27. okt 2017 Landsmøde

#LM2017 Dansk Fjernvarme hyldede Uffe Bro

Formand Uffe Bro blev på landsmødet 2017 fejret for 25 år i formandsstolen og 30 i bestyrelsen for Dansk Fjernvarme

Uffe Bro måtte trykke mange hænder under receptionen torsdag aften, hvor der var stort fremmøde til receptionen i anledning af hans sølvbryllup med Dansk Fjernvarme som formand. Foto: Jesper Voldgaard.

Der var stuvende fuldt på 1. sal af Aalborg Kongres & Kultur Center tidligt på aftenen torsdag den 26. oktober. På det tidspunkt havde landsmødet lagt en lang dag med oplæg, debatter og snakke med de mange udstillere; det var tid til at fejre foreningens formand gennem 25 år; Uffe Bro.

Det skete med en yderst velbesøgt reception, hvor foreningens næstformand, Steen Dahlstrøm, fik til opgave at holde talen, hvor han pegede på, at der jo var tale om et sølvbryllup – noget der i hvert fald på formandsposten i en forening efterhånden er en sjældenhed.

- Du har været mr. Fjernvarme i 25 år – og bestyrelsesmedlem i næsten 30. Det er en stor bedrift i disse zapper-tider, hvor mange ikke dvæler ved en position ret længe af gangen, lød det indledningsvist fra Steen Dahlstrøm.

Han nævnte, at Uffe Bro har været med på en lang rejse, hvor Dansk Fjernvarme i dag er en tung spiller i det energipolitiske landskab. Og at han i dag er formand for et stærkt setup i sekretariatet samt en trofast medlemskreds.

Steen Dahlstrøm pegede også på, at Uffe Bro har været en dialogens formand, men at han samtidig har været og er i stand til at konkludere på diskussionerne i bestyrelsen, så der kunne træffes beslutninger – også når de har gjort ondt.

Samtidig kom han ind på, at Uffe Bro som formand har været vigtig for bl.a. direktør Kim Mortensen, når der har været krydset klinger i ministeriet.

- Alene truslen om, ”at det må I selv ringe og tale med Uffe om” er et af de mest værdifulde argumenter til at opnå gode aftaler med. Faktisk bedre, end når du selv er med på mødet, pointerede Steen Dahlstrøm.

Det blev også fremhævet, at Uffe Bro som formand har været nærmest utrættelig i sit arbejde – og at han altid har haft både forbrugerne og medlemmerne for øje.

- I dig har vi haft en sand forbrugernes mand. Ham, der er optaget af billig varme til alle. Men også en medlemmernes formand, som har kæmpet indædt for bedre rammevilkår. For dig, Uffe Bro, har det altid været to sider af samme sag, lød de afsluttende ord fra Steen Dahlstrøm. 

Nyheder

14. nov 2017

Dansk Fjernvarme efterlyser omkostningsægte tariffer

Der er stor forskel på, hvad fjernvarmeselskaberne betaler i lokal nettarif til elselskaberne. Derfor efterlyser Dansk Fjernvarme mere omkostningsægte tariffer. Det vil både integrere energisystemerne mere og åbne for fjernvarmen som energilager.

14. nov 2017

Nykøbing Mors vil have tryk på kedlen

Flere decentrale kraftvarmeværker ønsker at kunne producere grøn og billig varme til forbrugerne med deres el-kedler. Men tariffer står i vejen, fortæller driftslederen hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk.

14. nov 2017

Fakta om elnettariffer

Hvad er tariffer, hvem betaler dem og hvorfor er de vigtige for den grønne omstilling? Få svaret her, hvor Forsyning & Energi bringer fakta om tarifferne.

14. nov 2017

Elnetselskab vil gerne se på differentierede nettariffer

Tariffer for brug af elnettet blokerer for regelmæssig brug af Nykøbing Mors’ elkedel. Thy-Mors Energi vil gerne se på, hvordan de kan hjælpe elektrificering af fjernvarmen på vej.

08. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Hilsen fra ministeren og fjernvarmepris

Se eller gense energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale ved årets landsmøde. Du kan også se uddelingen af årets fjernvarmepris til Slagslunde.

