01. mar 2017 Nyheder fra Grøn Energi

Projekt om vækst i Vest lakker mod enden

Samarbejdet mellem de tre jyske regioner og organisationerne State of Green, Grøn Energi, DBDH og CLEAN er ved at nå sin afslutning.

Rør Nils Rosenvold

Projektet, der skulle fremme eksport af fjernvarme og fjernkøling i Vestdanmark, lakker mod enden. Initiativets opgave har været at øge eksportmulighederne for virksomheder i det vestdanske, der leverer teknologier til fjernvarmeselskaberne i Danmark. Desuden har projektet også set på hvilke fjernvarmeselskaber, der kunne være interessante for udenlandske delegationer at besøge, og her har der især været fokus på state of the art teknologier såsom vedvarende energikilder.

Projektet bliver afsluttet den 5. april, hvor projektets partnere afholder en workshop i Regionshuset i Vejle fra kl. 09.00-12.30. Temaet for dagen vil være fokus være på håndtering af besøgende delegationer – og det er muligt for alle fjernvarmeselskaber at deltage.

Grøn Energi

09. jun 2017 Nyheder fra Grøn Energi

Grøn Energi deltager i europæisk forskningsprojekt om overskudsvarme

EU-programmet Horizon 2020 har netop godkendt støtte til gennemførelse af forskningsprojektet ReUseHeat, der skal vise potentialet i at udnytte overskudsvarme fra bynære kilder.

09. jun 2017 Nyheder fra Grøn Energi

Japanere interesseret i dansk fjernvarme

En japansk delegation af energivirksomheder og universiteter besøgte Dansk Fjernvarme i Kolding under en studietur til Danmark for at se på fjernvarmeløsninger.

02. maj 2017 Nyheder fra Grøn Energi

SmartReFlex-projektet afsluttet

Efter at have kørt i tre år blev SmartReFlex-projektet afsluttet i udgangen af marts 2017. Projektets formål var at integrere fleksible fjernvarme- og fjernkølingssystemer.

02. maj 2017 Nyheder fra Grøn Energi

Temadag: Overskudsvarme og store varmepumper

Hør spændende indlæg og debattér varme emner, når Energistyrelsen og Grøn Energi holder temadag den 23. maj 2017. Emnerne er overskudsvarme, store varmepumper og nye politiske vinde.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Grøn Energi

Tilmeld nyhedsbrev
Afmeld nyhedsbrev

23. jan 2017 Analyse fra Grøn Energi

Varmepumper i energispareordningen

Analysen beskriver effekten af energisparetilskud for varmepumper til fjernvarmeproduktion på et decentralt naturgasfyret kraftvarmeværk.

01. mar 2017 Nyheder fra Grøn Energi

Projekt om vækst i Vest lakker mod enden

Samarbejdet mellem de tre jyske regioner og organisationerne State of Green, Grøn Energi, DBDH og CLEAN er ved at nå sin afslutning.

16. dec 2014 Grøn Energi projekt

Afsluttet Drejebog til store varmepumpeprojekter i fjernvarmesystemet

Drejebogen om store varmepumper skal give værkerne et bedre beslutningsværktøj når de står overfor investeringer i ny varmeproduktion. Ud over drejebogen bliver der også fremstillet et inspirationskatalog om forskellige varmekilder, hvor erfaringer fra andre projekter vil blive belyst.

31. dec 2019 Grøn Energi projekt

READY

READY er fyrtårnet i familien af ”smart cities-projekter”. READY er netop skudt i gang fra i år og Aarhus og Växjö skal fungere som testlaboratorium for det store EU-støttet byudviklingsprojekt.

31. dec 2018 Grøn Energi projekt

FjernvarmeVækst 2015

FjernvarmeVækst 2015 er et vækstprogram, der skal øge beskæftigelse, indtjening og eksport blandt virksomheder i Region Midtjylland. Samtidig skal programmet sikre en grønnere og mere fleksibel regional varmeforsyning og styrke det regionale fjernvarmeforskningsmiljø.

27. maj 2014

Tænketanken Grøn Energi

Grøn Energi blev etableret i 2012 som en tænketank, der skaber viden om bæredygtige energisystemer.

03. jan 2017

Kontakt os

I Grøn Energis sekretariat arbejder syv ansatte med analyse og udvikling på en række forskellige områder. Du er velkommen til at kontakte en af medarbejderne, vi er klar til at hjælpe.