28. sep 2017 Navnenyt

John Tang tager på kinesisk orlov

Chefkonsulent John Tang tager to års orlov fra Dansk Fjernvarme for at arbejde for Udenrigsministeriet med at udbrede viden om fjernvarme i Kina.

Chefkonsulent i Dansk Fjernvarme, John Tang, tager to års orlov fra Dansk Fjernvarme for at arbejde for Udenrigsministeriet med at udbrede viden om fjernvarme i Kina. Foto: Jesper Voldgaard.

Dansk Fjernvarmes chefkonsulent John Tang tager to års orlov fra Dansk Fjernvarmes sekretariat for at arbejde som seniorrådgiver på et to-årigt projekt for Udenrigsministeriet.

John Tang skal levere teknisk assistance til de kinesiske nationale centre for vedvarende energi og centeret for energieffektiviseringer. Han skal arbejde med vedvarende energi til opvarmning, energieffektivisering og fjernvarme. Blandt andet skal han implementere en dansk udviklet model for varmeplanlægning, baseret på økonomiske og samfundsøkonomiske principper. Projektet skal samlet set udbrede kendskabet til fjernvarme i Kina og dermed styrke de i forvejen gode samarbejdsrelationer mellem de to lande når det gælder energiteknologi.

John Tang starter forventeligt i sit nye job i november. Planen er, at han to år senere returnerer til Dansk Fjernvarmes sekretariat.

Hos Dansk Fjernvarme blev John Tangs ønske om at tage orlov mødt med en blanding af ærgrelse og forståelse:

- John Tang er en af landets største kapaciteter når det kommer til viden om kraftvarme, industriel overskudsvarme og det danske afgiftssystem. Derfor er vi naturligvis kede af, at han forlader os for en periode. Omvendt har vi respekt for, at John har fået en unik mulighed for at bringe sin viden i spil på den internationale bane – til gavn for både Danmark og fjernvarmen. Derfor ønsker vi ham held og lykke i Kina, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen.

De kinesiske udfordringer ser John Tang frem til med glæde og forventning:

- Jeg er meget glad for at arbejde med fjernvarme i Danmark. Men jeg har her fået en helt speciel mulighed for at prøve mig selv af i udlandet i en stilling, hvor jeg fortsat kan arbejde med danske fjernvarmeløsninger og bringe min viden i spil på en ny måde samtidig med, at jeg selv lærer nyt, siger han.

John Tangs opgaver bliver i første omgang fordelt internt mellem de øvrige medarbejdere i sekretariatets faglige afdeling, hvor de to store områder affald og afgifter fremadrettet bliver løftet af det økonomiske team bestående af Anders Jeppesen og Søren Peter Nielsen. Kurt Mortensen overtager Kraftvarme- og varmepumpegruppen. Samtidig går jagten ind på at styrke holdet med nye kræfter udefra.

Nyheder

09. okt 2017 Presseklip

Mette Frederiksen inspicerede solvarme og bioanlæg

Energieffektive boliger og fjernvarme går fint hånd i hånd. Det kunne formand for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen se ved selvsyn, da hun fredag besøgte Egedal Fjernvarme.

06. okt 2017

Energipolitisk åbningsdebat: Nu skal vi have udnyttet overskudsvarmen

Elafgiften til varme skal reduceres. Det var der bred politisk enighed om på den Energipolitiske Åbningsdebat på Christiansborg.

05. okt 2017

Udfordringen med grundbeløbet skal løses

Stigende elpriser skulle gøre det ud for grundbeløbets bortfald. Sådan gik det ikke. Og nu har 200.000 fjernvarmekunder udsigt til markant højere varmepriser, hvis ikke der findes en løsning.

05. okt 2017

Fjernvarmekunder på Mors rammes hårdt af grundbeløbets bortfald

På den sydvestlige del af Mors vil grundbeløbets bortfald ramme tungt med prisstigninger på omkring 8.000 kroner om året for en almindelig husstand.

05. okt 2017

Rådgivning skal hjælpe hårdt ramte selskaber

Regeringen har oprettet en rådgivningsordning for at hjælpe de selskaber, der rammes hårdest, når grundbeløbet ophører. Målsætningen er at hjælpe 50-100 selskaber.

02. okt 2017

Nyt selskab for handel med kraftvarmekapacitet

Der har i dag været afholdt stiftende generalforsamling i Dansk Kraftvarme Kapacitet, der således nu officielt er etableret.

