01. mar 2018

Bramming: Ingen effekt uden frit brændselsvalg

I Bramming glæder driftschef Steen Thøgersen sig over udsigten til en ophævelse af kraftvarmekravet. Men et frit brændselsvalg skal følge med, lyder det. Ellers har det ingen effekt.

Bramming Fjernvarmes driftschef Steen Thøgersen ser frem til en ophævelse af kraftvarmekravet, hvis blot frit brændselsvalg følger med. Ellers har det ingen effekt. Foto: Mikkel Lysgaard

Siden 13. september 1990 har Bramming Fjernvarme leveret naturgasbaseret decentral kraftvarme. Nu vejrer der politisk morgenluft i forhold til at ophæve kraftvarmekravet. Og det glæder driftschef Steen Thøgersen. Men han håber samtidig, at de decentrale kraftvarmeværker får frit brændselsvalg.

- Hvis ikke der følger et frit brændselsvalg med, så har det ingen effekt. For så er vi stadig tvunget til at køre på naturgas. Vi kan spare nogle omkostninger ved ikke længere at holde vores kraftvarmemotor klar og køre den på lossepladsen. Men det giver os ikke rigtig nogen økonomiske fordele, siger Steen Thøgersen til nyhedsbrevet Forsyning & Energi.

- Hvis begge ophæves, så har vi den ultimative frihed til at finde et alternativ. Og som det ser ud nu, vil vi gå flis- eller halmvejen, fortæller driftschefen og begrunder det med, at fjernvarmeselskabets kunder vil lægge et pres for at få varmeprisen sat ned, så Bramming Fjernvarme kan konkurrere med ligestillede værker og individuel opvarmning. I forvejen er selskabet ved at opstille en elkedel.

En omstilling fra naturgas til lokal halm eller flis vil medføre, at fjernvarmeselskabets årlige varmepris vil ligge omkring 10.000 kroner om året, vurderer Steen Thøgersen.

- Det er ikke en rigtig god løsning, for jeg mener, der er nok, der har investeret i flis. Men skal vi vælge i dag, er det bedste løsning rent økonomisk, siger han.

Bramming Fjernvarme har ellers været i dialog med Energinet om at udnytte overskudsvarme fra Cobra-kablets transformerstation.

- Med de oplysninger vi havde om kapacitet, kunne en varmepumpe fra transformerstationen levere 40 procent af vores varmebehov. Og det ville ikke være afhængigt af sæson og vejr, som solvarme er. Så det kunne have været rigtig spændende. Om vinteren kunne det have givet rigtig meget, når der var meget transport af strøm. Men de har fået et nyt driftsscenarie, og nu er forudsætningerne ikke tilstede, fortæller Steen Thøgersen, der ikke har opgivet tanken om en varmepumpe. 

Nyheder

01. mar 2018

Bramming: Ingen effekt uden frit brændselsvalg

I Bramming glæder driftschef Steen Thøgersen sig over udsigten til en ophævelse af kraftvarmekravet. Men et frit brændselsvalg skal følge med, lyder det. Ellers har det ingen effekt.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

Flere presseklip

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev