02. jul 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Kom til reception for varmepumper

Kom til release på en række anbefalinger til, hvordan vi får store varmepumper ind i fjernvarmen. Grøn Energi inviterer til reception fredag den 24. august i Korsør.

Grøn Energi har fået midler fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet til at skabe markedsgennembrud for de store varmepumper. Derfor afholdes en varmepumpecamp, hvor seks hold eksperter og topfolk fra forskellige grene af forsyningssektoren, rådgivere, kommuner, Datacenterindustrien og mange andre over to dage arbejder intenst på at komme med nye løsninger og anbefalinger til, hvordan gennembruddet kan ske.

Flere store varmepumper i fjernvarmen er et vigtigt element i integrationen af forskellige forsyningssektorer og i den grønne omstilling. De udfordringer, holdene arbejder med, er fordelt på seks temaer. For eksempel skal nogle arbejde med havvand som varmekilde, andre med myndighedsbehandlingen, overskudsvarme og integration af varmepumper.

- Vi ved, at elafgiften bliver sat ned med energiforliget, men også at det nok ikke alle steder er nok til, at vi ser varmepumperne gøre deres indtog. Nogle steder skaber det lokal bekymring, fordi pumperne skal udnytte grundvandet, og andre steder er det svært at komme i gang med at udnytte overskudsvarmen. Vi kommer til at give bud på, hvordan man overkommer de barrierer, forklarer Jesper Koch, analysechef i tænketanken Grøn Energi.

Reception i Korsør
Anbefalingerne præsenteres ved en reception på Hotel Comwell Korsør, hvor alle interesserede er velkomne. Receptionen er gratis, men kræver tilmelding.

Dagens værter er Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen og analysechef Jesper Koch. Det er gratis at deltage. Du får en bid mad og kan tale med dem, der har knoklet med løsningerne – og så kan du møde Magnus Heunicke, fhv. minister og MF, som tager anbefalingerne med til Christiansborg.  

Interesseret? Så meld dig til.

Grøn Energi

21. dec 2017 Grøn Energi projekt

Drejebog om store varmepumpeprojekter i fjernvarmesystemet (2017)

Drejebog og inspirationskatalog om store varmepumper i fjernvarmesystemet skal give værkerne et bedre grundlag for at overveje og gennemføre varmepumpeprojekter. 

06. jun 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Debattér med Grøn Energi på Folkemødet i næste uge

Debatter om varmeprisernes betydning for yderområder, samfundsøkonomiske beregninger og integration af el og varme i Forsyningsteltet.

06. jun 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Bortfald af biomassetilskud vil give højere varmepriser

Mister biomassekraftvarmeværker EU-støtte på 15 øre per kWh, stiger varmepriserne, og fjernvarmen kan blive mere fossil, viser analyse fra Grøn Energi.  

05. jun 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Hvordan får vi gang i fjernkølingen?

Fjernkøling til debat ved Nordic Clean Energy Week.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Grøn Energi

Tilmeld nyhedsbrev
Afmeld nyhedsbrev

08. aug 2017 Analyse fra Grøn Energi

Investeringshorisontens indflydelse på fjernvarmesektoren

Analysen sætter tal på konsekvenserne ved at øge forrentningskravet og sænke investeringshorisonten på investeringer i fjernvarmesektoren.

30. dec 2020 Grøn Energi projekt

RE-INVEST

RE-INVEST har til formal at designe robuste og omkostnings-effektive investeringsstrategier som vil være med til at facilitere en effektiv transformation mod et bæredygtig og 100 % vedvarende energi system i Danmark og Europa.

21. dec 2017 Grøn Energi projekt

Drejebog om store varmepumpeprojekter i fjernvarmesystemet (2017)

Drejebog og inspirationskatalog om store varmepumper i fjernvarmesystemet skal give værkerne et bedre grundlag for at overveje og gennemføre varmepumpeprojekter. 

30. dec 2019 Grøn Energi projekt

READY

READY er fyrtårnet i familien af ”smart cities-projekter”. READY er netop skudt i gang fra i år og Aarhus og Växjö skal fungere som testlaboratorium for det store EU-støttet byudviklingsprojekt.

30. dec 2018 Grøn Energi projekt

FjernvarmeVækst

Projektet er i sin sidste fase, hvor en række demonstrationprojekter har fået tilskud til at demonstrere energiteknologi. I takt med at demonstrationsprojekterne bliver færdige bliver de lagt online på denne hjemmeside.

27. maj 2014

Tænketanken Grøn Energi

Grøn Energi blev etableret i 2012 som en tænketank, der skaber viden om bæredygtige energisystemer.

03. jan 2017

Kontakt os

I Grøn Energis sekretariat arbejder otte ansatte med analyse og udvikling på en række forskellige områder. Du er velkommen til at kontakte en af medarbejderne, vi er klar til at hjælpe.