20. mar 2017

Dansk Fjernvarme støtter ministeren i at sikre varmekunderne

Penge opkrævet af varmeforbrugerne skal blive i fjernvarmeselskaberne. Det mener forsyningsministeren om sagen. Dansk Fjernvarme støtter ministeren og beder om hurtig løsning.

Dansk Fjernvarme støtter ministerens udmelding om at indkalde de politiske partier på Christiansborg og indgå en politisk aftale, der kan skabe sikkerhed om vilkårene for fjernvarmeselskaberne. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Det er en lovsikret ret, fjernvarmeselskaber har, at de kan få forrentet deres indskudskapital. Det er der i øjeblikket cirka 60 fjernvarmeselskaber, der har bedt Energitilsynet om at vurdere muligheden for.

Ifølge ministeren for energi, forsyning og energi, Lars Chr. Lilleholt, har det aldrig været hensigten med loven, at energiselskaberne skal kunne trække denne forrentning ud af fjernvarmeselskaberne. Derfor vil han indkalde Folketingets partier i løbet af 2017 for at drøfte muligheden for at lave reglerne om.

- Der er al mulig grund til at bakke op og støtte ministeren i sit arbejde for at sikre varmekunderne så lave varmeregninger som muligt. Når man ser, hvad de politiske partier på Christiansborg mener i denne sag, så tegner det til, at der et politisk flertal for at ændre reglerne, så pengene kan blive i selskaberne, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Naturligt at selskaber undersøger deres muligheder
I øjeblikket er der i alt cirka 60 fjernvarmeselskaber, der har sendt en anmodning til Energitilsynet om at få vurderet forrentningen af sin indskudskapital. Ifølge Dansk Fjernvarme, er der intet usædvanligt i at selskaberne beder om at få vurderet sin mulighed.

- Selskaberne skal år for år anmode Energitilsynet om muligheden for at få forrentet sin indskudskapital. Hvis et selskab ikke søger, har de dermed for tid og evighed afskåret sig muligheden for forrentning. Jeg synes derfor, det er helt fint, at så mange selskaber beder om at få vurderet sin mulighed. Særligt med tanke på, at der er så stor politisk usikkerhed om fremtiden for forsyningssektoren, så de afsøger muligheden for at polstre sig mod denne usikkerhed, siger Kim Mortensen og fortsætter:

- Alt tyder på, at der er et bredt politisk flertal for at ændre lovgivningen, så penge betalt af fjernvarmekunderne skal blive i fjernvarmeselskaberne. Vi vil derfor bakke op om ministerens udmelding om at indkalde de politiske partier på Christiansborg og indgå en politisk aftale, der kan skabe sikkerhed om vilkårene for fjernvarmeselskaberne.

Ministerens sunde principper må følges op
Ministeren har ved flere lejligheder nævnt, at fjernvarmekunderne ikke skal fungere som bank for fjernvarmeselskaberne og deres ejere. Dermed skal det ikke være muligt for selskaberne at trække kapital ud af selskaberne. Dette synspunkt støtter Dansk Fjernvarme og opfordrer samtidig ministeren til at genbruge dette ræsonnement, når han skal være med til at ændre reguleringen af fjernvarme.

- Jeg synes, det er sunde principper, ministeren lægger ned over fjernvarmesektoren i denne sag. Vi ønsker at beskytte forbrugerne ved at sikre fjernvarmeselskaberne så gode betingelser som muligt for at indfri deres mål om at levere høj forsyningssikkerhed, lave fjernvarmeregninger og grøn omstilling, siger Kim Mortensen.

- Derfor håber jeg også, at ministeren vil være konsekvent med sine principper, når han på et senere tidspunkt skal forhandle om sit forsyningsudspil, hvor regeringen netop lægger op til, at det skal være muligt for selskaberne at trække overskud ud af fjernvarmeselskaberne, ligesom det skal gøres mere attraktivt for pensionskasser og kapitalforvaltere, der med krav om forrentning gerne vil investere i forsyningssektoren, lyder det fra direktøren.

Nyheder

03. apr 2017

Dansk Byggeris analyse er uden fundament

Dansk Fjernvarme mener, at Dansk Byggeri går galt i byen i en analyse af fjernvarmens faste udgifter. Dansk Byggeris analyse mangler en grundlæggende forståelse af fjernvarmeselskabernes økonomi.

03. apr 2017

Ekspert: Multiforsyninger kan fint jonglere mellem flere reguleringer

Regeringens forsyningsudspil lægger op til en ensartet regulering af forsyningssektoren. Det kan der være gode grunde til, men man må ikke glemme, at forsyningssektorerne er forskellige, mener ekspert.

03. apr 2017

Forsyningsgrenene er unikke

De fysiske forskelle mellem forsyningsgrenene er åbenlyse. Men også regulatorisk og internt i selskaberne er der forskel. Dansk Fjernvarmes politiske chef giver indsigt i forsyningerne.

