23. jan 2017 Nyheder fra Grøn Energi

Analyse: Afgiftslettelser er en forudsætning for flere varmepumper

Tænketanken Grøn Energi har netop lavet en ny analyse, hvor energispareaftalen giver de store varmepumper en spæd start i fjernvarmen.  

19. jan 2017 Nyheder fra Grøn Energi

Temadag: Få inspiration til jeres næste investering

Få spændende input fra de nyeste muligheder og teknologier i fjernvarmesektoren. Kom til temadag om vækst i fjernvarmesektoren og bliv fyldt op med viden – eller få din egen stand og være med til at fylde viden på andre.

08. feb 2017 Nyheder fra Grøn Energi

Fjernvarmen kan ikke forbinde Trekanten med Horsens

I et storstilet projekt undersøgte man mulighederne for at forbinde Trekantområdet med Horsens i ét stort fjernvarmenet. Det er dog ikke muligt at gennemføre lige nu.

23. jan 2017 Nyheder fra Grøn Energi

Tidligere praktikant vender tilbage

Praktikant Alexander Boye Petersen vender tilbage til Grøn Energi for at skrive speciale. Han skal se på kraftvarmeenhedernes konkurrencedygtighed.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Grøn Energi

Tilmeld nyhedsbrev
Afmeld nyhedsbrev

06. jan 2015 Analyse fra Grøn Energi

Analyse af tariffer og afgifter for store eldrevne varmepumper

Grøn Energi har lavet en analyse som viser, at barrieren for udbredelse af store varmepumper er, at den samlede produktionspris er 20-25 procent for høj.

01. jan 2016 Grøn Energi projekt

STRATEGO

STRATEGO kan ses som en videreudvikling af det arbejde med varmeplanlægning som vi så i Varmeplan Danmark og sidenhen i Heat Roadmap Europe.

16. dec 2014 Grøn Energi projekt

Afsluttet Drejebog til store varmepumpeprojekter i fjernvarmesystemet

Drejebogen om store varmepumper skal give værkerne et bedre beslutningsværktøj når de står overfor investeringer i ny varmeproduktion. Ud over drejebogen bliver der også fremstillet et inspirationskatalog om forskellige varmekilder, hvor erfaringer fra andre projekter vil blive belyst.

31. dec 2019 Grøn Energi projekt

READY

READY er fyrtårnet i familien af ”smart cities-projekter”. READY er netop skudt i gang fra i år og Aarhus og Växjö skal fungere som testlaboratorium for det store EU-støttet byudviklingsprojekt.

31. dec 2018 Grøn Energi projekt

FjernvarmeVækst 2015

FjernvarmeVækst 2015 er et vækstprogram, der skal øge beskæftigelse, indtjening og eksport blandt virksomheder i Region Midtjylland. Samtidig skal programmet sikre en grønnere og mere fleksibel regional varmeforsyning og styrke det regionale fjernvarmeforskningsmiljø.

27. maj 2014

Tænketanken Grøn Energi

Grøn Energi blev etableret i 2012 som en tænketank, der skaber viden om bæredygtige energisystemer.

03. jan 2017

Kontakt os

I Grøn Energis sekretariat arbejder otte ansatte med analyse og udvikling på en række forskellige områder. Du er velkommen til at kontakte en af medarbejderne, vi er klar til at hjælpe.