07. nov 2017

Med Biomassefyret Kraftvarmeværk går Aarhus forrest i grøn omstilling

Indvielsen af Biomassefyret Kraftvarmeværk i Lisbjerg er et stort skridt for den grønne omstilling i Aarhus Kommune og Danmark, mener Dansk Fjernvarme, der forventer, at den grønne udvikling fortsætter.

06. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Ny energiaftale og robotter

Torsdagen på årets landsmøde lukkede med debat om en ny energiaftale, mens fredagen åbnede med robotter, der får større og større betydning i fjernvarmen. 

03. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Fjernvarme i byrummet

Et panel bestående af en arkitekt, en stadsdirektør, en kommunaldirektør og en forsyningsdirektør debatterede på årets landsmøde, hvordan fjernvarmen bliver borgernært gennem byudvikling.

02. nov 2017 Landsmøde

Billedhjul: Genoplev landsmødet i billeder

2.100 deltagere var samlet til to hektiske dage med landsmøde i Aalborg. Se højdepunkter fra scenen og genoplev stemningen i hallen i det store billehjul. Brug pilene i siderne til at bladre.

02. nov 2017 Landsmøde

Billedhjul: Find din landsmøde-selfie

Her i billedhjulet kan du se samtlige selfies, der blev taget under årets landsmøde på Dansk Fjernvarmes stand. Kan du finde dig selv? Brug pilene i siderne til at bladre rundt.

02. nov 2017 Landsmøde

Video: Gense indlæg fra LM2017

Alle indlæg på årets landsmøde blev optaget. I løbet af de næste dage lægger vi løbende indlæggene på vores hjemmeside i kronologisk rækkefølge. Her kan du se de to første - om disruption og kommunalvalg. 

24. nov 2017 Navnenyt

Per Hougaard overtager for Jørgen Halle i DFP

Per Hougaard er konstitueret direktør, indtil DFP-bestyrelsen finder en ny. 

24. nov 2017 Navnenyt

Anette er ny i bestyrelsen i Tørring

Anette Lak Rasmussen blev valgt ind i Tørring Kraftvarmeværks bestyrelse ved generalforsamlingen. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

24. nov 2017 Presseklip

Ulovligt solvarmeanlæg gøres lovligt

LÆS I DAG: Kamp om energieffektivitets-direktiv i vente. Ulovligt solvarmeanlæg i Vivild gøres lovligt. Midtlangeland Fjernvarme investerer i ny kedel. Fjernvarmemodstand gav plads i byrådet. 

23. nov 2017 Presseklip

Analyse: Markedet vil sørge for at øget elforbrug dækkes af VE

LÆS I DAG: Analyse: Markedet vil sørge for at øget elforbrug dækkes af VE. Pensionskasser vil investere tungt i energi.

22. nov 2017 Presseklip

Bortfald af grundbeløb truer elsystemet

LÆS I DAG: Bortfald af grundbeløb truer elsystemet. Kæmpe potentiale i omlægning af energiafgifter. Usikre energiafgifter giver industrien problemer. Masser af varme at hente i virksomheder. ATV passer på solfangerne.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

23. nov 2017 Navnenyt

Bjarne Korshøj fylder 60 år

Teknisk direktør i HOFOR, Bjarne Korshøj, fylder 60 år den 13. december.

22. nov 2017 Navnenyt

Ny chefkonsulent hos NIRAS

Alfred Heller er ansat som chefkonsulent i NIRAS i Aalborg.


21. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for Energi Ikast

Jørgen Mosegaard overtager som direktør efter Kaj Hansen i Energi Ikast.

17. nov 2017 Navnenyt

Uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Senioruddannelseskonsulent Anita Unnerup fylder 40 år på tirsdag den 21. november.

03. nov 2017 Navnenyt

Ny civilingeniør i energiplanlægning

29-årige Silas Alvin Petersen er ansat som civilingeniør hos NIRAS i Aalborg.

01. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for pumpeforeningen AKB

Søren Bülow er ny direktør for Autoriserede Køle- & Varmepumpefirmaers Brancheforening (AKB), der organiserer installatører af køle- og varmepumper.