01. feb 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Stor interesse for temadag om store varmepumper

Der var helt udsolgt med interesserede deltagere, da Grøn Energi og Energistyrelsen den 29. januar holdt temadag om store varmepumper. 

Der var helt udsolgt med interesserede deltagere, da Grøn Energi og Energistyrelsen den 29. januar holdt temadag om store varmepumper. Foto: Jacob Hille.

Varmepumper er et varmt emne i fjernvarmen, viste Grøn Energis og Energistyrelsens temadag om store varmepumper den 29. januar.

Temadagen om kollektive varmepumper tiltrak mange interesserede deltagere fra danske fjernvarmeværker, der diskuterede og sugede viden og inspiration fra danske varmepumpe-cases.

Mange værker mister grundbeløbet ved årets udgang og søger derfor nye kilder til grøn, stabil og billig fjernvarme, der kan kompensere for det mistede grundbeløb.

- Vi ligger tæt på Viborg og står i et dilemma, for hvad skal vi gøre, når grundbeløbet forsvinder? Vi hører ingenting om Apples datacenter, så vi ser også på andre muligheder som for eksempel varmepumper, sagde næstformand for Løgstrup Varmeværk, Ole Mougaard.

God dialog
De flere end 80 deltagere oplevede varmepumpe-relevante oplæg og cases fra DFP, PlanEnergi, DIN Forsyning, Rødkærsbro Fjernvarmeværk, Kalundborg Forsyning, Høje Taastrup Fjernvarme, Energistyrelsen og Grøn Energi.

- Vi kunne mærke, at tilhørerne var interesserede i præsentationerne, og der blevet stillet mange gode spørgsmål. Jeg er også glad for den gode dialog med udstillerne, siger konsulent i Grøn Energi, Hanne Kortegaard Støchkel, der var mødeleder på temadagen.

AEA, ICS, Innoterm, Johnson Controls, Solid Energy og Verdo Energy fortalte temadagens deltagere om deres udvalg af varmepumper og andre energianlæg i pauserne.

- Varmepumper kan nu konkurrere med biomasseanlæg og vi oplevede stor interesse for vores store luft til vand-varmepumper, fortæller Solid Energys direktør Jørn Windahl. 

Grøn Energi

21. dec 2017 Grøn Energi projekt

Drejebog om store varmepumpeprojekter i fjernvarmesystemet (2017)

Drejebog og inspirationskatalog om store varmepumper i fjernvarmesystemet skal give værkerne et bedre grundlag for at overveje og gennemføre varmepumpeprojekter. 

20. apr 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Grøn Energi til ingeniørworkshop på SDU

Grøn Energi havde inden ingeniør-workshop på SDU en særlig session med 50 energiteknologistuderende. 

13. apr 2018 Nyheder fra Grøn Energi

I Spanien benytter de overskudsvarme fra hospitaler

Grøn Energi har i ReUseHeat-projektet oplevet, hvordan spansk energiselskab udnytter overskudsvarme fra kølingen af Madrids universitetshospital.

09. apr 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Fjernvarme har konkurrencefordele over for individuel forsyning

Fjernvarme er meget konkurrencedygtig i forhold til individuel opvarmning ved bygningers varmeforbrug i dag og lavenergi på sigt, viser Grøn Energi-analyse af etablering af ny varmeforsyning.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Grøn Energi

Tilmeld nyhedsbrev
Afmeld nyhedsbrev

08. aug 2017 Analyse fra Grøn Energi

Investeringshorisontens indflydelse på fjernvarmesektoren

Analysen sætter tal på konsekvenserne ved at øge forrentningskravet og sænke investeringshorisonten på investeringer i fjernvarmesektoren.

30. dec 2020 Grøn Energi projekt

RE-INVEST

RE-INVEST har til formal at designe robuste og omkostnings-effektive investeringsstrategier som vil være med til at facilitere en effektiv transformation mod et bæredygtig og 100 % vedvarende energi system i Danmark og Europa.

21. dec 2017 Grøn Energi projekt

Drejebog om store varmepumpeprojekter i fjernvarmesystemet (2017)

Drejebog og inspirationskatalog om store varmepumper i fjernvarmesystemet skal give værkerne et bedre grundlag for at overveje og gennemføre varmepumpeprojekter. 

30. dec 2019 Grøn Energi projekt

READY

READY er fyrtårnet i familien af ”smart cities-projekter”. READY er netop skudt i gang fra i år og Aarhus og Växjö skal fungere som testlaboratorium for det store EU-støttet byudviklingsprojekt.

30. dec 2018 Grøn Energi projekt

FjernvarmeVækst

Projektet er i sin sidste fase, hvor en række demonstrationprojekter har fået tilskud til at demonstrere energiteknologi. I takt med at demonstrationsprojekterne bliver færdige bliver de lagt online på denne hjemmeside.

27. maj 2014

Tænketanken Grøn Energi

Grøn Energi blev etableret i 2012 som en tænketank, der skaber viden om bæredygtige energisystemer.

03. jan 2017

Kontakt os

I Grøn Energis sekretariat arbejder otte ansatte med analyse og udvikling på en række forskellige områder. Du er velkommen til at kontakte en af medarbejderne, vi er klar til at hjælpe.