29. jan 2016 Navnenyt

Dansk Fjernvarme har pr. 1. februar ansat Karina L. Dehnhardt som ny kommunikationskonsulent

Hun kommer fra en stilling som presserådgiver i Odense Kommunes Børn- og Ungeforvaltning. Indtil seneste valg var hun medlem af Folketinget for SF.

Hos Dansk Fjernvarme bliver Karina en del af afdelingen Sekretariat og Kommunikation, som holder til i Fjernvarmens Hus i Kolding. Herfra skal hun være med til at synliggøre foreningens strategiske arbejde og fjernvarmens centrale rolle i energisektoren og den grønne omstilling, Hun kommer også til at understøtte tænketanken Grøn Energis kommunikation med omverdenen. Karina er 42 år og bor i Kolding.

Nyheder

29. aug 2016

Dansk Fjernvarme: Slå ørerne ud og LYT

Politikerne bør lytte noget mere til vælgerne, hvis de vil undgå at være helt ude af sync med, hvad befolkningen ønsker, lyder det fra Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen efter, at TNS Gallup har spurgt danskerne om deres holdninger til fjernvarmen.

29. aug 2016

Danskerne: ”NEJ TAK” til profit i fjernvarmen

Det bliver et rungende ”nej” fra danskerne på spørgsmålet om, hvorvidt private investorer skal kunne skabe overskud på at producere fjernvarme. Det viser en ny meningsmåling foretaget af TNS Gallup for Dansk Fjernvarme.

29. aug 2016

Fjernvarmeselskaber: Vi effektiviserer allerede

Flere af Dansk Fjernvarmes medlemmer fortæller, de skam effektiviserer allerede i dag. De mener, man skader forbrugernes interesser ved at tillade profit.

23. aug 2016

Effektiviseringer: Der er brug for yderligere undersøgelser

Når man går effektiviseringsrapporten efter i sømmene, bliver det tydeligt, at der på lange stræk er sprunget over, hvor gærdet er lavest, og at selskaberne bag rapporten ikke har sat spørgsmålstegn ved en række ellers overraskende resultater.

23. aug 2016

Effektivisering: Begynd hvor det batter

Der kan næppe gennemføres besparelser for 2,3 milliarder kroner, som regeringens effektiviseringsrapport anslår. Men Dansk Fjernvarme mener, man kan komme et stykke af vejen med de politiske anbefalinger – uden at ødelægge en velfungerende sektor.

16. aug 2016

Hemmelig rapport gav aktivitet på Twitter

Så snart nyheden om en hemmeligholdt rapport fra konsulenthuset McKinsey med et milliardstort effektiviseringspotentiale var ude, var der travlhed på Dansk Fjernvarmes Twitter-konto.

16. aug 2016

Hemmelig rapport er intet columbusæg

Forsyningssektoren skal finde besparelser for milliarder og vejen derhen er at få private investeringer i sektoren, skriver Jyllands-Posten. Det er en dårlig idé, siger Dansk Fjernvarme, der efterlyser åben og offentlig debat om, hvordan forsyningssektoren kan udvikles.

03. aug 2016

Millioner sendt tilbage til forbrugerne over sommeren

Hele 14 fjernvarmeselskaber har hen over sommeren meldt ud, at forbrugerne får flere millioner kroner tilbage og en lavere pris på fjernvarme. Tilbagebetalingen skyldes den nuværende hvile i sig selv-regulering af sektoren.

03. aug 2016

Deadline for kraftvarmens fremtid nærmer sig hastigt

Der er en lang række forsinkede beslutninger på det energipolitiske område. Og derudover nærmer den endelige deadline sig hastigt for kraftvarmeværkernes fremtid.

12. jul 2016

Dansk Fjernvarme og minister kritiserer energispareordning

Både Dansk Fjernvarme og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) mener, at energispareordningen er blevet for dyr for forbrugerne.

12. jul 2016

Ordførere vil ændre energispareordning

Energispareordningen bør ikke i sin nuværende form fortsætte. Så klar er meldingen fra flere politiske ordfører efter at DR har sat ordningen under kritisk lys. Dansk Fjernvarme er enig med ordførerne i, at tiden er kommet til at ændre ordningen.

31. aug 2016 Presseklip

Gode priser på affald giver lavere varmepriser i Aars

Aars Fjernvarmes forbrugere kan glæde sig over den formentlig laveste varmepris i Aars-området nogensinde. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

31. aug 2016 Presseklip

Lolland vil satse på grøn energi

I en ny varmeplan for Lolland er målet helt at udfase olie og andre fossile brændsler. Derfor vil man have flere koblet på fjernvarmen, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

31. aug 2016 Presseklip

Løkke: Fem nye principper for forsyningssektoren

Energiområdet får kniven i Løkkes plan, der også lægger op til fem nye principper for forsyningssektoren. Det skriver Energiwatch.

31. aug 2016 Presseklip

Regeringen er klar med ny PSO-løsning

Regeringens har ændret måden, PSO-afgiften skal afskaffes på. Finansieringen skal komme fra 2025-planens råderum samt en skrotning af kystnære havvindmøller og den grønne check, skriver Altinget.

31. aug 2016 Presseklip

Finanslovsforslag er "tragikomisk"

Det vækker kritik af regeringens netop præsenterede finanslovsforslag, når man praler med at støtte eksport med 13 millioner, men skærer i teknologistøtte for 180 millioner, skriver Altinget.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

29. aug 2016 Presseklip

Afgifter og manglende svar om fremtiden giver problemer

Fjernvarmebranchen venter på klare udmeldinger om fremtiden, for her ligger forudsætningerne for en endnu mere effektiv sektor. Sådan lyder meldingen fra Tørring Kraftvarmeværk ifølge Horsens Folkeblad.

29. aug 2016 Presseklip

Oliemarkedets høje priser fastholdes

De høje priser på oliemarkedet fastholdes, selv om dollaren styrkes. Det skriver Ritzau Finans ifølge EnergiWatch.

20. maj 2016 Navnenyt

Astrid Birnbaum forlader Dansk Fjernvarme

Afdelingschef Astrid Birnbaum forlader Dansk Fjernvarme for at blive direktør for Høje Taastrup Fjernvarme. Birgitte V. Faaborg konstitueres som afdelingschef, indtil stillingen bliver genbesat.

28. apr 2016 Navnenyt

Kim Andersen ny bestyrelsesformand for Energinet.dk

Der er udskiftning på bestyrelsesposterne i Energinet.dk. Forhenværende folketingsmedlem Kim Andersen (V) bliver nu formand, skriver Energy Supply.

20. apr 2016 Navnenyt

Ny direktør i Grindsted

Den 40-årige René Heiselberg Gier sætter sig den 1. juli i direktør-stolen hos GEV – Grindsted El- og Varmeværk og Grindsted Vandværk. Det oplyser Energy Supply.

19. apr 2016 Navnenyt

Dansker i spidsen for europæisk netværk

Dansk Fjernvarmes internationale chef Birger Lauersen er valgt til vicepræsident i den europæiske fjernvarmeorganisation Euroheat & Power.