19. sep 2017 Presseklip

Fjernvarmen samles til temadag om regulering og effektivisering

I et tæt pakket auditorium var fjernvarmeselskaber fra hele landet samlet for at dele viden med hinanden om fremtidens regulering og effektivisering.

7. april sidste år blev der indgået en bred politisk aftale om regulering og effektivisering af fjernvarmen. Denne aftale er nu så småt ved at blive omsat til konkret lovgivning, der blandt andet betyder, at de mange fjernvarmeselskaber på sigt skal benchmarkes med hinanden. Regeringens forsyningsstrategi og den politiske aftale, der blev indgået i juni i år, har samme sigte: Nemlig at fjernvarmen skal effektiviseres yderligere gennem benchmarking og øget regulering.

For at styrke fjernvarmeselskabernes forståelse for den kommende regulering, har Dansk Fjernvarme sat dem i stævne med myndighederne og en række eksperter i økonomisk regulering.

Mange spørgsmål til Energistyrelsen
Økonom i Dansk Fjernvarme Kasper Villum Hansen bød velkommen og kunne berette om det arbejde, der allerede i dag foregår i Dansk Fjernvarme for at give politikere og myndigheder de bedst mulige betingelser for at indføre en regulering, der også fungere i praksis i selskaberne.

- Vi har allerede i dag en række forskellige arbejdsgrupper, der med hver sit fokus arbejder imod samme mål - nemlig at sikre, at politikere og myndigheder indretter lovgivningen på så oplyst et grundlag om fjernvarmen som muligt, siger Kasper Villum Hansen.

Fra Energistyrelsen deltog chefkonsulent Christian van Maarschalkerweerd med et oplæg om forsyningsstrategien og de kommende lovforslag, der skal udmønte de politiske aftaler.

- Jeg er glad for, at Energistyrelsen ville stille op i dag og ikke mindste svare på de mange spørgsmål, der kom fra vores medlemmer. Jeg tror, man skal se de mange spørgsmål til Energistyrelsen som et udtryk for, dels at mange selskaber har et behov for også selv at kunne svare på spørgsmål fra deres ejere og varmeforbrugere, og dels at der er et stærkt ønske om at gå så konstruktivt ind i arbejdet med regulering som muligt, siger Kasper Villum Hansen. 

Kurser om regnskabsomlægning senere på året
Økonomisk seniorkonsulent hos Dansk Fjernvarme Søren Peter Nielsen gav en præsentation om de væsentligste forhold, som selskaberne skal være opmærksomme på, i forbindelse med at de ifølge et kommende lovforslag skal ensarte deres regnskabsår.

- Omlæggelse af regnskabsåret er et af de første skridt henimod at skabe det ensartede datagrund, som myndighederne skal bruge til den kommende regulering. Vi ved af erfaring, at det kan give en række udfordringer, så derfor vil vi også senere på året tilbyde kurser for vores medlemmer, så de kan blive så godt rustet som muligt, siger Søren Peter Nielsen.

Derudover var der indlæg af Horten, der berettede om de seneste lov- og bekendtgørelsesændringer og juridiske overvejelser ift. aftalerne, Kouno, der rådgiver selskaber i forsyningssektoren, Aarhus Vand, der kunne berette om deres erfaringer med regulering og endelig af EY, der delte sin indsigt i de skattemæssige udfordringer og om, hvorvidt selskaberne bliver skattepligtige i forbindelse med reguleringen.

 

Nyheder

02. okt 2017

Nyt selskab for handel med kraftvarmekapacitet

Der har i dag været afholdt stiftende generalforsamling i Dansk Kraftvarme Kapacitet, der således nu officielt er etableret.

26. sep 2017

Indvielse: Grindsted viser overskudsvarme-vejen

Et flisfyret anlæg på fødevarefabrikken DuPont i Grindsted sender kullene på porten og overskudsvarmen ned i fjernvarmerørene. Et skoleeksempel på effektiv energiproduktion, mener Dansk Fjernvarme.

18. sep 2017

Lars Chr. Lilleholt: Der skal gang i varmepumper i fjernvarmen

Der skal gøres noget ved afgifterne, så vi kan få flere varmepumper ind i fjernvarmen, og så vi kan udnytte overskudsvarmen, siger ministeren. Dansk Fjernvarme er helt enig.

18. sep 2017

Dansk-kinesisk fjernvarmesamarbejde styrket i Odense

50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor er i Odense for at se dansk fjernvarmeteknologi, mødes med danske samarbejdspartnere og underskrive en fornyet samarbejdsaftale.

