12. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Kaj Hansen

Administrerende direktør for Energi Ikast, Jørgen Mosegaard, skriver mindeord om tidligere direktør Kaj Hansen.  

Vi har med stor sorg modtaget meddelelsen om, at vores mangeårige direktør efter kort tids sygdom er gået alt for tidligt bort. Forsyningsbranchen har mistet en stor personlighed og en dygtig og vellidt leder og kollega.

Kaj Hansen blev ansat som direktør den 1. maj 2001, så det blev til mere end 16 år som direktør i spidsen for Energi Ikast. Kaj Hansen kom til Ikast fra Varde, hvor han havde ansvaret for den kommunale forsyning i en længere årrække. Kaj blev uddannet maskinmester i 1979, og han sejlede i sin aspiranttid for A. P. Møller.

Kaj er født og opvokset på Langeland, hvor han også de seneste år tilbragte ferier og weekender i sommerhuset sammen med sin hustru Hanne, deres børn og børnebørn. Kaj lagde ikke skjul på glæden ved at tage på fisketur med børnebørnene.

Kaj Hansen var en engageret person i alt, hvad han foretog sig, og han var i øjenhøjde med alle. Kaj levede op til mottoet om, at den, der har evnerne og arbejdsevnen, skal virke til alles bedste og fællesskabet, og det gjorde Kaj - og mere til. Kaj arbejdede utrætteligt på at udvikle Energi Ikast til gavn for selskabets andelshavere og lokalområdet. Det er i høj grad Kajs fortjeneste, at Energi Ikast i dag er en konkurrencedygtig og veldreven virksomhed. 

Kaj var medlem af en række bestyrelser, hvor han arbejdede konstruktivt for det brede samarbejde blandt forsyningsselskaberne i det midtvestjyske område. Han brugte her sine diplomatiske evner til at få forskellige synspunkter til at mødes og derigennem skabe fælles resultater.   

Kajs hjerte bankede for det frivillige arbejde, som foreningerne i Ikast i en årrække har nydt godt af. Selv om Kaj havde et krævende direktørjob, var det naturligt for ham også at bruge tid på IFS, Lions Club og i en længere årrække planlægningen af Nordea Cup.

Kaj var ivrig motionscyklist, og han tog gerne på ture til Italien, Frankrig og Mallorca for sammen med andre ligesindede at udfordre bjergene i syd.

Kaj var først og fremmest et ordentligt menneske, som mødte ”andre mennesker” med overskud og masser af forståelse; citatet af K. E. Løgstrup samler Kajs indlevelse for andre mennesker således:

”Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin egen hånd. Det kan være meget lidt, en forbigående stemning, en oplagthed, man får til at visne, eller som man vækker, en lede, man uddyber eller hæver. Men det kan også være forfærdende meget, så det simpelthen står til den enkelte, om den andens liv lykkes eller ej.”

Kaj forstod til fulde det ansvar, der fulgte med jobbet som direktør, beslutningstager og samfundsborger.

Vores tanker går til Kajs efterladte – æret være Kajs minde.

 

 

 

 

Nyheder

16. jan 2018

Video: Energiaftale skal indeholde løsning på grundbeløb

Minister lover fjernvarmebrugere en løsning på bortfaldet af grundbeløbet, når en ny energiaftale skal forhandles på plads – Dansk Fjernvarme efterlyser frigørelse af brændselsbinding som en del af løsningen. Se ministerens tale ved Dansk Fjernvarmes nytårsreception under artiklen.

16. jan 2018

Billedserie: 13 bidrag, champagne og nytårsstafet

Der var stuvende fuldt, da Dansk Fjernvarme for første gang afholdt nytårsstafet i sine lokaler i København. Ministeren fik samtidig overrakt og kvitterede for foreningens 13 bidrag til en ny sammenhængende energipolitik. Se billederne ved at bruge de grønne pile i billedfeltet.

16. jan 2018

13 bidrag til en sammenhængende energipolitik

Dansk Fjernvarme har overrakt 13 bidrag til en sammenhængende energipolitik til regeringen og Folketingets partier. Bidragene er ment som inspiration til en ny energiaftale. Se alle 13 bidrag her.

16. jan 2018

Fjernvarmens 13 bidrag sætter ny retning for energisektoren

Der skal skrues op for samarbejdet mellem el og varmesektoren, overskudsvarmen skal udnyttes og fjernvarmeselskaberne skal have mere frihed til selv at træffe kloge valg. Det er blandt de 13 bidrag til en ny energipolitik, som Dansk Fjernvarme netop har overrakt regeringen.

11. jan 2018

Forsyning Helsingør har sænket varmeprisen

I 2018 er det billigere at varme boligen op med fjernvarme i Helsingør. Forsyningen har sænket prisen med knap 600 kroner.

