04. apr 2017 Nyheder fra Grøn Energi

Generalforsamling: Fire indsatsområder til debat

Fire indsatsområder, hvor Grøn Energi er involveret, blev præsenteret og debatteret på Grøn Energis generalforsamling den 23. marts i Fjernvarmens Hus. 

Grøn Energis bestyrelse fra venstre: Lars Gullev, DBDH, Atli Benonysson (suppleant for Lars Tveen), Knud Bonde, Kamstrup, Anne Grønbjerg, Grundfos, formand Anders Eldrup og Jørgen Ægidius, LOGSTOR. Ikke på billedet: Troels Ranis, DI Energi, Henrik Lund, Aalborg Universitet og Lars Therkildsen, Dansk Fjernvarme. Foto: Jesper Voldgaard

Analysechef Jesper Koch præsenterede på Grøn Energis generalforsamling den 23. marts fire indsatsområder, hvor tænketanken er involveret: ”Vi forsyner Danmark”, ”Fjernkølingens eksportpotentiale”, ”Projekt 500 MW store varmepumper” og ”Energiforsyning 2030- nyeste analyser”.

Indsatsområderne blev debatteret af bestyrelsesmedlemmerne og de øvrige deltagere på generalforsamlingen.

Bestyrelsesformand Anders Eldrup havde i sin beretning fokus på Grøn Energis analyseindsats i året med ”Energiforsyning 2030”. Det var den uden sammenligning største enkelte indsats fra tænketanken, som har ført god debat med sig under og efter Dansk Fjernvarmes landsmøde.

Denne analyse blev sammen med andre analyser dagsordensættende herunder for at få energibesparelsesaftalen i hus, hvor store varmepumpers varmeleverancer kunne tælle på dagsordenen.

Bestyrelsen blev genvalgt og består af formand Anders Eldrup, Lars Tveen, Danfoss, Anne Grønbjerg, Grundfos, Lars Therkildsen, Dansk Fjernvarme, Lars Gullev, DBDH (ny formand for DBDH forventes at overtage Lars Gullevs plads i bestyrelsen), Troels Ranis, DI Energi, Henrik Lund, Aalborg Universitet, Jørgen Ægidius, LOGSTOR, og Knud Bonde, Kamstrup.

Grøn Energi

21. sep 2017 Debat

Klumme: Energisektoren har brug for smart afgiftsreform

De tre store forsyningssystemer bør bindes sammen. Kun på den måde får vi et grønt og konkurrencedygtigt energisystem. Derfor bør vi vælge den smarte løsning til el-afgiften, skriver analysechef i Grøn Energi, Jesper Koch.

06. sep 2017 Nyheder fra Grøn Energi

Bestyrelsesmøde: Energipolitik og værdiskabende initiativer var på dagsorden

Hovedemnerne på bestyrelsesmødet den 29. august 2017 var dels de mest aktuelle energipolitiske emner i Dansk Fjernvarme, dels Grøn Energis mulige rolle i forhold til at styrke ”Fjernvarmeindustrien” og endelig at drøfte de initiativer, der giver Grøn Energis medlemmer mest værdi.

06. sep 2017 Nyheder fra Grøn Energi

Speciale: Naturgasfyret kraftvarmes fremtidige rolle i Danmarks energisystem

Alexander Boye Petersen, specialestuderende og studentermedhjælper ved Grøn Energi har undersøgt den fremtidige rolle for naturgasfyret kraftvarme i Danmarks energisystem.

05. sep 2017 Nyheder fra Grøn Energi

Drejebog og inspirationskatalog for varmepumper i fjernvarme opdateres

Den opdaterede drejebog og inspirationskatalog udgives i starten af december. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Grøn Energi

Tilmeld nyhedsbrev
Afmeld nyhedsbrev

08. aug 2017 Analyse fra Grøn Energi

Investeringshorisontens indflydelse på fjernvarmesektoren

Analysen sætter tal på konsekvenserne ved at øge forrentningskravet og sænke investeringshorisonten på investeringer i fjernvarmesektoren.

31. dec 2020 Grøn Energi projekt

ReUseHeat

Demonstrations af udnyttelse af overskudsvarme. 

16. dec 2014 Grøn Energi projekt

Afsluttet Drejebog til store varmepumpeprojekter i fjernvarmesystemet

Drejebogen om store varmepumper skal give værkerne et bedre beslutningsværktøj når de står overfor investeringer i ny varmeproduktion. Ud over drejebogen bliver der også fremstillet et inspirationskatalog om forskellige varmekilder, hvor erfaringer fra andre projekter vil blive belyst.

31. dec 2019 Grøn Energi projekt

READY

READY er fyrtårnet i familien af ”smart cities-projekter”. READY er netop skudt i gang fra i år og Aarhus og Växjö skal fungere som testlaboratorium for det store EU-støttet byudviklingsprojekt.

31. dec 2018 Grøn Energi projekt

FjernvarmeVækst

Projektet er i sin sidste fase, hvor en række demonstrationprojekter har fået tilskud til at demonstrere energiteknologi. I takt med at demonstrationsprojekterne bliver færdige bliver de lagt online på denne hjemmeside.

27. maj 2014

Tænketanken Grøn Energi

Grøn Energi blev etableret i 2012 som en tænketank, der skaber viden om bæredygtige energisystemer.

03. jan 2017

Kontakt os

I Grøn Energis sekretariat arbejder otte ansatte med analyse og udvikling på en række forskellige områder. Du er velkommen til at kontakte en af medarbejderne, vi er klar til at hjælpe.