20. mar 2017

Dansk Fjernvarme støtter ministeren i at sikre varmekunderne

Penge opkrævet af varmeforbrugerne skal blive i fjernvarmeselskaberne. Det mener forsyningsministeren om sagen. Dansk Fjernvarme støtter ministeren og beder om hurtig løsning.

Dansk Fjernvarme støtter ministerens udmelding om at indkalde de politiske partier på Christiansborg og indgå en politisk aftale, der kan skabe sikkerhed om vilkårene for fjernvarmeselskaberne. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Det er en lovsikret ret, fjernvarmeselskaber har, at de kan få forrentet deres indskudskapital. Det er der i øjeblikket cirka 60 fjernvarmeselskaber, der har bedt Energitilsynet om at vurdere muligheden for.

Ifølge ministeren for energi, forsyning og energi, Lars Chr. Lilleholt, har det aldrig været hensigten med loven, at energiselskaberne skal kunne trække denne forrentning ud af fjernvarmeselskaberne. Derfor vil han indkalde Folketingets partier i løbet af 2017 for at drøfte muligheden for at lave reglerne om.

- Der er al mulig grund til at bakke op og støtte ministeren i sit arbejde for at sikre varmekunderne så lave varmeregninger som muligt. Når man ser, hvad de politiske partier på Christiansborg mener i denne sag, så tegner det til, at der et politisk flertal for at ændre reglerne, så pengene kan blive i selskaberne, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Naturligt at selskaber undersøger deres muligheder
I øjeblikket er der i alt cirka 60 fjernvarmeselskaber, der har sendt en anmodning til Energitilsynet om at få vurderet forrentningen af sin indskudskapital. Ifølge Dansk Fjernvarme, er der intet usædvanligt i at selskaberne beder om at få vurderet sin mulighed.

- Selskaberne skal år for år anmode Energitilsynet om muligheden for at få forrentet sin indskudskapital. Hvis et selskab ikke søger, har de dermed for tid og evighed afskåret sig muligheden for forrentning. Jeg synes derfor, det er helt fint, at så mange selskaber beder om at få vurderet sin mulighed. Særligt med tanke på, at der er så stor politisk usikkerhed om fremtiden for forsyningssektoren, så de afsøger muligheden for at polstre sig mod denne usikkerhed, siger Kim Mortensen og fortsætter:

- Alt tyder på, at der er et bredt politisk flertal for at ændre lovgivningen, så penge betalt af fjernvarmekunderne skal blive i fjernvarmeselskaberne. Vi vil derfor bakke op om ministerens udmelding om at indkalde de politiske partier på Christiansborg og indgå en politisk aftale, der kan skabe sikkerhed om vilkårene for fjernvarmeselskaberne.

Ministerens sunde principper må følges op
Ministeren har ved flere lejligheder nævnt, at fjernvarmekunderne ikke skal fungere som bank for fjernvarmeselskaberne og deres ejere. Dermed skal det ikke være muligt for selskaberne at trække kapital ud af selskaberne. Dette synspunkt støtter Dansk Fjernvarme og opfordrer samtidig ministeren til at genbruge dette ræsonnement, når han skal være med til at ændre reguleringen af fjernvarme.

- Jeg synes, det er sunde principper, ministeren lægger ned over fjernvarmesektoren i denne sag. Vi ønsker at beskytte forbrugerne ved at sikre fjernvarmeselskaberne så gode betingelser som muligt for at indfri deres mål om at levere høj forsyningssikkerhed, lave fjernvarmeregninger og grøn omstilling, siger Kim Mortensen.

- Derfor håber jeg også, at ministeren vil være konsekvent med sine principper, når han på et senere tidspunkt skal forhandle om sit forsyningsudspil, hvor regeringen netop lægger op til, at det skal være muligt for selskaberne at trække overskud ud af fjernvarmeselskaberne, ligesom det skal gøres mere attraktivt for pensionskasser og kapitalforvaltere, der med krav om forrentning gerne vil investere i forsyningssektoren, lyder det fra direktøren.

Nyheder

15. mar 2017

DIN Forsyning: Kunderne vil have høj forsyningssikkerhed

Forsyning & Energi har i anledning af forsyningens fælles visioner, spurgt forsyningsselskaberne, hvad de prioriterer i den daglige drift, og hvad der betyder mest for forbrugerne. Her er svarene fra DIN Forsyning.

13. mar 2017

Visioner for forsyningen: Derfor står vi sammen

Fem brancheorganisationer er gået sammen om fælles visioner for forsyningssektoren. Det er vigtigt, da forsyningssektoren hænger mere og mere sammen, mener direktører fra organisationerne. 

