09. apr 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Fjernvarme har konkurrencefordele over for individuel forsyning

Fjernvarme er meget konkurrencedygtig i forhold til individuel opvarmning ved bygningers varmeforbrug i dag og lavenergi på sigt, viser Grøn Energi-analyse af etablering af ny varmeforsyning.

Nyetableret fjernvarme er i høj grad konkurrencedygtig i forhold til individuel opvarmning, både ved det varmeforbrug som bygninger har i dag, og når bygningsmassen er omstillet til lavenergi.

I denne video opsummerer og forklarer Grøn Energi resultaterne fra en analyse om fjernvarmens konkurrenceforhold overfor individuel opvarmning, når der etableres varmeforsyning i et nyt område.

Videoen er udarbejdet i EU-projektet READY, som demonstrerer smart byudvikling og blandt andet smarte energiløsninger i bydele i Aarhus og Växjö i Sverige.

Videoen indgår også i undervisningsforløb på uddannelses- og vidensinstitutioner i lande, som deltager i READY, og er målrettet politikere og andre beslutningstagere i kommuner og regioner. Materialet testes første gang i Kaunas i Litauen.

Projektet løber fra 2014 til 2019, og Grøn Energi deltager med analyseopgaver og dissemination af resultaterne. Læs mere om READY her

Læs hele analysen om fjernvarmens konkurrenceforhold her

Grøn Energi

21. dec 2017 Grøn Energi projekt

Drejebog om store varmepumpeprojekter i fjernvarmesystemet (2017)

Drejebog og inspirationskatalog om store varmepumper i fjernvarmesystemet skal give værkerne et bedre grundlag for at overveje og gennemføre varmepumpeprojekter. 

08. mar 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Sænk elvarmeafgiften og få banet vejen for store varmepumper

Elvarmeafgiften bør sænkes permanent for at udbrede store, kollektive varmepumper. Yderligere afgiftsreduktioner end regeringens for 2018-2020 er dog ikke nødvendige, viser ny analyse fra Grøn Energi.

08. mar 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Grøn Energi holder generalforsamling 19. marts

Grøn Energi orienterer om arbejdet med varmepumper og giga-transmission ved generalforsamlingen. 

18. feb 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Nyt projekt og camp skal sikre store varmepumpers gennembrud

Smart energi-puljen støtter Grøn Energis arbejde på at få store varmepumper ind i fjernvarmen. Blandt andet med en camp den 23. og 24. august. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Grøn Energi

Tilmeld nyhedsbrev
Afmeld nyhedsbrev

08. aug 2017 Analyse fra Grøn Energi

Investeringshorisontens indflydelse på fjernvarmesektoren

Analysen sætter tal på konsekvenserne ved at øge forrentningskravet og sænke investeringshorisonten på investeringer i fjernvarmesektoren.

30. dec 2020 Grøn Energi projekt

RE-INVEST

RE-INVEST har til formal at designe robuste og omkostnings-effektive investeringsstrategier som vil være med til at facilitere en effektiv transformation mod et bæredygtig og 100 % vedvarende energi system i Danmark og Europa.

21. dec 2017 Grøn Energi projekt

Drejebog om store varmepumpeprojekter i fjernvarmesystemet (2017)

Drejebog og inspirationskatalog om store varmepumper i fjernvarmesystemet skal give værkerne et bedre grundlag for at overveje og gennemføre varmepumpeprojekter. 

30. dec 2019 Grøn Energi projekt

READY

READY er fyrtårnet i familien af ”smart cities-projekter”. READY er netop skudt i gang fra i år og Aarhus og Växjö skal fungere som testlaboratorium for det store EU-støttet byudviklingsprojekt.

30. dec 2018 Grøn Energi projekt

FjernvarmeVækst

Projektet er i sin sidste fase, hvor en række demonstrationprojekter har fået tilskud til at demonstrere energiteknologi. I takt med at demonstrationsprojekterne bliver færdige bliver de lagt online på denne hjemmeside.

27. maj 2014

Tænketanken Grøn Energi

Grøn Energi blev etableret i 2012 som en tænketank, der skaber viden om bæredygtige energisystemer.

03. jan 2017

Kontakt os

I Grøn Energis sekretariat arbejder otte ansatte med analyse og udvikling på en række forskellige områder. Du er velkommen til at kontakte en af medarbejderne, vi er klar til at hjælpe.