26. sep 2017

Indvielse: Grindsted viser overskudsvarme-vejen

Et flisfyret anlæg på fødevarefabrikken DuPont i Grindsted sender kullene på porten og overskudsvarmen ned i fjernvarmerørene. Et skoleeksempel på effektiv energiproduktion, mener Dansk Fjernvarme.

18. sep 2017

Lars Chr. Lilleholt: Der skal gang i varmepumper i fjernvarmen

Der skal gøres noget ved afgifterne, så vi kan få flere varmepumper ind i fjernvarmen, og så vi kan udnytte overskudsvarmen, siger ministeren. Dansk Fjernvarme er helt enig.

18. sep 2017

Dansk-kinesisk fjernvarmesamarbejde styrket i Odense

50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor er i Odense for at se dansk fjernvarmeteknologi, mødes med danske samarbejdspartnere og underskrive en fornyet samarbejdsaftale.

14. sep 2017 Energi på toppen

Eksperter: Der er brug for mere åbenhed

Der skal være langt mere åbenhed om politikudviklingen, hvis styringsværktøjer som New Public Management og benchmarking skal virke i praksis, lød det fra en række eksperter ved Dansk Fjernvarmes konference Energi På Toppen.

13. sep 2017

Pia Olsen Dyhr: "Regeringen tænker kortsigtet på regulering"

SF er ikke begejstrede for New Public Management. Men mener, det er rimeligt at stille rimelige krav om effektiviseringer. Og så ønsker partiet, at en fremtidig regulering tager hensyn til langsigtet effektivitet.

20. okt 2017 Presseklip

Bureaukrati kan opfylde 80 procent af Danmarks klimamål

LÆS I DAG: Bureaukrati kan opfylde 80 procent af Danmarks klimamål. Fjernvarmen falder i pris. Jelling tæt på tilslutning nummer 1000. Sagsbehandling bremser havlagre.

19. okt 2017 Presseklip

Er naturgassens æra forbi?

LÆS I DAG: Er naturgassens æra forbi? | Der kommer formentlig et biogasanlæg i Ørbæk på Fyn | Alsisk varmeværk bliver udskudt på grund af klager | Dansk Energi vil have elpris.dk på private hænder. Middelfart får 2 millioner til grøn omstilling. Også forskningsmidler til Bornholm

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

18. okt 2017 Presseklip

DONG skal opgive sin renteansøgning

LÆS I DAG: Turister sikrer effektivitet af solvarmeanlæg | Tøjafbrænding er ikke ulovlig

17. okt 2017 Presseklip

Aarhus tror på grøn omstilling

LÆS I DAG: Aarhus tror på grøn omstilling | Forsyningssektoren har været motoren | WWF fyrer sin miljø- og klimachef | Mary indvier Skærbækværkets nye kedler.

16. okt 2017 Presseklip

Nordjyske virksomheder slipper for prisstigning

LÆS I DAG: Nordjyske virksomheder slipper for prisstigning. Fjernvarmekunder vælter ind hos Eniig i Herning. Fjernvarmen i Horsens fortsætter med at udbygge. Prisforskellene på fjernvarme er enorme. Elbiler kan skubbe gang i digitalisering af elsektoren

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

06. okt 2017 Navnenyt

Færdigt gasmotorhold fra Fredericia

Hold af kursister har bestået ”Gasmotorteknik og vedligeholdelse af gasmotoranlæg” på Fredericia Maskinmesterskole. 

05. okt 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Faglig Afdeling

23-årige Henrik Hegelund Bjørnsbo er den nye studentermedhjælper i Dansk Fjernvarme. 

04. okt 2017 Navnenyt

Ny distriktschef i isoplus

Trond Pedersen er ansat som distriktschef hos isoplus Fjernvarmeteknik med ansvar for Nordsjælland.

03. okt 2017 Navnenyt

Ny teknisk konsulent til Grøn Energi

Nyuddannet cand.polyt. fra SDU vender tilbage til Grøn Energi. 

02. okt 2017 Navnenyt

DFP ansætter juridisk rådgiver

Jeanette Fryhstyck er ny juridisk rådgiver i Dansk Fjernvarmes Projektselskab (DFP) per 1. oktober.

26. sep 2017 Navnenyt

Kamstrup begynder 2018 med ny CEO

Kim Lehmann bliver ny CEO hos teknologivirksomheden Kamstrup efter Per Asmussen.