02. mar 2017

Mangler stadig svar på fejl og mangler i McKinsey-rapport

Der mangler fortsat svar på en række kritikpunkter af McKinsey-rapporten. Forud for dagens høring gør DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme opmærksom på de mest åbenlyse fejl.

27. feb 2017

Forsyningssektoren lancerer fælles visioner

DANVA, Dansk Fjernvarme, Dansk Affaldsforening, Foreningen Danske Kraftvarmeværker og Danske Vandværker lancerer fælles visioner for forsyningssektoren.

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer sig

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

10. feb 2017

Fusion har reduceret fjernvarmepris med 60 procent

Lemvig fusionerede i 2015 med naboerne Klinkby og Nørre Nissum. I de to nabobyer har man siden fusionen opnået et stort prisfald for nabobyernes kunder.

06. feb 2017

Energitilsynet sikrer fjernvarmekunderne i ny afgørelse

Energitilsynet fastlægger i en ny afgørelse rammerne for, hvordan de vil se på fjernvarmeselskabers mulighed for at forrente deres indskudskapital. Ifølge Dansk Fjernvarme har tilsynet fundet et balanceret niveau, der samtidig sikrer forbrugerne.

02. feb 2017

HOFOR åbner til dybet i København

På Varmens Dag giver HOFOR nysgerrige mulighed for at komme en tur ned under den gamle hovedstad. 40 meter under jorden løber en fire kilometer lang fjernvarmetunnel.

01. feb 2017

Lilleholt: Substitutionsprincippet består

I et brev til Dansk Fjernvarme bekræfter ministeren for energi-, forsyning- og klima, at han ikke har intentioner om at ændre eller afskaffe substitutionsprincippet. Det glæder Dansk Fjernvarme.

01. feb 2017

Web-TV: Vi fejrer den grønne fjernvarme

Vicedirektør Kim Behnke fortæller om de mange gode grunde til at fejre Varmens Dag på søndag. Og at vi kan gøre det med grøn samvittighed.

23. mar 2017 Navnenyt

Carsten Jensen ny direktør for Dansk Gas Distribution

Carsten Jensen kommer fra en stilling som direktør for Eldrift i Energinet.dk. 

23. mar 2017 Presseklip

Fremgang for vedvarende energi i Region Midtjylland

LÆS I DAG: Fremgang for vedvarende energi i Region Midtjylland. Fjernvarmepriserne stiger i Ringkøbing fra 2019. Ingen forrentning i Svendborg og ingen afgørelse i Assens. Nye tiltag skal stoppe brande på Avedøreværket. Danfoss-chef stopper efter ni år.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

22. mar 2017 Presseklip

Regeringen præsenterer ny eksportstrategi for energiteknologi

LÆS I DAG: Regeringen præsenterer ny eksportstrategi. Forrentning ruster Fyn til regulering. HOFOR går fra damp til vand. Fjernvarmen breder sig i Ringe.

21. mar 2017 Presseklip

Lilleholt opgiver at hjælpe Hernings varmeforbrugere

LÆS I DAG: Lilleholt opgiver at hjælpe Hernings varmeforbrugere. Oppositionen lægger pres på minister i sag om forrentning. Reaktioner fra fjernvarmeselskaber i sagen. Tænketank og vismænd afviser Klimarådets løsning for kvotesystem. Avedøre og Hvidovre ændrer regnskabsår.

20. mar 2017 Presseklip

Politikere vil forhindre ekstraregning

LÆS I DAG: Ekstraregning på vej til fjernvarmekunder. Politikere vil forhindre fjernvarmeregning. Kvotesystemet fungerer ikke. Indvielse af varmepumpeanlæg i Rødkærsbro - se tv-indslaget.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

22. mar 2017 Navnenyt

Danfoss-topchef stopper

Niels B. Christiansen stopper efter ni år som øverste chef for Danfoss.

21. mar 2017 Navnenyt

Frida fra IDA til DTU

DTU Elektro har ansat Frida Frost som COO for PowerLabDK.

20. mar 2017 Navnenyt

Fra Grøn Energi til DFP

Kim Søgaard Clausen begynder hos DFP den 1. maj.

16. mar 2017 Navnenyt

Ny administrerende direktør i NRGi

1. maj bliver 45-årige Jacob Vittrup ny administrerende direktør for NRGi.

15. mar 2017 Navnenyt

MES-direktør vender tilbage midlertidigt

Jens Høgsberg Kristensen er midlertidig direktør i energiselskabet MES, hvor han også var direktør 2004 til 2012.

14. mar 2017 Navnenyt

Lars Gullev har 25 års jubilæum i VEKS

Jubilæumsreception for Lars Gullev den 29. marts hos VEKS.