21. dec 2017 Grøn Energi projekt

Drejebog om store varmepumpeprojekter i fjernvarmesystemet (2017)

Drejebog og inspirationskatalog om store varmepumper i fjernvarmesystemet skal give værkerne et bedre grundlag for at overveje og gennemføre varmepumpeprojekter. 

Kontakt Hanne Kortegaard Støchkel
Konsulent
T: 76 30 80 00
M: 60 59 27 05
hks@danskfjernvarme.dk

Forside af inspirationskataloget med markering af de varmepumpeanlæg som beskrives i inspirationskataloget.

Målgruppen for drejebogen og inspirationskataloget er primært fjernvarmeværker og varmeplanlæggere i kommunerne, men kan også være et nyttigt værktøj for rådgivere, leverandører af energianlæg og andre med interesse for varmepumper.

Drejebogen er en praktisk håndbog, der beskriver varmekilder, typer af varmepumper, myndighedsbehandling, økonomi, aftaler, udbud, valg af leverandør og test af ydelse/levering. Desuden kan drejebogen bruges som en generel introduktion til varmepumpesystemer og -projekter.

Inspirationskataloget beskriver udvalgte, idriftsatte varmepumper i danske fjernvarmesystemer. Formålet er at gøre erfaringer med varmepumper mere tilgængelige for branchen og dermed bidrage til en øget udbredelse af varmepumper i fjernvarmesystemet. 

Begge udgivelser er nye og grundigt opdaterede versioner af tilsvarende udgivelser fra 2014. Der er desuden udviklet et simpelt beregningsværktøj, som også er opdateret. Beregningsværktøjet kan lave beregninger på fjernvarmesystemer og sammenligne situationer med og uden en eldreven varmepumpe.

Det er Grøn Energi, PlanEnergi og DFP som har udarbejdet drejebogen og inspirationskataloget for Energistyrelsen og Grøn Energi.

Indholdet af drejebogen og inspirationskataloget er desuden omdrejningspunktet for en temadag om store varmepumper. Den afholdes 29. januar 2018 i Kolding. 

Link til tilmelding:

http://www.danskfjernvarme.dk/arrangementer/arrangementer/temadag-om-store-varmepumper-i-fjernvarmen

Grøn Energi

17. sep 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Værsgo, hr. minister, her er vores anbefalinger

På vegne af en samlet energibranche kunne fjernvarmens tænketank, Grøn Energi, overrække 6 helt konkrete anbefalinger, der vil sikre udbredelse af varmepumper, til ministeren for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt. Se overrækkelsen i videoen herunder og hent anbefalingerne under Download.

20. sep 2018

Fjernvarme og industri skal danse sammen

Vi skal blive bedre til at udnytte overskudsvarmen fra industrien til fjernvarme. Som en del af løsningen foreslår en række eksperter at oprette ”danseskoler”, så der bliver skabt mere dialog mellem industri og fjernvarme.

20. sep 2018

Taskforce skal sikre effektiv grøn fjernvarme på el fra store varmepumper

Fjernvarme og el integreret i kollektive varmepumper giver et stabilt og sammenhængende energisystem med effektiv brug af vedvarende energi. En ny Taskforce bør stå i spidsen for at sætte mere fart i den udvikling, anbefaler energieksperter.

20. sep 2018

Fjern stopklods for varmepumper i de store byer

Hvis Danmark skal have en sikker, klimavenlig varmeforsyning, så er varmepumper i de store byer en vigtig del af løsningen. Men det kræver, at politikerne ændrer reglerne for de store kraftvarmeværker, lyder det fra en række fagfolk i energibranchen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Grøn Energi

Tilmeld nyhedsbrev
Afmeld nyhedsbrev

08. aug 2017 Analyse fra Grøn Energi

Investeringshorisontens indflydelse på fjernvarmesektoren

Analysen sætter tal på konsekvenserne ved at øge forrentningskravet og sænke investeringshorisonten på investeringer i fjernvarmesektoren.

30. dec 2018 Grøn Energi projekt

Direkte gasfyrede absorptionsvarmepumper i fjernvarmen 

Grøn Energi deltager i projekt som skal finde ud af om direkte gasfyrede absorptionsvarmepumper indgå i et fjernvarmesystem?

21. dec 2017 Grøn Energi projekt

Drejebog om store varmepumpeprojekter i fjernvarmesystemet (2017)

Drejebog og inspirationskatalog om store varmepumper i fjernvarmesystemet skal give værkerne et bedre grundlag for at overveje og gennemføre varmepumpeprojekter. 

30. dec 2019 Grøn Energi projekt

READY

READY er fyrtårnet i familien af ”smart cities-projekter”. READY er netop skudt i gang fra i år og Aarhus og Växjö skal fungere som testlaboratorium for det store EU-støttet byudviklingsprojekt.

30. dec 2018 Grøn Energi projekt

FjernvarmeVækst

Projektet er i sin sidste fase, hvor en række demonstrationprojekter har fået tilskud til at demonstrere energiteknologi. I takt med at demonstrationsprojekterne bliver færdige bliver de lagt online på denne hjemmeside.

27. maj 2014

Tænketanken Grøn Energi

Grøn Energi blev etableret i 2012 som en tænketank, der skaber viden om bæredygtige energisystemer.

03. jan 2017

Kontakt os

I Grøn Energis sekretariat arbejder otte ansatte med analyse og udvikling på en række forskellige områder. Du er velkommen til at kontakte en af medarbejderne, vi er klar til at hjælpe.