14. jun 2017

Nye regler og nye kurser om el-sikkerhed

Nye regler for L-AUS gør, at Dansk Fjernvarme indfører nye kurser.

1. juli træder nye regler om el-sikkerhed i kraft som del af regeringens vækstplan. Det politiske ønske er, at Danmark skal bevæge sig fra særlige danske love og regler til at følge internationale standarder for blive mere konkurrencedygtige over for udenlandske virksomheder. Derfor skal DS/EN 50110-1 overholdes efter den 1. juli.

 

I en overgangsperiode på to år fra den 1. juli i år til 1. juli 2019 kan fjernvarmeselskaber vælge, om de vil følge de gamle eller nye regler.

 

Derfor kan kravene til uddannelse opfyldes på to forskellige måder:

 

  • Du kan blive certificeret efter de nye regler på et et-dagskursus, ”El-sikkerhedskursus”, hvor du skal bestå en teoretisk og en praktisk prøve for at udføre arbejdet
  • Du kan tage et ”L-AUS opfølgningskursus” som tidligere indtil den 1. juli 2019, hvorefter du skal certificeres efter de nye regler

Derfor udbyder Dansk Fjernvarme ikke længere kurset ”Grundlæggende L-AUS”, da vi opfordrer alle nye medarbejdere til at gå over på den nye ordning og blive certificeret med det samme.

 

I overgangsperioden udbyder vi ”L-AUS opfølgningskurserne”, som skal tages årligt af alle, som arbejder med installationer og maskiner under spænding, spændingsløst eller i nærheden af spændingsførende dele.

 

Vi udbyder både ”El-sikkerhedskursus” og L-AUS opfølgningskurser” i efteråret.

 

 

Arrangementer

Søg i alle arrangementer

El & styringsteknik

Se alle - El & styringsteknik

07. dec 2017 Energi på toppen

Verdens største samskabelsesproces

Mindst 10 millioner mennesker verden over har været involveret i udviklingen af FN’s verdensmål for bæredygtighed. Ifølge Stine Kirstein Junge, UNDP, giver målene store muligheder for de virksomheder, der rykker først. 

07. dec 2017 Energi på toppen

Lilleholt: Bæredygtighed skal skabes billigst muligt

Vent ikke med tilmelding til Energi på Toppen, hvis du vil høre energiminister Lars Chr. Lilleholts (V) tanker om grøn omstilling. Mødet markerer også Dansk Fjernvarmes 60-års jubilæum.

 

07. dec 2017 Regionalmøder

Regionalmøder 2018: Hold øje med postkassen

Programmet for regionalmøder 2018 er på plads og er i skrivende stund på vej til din postkasse. Se allerede nu programmet online og find et regionalmøde nær dig. 

05. dec 2017 Energi på toppen

"Bæredygtighed er ikke en nobel måde at tabe dine penge på"

PKA har med en formue på 250 milliarder kroner et særligt fokus på at investere medlemmernes penge i bæredygtighed. Her fremhæver man, at ambitiøse mål er nødvendige, hvis bæredygtighed skal tages alvorligt.

Regionalmøder

  • Regionalmøderne er slut for i år. Læs mere om regionalmøder her - og glæd dig til 2018.
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2017

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2017 afholdes i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2017

  • PULS 2017 afholdes den 22. juni i Fjernvarmens Hus. 
Læs mere om PULS her

06. dec 2017 Mødematerialer

Temadage om præisolerede fjernvarmerør

Distributionsgruppen har afholdt årets temadage i Fredericia den 6. december og i Roskilde den 7. december 2017. Indlæggene kan hentes her.

30. nov 2017 Mødematerialer

Temadag om asset management og benchmarking

Dansk Fjernvarme har afholdt temadag om asset management og benchmarking i Fjernvarmens Hus i Kolding den 30. november 2017. Hent materialerne her.

23. nov 2017 Mødematerialer

Temadag om lovgivning og teknik for røggaskondensat – biomasseanlæg

Mere end 60 deltagere var med på temadagen, der blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 23. november 2017. Materialerne fra dagen kan hentes her.

13. nov 2017 Mødematerialer

Temadag om garantiprovision

Dansk Fjernvarme har afholdt en temadag om garantiprovision i Fjernvarmens Hus i Kolding den 13. november 2017. Materialerne kan hentes her.