21. nov 2016 Nyheder fra Grøn Energi

Energiforsyning 2030 skal sætte den politiske dagsorden

Bestyrelsen bag Grøn Energi roste på seneste bestyrelsesmøde tænketankens hidtil største analyse, Energiforsyning 2030. Nu skal analysen ud og præge den politiske dagsorden.

26. okt 2016 Analyse fra Grøn Energi

Ny analyse Energiforsyning 2030

Danmark har et mål om 100 % vedvarende energi i 2050. Fjernvarmen skal spille en vigtig rolle i opfyldelsen af det mål. Derfor er det vigtigt at vi sikrer kursen udstikkes på den mest hensigtsmæssige måde.

21. nov 2016 Nyheder fra Grøn Energi

Energiforsyning 2030: PSO er ikke nok for el-varmepumper

Analysen ”Energiforsyning 2030”, som blev præsenteret på landsmødet, lever videre som input til Energikommissionen, debatoplæg til energipolitikerne og redskab for varmeselskaberne, skriver magasinet Fjernvarmen. 

21. nov 2016 Nyheder fra Grøn Energi

Slut med STRATEGO

Grøn Energi har afsluttet sin involvering i STRATEGO, hvor tænketanken har bidraget med viden om lokale varme- og køleplaner og igangsættelse af projekter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Grøn Energi

Tilmeld nyhedsbrev
Afmeld nyhedsbrev

06. jan 2015 Analyse fra Grøn Energi

Analyse af tariffer og afgifter for store eldrevne varmepumper

Grøn Energi har lavet en analyse som viser, at barrieren for udbredelse af store varmepumper er, at den samlede produktionspris er 20-25 procent for høj.

01. jan 2016 Grøn Energi projekt

STRATEGO

STRATEGO kan ses som en videreudvikling af det arbejde med varmeplanlægning som vi så i Varmeplan Danmark og sidenhen i Heat Roadmap Europe.

16. dec 2014 Grøn Energi projekt

Afsluttet Drejebog til store varmepumpeprojekter i fjernvarmesystemet

Drejebogen om store varmepumper skal give værkerne et bedre beslutningsværktøj når de står overfor investeringer i ny varmeproduktion. Ud over drejebogen bliver der også fremstillet et inspirationskatalog om forskellige varmekilder, hvor erfaringer fra andre projekter vil blive belyst.

31. dec 2019 Grøn Energi projekt

READY

READY er fyrtårnet i familien af ”smart cities-projekter”. READY er netop skudt i gang fra i år og Aarhus og Växjö skal fungere som testlaboratorium for det store EU-støttet byudviklingsprojekt.

31. dec 2018 Grøn Energi projekt

Nye resultater FjernvarmeVækst 2015

FjernvarmeVækst 2015 er et vækstprogram, der skal øge beskæftigelse, indtjening og eksport blandt virksomheder i Region Midtjylland. Samtidig skal programmet sikre en grønnere og mere fleksibel regional varmeforsyning og styrke det regionale fjernvarmeforskningsmiljø.

27. maj 2014

Tænketanken Grøn Energi

Grøn Energi blev etableret i 2012 som en tænketank, der skaber viden om bæredygtige energisystemer.

15. sep 2016

Kontakt os

I Grøn Energis sekretariat arbejder otte ansatte med analyse og udvikling på en række forskellige områder. Du er velkommen til at kontakte en af medarbejderne, vi er klar til at hjælpe.