09. jan 2018

Jens Joel: Vi har ansvar for at sikre rammevilkår

Socialdemokraternes energiordfører mener, rækkefølgen er vigtig, når man diskuterer løsninger for at undgå prisstigninger efter grundbeløbets bortfald.

09. jan 2018

Varmepumpen kan ikke hjælpe med det hele

Karup Varmeværk er blandt de 11 fjernvarmeselskaber, der har fået tilskud til en stor eldrevet varmepumpe. Selskabet har også fusioneret med naboværket. Men både varmepumpe og fusion vil ikke hindre prisstigning i tusindkroners-klassen.

09. jan 2018

Kære politikere, I må løsne tøjlerne

Folketinget må træde i karakter og løsne grebet om fjernvarmeselskaberne, så ikke forbrugerne rammes af unødvendigt høje prisstigninger på varme, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

25. dec 2017

Prisstigninger i vente for varmekunder

Når rådhusklokkerne ringer for sidste gang nytårsaften næste år kan en række fjernvarmekunder vente store prisstigninger på grund udløbet af et kompensationstilskud. Dansk Fjernvarme kalder på handling.

21. dec 2017

Lovforslag om regnskabsføring og dataindberetning vedtaget

Onsdag den 20. december fik Energitilsynet formelt ansvaret for at sikre standardisering af regnskabsføring og dataindberetning for fjernvarmeselskaber, da Folketinget stemte for lovforslaget.

21. dec 2017

Energistyrelsen og Grøn Energi klar med drejebog om store varmepumper

Energistyrelsen og Grøn Energi har opdateret drejebogen og det tilhørende inspirationskatalog om store varmepumpeprojekter. 

17. jan 2018 Presseklip

Fjernvarmen frygter for ekstra skatteregning

LÆS I DAG: Fjernvarmen frygter for ekstra skatteregning. Nyt varmepumpeanlæg ser dagens lys. Fjernkøling har vokseværk i Høje-Taastrup. Minister efter Shell-tvivl: Vi skal fortsat udnytte overskudsvarme. Biomassefyr redder økonomien i Svendborg.

16. jan 2018 Presseklip

VE-mål fylder for meget, mener Energikommissionen

LÆS I DAG: VE-mål fylder for meget mener Energikommissionen. Kvickly i Kalundborg bliver grønnere. Planudvalg ønsker alternativ placering af solvarmeanlæg. Drone leder efter læk i Haderslev.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. jan 2018 Presseklip

Ingeniøren giver anvisning på nyt energiforlig

LÆS I DAG: Ingeniøren giver anvisning på nyt energiforlig. Danmark er afhængig af biomasse til varme og el. Usikkert hvor meget prisen stiger i Bredsten-Balle.  Strid om klosters fjernvarme. 📺 Middelfarts borgmester bekymret for udvikling i små samfund.

12. jan 2018 Presseklip

Dansk Fjernvarme presser på for frit brændselsvalg

LÆS I DAG: Dansk Fjernvarme presser på for frit brændselsvalg. Minister bliver træt af ”procentdiskussion”. Vind og sol står dækker halvdelen af elproduktionen. 4.000 kr. ekstra i varme i Egtved. Lun vinter sparer varme.

11. jan 2018 Presseklip

Socialdemokratiet vil øge de grønne ambitioner

LÆS I DAG: Socialdemokratiet vil øge de grønne ambitioner. Gas står til comeback i EU. Kolding Kommune utilfreds med dansk-polsk gasrørledning. Hadsten vil bygge stort solvarmeanlæg. Næstved fotograferer ledningsnettet. Nye fliskedler til Grenaa.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

02. jan 2018 Presseklip

Fjernvarmeselskaber frygter tiden efter grundbeløbet

LÆS I DAG: Fjernvarmeselskaber frygter tiden efter grundbeløbet. Lunt 2017 giver lavere varmeregning. 11 værker skal have varmepumper. Brændeovne bør forbydes helt. Fjernvarmepriserne svinger med flere tusinde kroner. Juletræer kan opvarme 2.300 huse i et år. Og meget meget mere.

22. dec 2017 Presseklip

Ny energibørs for biomasse

LÆS I DAG: Ny energibørs for biomasse. Stigning i privat forbrug af træpiller. Gratis tjek afslørede fejl ved afkøling. Rønde Fjernvarme har vækst-ambitioner.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.

08. dec 2017 Navnenyt

Bestyrelsen er på plads i Tørring

Mads Damgaard er ny næstformand for Tørring Kraftvarmeværk.

08. dec 2017 Navnenyt

Jette styrker GIS-kompetencerne i DFP

Jette Bruhn begynder i DFP 1. januar.