hos og vores mange kollegaværker landet over. Med flere end 60 procent af alle danskere tilsluttet fjernvarme, er kundegrundlaget jo relativt stort, siger Jan Møller.

Læs mere på Smørum Kraftvarmes hjemmeside.

Sindal Varmeforsyning oplyser, at forbrugere er blevet kontaktet per telefon af en person, der udgiver sig for at være fra Sindal Varmeforsyning, der opfordrer kunden til at oplyse personlige oplysninger som kontonummer og lignende.  

Nyheder

12. mar 2018

Pas på telefonsælgere med billig fjernvarme

En forbruger ved Smørum Kraftvarme er blevet kontaktet af en sælger med billig fjernvarme, der ringer fra et nummer, der hører hjemme i Singapore.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

Flere presseklip

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev