07. feb 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Fjernvarme med udviklingspotentiale

Grøn Energi satte på en temadag fokus på fjernvarmesektorens udviklingspotentiale.

Grøn Energi inviterede til temadag om fjernvarmens udvikling. Deltagerne stillede skarpt på korte og lange fremtidsperspektiver i fjernvarmen.

Fjernvarme har et stort udviklingspotentiale i Danmark, og sektoren udvikler sig konstant for at minimere omkostninger og udnytte ressourcer bedst muligt. Grøn og billig fjernvarme står øverst på ønskelisten hos forbrugerne, og når projekter om fremtidens fjernvarmen sparkes i gang.

Derfor havde Grøn Energi tirsdag samlet fjernvarmeinteressenter og eksperter for at få bud på, hvordan eksempelvis digitalisering kan bidrage til styre værkernes arbejdsprocesser, og hvad gigatransmission kan betyde for varmeproduktion.

Deltagerne stillede skarpt på korte og lange fremtidsperspektiver. Projektet GigaTransmission har langt sigte mod at sammenkoble store dele af landets fjernvarmeområder.

Med de mere kortsigtede briller så deltagerne på kombinationen af geotermi og saltkraft, digitalisering af fjernvarmen og højtemperatursæsonlagring af varme i undergrunden.

Deltagerne sluttede af med informationer fra Innovationsfonden, EUDP og Dansk Fjernvarme om finansieringsmidler, som kan søges til udviklingsprojekter.

Næste temadag er i morgen, torsdag, om energibesparelser.

Grøn Energi

02. jul 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Kom til reception for varmepumper

Kom til release på en række anbefalinger til, hvordan vi får store varmepumper ind i fjernvarmen. Grøn Energi inviterer til reception fredag den 24. august i Korsør.

02. jul 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Fjernvarme fra rensningsanlæg på Cote d'Azur

Deltagerne i sidste workshop i ReUseHeat-projektet har oplevet, hvordan lavtemperatur-overskudsvarme fra rensningsanlæg skal udnyttes i Nice. 

02. jul 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Fjernvarmeselskaber betaler for CO2-udledning to gange

Flere fjernvarmeværker er omfattet af EU's kvotehandelssystem og betaler samtidig dansk CO2-afgift. Dobbeltreguleringen koster forbrugerne på varmeprisen. 

27. jun 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Ny rapport om elektrificering af fjernvarmesektoren

Siemens har sammen med Intelligent Energi og Grøn Energi udgivet en rapport om store varmepumper i fjernvarmen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Grøn Energi

Tilmeld nyhedsbrev
Afmeld nyhedsbrev

08. aug 2017 Analyse fra Grøn Energi

Investeringshorisontens indflydelse på fjernvarmesektoren

Analysen sætter tal på konsekvenserne ved at øge forrentningskravet og sænke investeringshorisonten på investeringer i fjernvarmesektoren.

30. dec 2020 Grøn Energi projekt

RE-INVEST

RE-INVEST har til formal at designe robuste og omkostnings-effektive investeringsstrategier som vil være med til at facilitere en effektiv transformation mod et bæredygtig og 100 % vedvarende energi system i Danmark og Europa.

21. dec 2017 Grøn Energi projekt

Drejebog om store varmepumpeprojekter i fjernvarmesystemet (2017)

Drejebog og inspirationskatalog om store varmepumper i fjernvarmesystemet skal give værkerne et bedre grundlag for at overveje og gennemføre varmepumpeprojekter. 

30. dec 2019 Grøn Energi projekt

READY

READY er fyrtårnet i familien af ”smart cities-projekter”. READY er netop skudt i gang fra i år og Aarhus og Växjö skal fungere som testlaboratorium for det store EU-støttet byudviklingsprojekt.

30. dec 2018 Grøn Energi projekt

FjernvarmeVækst

Projektet er i sin sidste fase, hvor en række demonstrationprojekter har fået tilskud til at demonstrere energiteknologi. I takt med at demonstrationsprojekterne bliver færdige bliver de lagt online på denne hjemmeside.

27. maj 2014

Tænketanken Grøn Energi

Grøn Energi blev etableret i 2012 som en tænketank, der skaber viden om bæredygtige energisystemer.

03. jan 2017

Kontakt os

I Grøn Energis sekretariat arbejder otte ansatte med analyse og udvikling på en række forskellige områder. Du er velkommen til at kontakte en af medarbejderne, vi er klar til at hjælpe.