17. jan 2017

Bæredygtig biomasse sætter sorte brændsler på porten

Der investeres i disse år over 10 mia. kr. i omstillingen fra kul og gas til bæredygtig biomasse på Danmarks kraftvarmeværker. Grønne kraftvarmeværker er garant for, at der også i fremtiden er varme i radiatoren og el i stikkontakten hele tiden.

17. jan 2017

Helsingør tager bæredygtigt tigerspring med biomasse

Når Helsingør Kraftvarmeværk er omstillet til biomasse, vil man spare omkring 80.000 ton CO2 om året. Ombygningen betyder samtidig, at Forsyning Helsingør er tæt på 100 procent grøn energi.

17. jan 2017

DONG Energy: Vores kunder skal kunne regne med, at biomassen er bæredygtig

Danmarks største producent af el og varme, DONG Energy, investerer sammen med sine varmekunder i at konvertere flere af sine kraftværker fra kul og gas til biomasse.

17. jan 2017

Web-TV: Kom til konference om bæredygtig biomasse

Dansk Fjernvarme og Dansk Energi står den 30. januar bag en fælles konference om bæredygtig biomasse. Hør direktør i Dansk Fjernvarme Kim Mortensen fortælle om baggrunden for konferencen.

03. jan 2017

Datacentre kan opvarme 35.000 huse

Flere end 35.000 danske husstande vil kunne få deres varme fra to kommende datacentre. Det kræver dog at incitamentet flyttes fra at sende varmen ud i kulden og ned i rørene, fastslår Dansk Fjernvarme.

03. jan 2017

Nytårstale: Sejre og udfordringer

Vi skal glæde os over en ny energispareaftale, hvor vi efter lang kamp fik både fik varmepumper og solvarme med. I 2017 står vi overfor flere store udfordringer, der skal findes løsninger på, skriver direktør Kim Mortensen i sin nytårstale.

20. dec 2016

Vivild: Mangler bare at trykke på knappen

En ny energispareaftale er landet. Den åbner op for, at solvarme fortsat kan tælle med som energibesparelser indtil 2018. Det vækker glæde hos Vivild Varme på Djursland.

20. dec 2016

Sekretariatet er lukket mellem jul og nytår

Mellem jul og nytår holder Dansk Fjernvarmes sekretariat lukket. Nyhedsbrevene holder også julepause.

20. dec 2016

Augustenborg: Et stykke af vejen

I Augustenborg har man længe kigget på en varmepumpe, men hidtil har det ikke kunnet betale sig. Det kan den nye energispareaftale ændre på.

20. dec 2016

Grønne pakker til juleshow om vedvarende energi

Den vedvarende energi var i fokus på Dansk Fjernvarmes sidste temadag i 2016. Især varmepumper og overskudsvarme fik en fremtrædende plads på programmet.

13. dec 2016

Tysk interesse for dansk elpatron-succes

Elpatroner har unikke egenskaber, der passer ind i det fleksible danske energisystem. Det fortæller chefkonsulent John Tang, der netop er returneret fra Berlin, hvor han var indbudt til at tale om emnet.

20. jan 2017 Presseklip

Overskudsvarme kan gå tabt i Facebooks datacenter

LÆS I DAG: Facebook opfører kæmpe datacenter ved Odense, men har endnu ingen planer om at udnytte overskudsvarmen. Afgifterne på overskudsvarme afhænger af projektet. Energipark på vej ved Korsør. Stor lækage i Videbæk. Og så sender HOFOR dig i jorden på Varmens dag.

19. jan 2017 Presseklip

Samråd om den grønne omstilling

LÆS I DAG: Oppositionen har indkaldt energiministeren til samråd om den grønne omstilling. HOFOR laver nyt samarbejde om biomasse med Lolland. SE sælger DONG-aktier for en milliard. Og pause i fjernvarmeudbygning i Gentofte.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

18. jan 2017 Presseklip

Mere effektiv affaldsforbrænding på vej

LÆS I DAG: Et nyt forskningsprojekt skal gøre affaldsforbrænding endnu mere effektiv. Indonesisk delegation har set på danske energiløsninger. Tre selskaber i det sønderjyske vil have tættere samarbejde. Millioner tilbage til kunderne i Vildbjerg. Og så har Obama sendt milliarder til FNs klimafond.

17. jan 2017 Presseklip

Pisk og gulerod skal mindske brændeovnsproblem

LÆS I DAG: Vismand kommer med forslag til løsning på brændeovne. Geotermi er fremtidens varmekilde. Kloakvand opvarmer Stavanger. En gasmotordrevet varmepumpe skal give varmen i Ringkøbing. Fjernvarme Fyn renoverer kedler for kvart milliard. Logstor får ny direktør. Og så er Eniig og Ewii blevet enige om navnene.

16. jan 2017 Presseklip

Hård kritik af snyd med energispareordningen

LÆS I DAG: Dansk Isolerings Garanti kritiserer energispareordningen på grund af snyd. Små kraftvarmeværker kommer fremover ikke med på positivliste. Lodsejere føler sig snydt i Silkeborg. Nyt flisanlæg indviet i Løsning. En skorsten hyler i Hjallerup. Og så vil Kina investere billioner i vedvarende energi.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

05. jan 2017 Presseklip

Nyt projekt skal sætte skub i geotermi

LÆS I DAG: Nyt projekt skal sætte gang i geotermien i Danmark. Ny diskussion om afgift på brændeovne. Fjernvarmen skal krydse Helsingør-motorvejen. Og så er et solvarmeanlæg blæst omkuld i stormvejret.

04. jan 2017 Presseklip

Fjernvarmen sætter grøn rekord

LÆS I DAG: Fjernvarmen sætter grøn rekord. Den danske energipolitik er forbillede for Tyskland. I USA har Portland forbudt udbygning af fossil infrastruktur. Og i Pedersker på Bornholm bliver fjernvarmen forsinket.

12. okt 2016 Navnenyt

Lars Therkildsen fylder 60

Lars Therkildsen, administrerende direktør for HOFOR og næstformand i Dansk Fjernvarme, fylder i dag, onsdag den 12. oktober 60 år.

29. aug 2016 Navnenyt

Ny forsyningsdirektør til HOFOR

Jane Egebjerg Andersen er HOFORs nye forsyningsdirektør for Fjernvarme, Bygas & Kraftvarme.

01. jul 2016 Navnenyt

Flemming Sørensen har 25-års jubilæum hos Strandby Varmeværk

Fredag den 1. juli 2016 er det 25 år siden, Flemming Sørensen blev ansat som driftsleder for Strandby Varmeværk.

01. jul 2016 Navnenyt

To nye medarbejdere i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme har ansat en juridisk og en økonomisk konsulent i Politisk Økonomisk sekretariat i København.