14. sep 2017 Energi på toppen

Eksperter: Der er brug for mere åbenhed

Der skal være langt mere åbenhed om politikudviklingen, hvis styringsværktøjer som New Public Management og benchmarking skal virke i praksis, lød det fra en række eksperter ved Dansk Fjernvarmes konference Energi På Toppen.

13. sep 2017

Pia Olsen Dyhr: "Regeringen tænker kortsigtet på regulering"

SF er ikke begejstrede for New Public Management. Men mener, det er rimeligt at stille rimelige krav om effektiviseringer. Og så ønsker partiet, at en fremtidig regulering tager hensyn til langsigtet effektivitet.

13. sep 2017

Tidslinje: Liberalisering af elsektoren

I 1977 kom el-forsyningsloven, der legaliserede hvile i sig selv-princippet. Siden da er der sket flere lovændringer på området, der er blevet mere og mere liberaliseret. Vi bringer her en tidslinje over udviklingen.

13. sep 2017

Jens Joel: "Danmark har en af verdens bedste forsyningssektorer"

Fjernvarmen skal ikke blindt kopiere elsektorens regulering og den skal heller ikke bruges til at trække penge ud til andre formål. Men vi skal stille krav til sektoren, mener Socialdemokratiet.

13. sep 2017

Thomas Danielsen: "Der findes ikke en one-size-fits-all"

Man kan ikke trække samme regulering ned over alle dele af forsyningssektoren, mener Venstres energiordfører Thomas Danielsen, der gerne vil sætte forbrugeren i centrum i en fremtidig regulering.

11. sep 2017

Nu åbnes puljen for ansøgning om varmepumper

Fjernvarmeselskaber, der modtager grundbeløb, kan fra i dag af søge om tilskud til investeringer i store eldrevne varmepumper. Glædelig nyhed siger Dansk Fjernvarme.

06. sep 2017

Dansk Fjernvarme har længe påpeget problemer med energispareordning

Dansk Fjernvarme er ikke overraskede over Rigsrevisionens kritik af energispareordningen. Brancheorganisationen har selv flere gange kritiseret ordningen.

20. okt 2017 Presseklip

Bureaukrati kan opfylde 80 procent af Danmarks klimamål

LÆS I DAG: Bureaukrati kan opfylde 80 procent af Danmarks klimamål. Fjernvarmen falder i pris. Jelling tæt på tilslutning nummer 1000. Sagsbehandling bremser havlagre.

19. okt 2017 Presseklip

Er naturgassens æra forbi?

LÆS I DAG: Er naturgassens æra forbi? | Der kommer formentlig et biogasanlæg i Ørbæk på Fyn | Alsisk varmeværk bliver udskudt på grund af klager | Dansk Energi vil have elpris.dk på private hænder. Middelfart får 2 millioner til grøn omstilling. Også forskningsmidler til Bornholm

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

18. okt 2017 Presseklip

DONG skal opgive sin renteansøgning

LÆS I DAG: Turister sikrer effektivitet af solvarmeanlæg | Tøjafbrænding er ikke ulovlig

17. okt 2017 Presseklip

Aarhus tror på grøn omstilling

LÆS I DAG: Aarhus tror på grøn omstilling | Forsyningssektoren har været motoren | WWF fyrer sin miljø- og klimachef | Mary indvier Skærbækværkets nye kedler.

16. okt 2017 Presseklip

Nordjyske virksomheder slipper for prisstigning

LÆS I DAG: Nordjyske virksomheder slipper for prisstigning. Fjernvarmekunder vælter ind hos Eniig i Herning. Fjernvarmen i Horsens fortsætter med at udbygge. Prisforskellene på fjernvarme er enorme. Elbiler kan skubbe gang i digitalisering af elsektoren

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. okt 2017 Navnenyt

Direktør for ny Verdo-division

Henrik Bøgh Nielsen direktør for ny division i Verdo Energy

 

13. okt 2017 Navnenyt

Formandsjubilæum i Hovedgård

Kaj Jessen hyldet for 25 år som formand, selv om han har været formand i 34 år. 

12. okt 2017 Navnenyt

Jubilæum og pension i Taars

Reception markerer Birger Jensens pensionering og jubilæum efter 40 år på Taars Varmeværk. 

11. okt 2017 Navnenyt

25 år i bestyrelsen i Vejle

Henning Lindved Jensen har i november været medlem af Vejle Fjernvarmes bestyrelse i 25 år.

   

10. okt 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i International Afdeling

24-årige Emil Holm Ravn skal assistere i International Afdeling i Dansk Fjernvarme. 

06. okt 2017 Navnenyt

Færdigt gasmotorhold fra Fredericia

Hold af kursister har bestået ”Gasmotorteknik og vedligeholdelse af gasmotoranlæg” på Fredericia Maskinmesterskole.