03. apr 2017

Forsyning Helsingør: Forskellige varer har forskellig regulering

Den nuværende regulering af fjernvarme giver stor handlefrihed for selskaberne, mener direktøren i Forsyning Helsingør, der mener, at multiforsyningerne sagtens kan hente effektiviseringsgevinster med forskellig regulering.

30. mar 2017

Europæisk varmekort kobler behov og ressourcer

Et nyt interaktivt kort viser hvor i Europa, der er overskudsvarme - og hvor der er behov for varme og køling.

29. mar 2017 Energi på toppen

Billedhjul: Fjernvarmen på det politiske operationsbord

Om det er marked eller politisk planlægning, der skal udvikle forsyningssektoren, var et af de centrale omdrejningspunkter i debatten under Dansk Fjernvarmes nye morgenmøde-koncept, Energi På Toppen.

23. mar 2017

Afgift på biomasse er gift for grøn omstilling

I et par nye folketingsforslag foreslår Enhedslisten, at regeringen skal analysere CO2-udledningen og effekterne ved en afgift på biomasse til fjernvarme. Dansk Fjernvarme advarer mod afgift, der vil bremse grøn omstilling.

16. mar 2017

Gennembrud for varmepumper nærmer sig

Det store gennembrud for varmepumper har næppe været tættere på med PSO-farvel og ny energisparaftale. Men ifølge Dansk Fjernvarme står der fortsat afgifter i vejen for gennembruddet.

16. mar 2017

#viforsynerDK: Forsyningernes fælles vision præsenteret

"Vi forsyner Danmark". Under den overskrift præsenterede fem brancheorganisationer en fælles vision for forsyningssektoren på Nationalmusset i København. Her kan du opleve eller genopleve præsentationen af visionen, hvordan den foregik på de sociale medier.

15. mar 2017

Vestforsyning: "Regeringens strategi angriber multiforsyningens DNA"

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra Vestforsyning. 

15. mar 2017

DIN Forsyning: Kunderne vil have høj forsyningssikkerhed

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra DIN Forsyning.

28. apr 2017 Presseklip

Kritik af SE-regnskab på repræsentantskabsmøde

LÆS I DAG: Kritik af SE-regnskab på repræsentantskabsmøde. DI: Energi-eksport er i fare. Viborg enige om overskudsvarme som kommende fjernvarme. Halsnæs Kommune vil ikke sende ekstraregninger. Fjernvarmen i Thisted fortsat blandt landets billigste.

27. apr 2017 Generalforsamling

Astrid Birnbaum valgt til Dansk Fjernvarmes bestyrelse

Tre genvalg og ét nyt bestyrelsesmedlem til Dansk Fjernvarmes bestyrelse. Det blev resultatet af afstemningen på Dansk Fjernvarmes generalforsamling.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

27. apr 2017 Presseklip

SE-kunder betaler stadig mere for elnettet

LÆS I DAG: Energikommission vil styrke Danmark med mere kreativitet. El-direktør får bonus trods nedskrivning. SE-kunder betaler stadig mere for elnettet. Store ambitioner hos Energi Fyn
Lave temperaturer gør overskudsvarme rentabel. Speed på fjernvarme til landsbyer ved Lemvig. Og meget mere.

26. apr 2017 Presseklip

Aalborg Portland vil sælge mere overskudsvarme

Læs i dag om Aalborg Portland, der vil sælge mere overskudsvarme, hvis regeringen laver afgifterne om. Arla Arinco leverer i dag overskudsvarme til Videbæks forbrugere. European Energy vil placere Danmarks første megalager for sol- og vindenergi i havet ved Esbjerg.  

25. apr 2017 Presseklip

Overblik over Energikommissionens anbefalinger

LÆS I DAG: Masser af reaktioner på og vurderinger af Energikommissionens anbefalinger. Potentiale for energiarbejdspladser i Sydjylland. 480 skifter naturgas ud med fjernvarme i Slagelse.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

21. apr 2017 Navnenyt

Ny Sales Manager i LOGSTOR

Mogens Holt Pedersen er ny Area Sales Manager for LOGSTOR Detect.

20. apr 2017 Navnenyt

LOGSTOR har fået ny områdechef

Per Grenaa er ny områdechef for LOGSTOR.

19. apr 2017 Navnenyt

Ny fjernvarmechef i EnviDan

Janus H. Christiansen er ny markedschef for fjernvarme i EnviDan

12. apr 2017 Navnenyt

Ny topchef for Qubiqa

Carsten Sørensen overtager efter Axel M. Jepsen, der bliver bestyrelsesformand.

11. apr 2017 Navnenyt

Ny topchef for Sweco Danmark

Dariush Rezai overtager som administrerende direktør for Sweco Danmark.

10. apr 2017 Navnenyt

Ny administrerende direktør for Bravida

Bravida har udnævnt Johnny Hey til ny administrerende direktør i Bravida Danmark A/S som afløser for Bent Andersen.